• 9.379.560 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

Roark Jr./The Yellow Bastard

avatar van El Guap0

El Guap0

Thorak schreef:

Brittany Murphy heb ik nooit ook maar iets in gezien, maar Alba deed het erg leuk in deze film. Zeker dat dansen inderdaad.

Murphy (al is ze nu dood) vind ik toch wel een stuk mooier dan Alba.

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Wat!

Ineens achter komen dat ik nog nooit mijn stem uit had gebracht op deze instant classic.

Heerlijke film.

Waar blijft deel 2?

avatar van stefan dias

stefan dias

El Guap0 schreef:

Murphy (al is ze nu dood) vind ik toch wel een stuk mooier dan Alba.

Ach, keuze genoeg. RRRRosarriooooo.

En wat dat vervolg betreft: ik vind het een geweldig vormexperiment, maar met dit soort dingen, van die aparte films hoef ik er meestal geen twee te zien. Zoals ik ook niet in een vervolg op Delicatessen of Eraserhead geïnteresseerd ben.

avatar van Franklin1975

Franklin1975

Heb gisteren de dubbel-bluray "Theatrical and Recut & Extended Version" van deze film binnengekregen en 's avonds de R&EV zitten kijken. Dat zijn de diverse verhaallijnen uit de film als losse korte films die je ook achter elkaar kunt bekijken. Maakt de verhalen ook een stuk duidelijker en boeiender vind ik. Al hadden ze de aftiteling per aflevering weg moeten laten bij de 'play all' functie en er een betere volgorde van mogen maken.

Maar de orginele bioscoopversie (dus zonder extra scenes zoals bij de R&EV) maakt het als geheel wel beter. Klinkt tegenstrijdig, maar is het niet. Komt door de warrige volgorde en aftiteling van de recut-versie.

Het is trouwens wel typisch een film die voor HD-tv's en Bluray gemaakt lijkt te zijn. Ziet er verbluffend uit op mijn 40" Sony Bravia tv.

Ik las hierboven commentaar van mensen die de film niet kon boeien en het helemaal niks vinden en reacties erop van anderen die dat weer niet begrijpen. Ik begrijp dat best, aangezien iedereen een andere smaak en filminteresse heeft. We kijken allemaal met andere ogen en een ander gevoel naar een film. Visueel is het een verbluffende film. En precies zo bedoeld.

Dat het je smaak niet is, maakt het nog niet slecht, want dat is heel wat anders. Want dat zijn in mijn ogen bijv. vidueel de Zwerkbal-wedstrijden in de HP-films.

avatar van Zandkuiken

Zandkuiken

Dit zaakje nog eens herbekeken en ik blijf Sin City een zinderende brok cinema vinden. De noir-stijl met een hoek af is knap (maar visueel iets te gelikt naar mijn persoonlijke smaak), de vertelwijze werkt net als in Pulp Fiction geweldig goed en de acteerprestaties zijn cool (vooral Rourke en Willis). Net geen film die mij overdondert, hoewel Rodriguez dicht in de buurt komt. Twijfel tussen 3,5 en 4*, maar voorlopig hou ik het bij het eerste.

avatar van tboezem

tboezem

Ga toch maar eens een poging wagen met deze film. Ben meestal niet van dit soort 'probeersels', maar de hoge waardering in combinatie met twee van de beste regisseurs wijst toch in positieve richting.

avatar van tboezem

tboezem

Zo, dat zit erop. Werd een beetje vreemd toen de niets vermoedende huisgenoten midden in het derde verhaal opeens binnen kwamen lopen, en een iet wat eigenaardige battle konden aanschouwen tussen wat volgens hen de duivel in het oranje was en een gehavend man die ze correct als meneer Willis wisten aan te duiden..

Sin City, een film met een ongelooflijk hoge amusementswaarde, prachtig uitgewerkte verhalen en een apart sfeertje. Ik weet nog steeds niet wat ik nou moet vinden van het uitbundige visuele effect, maar dat het goed past bij de algehele toon van de film is een feit.

