• 9.385.210 stemmen

Met onder meer: Seung-Yun Lee, Hee Jae en Hyuk-ho Kwon

Gesproken taal: Koreaans

Releasedatum: 10 maart 2005

Plot Bin-jip

"Nothing is what it appears to be."

Tae-suk zoekt op zijn motor naar leegstaande huizen waarin hij een tijdje kan verblijven. Hij steelt niets, maar gebruikt wat uit de koelkast, repareert kapotte spullen en doet zo nodig de was. Hij legt zijn bezoeken vast door zichzelf in andermans interieur te fotograferen. Dit eigenaardige maar kalme leven wordt onderbroken wanneer hij op een dag insluipt in een luxueus huis, waar de jonge vrouw Sun-hwa zich in het donker verschuilt. Zij zit gevangen in een ellendig huwelijk met een man die haar mishandelt...

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Volgens mij gewoon 0.15uur, zoals ook de NPS-site aangeeft.

NOVA heeft altijd vaste tijden, en de detective erna duurt minstens anderhalf uur en lijkt me sterk dat ze daarin knippen.

laundromat

Anders toch maar kopen! In 1 van de FRS in Grunn was ie er niet.

decicco

Nou we zullen het zien ik zal voor de verandering even om 23.35 overzappen zo niet zal die gewoon om 0:15 beginnen. Afwachten maar.

decicco schreef:

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

laundromat schreef:

Anders toch maar kopen! In 1 van de FRS in Grunn was ie er niet.

Bij Cosmox.nl hebben ze deze, samen met 'Spring, summer, fall...' voor €9,99(zoeken op kim ki-duk).

avatar van deLeeuw

deLeeuw

• 1945 stemmen

0906-reclames

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

23u35 of 00u15 ... Kan fataal zijn voor de planning van mijn filmmarathon.

laundromat

Heb flink reclame gemaakt voor Bin-jip! Op mijn Facebook, op forum van mijn ouwe studentenvereniging. Zelfs sommigen gemaild!

overzappen? wat ga je kijken dan?

Naar mijn broertje die komt vanavond op rtl 4 .

Meneer Bungel schreef:

Thanks kerel! Zonder nadenken besteld! Spring, Summer, Fall, Winter... and Spring stond ook op mijn 'nog zien'-lijst! Neem de film niet meer op

DVD-Box kim ki-duk

decicco

Jongens de film begint toch over een uurtje om 23:35 net even gekeken weer op teletekst.

avatar van Arie333

Arie333

Kut deze heb ik dus gemist wat vervelend dat er op meerdere plekken verschillende tijden stonden.

avatar van Bartt88

Bartt88

Bedankt decicco

avatar van foxyboy

foxyboy

Nou, wel leuk/apart.

Maar ik ga 'm zeker niet voor een 2e keer kijken.

Voor de originaliteit 3,5 punten.

avatar van barns

barns

Zojuist gezien..

Deze film is echt een parel, waar ik heel even dacht dat ik de band zou verliezen werd ik weer gegrepen door de film

Afsluitende met een boodschap die perfect in de film past

avatar van rensie32

rensie32

Normaal houd ik niet zo van die romantische drama´s maar deze film wist me echt te pakken.

Tot nu toe de enige film waarin ik echt liefde heb gezien, geen woorden maar gewoon de blikken in de ogen. De film heeft gewoon iets speciaals wat vele andere films niet hebben, ik kan het niet goed uitleggen, daar moet je de film een keer voor hebben gezien.

4,5 sterren voor deze film!

ladybug

Mooi verhaal en goed geacteerd.

Op den duur ging ik me er wel aan ergeren dat de hoofdpersonen niet spraken. Vooral in een paar scenes waarin het me logischer zou lijken dat je je mond open zou doen.

Door die ergenis heb ik vermoedelijk wel het een en ander gemist.

Je moet er wel voor in de mood zijn om deze film te gaan kijken en er voor gaan zitten.

avatar van JDSsmetje

JDSsmetje

Bin-Jip... Vrij aparte en zeldzame film die me constant geboeid heeft. De soundtrack vond ik prachtig en goed toegepast. Het begin vond ik overigens het beste, wat nog niet wil zeggen dat het daarna zwak was.

ladybug

Over dat liedje wat ze steeds afspeelde, volgens mij is dat een arabisch lied.

Ik meen er arabische woorden in te herkennen.

Weet iemand daar meer over?

avatar van Black Math

Black Math

Meteen de DVD besteld. Meer woorden hoef ik niet vuil te maken aan een film met weinig woorden.

decicco

Helaas de film niet helemaal kunnen afzien. Door bepaalde televisie omstandigheden daarom zo spoedig mogelijk de dvd bestellen. Een film met weinig woorden dat weet ik wel.

avatar van belchinees

belchinees

ladybug schreef:

Over dat liedje wat ze steeds afspeelde, volgens mij is dat een arabisch lied.

Ik meen er arabische woorden in te herkennen.

