• 9.372.770 stemmen

Back to the Future (1985)

Sciencefiction / Komedie | 116 minuten

Genre: Sciencefiction / Komedie

Alternatieve titel: Terug naar de Toekomst

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Michael J. Fox, Christopher Lloyd en Lea Thompson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.433.114)

Releasedatum: 12 december 1985

Plot Back to the Future

"He was never in time for his classes. He wasn't in time for his dinner. Then one day...he wasn't in his time at all."

Marty McFly (Fox) reist terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown (Lloyd). Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij nog geboren zal worden, moet hij ze weer verliefd op elkaar laten worden. Ondertussen moet hij ook nog met hulp van de Doc. Emmett Brown uit 1955 een weg terug naar de toekomst vinden.

avatar van Derkje

Derkje

Dat was ik al van plan, ik sta open voor discussies.

avatar van DonnieBrasco

DonnieBrasco

Beetje zinloze discussie hierboven. Het is een beetje onzin om iemand die kinderachtig gereageerd, vervolgens net zo kinderachtig opmerkingen terug te kaatsen. Iedereen heeft zijn mening, als iemand dat niet respecteert is dat jammer.

Maar ja, dat terzijde; het gaat om de film. En dit is een van die vermakelijk hollywoodproducties van een regisseur die weet hoe die een film moet maken.

Verder zit het verhaal ook leuk in elkaar, wordt er leuk geacteerd. Kortom, een van de betere entertainmentproducties.

avatar van Derkje

Eindelijk iemand met verstand

Huh? Hoezo eindelijk?

avatar van morpheus

morpheus

Back to the future is jeugdsentiment (ook al voor mij) Geweldig geacteerd door de hoofdpersonen, de typetjes zijn echt geweldig, daarbij komt een geweldig avontuurlijk en goed in elkaar stekend verhaal. Deze film is gewoon een rollercoasterride van begin tot eind waarbij bijna alles op zijn plaats valt. Hiervoor ga je naar de film!

****

avatar van aegron

aegron

deze film heeft voor mij de jaren 80 niet overleefd. hij was toen leuk, maar als je hem weer ziet, wordt het wel erg hollywood. Daar is op zich niets mis mee, maar ik vind dit net niks meer. 2,5 *

avatar van Willem-Jan

Willem-Jan

Ik heb 'em NET nog weer gekeken. GOED vermaak.

(Wel veel aan te merken op de manier waarop er met tijd gewerkt wordt en de manier waarop er invloed op de gebeurtenissen wordt uitgeoefend.)

Zet je ieg aan het denken

Leuke film, 3,5*

avatar van ThaNick

ThaNick

De beste triologie OOIT! Samen met The Godfather

Een eer om in mijn DVD-Collectie te hebben

avatar van John Doe

John Doe

morpheus schreef:

****

Inderdaad, ik heb ook werkelijk genoten van deze punten.

avatar van naomicampbell

naomicampbell

Ik vind Back to the Future één van de beste films die er zijn en natuurlijk één van mijn lievelingsfilms. Dus hij is helemaal toppie en er valt niks op aan te merken.

avatar van Teskuh17

Teskuh17

Back to the future,.. een toppertje en zeker weten een klassieker! 5 sterren!

avatar van De GeuS

De GeuS

Het blijft prachtig jeugdsentiment; "simpel" verhaal, maar prachtig gespeeld door Fox en Lloyd.

Vooral de begin en eindsituatie van Marty zijn familie vond ik een erg leuk detail; naar 4,5 ster verhoogd.

avatar van Wouter

Simpel...?

avatar van De GeuS

De GeuS

Zie aanhalingstekens. Het woordje "maar" suggereert misschien dat ik het verhaal slecht of niet goed uitgewerkt vond.

avatar van Wouter

Precies. Daar was ik dus al bang voor.

Het scenario van BttF is even legenadarisch als briljant.

avatar van prisje

prisje

Back to the future,.. een toppertje

en zal het ook altijd blijven alle delen er van

avatar van scorsese

De GeuS schreef:

Need I say more??

avatar van gemaster

gemaster

Heerlijke niets-aan-de-hand film. Ik heb de trilogy hier op DVD liggen en na het lezen van al die berichtjes gaan mijn handen weer jeuken......

4,5 ster voor een bijna perfecte film

avatar van phides

phides

vooral de scene met chuck berry is onvergetelijk...

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Destijds een erg originele film. Moet iedereen wel een keer gezien hebben vind ik.

avatar van gotti

Als een film destijds origineel was, is die dat nu nog steeds hoor...

avatar van ellie

ellie

IK denk toch wel een klassieker

Eerder cult...

avatar van gemaster

gemaster

Dit is dus echt geen cult he.

avatar van as

as

Dacht het ook niet nee. Cult: is een term die vooral gebruikt wordt voor een film die zijn publiek niet vond bij uitbreng maar later toch een aanhang verkreeg van liefhebbers.

Menghini

Oh... OK Maar hij komt wel weer in de bioscoop!

avatar van Justice4All

Justice4All

O ja, wanneer?

Menghini

4 oktober, Pathé Groningen, 21.00u (Orange Comebacks).

avatar van mister blonde

mister blonde

erg leuke film, die ik te laag had staan. zichtbaar met veel plezier gemaakt. 4 sterren.

avatar van radiohead

radiohead

michal is gradios goed in dit beet je mager verhaal maar met goede spical eftest deel twee is beter