Van de drie losse verhaallijnen vind ik persoonlijk de eerste, die met het uitstekend neergezette personage van de 'streetfighter gone wild', het sterkst. Maar ook de andere twee verhalen waren een genot om te aanschouwen en werden met prima acteerprestaties leuk gebracht.

Kortom, ik heb me de volle twee uur toch nog goed kunnen vermaken. Het probeersel pakte goed uit en werd nergens storend. Leuk om toch een keer zo iets gezien te hebben, maar ik verwacht dat het wel bij deze ene keer zal blijven.

avatar van Shoor

Shoor

Ik had eigenlijk niet zoveel zin om deze film te bekijken omdat hij er zo onrealistisch uitzag. Bijna alles was nl. zwart en daar heb ik het normaal niet zo voor. Best dat ik de film wel bekeken heb want het is momenteel 1 van mijn lievelingsfilms. Ik vind het hele gebeuren perfect in beeld gebracht. Dingen die moeten geaccentueerd worden waren dat. Zo bv. het rode kleed en haar lippen in de eerste scene.

Ik geef daarom ook 4 sterren.

avatar van Larsco

Larsco

bleeeehhhh wat een vreselijke film. Geen goed verhaal, geen spanning, geen momenten dat ik op het puntje van mij stoel zat, en dat wil juist bij actiefilms! Wat een rommelige film en niet leuk om naar te kijken. Met alle respect voor zijn fans, maar ik kom maar weinig films tegen die ik leuk vind waarin tarantino een rol in de regie heeft.

avatar van laundromat

laundromat

Eindelijk gezien. Lekkere film. Moet het nog ff laten inwerken.

2 vragen: hoe kan het dat kevin (eljah wood) weer levend te zien is in zijn huis?

en wat is josh hartnets rol? hulpje van roark of de senator?

avatar van Nakkie13

Nakkie13

Vraag 1: Net als bijv. Pulp Fiction zijn de verhalen in Sin City niet chronologisch verteld. Zo is Kevin nog levend omdat het verhaal van Hartigan zich vóór dat van Marv afspeelt ( dus waarin Marv Kevin vermoordt ). Daarom zie je Marv bijvoorbeeld ook nog levend in de bar zitten als Hartigan daarbinnen loopt op zoek naar Nancy.

Vraag 2: Het begin en het eind van de film waren ver van tevoren geschoten om Frank Miller de visuele stijl te laten zien en hem ervan te overtuigen mee te werken aan de film. Daarom heeft dat stuk niet veel met de film te maken aangezien het van een ander stuk van het stripboek is genomen. Weet zelf verder ook niet veel van die verhaallijn af.

Verder komt Marv weer terug in Sin City 2, een verhaal dat zich afspeelt vóór deze film dus.

Ik hoop dat je zo genoeg geholpen heb!

avatar van Sergio Leone

Sergio Leone

laundromat schreef:
Eindelijk gezien. Lekkere film. Moet het nog ff laten inwerken.

en wat is josh hartnets rol? hulpje van roark of de senator?

Ik ga ervan uit dat het personage van Hartnett een huurmoordenaar is in dienst van de vrouwkes (stuk met Clive Owen). Ik denk dat Hartnett de vrouwen moet vermoorden die uit de vrouwenbende zijn gestapt. Zoiets

avatar van laundromat

laundromat

Thanks Nakkie & Sergio!

avatar van ralfsjam

ralfsjam

Ook eindelijk gezien... Waarom heb ik zo lang gewacht!? Alles is denk ik wel gezegt hiet over deze film. Erg vermakelijk en op alle fronten goed, ookal is hij al weer 6 jaar oud...

Alleen B. Murphy was een miscast... maar he! kan gebeuren....

4.5

avatar van puckb96

puckb96

Geweldige film, origineel, gestylized en zeer goede cast. Tarantino heeft ook een leuk aandeel bij de film. Zwart-wit was ook origineel.

