• 9.371.614 stemmen

Back to the Future (1985)

Sciencefiction / Komedie | 116 minuten

Genre: Sciencefiction / Komedie

Alternatieve titel: Terug naar de Toekomst

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Michael J. Fox, Christopher Lloyd en Lea Thompson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.432.901)

Releasedatum: 12 december 1985

Plot Back to the Future

"He was never in time for his classes. He wasn't in time for his dinner. Then one day...he wasn't in his time at all."

Marty McFly (Fox) reist terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown (Lloyd). Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij nog geboren zal worden, moet hij ze weer verliefd op elkaar laten worden. Ondertussen moet hij ook nog met hulp van de Doc. Emmett Brown uit 1955 een weg terug naar de toekomst vinden.

avatar van Quido

Quido

€44,- delen door 2= €22,-

avatar van Wouter

Opeens zie ik daar de BTTF trilogie op dvd staan voor €44,= met een rooie prijsticker. Dus ik heb nu de trilogie in huis voor nog geen €25,=!

Je weet dat de delen 2 en 3 verkeerd gescand zijn?

avatar van EmDee

EmDee

Wouter schreef:

Je weet dat de delen 2 en 3 verkeerd gescand zijn?

Wat is er mis mee? Heb zelf nl ook de (Engelse) trilogie.

avatar van Wouter

2 en 3 zijn verkeerd gescand. Je mist een hele boel.

Binnenkort schijnt er een ruilactie te komen. Vaak besproken op nieuwsgroepen.

avatar van gotti

Wat zou ik moeten missen dan? En wat die ruilactie betreft: gaat die ongeveer hetzelfe als bij de Donnie Darko dvd?

gotti schreef:

Wat is daar mee?

Heb ik net besteld uit Canada....

NL release was iets mee. Is niet meer aan de orde.

avatar van EmDee

EmDee

Is er misschien ook een werkende (Nederlandse) link betreffende die omruilactie?

En om welke versies gaat het nu precies?

avatar van jedymaster

jedymaster

stukje script
Marty: I'm really gonna miss you. Doc, about the future...

Doc: No! Marty, we've already agreed that having information about the future could be extremely dangerous. Even if your intentions are good, they could backfire drastically. Whatever you've got to tell me I'll find out through the natural course of time.

At Lou's Cafe, Marty writes a note.

Marty: (reading) Dear Dr Brown, on the night that I go back in time, you will be shot by terrorists. Please take whatever precautions are necessary to prevent this terrible disaster. Your friend, Marty.

avatar van WB

WB

Errug goed geacteerd, en een wereldverhaal!!! Heb de trilogie uiteraard in mijn collectie, en krijgen alledrie 5 sterren!

avatar van Deejay©

Deejay©

Deze films blijven leuk om naar te kijken, al heb je ze al honderd duizend x gezien. Ben benieuwd of er ooit nog een vervolg op komt. Dat zou ik wel erg wijs vinden. Maar de kans is klein, vooral door de ziekte van Michael J. Fox. Het zou ook niet leuk zijn als zijn rol door een ander gespeeld zou worden. De trilogie krijgt van mij ook 5 sterren !

avatar van roda

roda

een meesterwerk. hoort absoluut in de top 100.

de film heeft een ontzettend goed script, het acteerwerk is briljant, de muziek prachtig. en zo ontzettend vermakelijk dat je hem wel 1000x kunt kijken. 5*

0,18 onder een top-100 notering, kunnen veel films een puntje aan zuigen

ook weer zo'n gemiddeltje om van te huilen, op deze site 3.71.

Dit begint erg irritant te worden........

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

Idd veel te hoog.

Je zou bijna gaan denken dat je je niet thuis voelt hier op MM met iedere keer die opmerkingen dat er allerlei film ondergewaardeerd worden in jouw ogen.

Wat zijn wij toch allemaal lummels dat we dat maar niet begrijpen dat die films ondergewaardeerd worden.

avatar van roda

roda

niet zo irritant als de manier waarop jij perfecte films zoals dit naar beneden stemt.

Vervelend, zo'n democratische site

roda schreef:

Kom nou. We hebben een democratisch stemstelsel. Iedere stem telt evenveel mee.

En jij bepaalt niet voor ons wat wij moeten vinden.

avatar van blabla

blabla

• 2070 berichten

roda schreef:

Bekijk eerst even wat ik gestemd heb voor dat je dit soort opmerkingen maakt.

