• 9.370.360 stemmen

Back to the Future (1985)

Sciencefiction / Komedie | 116 minuten

Genre: Sciencefiction / Komedie

Alternatieve titel: Terug naar de Toekomst

Geregisseerd door: Robert Zemeckis

Met onder meer: Michael J. Fox, Christopher Lloyd en Lea Thompson

IMDb beoordeling: 8,5 (1.432.537)

Releasedatum: 12 december 1985

Plot Back to the Future

"He was never in time for his classes. He wasn't in time for his dinner. Then one day...he wasn't in his time at all."

Marty McFly (Fox) reist terug naar 1955 met een tot tijdmachine omgebouwde DeLorean van Doc Emmett Brown (Lloyd). Hij zorgt er per ongeluk voor dat zijn moeder verliefd op hem wordt in plaats van op zijn vader. Om ervoor te zorgen dat hij nog geboren zal worden, moet hij ze weer verliefd op elkaar laten worden. Ondertussen moet hij ook nog met hulp van de Doc. Emmett Brown uit 1955 een weg terug naar de toekomst vinden.

Jordy

Ik heb de films erg vaak gezien, maar al een paar jaar niet meer (het wordt tijd dat de trilogie eens op DVD uitkomt). Ik hou het tot die tijd voor dit deel op 3,5 sterren: erg leuk verhaal, leuk avontuurlijk verhaal, en perfect geacteerd door Fox.

avatar van Onis

Onis

Toen ik hem voor het eerst zag, vond ik hem erg goed. Lekker fantaseren. De eerste goede tijdreis-film die ik gezien heb. 4 sterren

avatar van dttom

dttom

Is wel aardig maar niet heel erg speciaal ofzo

avatar van vic

vic

Dit is een qua science fiction een klassieker en zal altijd beter blijven dan de twee vervolgen.

avatar van geronimo

geronimo

• 1955 berichten

Ook weer zo'n film dat als ie weer 'ns op tv komt, dat ik 'm weer moet zien. Behalve dan op de duitser...

avatar van Fletch

Fletch

Mijn absolute nr 1 !!

Dit film heet alles in zich humor, actie, drama, romantiek het zit er allemaal in. Pefect script en perfecte cast. Pure entertainment voor alle leeftijden.

Die DVD's mogen van mij wel komen, kan niet wachten op de deleted scenes en het commentaar van Bob Gale en Robert Zemeckis !!

avatar van manic

manic

Eén van mijn favorieten. Deel 2 of 3 heb ik ooit in de bios gezien. Ik weet niet meer welke ik het beste vond. Je MOET ze eigenlijk alle drie zien! Ik geloof dat de DVD (box?) ergens in augustus uit zou komen op regio 1. Kan niet wachten ook. Toch ook wel jeugdsentiment....

avatar van BS

BS

inderdaat gewoon een goede film,spannend,actie,liefde,ti jdreizen enz.Goed in elkaar gezet en meeslepend. 4 sterren

avatar van Goodfella

Goodfella

Even snel m'n waardering van 2.5 (foutje denk ik...) omgezet in 4 sterren... Domdomdom...

avatar van Indybart

Indybart

man.. i love de bttf films! 4 sterren!

avatar van predator21

predator21

Dit was de beste en de grappigste.

Ik zou niet kunnen bedenken waarom deze film stom is.

avatar van Mich

Mich

Sorry echt niet mijn soort humor

avatar van shayed

shayed

Het blijven gewoon leuke films, maar de eerste was (zoals vaker het geval is) de beste.

***1/2

avatar van Ralfke

Ralfke

• 2075 stemmen

De hele trilogie is inderdaad fantastisch. Geen enkel (vervolg)deel zakt weg. Echte avonturenfilms die ik voor het eerst in mijn jeugd zag. Drie gelijkwaardige delen blijft knap en is volgens mij - naast de BTTF-Trilogie - enkel bij The Godfather gelukt.

avatar van GerwinF

GerwinF

Een film die ik eigenlijk te vaak heb gezien, maar toch steeds weer leuk blijft. Komt eind dit jaar eindelijk op DVD! Let op, want de regio 1 versie wordt waarschijnlijk beter (bijv. met commentaar).

avatar van Mindflight

Mindflight

zeeeer vette film. vooral de chuck berry imitatie met heavy metal achtig tintje!

Lis

Ik heb net de dvd set gekocht bij V&D.

Alle delen en extra's.

Er stond 44,95 euro op de hoes,maar ik hoefde maar 29 af te rekenen,snap het nu nog niet,want dat zijn de videoprijzen

Mazzeltje dus...:)

avatar van IamBernie

IamBernie

Arghhh ! Daar stond ik toen ook mee in me handen, en ik wou 'm echt graag kopen, maar vond 44 euro toch net iets te veel..

Jij hebt echt vet geluk gehad !

Jordy

Het is toch prijzencircus bij V&D deze week? Was het niet gewoon een aanbieding? Meen zoiets gelezen te hebben

Lis

Ja klopt,het is prijzencircus,maar bij deze dvd's stond geen korting of wat dan ook.

Ik heb namelijk meer dvd's gekocht,3 halen 2 betalen,maar dat stond duidelijk aangegeven(gele stikkers erop).

Maar ja,wie weet was het de korting dus IamBernie rennen naar de V&D

avatar van Jos2

Jos2

Is wel zo. 29 euro.

Lis

Oke,nou dat is dan opgelost

Iedereen die hem hebben wil,rennen naar de V&D dus.

avatar van GerwinF

GerwinF

Ik heb hem al meer als een maand voor 28,27. Gewoon gekocht bij CD-WOW http://www.cd-wow.com/detail_results_2.php?product_code=2375

avatar van Jerome-B

Jerome-B

Ga hem ook maar ff halen

Jordy

heb 'm hier nu liggen als cadeautje voor een vriend, eens kijken of die verpakking een beetje loslaat

avatar van teaser

teaser

Meesterlijk verhaal, fantastische soundtrack, perfecte cast!! Heb de box bij de V&D gekocht voor 29 Euro's, geen geld dus!

narva77 (crew films)

Tof dat deze ook op TV komt; dacht alleen deel 2, had deze over het hoofd gezien in de gids

narva77 (crew films)

Net voor de zoveelste keer gezien. leuk, leuk, leuk!

avatar van Yak

Yak

Net voor de zoveelste keer gezien. leuk, leuk, leuk!

Juist! Met een half puntje verhoogd naar 4*. Grappig is dat ik het eerste deel nooit helemaal heb gezien: steeds wel het einde, maar de eerste drie kwartier zag ik vandaag voor het eerst

-Wow, that's heavy!

-Weight has nothing to do with it.