• 9.372.934 stemmen

Alien (1979)

Sciencefiction / Horror | 117 minuten / 116 minuten (director's cut)

Genre: Sciencefiction / Horror

Speelduur: 117 minuten / 116 minuten (director's cut)

Oorsprong: Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten

Geregisseerd door: Ridley Scott

Met onder meer: Tom Skerritt, Sigourney Weaver en Veronica Cartwright

IMDb beoordeling: 8,5 (1.052.548)

Gesproken taal: Engels en Spaans

Releasedatum: 25 oktober 1979

Plot Alien

"In space no one can hear you scream."

De bemanning van een intergalactisch vrachtschip ontdekt op een onbewoonde planeet een ruimteschip dat een noodsignaal uitzendt. Crewleden Kane, Lambert en Dallas gaan aan boord van het onbekende schip en Kane vindt in de catacomben een onbekend organisme dat zich meteen aan zijn gezicht vasthecht. Niet lang daarna baart hij een verschrikkelijk monster dat systematisch jacht maakt op de doodsbange crewleden.

avatar van Jordy

Jordy

Ik ben niet zo'n grote fan van de Alien-films, maar dit is wel de beste. Erg vaak nagedaan, redelijk spannend, en de film ziet er mooi uit. 3 en een halve ster.

avatar van dttom

dttom

Deze vond ik niet de beste is beetje traag maar wel redelijk spannend en deze bevat natuurlijk de klassieke scene.

avatar van Onis

Onis

Ik vond vooral de alien er erg cool uitzien. Hij is trouwens ontworpen door H.R. Giger. Voor wie meer van zijn werk wil zien: www.giger.com

avatar van Jerome-B

Jerome-B

3 sterren voor alien, ik vind de alien films wel gaaf, maar dit eerste deel vind ik gek genoeg niet eens de beste in de serie.

avatar van ThaDeez

ThaDeez

ik vond de eerste 2 in de serie de coolste.. daar zat nog de echte originele sfeer van Alien in.. deze krijgt van mij 4 sterren

avatar van BS

BS

spannende film,beetje claustrofobisch.De dvd staat vol met allerlei fotos en nog een hoop.

De film zelf is orgineel spannend en donker.Beetje te min voor nu maar zeker 3 sterren waard.

avatar van Lt-zero

Lt-zero

Toen erg spannend, nu beetje traag.

avatar van Jos2

Jos2

Veruit de beste uit de reeks, dit meesterwerk dat nog geen dag verouderd is.

avatar van jay

jay

vond dit een goede film maar zeker niet de beste van de 4

avatar van neo

neo

he dat ik nog niet gereageerd had! echt een meesterwerkje.goeie,coole rol van sigourney weaver,goeie muziek en prachtig regisseerd.

de aliens zien er ook mooi uit,teminste wat je goed van ze kan zien.echt superspannend

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Ik vind de alien films wel leuk, maar ik vind dit einde niet zo goed. Waarschijnlijk de meesten wel. Vond Aliens toch wel beter.

avatar van Blindfold

Blindfold

Aliens was wel een heel ander soort film. Dat was gewoon een big budget actie Sci-fi, terwijl dit echt veel meer Horror is.

avatar van Juan Conejo

Juan Conejo

Dit is zeker wel de beste uit de serie! Hoe het hele verhaal wordt opgebouwd is fantastisch. Vooral het feit dat er in de eerste drie kwartier eigenlijk niets gebeurt terwijl het toch spannend is en blijft.

avatar van Psyche

Psyche

Nogmaals, klassieker!!!

Ik vond het als klein meisje al leuk en ik vind het als ...euh, groot meisje leuk.

EmDee

Vergeleken bij de andere alien-films is deze juist zo goed omdat "het beest" nauwelijks in beeld is. Het is meer de suspense en de spanning. Geweldig!

avatar van predator21

predator21

Ik vond hem wel goed, maar Aliens zeker weten beter.

Hij was wel erg spannend, en soms ook best eng.