Dacht niet dat mijn waardering een onvoldoende is.

roda schreef:

Ok, dan is nu de bom los. Jij hebt nog helemaal geen zak gezien jongen, alleen maar veilige Hollywoodfilms vanaf 1980! En kom je al een keer iets anders tegen (Fight Club, A Clockwork Orange, Twelve Monkeys, Pulp Fiction) dan stel je je helemaal niet open en deponeer je het in de onderste regionen. Mij best hoor, maar besef wel dat er hier veel mensen rondlopen die in zijn voor alles (klassiekers, cult, niet-Hollywood, art-house etc) en die mensen zien soms dat Hollywood lang niet altijd de creme de la creme van films uitbrengt. Dus als je wil zeiken, dan ren je maar naar de pot! Maar val anderen (bliep!) niet lastig met je erg eenzijdige kijk op films en accepteer nu maar dat ik Back To The Future, 48 Hours en al die andere filmpjes slechts vermakelijk vind. Film is meer dan een luchtige opstapeling van clichees.......

Ramon K

En ik heb zelfs een waardering van 3,5 * staan, dus wat zit je toch allemaal te zwetsen?

avatar van Rujar

Rujar

Deze film valt onder jeugdsentiment...

Is moeilijk om dan een slechte waardering te geven.

Dan maar een 3.0. Ben ik nog soepel.

Rujar schreef:

Is moeilijk om dan een slechte waardering te geven.

Waarom zou je dan?

avatar van MarkFish

MarkFish

Naast het feit dat het jeugdsentiment is, vind ik het gewoon een steengoeie film, die keer op keer vermaakt. Ik heb er gisteren weer met plezier naar zitten kijken, voor de achtste keer ofzo. 4 sterren.

Derkje

Als ik RamonK goed begrijp, is het dus niet "normaal" als iemand het liefst naar mainstream films kijkt. Nou ja, als ik je lijst zie doe jij dat in ieder geval niet, en dat is je goed recht. Net zo goed dat het MIJN goed recht is om films als BTTF goed te vinden, zonder dat jij daar weer als opmerking bijplaatst dat de meeste Hollywoodfilms een opeenstapeling van cliches zijn. Ook al is dat zo. Ik ben een liefhebber van alle soorten films, maar de wat "andere" cinema vind IK interessanter. En een ander wellicht niet. Democratie ok, maar soms kun je het beter voor je houden.

avatar van puck

puck

Derkje schreef:

Volgens mij heb jij het helemaal niet goed begrepen.

Derkje schreef:

Dus omdat jij een film goed vindt mogen andere mensen daar geen opmerkingen bij plaatsen? Vreemde logica hou jij er op na... je roept steeds dat je discussies wil ontlokken maar ondertussen loop je er steeds voor weg, en als wij om argumenten vragen voel je je meteen beledigd en ga je het op de man spelen i.p.v. normaal op de film in te gaan.

Derkje

Hij zegt dus eigenlijk dat films als 48hrs en Bttf een "luchtige opeenstapeling van cliches zijn" Ik kijk ook liever naar films die wat meer diepgaande aspecten aanboren (Spreek uit "Welcome to the Dollhouse", "Hapiness" en "What's eating Gilbert grape") maar een film met cliches (Wat uiteindelijk de "LOTR" films ook zijn) zijn geestelijke ontspanning, waar ik me ook graag aan bezondig. Ik lok inderdaad graag discussies uit, maar niet om daarna "leuke" verbasteringen van mijn naam terug te krijgen, vandaar. Maar met JOU wil ik wel een discussie voeren. SHOOT!

Derkje

En met het aspect dat mensen zich moeten openstellen voor "andere films" ben ik het overigens helemaal eens.

avatar van puck

puck

Derkje schreef:

Precies, dat is dus iets heel anders dan zeggen dat het kijken van mainstream films niet "normaal" zou zijn. Dat was een verkeerde conclusie.

Derkje schreef:

Je voelt je al aangevallen lang voordat ik dat deed, en je begon er overigens zelf mee. Maar dat terzijde, de bedoeling is hier dat we discussieren over films, dus als je het zelf ook graag gezellig wil houden, ga dan gewoon normaal in op serieuze vragen die je gesteld worden, dát leidt namelijk tot leuke discussies en dan is het ook niet nodig om aggressief te worden.