Weet iemand daar meer over?

Natacha Atlas - Gafsa.

Dat is inderdaad een Arabisch nummer.

avatar van nielszz

nielszz

Ik vond het een zeer aardige film. Het begin was uiterst origineel met de jongen en de vrouw die zwierven langs huizen. Maar dan gebeurt er het een en ander wat ik moeilijk kan plaatsen:

De jongen wordt opgepakt. Oke, logisch.. maar waarom moet hij zo nodig de stealth onzichtbare man gaan spelen? Ten eerste vond ik het enorm onrealistisch hoe hij in zijn gevangenisje van 4 bij 4 opeens niet te zien was en ten tweede begreep ik niet waarom hij zo rancuneus en wederom onzichtbaar de huisjes afging.

De laatste scene, waarin de vrouw de jongen voert waar haar man bij staat, vond ik bijna lachwekkend.

avatar van domuslucis

domuslucis

Met plezier gekeken. De opmerking vlak voor de aftiteling verklaart de film.

belchinees schreef:

Natacha Atlas - Gafsa.

Dat is inderdaad een Arabisch nummer.

Bedankt!.

Dus toch goed gehoord.

Ik begon al te twijfelen.

Een aparte keus om in een Zuid-Koreaanse film een Arabisch lied te horen.

ladybug

Volgens mij ging hij die huizen onzichtbaar af om te oefenen.
Zodat hij daarna 'klaar', gereed was om onzichtbaar bij zijn minnares en haar man te gaan wonen.

avatar van Bottleneck

Bottleneck

Blijkbaar val ik uit de toon. Eerst maar de positieve punten: het laten spreken door middel van beelden in plaats van woorden is een aparte beleving, de verweving van rustiek met actie is bijzonder gedaan en de lieve soundtrack en kleurrijke beelden vind ik mooi.

Een meeslepend verhaal had daar allemaal meer recht aan kunnen doen. Voor m'n gevoel duurde de film drie uur lang, met een arty-farty plotontwikkeling en dito gebeurtenissen. Ik kan dan ook weinig sympathie opbrengen voor de jongen en z'n vreemde praktijken met als hoogtepunt twee mensen neermeppen met golfballen. Dat het vervolgens hem zelf ook overkomt moet dan opeens zielig zijn.

De overgang naar het onzichtbaarheisgebeuren geeft er weliswaar een mooie dromerige sfeer aan mee, maar die pakt op het einde wel zo ridicuul uit dat ik afhaak in het mee laten voeren in de symboliek. Jammer ook dat de afsluitende zin daarom overkomt als een quasi-poëtische dooddoener van jewelste.

Tot slot valt me op dat hier vaak Amerikaanse grote producties wordt verweten eendimensionale, onontwikkelde en stereotiepe karakters te hebben, maar Bin-jip wordt het wonderwel vergeven met de gemene agenten, de nare man die z'n arme vrouw slaat en last but not least de sadistische gevangenisbewaarder,
een karakter dat met name in Darabonts films door critici om genoemde redenen met de grond wordt gelijk gemaakt (terwijl die ook in Bin-jip bedoeld lijkt te zijn om medeleven met de hoofdpersoon op te wekken).

avatar van DB10

DB10

Ontzettende sfeervolle film. In eerste instantie sprak een film met amper dialoog mij niet echt aan, maar achteraf gezien heeft de film er echter niet onder geleden. Ook zonder woorden kan de relatie prima opbloeien. Het verhaal moest wel even op gang komen, maar vanaf de gevangenis-scene gewoon ijzersterk en uiteindelijk ook een schitterend einde. Gecombineerd met de soundtrack een erg mooie film!

avatar van Montorsi

Montorsi

Bottleneck schreef:

Je vergelijkt films van drie uur lang die draaien om hoofdpersonages die niet meer zijn dat eendimensionale karikaturen (m.n. The Green Mile), met een paar zijkarakters in Bin-Jip die in anderhalf uur tijd logischerwijs niet volledig worden uitgediept. Bij de hoofdpersonages is dat natuurlijk wel meer het geval, maar dat is alsnog niet waar deze film op mikt wat mij betreft. Ik zie ook niet zo waar dat meedeleven gegenereerd wordt, ik heb geen medelijden als de jongen wordt opgepakt, en ook niet met de vrouw die geslagen wordt. Ik leef wel mee met de opbouw en climax van hun relatie.

avatar van Montorsi

Montorsi

Gisteren weer op tv dus, en ook deze keer weer gezien, derde keer alweer.

Blijft een hele mooie film, maar het blijft ook jammer dat het laatste halfuur zo veel mooier is dan het eerste stuk. Echt een geweldig slot, vanaf het moment dat de jongen zijn stealth-technieken perfectioneerd in de cel is deze film pure magie. Sowieso prachtig gestileerd en een mooie soundtrack, maar ik vind het bovenal jammer dat deze film 'maar' 4* verdient, had bij een even magisch begin zeker 4.5* of 5* gekregen.