Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
Pieter Montana
ik kan maar niet stoppen met naar die schitterende trailer te kijken
The Eye zegt:
Hoe kom je daarbij? dat je de film niet leuk vindt, oke. Maar je zegt zelf dat je weinig comics leest. Als je dat wel deed dan wist je dat Miller een paar meesterwerkjes heeft afgeleverd op het gebied van comic verhalen. Daar wordt hij ook al jaren om gewaardeerd. Lees eerst maar eens wat van hem op stripgebied ( Dark knight returns, Batman: year one, Elektra lives again en de oude Daredevil) dan praat ik met je verder over de kwaliteiten van Miller. Nu maak je je alleen maar belachelijk.
Tsja, weer zo'n oordeel die nergens op gestoeid is. Wat weet jij er dan van? Je leest toch weinig comics?Ik zou zeggen houdt je oordeel even in bedwang en lees maar wat meer van Miller.
Goed gesproken
!
morpheus
Voorlopig in mijn ogen de beste film uit hollywood dit jaar. Visueel gezien prachtige verfilming van de stripboeken, de manier van filmen alleen al maakt deze film waard om te zien. Het vertelde drieluik is rouw, geweldadig en intens met precies het juiste vleugje donkere humor. De personages die deze verhalen bevolken zijn in de stripboeken al erg de moeite waard en gelukkig komen deze in de speelfilm, mede door de fantastische vertolkingen perfect tot leven. Pluim voor Rodriques die hier een dijk van een film weet neer te zetten, gegarandeerd dat je geniet.
****
tjp1994
Extreem bijzonder en heel echt dicht bij de cartooneske stijl gehouden. Wel even wennen als je dit twee uur lang moet zien, want je krijgt er een beetje kooppijn van, maar het is wel knap allemaal. En gewelddadig in een leuke zin.
Mickey Rourke steelt de show denk ik als Marv.
The Eye
as je hebt het antwoord in je eigen verweer: "Je zegt dat jezelf weinig comics leest". et voila weinig, dus niet geen, dus een klein beetje kennis van zaken heb ik wel.
Ik ben kennelijk briljant in het afzeiken van populaire "mainstream" dingen.
Ik zie mezelf in een RPG al voor me
The Eye: Human
superior positive quality: talks a lot and makes terrifying enemies fall into sleep by this
superior negative quality: easily offends others making you have to fight quite a lot

as
Dat laat je niet merken. Al je beredeneringen sloegen nergens op. je hebt totaal geen basis voor die uitspraken. Erg jammer...
Ik ben kennelijk briljant in het afzeiken van populaire "mainstream" dingen.

