The New World (2005)
Genre: Avontuur / Historisch
Speelduur: 135 minuten / 172 minuten (beperkte release)
Verenigde Staten / Verenigd Koninkrijk
Geregisseerd door: Terrence Malick
Met onder meer: Colin Farrell, Q'orianka Kilcher en Christopher Plummer
Releasedatum: 23 maart 2006
Plot The New World
"Once discovered, it was changed forever."
1607. De eerste westerlingen, onder leiding van kapitein John Smith, zetten voet aan wal in Virginia en worden geconfronteerd met de cultuur van de Indianen. Het klikt helaas niet tussen de twee volkeren, en het wordt pas echt gevaarlijk als John Smith verliefd wordt op de knappe indianenvrouw Pocahontas.
Captain Smith
Captain Argall
Ben
Selway
moviefreak#1
De cinematografie is adembenemd, net als Kilcher, de muziek is prachtig maar het verhaal is zo zwak en Colin Farrell is een miscast van je welste.
3,5* omdat de film echt gered moet worden door de cinematografie.
fruitvlieg
Ik vond het verhaal helemaal niet zwak, of liever gezegd de boodschap die Malick ermee over het voetlicht heeft willen brengen. Ik moet toegeven je moet wel een natuurliefhebber zijn wil je deze film kunnen appreciëren. Ben je bijv. iemand die ieder jaar netjes de nieuwste kalender van Natuurmonumenten besteld vanwege de mooie plaatjes dan zul je deze film ook goed gaan vinden. Ik vond ook Colin Farrell b.v. helemaal niet zo slecht acteren, maar Kilcher deed het inderdaad perfect. 4*
Julie
heeeeel mooie film
echt de beelden waren prachtig
en prachtig geacteerd
mikoz
Als ik 2 uur naar het park hier kijk zie ik ook geweldige beelden.
De film heeft gewoon geen tempo , bevat een oersaai verhaal dat meer dan 2 uur word uitgemolken en bevat naast wat beelden helemaal niets , in de tweede helft van de film word er zelfs amper meer gesproken..
Als ik 2 uur naar het park hier kijk zie ik ook geweldige beelden.
Maak d'r een film over zou ik zeggen.
Bull. Elke film heeft tempo. Kan je zo tig tragere films opnoemen.
De tijd ervoor nemen, noemen ze dat ook wel.
Aldus een verwende filmkijker die 5 minuten zonder dialoog al niet trekt. Vond het prachtig...
mikoz
Mark86
Ik vond er ook vreemde dingen in zitten. Ze vechten eerst met die Indianen en dan weer niet, dan weer wel en dan wordt ineens die Pocahontas als prinses ontvangen? Dan komt uit het niets ineens Christian Bale's personage (en verder eigenlijk TOTAAL geen toegevoegde waarde heeft in de film) en op dat moment is het niet moeilijk om te voorspellen dat die Farrell terugkomt. In de laatste 5 minuten blijkt ze ineens ziek te zijn, kwam op mij nogal afgeraffeld over.
De muziek vond ik af en toe erg irritant en niet erg origineel.. Het enige waar ik het wel mee eens ben zijn de mooie plaatjes, maar zoals ik al eerder zei gingen die na 10 keer ook wel vervelen...
Angrod_Pallanén
Maak d'r een film over zou ik zeggen.
Waarschijnlijk zou hij interessanter zijn dan deze, maar dat terzijde.
Vijf minuten?? Ik vond het al een prestatie als er om de tien minuten al iets werd gezegd! Misschien was jij zo in de ban van de film (in the good way) dat het jou niet irriteerde, maar eindeloos naar die huppelende Pocahontas/Rebecca kijken vind ik geen vermaak.
Eyes wide shut en Taxi driver zijn toch ander soort films dan deze. Niet helemaal vergelijkbaar imo. En vele onlogische dingen heb ik niet gezien. Misschien wat losse eindjes op het einde, maar dat is Mallick vergeven...
Angrod_Pallanén
In het begin van de film gingen de Indianen gewoon vredig met de kolonisten om. Dan wordt er één neergeschoten. En gaan ze gewoon verder. Pas een kwartier later worden ze boos. Het was erg onlogisch en idd vond ik dat de opkomst van Chrisitian Bale helemaal out of the blue was en héél slecht geïntroduceerd (hij was er op eens, moeten we daar genoegen mee nemen?). Het had allemaal wel wat anders gefilmd mogen worden. Dit was de meest vreemde film die ik ooit heb aanschouwd. Als je deze apartheid mooi vindt, so be it, maar ik kan het niet waarderen.
Trip Fontaine
Mooi, maar lang en op den duur ook erg langdradig. Maar wel prachtig gefilmd, en met goeie acteurs.
zephyr
.. vond ik dat de opkomst van Chrisitian Bale helemaal out of the blue was en héél slecht geïntroduceerd (hij was er op eens, moeten we daar genoegen mee nemen?). Het had allemaal wel wat anders gefilmd mogen worden.
Ik denk dat het hier op de juiste wijze verwoord wordt, althans het komt er erg dichtbij waar deze film precies overgaat :
...de teloorgang van de mooie amerikaanse natuur op het moment van intrede van de engelse kolonisatie...
spacemangraig
Dit was de meest vreemde film die ik ooit heb aanschouwd. .
Dit zegt natuurlijk genoeg...
Angrod_Pallanén
Dit zegt natuurlijk genoeg...