Hij was voor toen vast erg mooi, maar nu inderdaad wat traag en misschien wat weinig aktie, maar voor aktie kijk ik wel naar Aliens.

avatar van darkcity

darkcity

De spanning was echt om te snijden, hij is gewoon stukken enger dan Aliens of die anderen. En het verhaal is natuurlijk heel wat sterker, maar dat maakt hem niet beter dan Aliens. Er gebeuren echt superspannende dingen en ik denk datje ook wel wat verbeelding moet hebben in deze film, omdat het beest nauwelijks in beeld is bv als Lambert, Kane en Dallas naar het onbekende schip gaan en daar buiten lopen heb je echt zo'n gevoel van dat ze bekeken worden, brrrr Eigenlijk vond ik dees even goed, maar op een andere manier goed. Ik vond dees meer kwa spanning heel erg goed en Aliens kwa aktie. ik geef dees ook maar 5*

avatar van vic

vic

kijk en dat is al meteen het verschil tussen alien en aliens. Alien vind ik meet een horror/triller/science fiction. Terwijl Aliens meer een actie/science fiction is

EmDee

Alien heeft een beter verhaal, maar voor de liefhebber van "de beesten" hebben ze in Aliens een enorme hoeveelheid daar van.

Aliens is daardoor ook veel commerciëler.

Scott gaaat meer voor het verhaal.

Cameron gaat meer voor de beelden.

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

Heel lang geleden gezien; maakte toen veel indruk op me. Kan me alleen nog weinig van de film herinneren, maar *** toch wel waard denk ik. Als ik hem nog eens zie, zal ik mijn waardering (eventueel) bijstellen.

EmDee

Geef dan pas een stem als je hem wel kunt herinneren!

avatar van petey

petey

• 1901 berichten

Scott gaaat meer voor het verhaal.

Cameron gaat meer voor de beelden.

Ben ik niet met je eens. Scott gaat zeker ook voor de beelden. Hij is zelfs verantwoordelijk voor de look van heel veel reclames en films, die de style van Bladerunner gekopieerd hebben.

Alien is trouwesn waanzinnig. En zonder Alien zou de rest er ook nooit geweest zijn.

EmDee

Ja heb je gelijk in wat Scott betreft maar ik doelde eigenlijk meer op Cameron die altijd voor de spektakel beelden gaat. (Aliens, de Terminators, Titanic)

avatar van predator21

predator21

Behoorlijk schrik gehalte.

Veel suspence en goede sigourney weaver.

Ik weet echt niet welke ik beter vond: alien of aliens. Daarom geef ik dees ook maar 5*.

avatar van gotti

Vond deze wel goed maar vond deel twee toch is spannender. 3,5*

avatar van jedymaster

jedymaster

Ik was 9 jaar toen die film in de bioscoop kwam mocht er niet heen en mijn broer wel.

Komt mijn broer thuis met allerlei verhalen over de film en ik moest wachten tot we een een videorecorder thuis hadden (3 jaar later!!!)

avatar van Sparkle

Sparkle

Zeer goede film (vond 2 net ietske beter) en grondlegger van vele andere films. Sinds Sigourney "Bitch" zei, ben ik verslaafd aan de Alien(s) films.

avatar van ichi

ichi

Verveeld geen moment, de spanning is om te snijden, de sfeer is super. Erg subtiel, het werkt omdat je niet steeds de aliens daadwerkelijk ziet, hetzelfde concept als bij Jaws. Maakten ze tegenwoordig maar weer es zoiets. Pitch black is leuk, maar te mooi allemaal. Aliens is ook te gek, maar dan omdat ie zo cool is, vette actie. Alien is toch beter, subtiel,sluimerend....skrieeee!

Ichi, helemaal mee eens!

avatar van jay73

jay73

Dit blijft toch een van de weinige films waarbij ik nog steeds de neiging heb om bij spannende momenten achter een kussen weg te duiken. Halve ster erbij= 4,5*