lazaroni_86
LEKKERE FILM MET DIE VEEL EMOTIES LOS LAAT.... MOOI GEFILMD, MOOI VERHAAL, EN VEEL BEKENDE ACTEURS.
nadat ik de film had gekeken wou ik even weten wie er allemaal in speeld. ik kwam namen tegen die ik niet eens gemerkt had in de film.
een 4.5 van mij
deze film verdiend zeker wel een plek in de top50. het is gewoon een mooie film..
The Eye
relativeren is een mager punt van jou AS, er leek me in het 2e statement een behoorlijke knipoog te zitten, die je helaas hebt gemist. jammer
minketijsen
Wat een slechte film zeg, ik dacht dat het een zwart wit film was maar heel soms zie je ook nog kleuren, nee heel vaag, meerdere verhalen in een film en het speeld allemaal in het verleden af, ik heb de film halverwege op versneld gezet, jammer maar misschien ben ik te blond voor deze films
grr
minke
Diesel
misschien ben ik te blond voor deze films
Zoveel is duidelijk.
BLaCkMamBa
Heel goed hoe de stijl van een stripverhaal van Miller verfilmd is. Tegelijk ook nog een leuke film om naar te kijken
Kans op meer verfilmingen van zulke strips?
killwill
geweldige film ~!!!!!!!
je merkt meteen dat tarantino zijn steentje heeft bij gedragen
ook hoe het gefilmd is in cartoonstijl gewoon geweldig
nu al een classic!!!!
Flipman
Kans op meer verfilmingen van zulke strips?
Ja, d'r komen twee vervolgen.
je merkt meteen dat tarantino zijn steentje heeft bij gedragen
Ik merkte niets op van het feit dat Tarantino zijn 'steentje heeft bijgedragen'. Ik wist wel welke scene hij geregisseerd had maar voor mijn part was het gedaan door Rodriguez of Miller sinds de film geen andere toon of 'pace' krijgt die het daarvoor of daarna al had.
killwill
Tarantino draagt de hele film ,zoals je weet heeft Rodriguez veel les gehad van de meester zelf
het is gewoon een juweeltje van een film!
jacobine_rodijk
het is gewoon een juweeltje van een film!
Volgens mij hebben ze beiden een eigen manier van film maken, Rodriguez had als debuut El Mariachi en Tarantino Reservoir Dogs. Tarantino en Rodriguez hadden daartoen beiden een krap budget bij maar toch hebben ze beiden daarmee een fatantastisch regiedebuut gemaakt. Dus dat Tarantino de meester en Rodriguez de leerling is vind ik echt overdreven, ze hebben meer van elkaar geleerd dan alleen Rodriguez van Tarantino of andersom. Laat ik het zo zeggen, zonder Rodriguez was Sin City waarschijnlijk nooit van de grond gekomen en zo goed geweest als het nu is. En dat Tarantino de hele film draagt vind ik echt puur overdreven, hij heeft alleen scene geregisseerd van 5 minuten
Ghecko
Echt prachtige film, vooraf had ik mijn bedenkingen vanwege het feit dat mij verteld was dat de film zwart wit was, maar achteraf gezien is het echt meesterlijk in elkaar gezet. Toch is het wel duidelijk dat Tarantino's handtekening vrijwel overal is achtergelaten. De manier van filmen, het opzetten van het verhaal, de belangrijke details, er zijn zoveel overeenkomsten die je terug ziet in andere Tarantino films. Zoals aangegeven was hij een Guest Director, in zulke gevallen weet je gewoon dat hij ontzettend veel tips zal hebben gegeven.
Maar afgezien van dat was het gewoon een prachtige film, er werd verteld wat de spelers dachten door de spelers zelf, hierdoor leef je helemaal mee met de situatie en kom je gemakkelijk in de film. Daarbij nog eens 3 goed in elkaar stekende verhalen, met top acteurs die allemaal goed uit de hoek kwamen (afgezien van Alexis Bledel) en een hoop keiharde actie kan ik zeggen dat deze film voor mij 5** oplevert.
jacobine_rodijk
When Tarantino insisted on a real car being built for the shooting 'Robert Rodriguez ' told him that it would be easier without one. After shooting a few takes with the real car, Tarantino realized his friend was right.
De scene die Tarantino regisseerde was qua filmen helemaal gedaan dankzij het advies van Rodriguez. En het verhaal komt gewoon uit Miller's strips dus dat Tarantino zijn handtekening erop heeft staan is overdreven, de strips waren gewoon eenmaal kort en in bepaalde stukken verdeeld. En over zijn tips moet je mijn vorige berichten over Tarantino's betrokkenheid maar lezen, deze film is naar mijn mening toch gewoon echt gemaakt door Rodriguez en Miller. Niet dat ik Tarantino een slechte regisseur vind of dat zijn films slecht zijn, maar zijn 5 minuten durende scene en zijn credit als 'Guest Director' word compleet opgeblazen door iedereen dat ze de 'echte' regisseurs achter de film vergeten, namelijk Miller en Rodriguez.
Flipman
Jacobine, ik denk dat veel mensen gewoon willen dat Tarantino een Grote Rol heeft gehad in deze productie, omdat veel mensen hem cool vinden.
Waarschijnlijk is het feit dat drie verhalen doorelkaar lopen voor veel mensen een verwijzing naar "Pulp Fiction"
(ik heb de film nog niet gezien, maar wel wat van de verhalen gelezen en in het ene verhaal heeft soms een hoofdpersonage uit een ander verhaal een bijrolletje). Maar, zoals je al zei, de verhalen komen van Frank Miller, Het Genie
!
En ik heb nog niet veel van Tarantino gezien, alleen "Pulp
Fiction", "Reservoir Dogs" en "From Dusk Till Dawn" (hoewel ie die natuurlijk niet heeft gereigisseerd), allemaal Goeie Films, maar in wat ik aan Trailer en ander
promo-materiaal heb gezien, herkende ik helemaal Niks van Tarantino, om eerlijk te zijn.
Gizzmann
Hoppakee! Veronica gids geeft hem 5 sterren. Hier heeft hij er 4, bij imdb heeft hij er 9 (dus ong. 4.5) en hij staat er in de top 250. Ik wist dat het een topper ging worden, maar het word misschien zelfs een klassieker!
Pieter Montana
Ik kan maar niet stoppen met naar de trailers te kijken!!!
Mr. M
Zeer coole en sfeervolle film, die ik zeker aan ga schaffen op DVD, geweldig gefilmd, gewoon de hele aparte stijl en hoe alles is vormgegeven vond ik helemaal top, de strip ken ik helemaal niet, maar ik vind het een topper. 4,5 ster.

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Thriller / Misdaad, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories