Genre: Sciencefiction / Horror
Speelduur: 117 minuten / 116 minuten (director's cut)
Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Geregisseerd door: Ridley Scott
Met onder meer: Tom Skerritt, Sigourney Weaver en Veronica Cartwright
8,5 (1.053.609)
Gesproken taal: Engels en Spaans
Releasedatum: 25 oktober 1979
Plot Alien
"In space no one can hear you scream."
De bemanning van een intergalactisch vrachtschip ontdekt op een onbewoonde planeet een ruimteschip dat een noodsignaal uitzendt. Crewleden Kane, Lambert en Dallas gaan aan boord van het onbekende schip en Kane vindt in de catacomben een onbekend organisme dat zich meteen aan zijn gezicht vasthecht. Niet lang daarna baart hij een verschrikkelijk monster dat systematisch jacht maakt op de doodsbange crewleden.
- Trailer (YouTube)
Parker
Alien
Mother (stemrol)
Nomak
Wat is het verschil tussen de gewone versie en de directors cut?
1 minuut verschil lijkt me toch niet wereldschokkend?
Stephan
Wat is het verschil tussen de gewone versie en de directors cut?
1 minuut verschil lijkt me toch niet wereldschokkend?
Een mooie anecdote van Spielberg over het aanpassen van één shot in de film Jaws (de tand van de haai die Hooper in de vissersboot haalt), dat er voor zorgde dat het grootste schrik-effect van de preview-screening (het eerste echte verschijnen van de haai) totaal in het water viel.
Een minuut kan dan al helemaal veel veranderen...
Peepee*
deze film vond ik eng en goed enzo. De volgende delen vond ik toch wel tegenvallen, maar dat was ook wel omdat ik het jammer vond
Dennis Evahi
Wow, blijft goed deze film! Pijn in de buik wordt een hele andere beleving na het zien van deze film....
Geweldig spannned. Super verhaal. Mooi gemaakt.
****-en een half
sinterklaas
Gister bij de kruitvat gekocht voor 6,50 en die avond gekeken....
Ik was er wel erg laat mee want ik had Aliens, Alien 3 en Ressurection vroeger al gezien en niet deze
Maargoed... Ik vond het echt een geweldige film met toen nog de jonge weaver. Je ziet de Alien niet echt vaak maar een toppertje is het zeker.
Het spannendste vond ik echter het eind, Ja echt een aanrader.
5,0
sun
Heb hem al een 5tal keren gezien en deze blijft nog altijd even spannend. Deze is nog altijd mijn nr1 in het genre.
kort0235
Vanavond weer gezien omdat een goede kennis op bezoek was en een goede SF-film wilde zien. Dat werd natuurlijk Alien, de beste SF-film aller tijden naar mijn mening.
als je beseft dat de film al in 1979 gemaakt is, zijn de special effects toch wel verbluffend goed. Maar inderdaad, de voelbare spanning in de film is magnifiek.
Toch een minpuntje: dat gedoe met die kat had van mij weggelaten kunnen worden.
boeliboel
Deze film was ECHT goed!!!Ik hou van deze stijl,ja.Maar deze vin ik dan wel één van de beste van die stijl die ik gezien heb;)
De vervolgen waren ook heel goed.de derde iets minder...toch...,dit verdient een 4.5!
boeliboel
Toch een minpuntje: dat gedoe met die kat had van mij weggelaten kunnen worden.
ja, dat met die kat vond ik ook wat raar, maar dat was ja de bedoeling om die ene dood te laten gaan
tja iedere film heeft een minpuntje
Chr.s
Leuk filmpje wel ofzo..maar wat deze zo briljant maakt ontgaat me een beetje.
Op enkele scénes na niet super spannend, vind het nergens ook echt ver boven het gemiddelde uitschieten.
Anyway, wel goed vermaakt. De scéne waar de alien uit de buik komt is erg nice en de film verveeld nergens echt.
3,5je
lowhusky
heel spannend en heel enge klassieker, 4 sterren
- 1953 berichten
Ik kan er niks aan doen. Ik heb het wel 3 keer geprobeerd, maar ik vind het geen leuke film. Soms zit je inderdaad op het puntje van je stoel van de spanning. En toch ... tja, blijkbaar een afwijking van mij.
as
orbit
- 12092 berichten
In die bedoeling slaagt de film bij 90% van de kijkers perfect overigens..
- 1953 berichten
] Een leuke film is het zekers niet. En van spanning op het puntje van je stoel zitten lijkt me de bedoeling van deze film...[/quote]
Ja, dat bedoel ik dus. Aan de ene kant zat ik op het puntje van mijn stoel van de spanning , maar aan de andere kant sloeg de film toch niet aan bij mij. Meestal als je een film heel spannend vind, dan vind je hem meestal ook wel goed, maar dat heb ik dus niet.
italian
jij bent een raar geval hoor
maar je geeft toch geen 1,5 voor een film waar je bijna de hele tijd op het puntje van je stoel hebt gezeten
- 1953 berichten
Ja dat is ook wel weer zo. Dan hoort een film wel een hogere waardering te krijgen ja. Ik ga mijn stem aanpassen....maar ik vind hem nog steeds niet top ha, ha.
is alien de engste uit de alien reeks?
Zondermeer.
Angrod_Pallanén
Nu RTL 7 de reeks gaat uitzenden krijg ik dan eindelijk de kans om de films te zien. My wish comes true, nu alleen hopen dat mijn tv gemaakt is voor die tijd
oh ja wanneer komt die dan weer dan ga ik er echt wel dvd in stoppen .
lowhusky
oh ja wanneer komt die dan weer dan ga ik er echt wel dvd in stoppen .
Films>Televisie>maandag
oke top dan ga ik even kijken.
ook al heb ik het gezien.
blijft erg gaaf.
climaxx
- 2041 stemmen
Gisteren gezien op TV. Normaal gezien houd ik niet van dit soort films, maar omdat hij zo'n goede score heeft op MM ben in hem toch maar gaan kijken. Dit had ik beter niet kunnen doen, ik heb me verveeld en geergerd gedurende film.
Ik geef hem dus 2* dit omdat sommige dingen knap gemaakt zijn voor die tijd.
as
ik heb me verveeld en geergerd gedurende film. Ik geef hem dus 2* dit omdat sommige dingen knap gemaakt zijn voor die tijd.
ToNe
Ridley Scott begon ook pas goeie films te maken vanaf 2000 met Gladiator. Echt wel!

Alien: Resurrection
1997

Alien³
1992

Aliens
1986

'Alien: Earth' is een hit op Disney+: zó kijk je alle 'Alien'-films in chronologische volgorde

Twee astronauten zitten vast in de ruimte: Deze tien films geven aan hoe het nóg erger kan

De beste tien films om de zomerhitte mee door te komen

'Het kreng is weer terug': filmjournalisten overspoelen 'Alien: Romulus' met lof in eerste reacties

Apocalypse Now
Oorlog, 1979