Ook de plotselinge ziekte waardoor Pocahontas in Engeland komt te overlijden is allemaal terug te voeren op dat thema.
Oja, nog zoiets raars. We zien haar in een bed liggen en nog geen paar secondes later huppelt ze weer vrolijk verder met haar zoontje. Als dit bedoelt was als hemel dan mocht dat wel even duidelijker zijn, want zoals ik al zei; de scènes zijn gewoon enkele secondes lang en totaal nietszeggend.
Nu ben je op zoek naar onlogische dingen die er niet zijn. Het is toch duidelijk of niet?
Angrod_Pallanén
Nee, ik én mijn zus vroegen ons hardop af of ze nu dood was of niet en dat zeg ik niet omdat ik zo nodig de film wil afkraken.
moviefreak1
oke dit is nou echt een film waarbij je denkt , "deze film hoef ik echt geen tweede keer te zien " .
Echt 1 keer is meer dan genoeg !
Ik vroeg me wel af van , "waar bevindt zich deze set waarin deze film zich afspeelt ?
Zou er best ook wel een hutje op deze hei willen bijzetten .
Voor de goed gevonden locatie's geef ik 1,5 ster .
Daaltje
Ik ben het er inderdaad mee eens dat het een langdradige film is en het een beetje moeizaam verloopt maar inderdaad ook voor de natuurliefhebbers zal dit een hele mooie film zijn
je moet er maar van houden
ik had er wat meer van verwacht
lieffie88
Ik ben gisteravond naar New World geweest, en ik kan zeggen dat ik nog nooit zo'n saaaaaaie film heb gezien.. als je niet kan slapen moet je vooral naar deze film gaan. Er zit niet echt verhaal in, ik had echt heel wat anders er van verwacht, het is ook dat we naar New World gingen omdat alle andere films vol zaten...
ik geef deze film een vette onvoldoende.haha
dit is mijn mening
BobdH
Virginia, Amerika. De oorspronkelijke locatie zelfs waar het Pocahontas-verhaal zich ooit afspeelde
Belthazor
Deze film vandaag in de bios gezien.
Er zit niet echt een verhaalijn in en naar mate het einde wordt het steeds zweveriger. Ergens in het laatste half uur
verloor ik mijn aandacht en hoopte ik dat ie eens een keer afgelopen was.
Hulde voor Q'Orianka Kilcher voor haar vertolking van "Pocahontas". Dit tezamen met de mooie beelden in de eerste helft van de film maakt het voor mij nog 2.5 ster.
christian
ik vind deze film echt slecht. het lijkt net alsof ze dit verhaal precies zo hebben gefilmd zoals dat in de geschiedenis boeken geschreven staat(ze hebben totaal niet nagedacht hoe ze deze film een beetje interessanter konden maken) van mij part verzinnen ze nieuwe dingen er bij. Deze film voelt meer als een docu/film dan als een echte film die de mensen wil entertainen en voor de mooie plaatjes ga ik geen film kijken dan ga ik inderdaad lekker naar buiten het bos in of kijk ik wel een natuur docu. als er een film gemaakt word waarbij de mooie beelden centraal word gezet dan is het naar mijn inziens 9 van 10 keer een flop en dat is bij deze dan ook het geval. een verdiende 0,5 *
joe black
ik weet dat ik hier eenzaam in zal zijn, maar ik vind deze film echt goed. Ik begrijp dat mensen deze film een flop zouden vinden. Hij is erg traag terwijl alles heel snel verandert in de film. Maar dat is net het mooie. De acteurs die tegen zichzelf en moeder aarde spreken door heel de film is echt mooi. De muziek is werkelijk prachtig en er wordt echt weining in gesproken. Super gewoon! je wordt er helemaal stil van na de film.
wimspeedy56
Ik had beter naar een aflevering van Discovery Channel (natuur documentaires) kunnen kijken !
Wat stroperig traag en saai voor een speelfilm!
Verder nauwelijks enige uitwerking van de karakters.
De score had gelukkig enige mooie tracks.......
finaldestiny
wat een saaie film is dit zeg, ik vond er niks aan dat slome gepraat tussendoor gewoon slaapverwekkkend, nee deze film zonde van je tijd. wat colin farrel in deze film doet beats me!!!!!
flash_gordon
...dat slome gepraat tussendoor gewoon slaapverwekkkend...
Dit is ook geen actiefilm, degenen die voor actie komen zullen dit wel saai vinden, maar dan moet je niet gaan kijken.
mister blonde
heb de film nog niet gezien, maar ben het met Gordon eens. Bij Malick moet je niet zijn voor snelheid en nodeloze actie. dat gezeur over saaiheid bij deze film irriteert me nogal, eigenlijk...
Bij the thin red line werd ook gezeurd, door het grote publiek, over traagheid. Ondertussen kreeg de film door de serieuze critici wel goede recensies en zijn er vele liefhebber van de film. Ik verwacht dat dit met deze film ook zo zal gaan, want de recensies die ik las waren uiteenlopend van aardig tot erg positief. In Malick I trust...

Amores Perros

Days of Heaven
Drama / Romantiek, 1978

Badlands
Misdaad / Drama, 1973
chief kolonialismevirginianew world 17e eeuw