• 9.373.651 stemmen

Back to the Future (1985)

Sciencefiction / Komedie | 116 minuten

Genre: Sciencefiction / Komedie

Alternatieve titel: Terug naar de Toekomst

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Michael J. Fox, Christopher Lloyd en Lea Thompson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.433.553)

Releasedatum: 12 december 1985

Plot Back to the Future

"He was never in time for his classes. He wasn't in time for his dinner. Then one day...he wasn't in his time at all."

Marty McFly (Fox) reist terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown (Lloyd). Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij nog geboren zal worden, moet hij ze weer verliefd op elkaar laten worden. Ondertussen moet hij ook nog met hulp van de Doc. Emmett Brown uit 1955 een weg terug naar de toekomst vinden.

avatar van gemaster

gemaster

Als mede Radiohead fan schaam ik me een beetje voor dit berichtje.

avatar van as

as

radiohead schreef:

michal is gradios goed in dit beet je mager verhaal maar met goede spical eftest deel twee is beter

Beetje dronken achter de computer??

avatar van DeLorean

DeLorean

gewoon een goeie film

avatar van Quentin

Quentin

DeLorean schreef:

gewoon een goeie film

Alleen die auto is zo lelijk he

avatar van Tompie film

Tompie film

Deze film is één van mijn persoonlijke favorieten, heb hem al zo'n tien keer gezien en kan er nog van genieten. Dit heeft natuurlijk met jeugdsentiment te maken, maar toch. Het is zó een leuk verhaal: topamusement voor het hele gezin! 4.5*

avatar van its my life

its my life

prace the lord for this good movie

avatar van Yak

Yak

'praise'

avatar van its my life

its my life

sorry mijn engels is niet zo goed

avatar van Zavo

Zavo

Je Nederlands ook niet.

avatar van djelle

djelle

Heel leuk filmpje. Hetzij soms iets te onnozel of hysterisch in bepaalde scenes en de knullige Fox kan me soms irriteren, maar het had o.a. een heerlijk fantasierijk verhaaltje , een goeie sfeer, schone decors en een snuifje filosofie i.v.m tijdsreizen die dan weer veel goedmaakten. 3,5*

avatar van Edie

Edie

Evenals deel 2 vond ik ook dit deel prima, het orgineel dus. Ik geef hem zelfs 4.5 sterren, het blijft iedere keer wel leuk om te bekijken.. Bovendien is hij geregisseerd door niemand minder dan Zemicks!

avatar van Crit

Crit

Aan het begin van deze film staat er toch: A film by Steven Spielberg ? Of heb ik dat nou verkeerd...

avatar van gemaster

gemaster

Je hebt het verkeerd. Is volgens mij geproduceerd door Spielberg. Zemeckis is het protogé van Spielberg.

avatar van Ravenstein

Ravenstein

Gisteren heb ik na een interval van een paar jaar (toen ik jonger was heb ik hem waarschijnlijk een keer of 10 gezien) deze klassieker nog eens bekeken en ik vond hem nog altijd even goed als toen.

Het begin is soms wat traag, maar is wel perfect als inleiding voor wat nadien gaat volgen. Het scenario zit knap in elkaar en de dialogen zijn leuk geschreven.

Nog steeds één van m'n lievelingsfilms.

avatar van laurake

laurake

Een van mijn lievelingsfilms.

avatar van Leno

Leno

laurake schreef:

Een van mijn lievelingsfilms.

Zeg laurake, ga je nog ergens inhoudelijk in op een film, of hou je het alleen op one-liners?

avatar van Frantic01

Frantic01

radiohead schreef:

is dit een nieuw spreek woord ( spical eftest ) ????

avatar van Frantic01

Frantic01

Naar mij gevoel was dit een hele goede film maar deel 2 was toch iets beter eerlijk gezegd maar deze is wel leuk in mekaar gezet.

avatar van ex_uva

ex_uva

De spical eftest vielen mij een beetje tegen, maar wat wil je met de huidige technologische hoogstandjes die een film als Shrek zeer aannemelijk maken.

Aardige film. Maar de vervolgen erop zijn niet bijster cool.

avatar van martijn77

martijn77

spical effects?

dude, heb jij ff een subgenre ontdekt..?

avatar van DonStefano

DonStefano

Heb geheel tegen de chronologie in (als je daar uberhaubt over kan spreken... bij deze trilogie) dit deel als laatste gezien. Vind em eerlijk gezegd niet beter dan deel 2 en 3, maar zeker ook niet slechter.

Ook leuk die typische eighties-moraal die in de film zit (de hele maatschappij is maakbaar!), geen wonder dat dit een van Reagan's favoriete films was. Verder is 't allemaal vermaak van de bovenste plank, dus 4,5 sterren

avatar van marty mcfly

marty mcfly

de beste film aller tijden

vooral vanwege het tijdreizen dat is een droom van elke jongen

avatar van Diesel

Diesel

marty mcfly schreef:

vooral vanwege het tijdreizen dat is een droom van elke jongen

avatar van Knarf Kenobi

Knarf Kenobi

Leuke film, zit zeer leuk in elkaar. Goed acteerspel. Een aanrader!!:D

avatar van KW2

KW2

Briljante film. Het verstoren van het verleden (puur uit goede wil) is een interessant aspect van tijdreizen.

avatar van iivan

iivan

Ik vind dit echt een slechte film, echt bagger.

bah.

*1/2

avatar van twg

twg

hoezo vondt je hem bagger?

ben benieuwd..

avatar van Mavrick

Mavrick

een topper!!! 4.5 sterren!!! dit is gewoon een meester werk!!

avatar van Mavrick

Mavrick

iivan schreef:

Ik vind dit echt een slechte film, echt bagger.

bah.

*1/2

heb je hem met je ogen dicht gekeken ofzo!!??

avatar van lizard

lizard