• 9.378.888 stemmen

Met onder meer: Seung-Yun Lee, Hee Jae en Hyuk-ho Kwon

Gesproken taal: Koreaans

Releasedatum: 10 maart 2005

Plot Bin-jip

"Nothing is what it appears to be."

Tae-suk zoekt op zijn motor naar leegstaande huizen waarin hij een tijdje kan verblijven. Hij steelt niets, maar gebruikt wat uit de koelkast, repareert kapotte spullen en doet zo nodig de was. Hij legt zijn bezoeken vast door zichzelf in andermans interieur te fotograferen. Dit eigenaardige maar kalme leven wordt onderbroken wanneer hij op een dag insluipt in een luxueus huis, waar de jonge vrouw Sun-hwa zich in het donker verschuilt. Zij zit gevangen in een ellendig huwelijk met een man die haar mishandelt...

Chr.s

Iemand moet dit toch goedgekeurt hebben voor het naar de drukker ging ofzo?

avatar van ToNe

ToNe

Minuutje Photoshop.

Hopelijk zegt het niks over de Amerikaanse marketing en distributie.

Infernal Affairs was ook al zo'n mooie ...

Chr.s

Ik denk dat het er wel wat over zegt.

avatar van meneertjenilson

meneertjenilson

Wat kunnen Japanners toch goed acteren altijd man echt een goede film!

Je bedoeld uiteraard zuid-koreanen

avatar van Redlop

Redlop

Zijn toch ook een soort Japanners?

avatar van SelmaDuim

SelmaDuim

Redlop schreef:

Zijn toch ook een soort Japanners?

En alle Nederlanders zijn eigenlijk Duits

avatar van meneertjenilson

meneertjenilson

Ja dat bedoelde ik hoor,het was een foutje sorry voor het ongemak

avatar van Obiwannes

Obiwannes

Director Kim ki-Duk wrote the screenplay of the movie in one month, the movie was filmed in 16 days and the film editing was done in 10 days.

Als ik dit lees vraag ik me toch af waar het talent van andere regisseurs is gebleven (vaak een jaar werken aan een flopfilm).

Schoonheid zit vaak in de eenvoud...5*

avatar van Syt

Syt

Heb mijn stem verhoogd naar 5*. Voor mij alvast de beste film van dit jaar.

Obiwannes schreef:

Schoonheid zit vaak in de eenvoud...5*

Mooi verhaaltje, maar toch merk je nog ergens aan de film dat die summiere afwerking niet aanwezig is. Ik wacht nog steeds op Ki-duk's Dolls.

avatar van Goodfella

Goodfella

tovenaar schreef:

Heeft iemand enig idee waar ik bovenstaande poster kan kopen?

hier!

edit: out of stock

avatar van tovenaar

tovenaar

edit: out of stock

Bummer! But keep on trying

avatar van Syt

Syt

Wanneer komt deze op dvd uit? Is dat al bekend?

avatar van neo

neo

Hypnotiserend, spiritueel meesterwerk. (om even kort af te zijn )

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ik hoop dat deze film zo snel mogelijk in de bioscoop zal komen

avatar van Art

Art

Hij is al een tijdje uit in de bios en de film draait nog steeds zover ik weet....

avatar van Pieter Montana

Pieter Montana

Ik herriner me niet dat hij hier(Mechelen,België)al in de bioscoop geweest is

avatar van Art

Art

Mijn berichtje sloeg op de release hier in Nederland. Ik weet niet wanneer hij in België gaat draaien of waar hij draait. Volgens IMDB moet hij op 4 Mei in de Belgische bioscopen zijn uitgekomen.

Klopt. Op de site van de Belgische distributeur staat ook 4 mei.

avatar van WB

WB

Ik ben benieuwd naar de dvd release! Vond et een geweldige film namelijk! Iemand wat meer info daarover?

De geplande releasedatum is 16 augustus (Bright Angel).

avatar van Freud

Freud

De perfecte film bestaat ook vandaag nog

Wat een meesterwerk. 5*

avatar van Martin Van K

Martin Van K

De film draait al een aantal weken hoor in de Belgische bioscopen, maar je moet wel in het alternatieve circuit gaan zoeken. Ik ben gisteren gaan kijken in de Sphinx in Gent. Als ik me niet vergis, spelen ze in Mechelen voornamelijk de Amerikaanse big-budget films, vergelijkbaar met de kinepolis. Maar ik ben niet zeker hoor.

En ja, het was een schitterende film. Zeker de moeite om eens te gaan kijken. De slotscène was één van de mooiste scènes aller tijden. Verliefdheid perfect in beeld gebracht: 4,5 sterren.

avatar van tdrost

tdrost

Wat een film! Wow, kan niet wachten op de dvd en op de nieuwe film van Kim ki-duk.

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Gisteren eindelijk kunnen kopen bij de Free Record Shop. Eindelijk weer mijn top10 compleet op dvd .

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Tweede film die ik zie van Kim Ki-Duk en hoewel deze op momenten erg mooi was vond ik "Spring, Summer, Fall, Winter....Spring" meer bieden. En dan vooral op cinematografisch gebied. Wat "Bin-Jip" in mijn opzicht een beetje nekt is het minder interessante middenstuk. Het sleepte maar voort en bood weinig interessants. Tot het moment dat de hoofdrolspeler vrij komt. Na dat moment zag ik weer hoe mooi en betoverend aziatische cinema kan zijn. De stiltes, de lichaamstaal, van een te simpel verhaal toch iets waardevols neerzetten, symboliek, ja dat trekt me allemaal erg. Maar ik wacht nog steeds op een film die "Kikujiro" evenaart of misschien overtreft!! Jammer want ik had hoge verwachtingen van "Bin-Jip". Desalniettemin 4*.

avatar van Paalhaas

Paalhaas

Erg poëtisch en majestueus. Heerlijk, zo'n rustige film waarin bijna niets gebeurt, maar die toch geen moment verveelt. Hij haalt het net niet bij "Spring, summer, fall, winter and...spring", maar desalniettemin 4/5.

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Ik hoor velen over Spring, summer... Ben hier dan ook erg benieuwd naar.

avatar van senseoaddict

senseoaddict

Eindelijk in mijn collectie!!! Dit was de beste filmhuisfilm van het afgelopen jaar, imo. Met making off en 2 trailers van Samaria en Bad Guy, beiden van Ki-Duk..