John Lee Hooker

Vanmiddag gekocht voor vijf euro (twee cd's, eentje met bonusmateriaal) want ik moest 'm nog aanschouwen.

Sowiezo is het zwart/witte geheel met die felle kleuren er tussendoor echt heerlijk. Rood bloed, rode auto, blauwe lenzen, blauwe auto, gele Junior... het springt er allemaal tussenuit.
Ook die stripfacetten kon ik wel waarderen, al heb ik nooit een strip gelezen over Sin City.

Ik ben eigenlijk nooit zo'n fan geweest van verschillende verhalen in een film, tenzij ze nog een verbinding met elkaar hebben. Doe mij maar gewoon één pakket. Jammer vind ik dan ook dat de drie verhalen zo los staan van elkaar, tenzij ik iets gemist heb. Ze komen enkel twee keer samen in dat cafétje.
Het is moeilijk om te kiezen maar ik denk dat ik 'The Hard Goodbye' het beste vond. Mickey Rourke zet daar een indrukwekkend personage neer.

Waarom gooit Miho met een hakenkruis en waarom heeft die badguy een hakenkruis op z'n voorhoofd?

Met de voice-over erbij blijft het allemaal erg duidelijk, zonder geheimen maar met knalharde actie.
Jessica Alba zag eruit om op te eten.

Bijzondere film maar al bij al mistte ik wat verbinding tussen de verschillende verhalen. Verder heeft ieder individueel verhaal me ook niet omver geblazen. Wel verassend dat twee van de drie hoofdrolspelers het loodje leggen.

dominion

Je kon hem beter op BD kopen want die is ook 5 euro.

John Lee Hooker

BD? Wat is daar beter aan dan?

dominion

Blu-Ray is een stuk scherper en dit is ook nog een visueel spektakel.

John Lee Hooker

Achja, beter dan een gedownloade versie in ieder geval.

Piraterij

John Lee Hooker

Nee, vooral de kwaliteit van een dvd is beter en er zitten nog allerlei extra's bij.

avatar van jandirk

jandirk

Ik heb hem na een half uurtje uitgezet, totaal niet mijn ding. Ik werd er een beetje kriebelig van. Irritante voice-over ook.. al zal dat ongetwijfeld met het soort film te maken hebben.

Ik geef geen rating voor deze film omdat ik hem niet uitgekeken heb.

avatar van paul83

paul83

dominion schreef:

Je kon hem beter op BD kopen want die is ook 5 euro.

Waar?

avatar van puckb96

puckb96

Ik heb hem nog op een goede steelcase versie (de eerste die er was).

avatar van Koss

Koss

Zo! Deze kwam nogal binnen zeg!

Altijd links laten liggen (god weet waarom) en dan nu zonder al te hoge verwachtingen gekeken.

En dan krijg je een meesterlijke bad ass film met prachtige graphics en een zeeeeer sterke Clive Owen (die stukken met hem doen het hem echt vind ik) maar iedereen is eigenlijk in topvorm. Deze kan regelrecht mijn top 10 in vrees ik, maar daar wacht ik toch maar even mee... In ieder geval verdient deze film de volle 5!

avatar van Thorak

Thorak

puckb96 schreef:

Ik heb hem nog op een goede steelcase versie (de eerste die er was).

Tja ik kocht een paar maanden terug de steelbook versie en daar bleek helemaal niets aan extra's op te staan alleen de film en meer niet.

avatar van Kabouter Lesley

Kabouter Lesley

Super actiefilm door de sterke cast en een geweldige sfeer geschept door de zwart-wit beelden met hier en daar wat kleur (zoals die gele lelijkaard).

Bruce Willis bewijst hier nog maar eens mee een krak te zijn in het actiegenre.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prachtige sfeer, topbezetting de rest is al gezegt.

avatar van bril_idioot

bril_idioot

Deze film verheft overacting tot een kunst. Zeer knap.