Genre: Komedie / Drama
Met onder meer: Adam Sandler, Emily Watson en Philip Seymour Hoffman
Releasedatum: 24 april 2003
Bekijk via Netflix
Plot Punch-Drunk Love
"You can go to places in the world with pudding."
Barry Egan is de eigenaar van een kleine zaak. Dankzij de manier waarop hij door zijn zeven zusters behandeld is, is het voor hem onmogelijk om verliefd te worden. Wanneer een harmonium en een mysterieuze vrouw zijn leven binnen komen begint hij aan een romantische trip.
Barry Egan
Plastic (stemrol)
Customer #1
Customer #2
Da Jando
Van deze film wist ik niets behalve dat hij hier een aardig hoge waardering kreeg en dat de poster erg mooi is. Ik had er iets heel anders van verwacht en het duurde dan ook even voordat ik in de film zat (erg vreemd begin) Mijn moeder haakte na 10 minuten al af en ging voetbal kijken, en mijn vader vond het vreemd en saai en ging slapen
Zelf bleef ik kijken, al was het alleen al maar omdat het er zo mooi uitzag (kleuren, camerawerk...) Maargoed, uiteidelijk zat ik in de film en hij werd steeds leuker en mooier (kreeg gewoon kippenvel bij de shot die op de poster te zien is!) Sommige stukjes waren trouwens echt grappig. Alleen die driftbuien al, en dat telefoongesprek
De film was opeens pats boem afgelopen, had ik niet verwacht en eigenlijk werd het voor mij pas tijdens de aftiteling duidelijk wat voor leuke film ik had gezien. 4*
Phooze
En wat gebeurt er aan het begin met die crashende auto? Dat vatte ik niet echt. Het was wel cool, dat wel

Heeft iemand daar nog een verklaring voor? Want het begin was inderdaad nogal vreemd....
Redlop
Daar gebeurt verder helemaal niets mee.
jassonn
En dan die ene "sprong/duik" die hij maakte toen hij probeerde te vluchten voor die oplichters,ik had echt zoiets van: wat doet hij nou?
Daniel

zitten idd best wat van dit soort scenes in, moet eerlijk bekennen dat ik me af en toe ziek gelachen heb, met name bij de driftbuien van sandler (erg herkenbaar ook
Yak
Dit zit heel, héél dicht tegen de vijf sterren aan. Ik denk dat het nogmaals kijken van deze film alles is wat nodig is om me over de streep te trekken. Wát een wonderlijke, schitterende film! Barry Egan is misschien wel het meest hartverwarmende karakter dat ik in jaren heb gezien, in alles wat hij doet wekt hij medeleven op - van zijn onverwachte opvliegers tot en met zijn onzekerheid tegenover Lena. Het verhaal dartelt als vlinders in je buik alle kanten op, en bij de aftiteling zit je zowel met een brede grijns op je gezicht als met een brok in je keel. Schitterend! 4,5*
Bloompje
Ik vond het een heel rare film. Hoe de muziek werd gebruikt vond ik heel apart. Emily Watson vond ik heel charmant spelen. Voor mij zeker een aanrader. Een 4*
Yak
Ik ga 'm zodirect nog een keer kijken. Eens zien of die laatste halve ster erbij kan. Voorzichtige voorspelling: ja, want deze film blijft maar door mijn hoofd tintelen.
Badalamenti
Niet iedereen is het erover eens, maar voor mij werkt de film perfect ! 4* dus.
Voor mij is het een bevestiging van het talent van Anderson. Je moet het maar doen : vier films maken, vier verschillende genres en vier keer bingo !
Phoenix
Pijnlijke bevestiging dat ik:
1: niet tegen romkom's kan (hoe speciaal dan ook)
2: een afschuwelijke hekel heb een Sandler (wat voor een typetje hij dan ook neerzet)
3: geen films om 3 uur 's nachts moet kijken
2,5* voor de mooie kleurtjes.
(geen zorgen, ik kijk hem wel eens opnieuw)
xangadix
Ik heb hem voor mijn verjaardag gekregen (yay!) en bij het kijken (4e keer) kwam ik erachter dat op de beschadigde knokkels van Barry op een gegeven moment de letters L O V E te lezen zijn. Heeft iemand anders dat ook gezien..?
PatrickL
Ja, zie één pagina terug. Het was mij trouwens niet opgevallen. Heel merkwaardige doch leuke film. Sandler vond ik bepaald niet irritant ondanks dat hij toch weer zijn gebruikelijke typetje speelt, Watson en Hoffman vond ik uitstekend. Prachtige kleuren, geweldige geluidseffecten met 5.1, fraaie muziek en dito camerawerk. Wat een geweldige regisseur is dit toch. 4*
Jassie
Op de een of andere manier pakte deze film mij niet echt. Ik begrijp nog steeds niet wat de film mij duidelijk probeerde te maken. Sandler speelde dit keer ook nog niet eens zo slecht dus dat viel nog mee. Alleen de driftbuien vond ik lachwekkend. Misschien moet ik deze film nog maar een keer bekijken
jassonn
Ik weet niet of de film uberhaupt iets duidelijk maken hoor, Jassie.
Gewoon een goede en aparte romoantische komedie die ver boven het gemiddelde uitstijgt. (imo zekers top250 waardig,maar helaas...)
Arturo Bandini
Oh, wat een H E E R L I J K E film is dit! Vertederend, ontroerend, prachtige fotografie en sfeer, op goed getimede momenten grappig en zelfs spannend, hele mooie personages, die ook erg knap zijn neergezet. Heb er echt van genoten!
Wat de film mij duidelijk maakte was de volgende, doodeenvoudige, voor-de-hand-liggende, maar WARE boodschap:
Liefde maakt je sterk; liefde maakt enorme krachten in je los...
(denk o.a. aan:
- Het woord 'LOVE' op zijn knokkels
- De enorme klappen die hij uitdeelt na het auto'ongeluk'
- De scene in de matrassenzaak met PS Hoffman)
93.9
Misschien komt het omdat ik het genre niet zo leuk vind...
Vond er eigenlijk maar weinig aan, ondanks de vele positieve reacties op deze film.
2,9 *
gondwana
Vond deze film schitterend.
Minder groots en uitgewerkt dan Magnolia maar raakt toch tot de meest menselijke emotie doorheen absurde situaties, lijdende personages en groteske gebeurtenissen (dat orgeltje...fantastisch.).
Erg geschrokken van Adam Sandler, net als Jim Carrey in Eternal sunshine of the Spotless Mind.
Ben onvoorwaardelijke fan van Emily watson.
Dit soort films maken eindelijk gebruik van alle cinematografische mogelijkheden (compositie, muziek, acteursregie, dialogen, symbolen,...)
Ik vond de manier waarop het auto-ongeluk niet dat in het begin, maar net voor hij die gasten in elkaar timmert met koevoet is gefilmd. Die indruk krijg je waarschijnlijk in een echt ongeluk: gevoel van slow-motion; ademhaling stokt of versnelt; het gebeurt onverwachts, midden in een zin,...
Mooi.
En wie zich vragen stelt bij het Adam Sandler-personage: hoe zou u zich gedragen met zo'n zussen?
Ik vond hem wel een beetje 'de la tourette-achtig'
Blijft idd een heerlijke film. Lief (toch worden de meeste clichès goed ontlopen), geestig en een beetje vreemd, maar toch wel erg lekker. 4*
Newbie
Buiten de glazen deur toch
Rare film, het was noch vervelend noch heel leuk. Raar. Ook met die speciale muziek en zo. Volgens mij een film om niet rap terug te zien. Het zou dan wel eens kunnen vervelen. 3*
93.9
Misschien komt het omdat ik het genre niet zo leuk vind...
2,9 *
Ga deze film toch nog eens kijken, maar dan zonder film barbaren die zo dom en nuchter die film zitten af te zeiken.
Met die mensen heb ik ook Amelie gekeken............
pjotr
Ben je als je deze film niet ok vind een barbaar?
Da's vragen naar de bekende weg...:)

'Punch-Drunk Love' krijgt uitgebreide 4K-uitgave: 'Van de eerste tot de laatste minuut een glimlach op je gezicht'

Festen

Happiness
Drama / Komedie, 1998

There Will Be Blood
Drama, 2007
shynessbroer of zus relatiecaliforniëdepressiehawaiibusinessmanpsychological abusedisfunctioneel gezinlos angeles, californiëscam artisttelephone sexpuddingsweepstakesharmonium absurdistsocial anxiety emotional abuseprovo utahscam call centeroverbearing sister