• 9.378.919 stemmen

Met onder meer: Seung-Yun Lee, Hee Jae en Hyuk-ho Kwon

Gesproken taal: Koreaans

Releasedatum: 10 maart 2005

Plot Bin-jip

"Nothing is what it appears to be."

Tae-suk zoekt op zijn motor naar leegstaande huizen waarin hij een tijdje kan verblijven. Hij steelt niets, maar gebruikt wat uit de koelkast, repareert kapotte spullen en doet zo nodig de was. Hij legt zijn bezoeken vast door zichzelf in andermans interieur te fotograferen. Dit eigenaardige maar kalme leven wordt onderbroken wanneer hij op een dag insluipt in een luxueus huis, waar de jonge vrouw Sun-hwa zich in het donker verschuilt. Zij zit gevangen in een ellendig huwelijk met een man die haar mishandelt...

avatar van diddledidoo

diddledidoo

Vanavond voor de tweede keer gezien (op dvd). Blijft prachtig!! Verbaas me over het feit dat de acteur die Tae-suk speelt 25 is en de actrice die Sun-hwa speelt 37 (!). Ik had hen beiden rond de 24 geschat. Hoe krijgen die Aziaten het toch voor elkaar om er zo jong uit te blijven zien?

Naomi Watts

Voornamelijk door hun spiritualiteit en hun positieve instelling.

Gister voor het eerst gezien en vandaag gelijk in de herziening gegooid. Wat een prachtfilm. Prachtige muziek, geweldige prestaties van Jae en Lee, een beeldschone Lee, prachtige scenes, een prachtig verhaal over 'een schim' die de spirituele bevrijding is voor een ondergewaardeerde verwaarloosde jonge vrouw en dan het einde, prachtig!. Een prachtfilm waar juist uitdrukkingen boekdelen spreken, mijn soort film. Vijf sterren dik verdient.

Naomi Watts schreef:
Voornamelijk door hun spiritualiteit en hun positieve instelling.

ik dacht dat je top 10 eindelijk definitief was.
Toch niet gelukt, zo te zien

Naomi Watts

Definief van wat ik toen gezien had, geen geswitch meer tussen de al geziene films dus. Wel logisch aangezien ik niet in de toekomst kan kijken.

avatar van avalanche

avalanche

Vanavond ga ik deze film ook eens huren, met hoge verwachtingen zeker als ik deze reactie's hier zoal lees.

Ben heel benieuwd.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

Wat een wonderschone film is dit!!! Een beetje vreemd, maar wel lekker. 1,5 uur op het puntje van m'n stoel gezeten (fijn een keer 'n film met een normale tijdsduur!!!). Deed me idd een beetje aan de Matrix denken, maar dat schijnt een foute opmerking te zijn.

Nou ja, in ieder geval een aparte film

avatar van Hans P

Hans P

Wat mooi, wat mooi. Ik heb ademloos zitten kijken. Wat kan die Kim Ki-Duk toch mooie films maken. Spring, summer, enz. stond al in mijn top 10. Nu komt deze met stip binnen op nummer 5.

Gauw nog eens kijken.

donnie darko

nu was hij eens in een videotheek, en nu was het enige exemplaar uitgeleend.

avatar van predator

predator

• 1954 stemmen

donnie darko schreef:

nu was hij eens in een videotheek, en nu was het enige exemplaar uitgeleend.

Ik zou 'm gewoon kopen, absoluut geen straf om 'm meer dan één keer te zien........

donnie darko

ja, misschien moet ik dat dan maar doen.

avatar van Syt

Syt

Zeker de moeite waard. Ik heb de dvd vorige week ook gekocht. Echt top!!

Linn

Ik heb hem gisteren gekocht op dvd ...wat een prachtige film!!! deze komt met stip op 1 in mijn top 10

avatar van mjb

mjb

Waar kan ik deze film op dvd kopen?

Linn

hier in tilburg ligt ie gewoon bij de free recordshop en bij van leest...

Naomi Watts

Overal wel denk ik, als we hem hier al hebben.

Linn

Dit is echt een van de mooiste films die ik ooit gezien heb!

Met stip op 1 zie ik.

Linn

Ja Idd...Hoefde er niet lang over na te denken!!! Bij jou staat ie ook in je top 10 zie ik

avatar van Sai

Sai

Net zoals de personages in de film weet Kim een geheel eigen wereld te scheppen. Hierdoor ontwijkt hij op geweldige wijze de eis dat films 'realistisch' moeten zijn, en tegelijkertijd lijken alle emoties van de personages juist veel echter. Schitterende scènes, schitterende personages en, in tegenstelling tot wat ik had verwacht, behoorlijk wat humor. Enig minpunt was dat de bijrollen in vergelijking met de verrukkelijke hoofdpersonages plat en vervelend en stom waren. Ja, natuurlijk was dat de bedoeling, maar toch. Ik wou meer van de hoofdpersonages! Ik wou dat ze samen gelukkig konden zijn in een wereld waar niet de vervelende realiteit steeds in doorsijpelt! Ik wou dat ze hun eigen gang konden gaan! En bovenal: ik wil deze film nog tien keer zien! 9.

donnie darko

net de trailer gezien, had hem nog niet bekeken, en weet nu zeker dat dit dé film is die ik op dit moment nog het liefst van allemaal wil zien. Zelden zo'n mooie trailer gezien.

Prachtig gewoonweg.

Ook zeer mooie muziek op de achtergrond.

Iemand idee welke?

avatar van Fred Neil

Fred Neil

Ik had hem vorige week in de bios gezien.

Ik weet niet echt wat ik er van moet denken, was wel mooi opzich maar zo enthousiast als de meeste hier zijn ben ik niet.

avatar van avalanche

avalanche

Fred Neil schreef:

Dat gevoel hou ik er ook een beetje aan over, maar ik denk toch dat ik deze later bij een tweede kijkbeurt meer ga waarderen.

donnie darko

wat een ongelooflijk mooie film, zeg. Heb hem eindelijk dan toch gevonden in de videotheek en de 4 euro waren het dubbel en dik waard.

Er wordt zeer weinig gezegd maar toch leef je heel erg mee met de twee hoofdpersonages.

Het einde is briljant, en voor de rest is de film gewoon een genot om naar te kijken.

88 minuten pure kunst.

5* en net geen plaats in mijn top 10

donnie darko

bij nader inzien toch maar een halfje afgedaan.Blijft natuurlijk wel een geweldige film.

Naomi Watts

Altijd blijven steken bij de beoordeling die je geeft net na de film, wat later kan je geheugen je een nogal vervormd beeld geven, pas gaan herwaarderen bij herziening.

Naomi Watts schreef:

allee, omdat jij het bent, zal ik mijn half sterretje er terug bij doen. Maar net na de film kan je meestal de film nog niet echt in zijn geheel zien.

Dus ik dacht toen ik die 5* gaf, eigenlijk alleen maar aan het magistrale einde.

dus nu ik erover nadenk, ga ik er toch geen half sterretje bijdoen.

sorry, maar ik denk er zo over.

donnie darko schreef:

Dat kan ook voorkomen inderdaad.

donnie darko

weet iemand eigenlijk hoe het altijd terugkomende liedje noemt? want ik vond het zeeer mooi.