• 9.383.798 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

Roark Jr./The Yellow Bastard

avatar van N811

N811

ruudhesselink schreef:

Alweer een fantastische film van Tarantino

Tarantino heeft slechts een scene geregisseerd in de film. Je kan het beter zien als een fantastische film van Rodriguez.

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

Ja daar heb je gelijk in, maar het was wel een goede. Trouwens wat heeft de beginscene met de film te maken? en ik begrijpte de eindscene ook niet helemaal.

avatar van Kevin13

Kevin13

ruudhesselink schreef:

Tijdje geleden al dat ik hem nog gezien heb, maar ik zal je vertellen wat ik denk. Het begin zie je Josh Hartnett, die een vrouw doodschiet, en op het einde zie je die 'hoer' dat de rest had verraden in de lift stappen, en wie stond er in de lift ? Josh Hartnett Ik denk dat het best duidelijk is wat er gaat gebeuren.

avatar van N811

N811

Zoals Kevin13 zegt.

En zo een man geeft natuurlijk een mysterieuze sfeer.

avatar van dualcia

dualcia

Wat een fantastische, spannende film met een geweldige sfeer. Ik had nooooit verwacht dat het zo'n film zou zijn, want ik stiekem ook geen idee waar ik aan begon toen ik de film ging kijken. Sommige scenes zijn echt goor, maar wow hoe vet is dat dan. Zoals de stukjes met die Kevin. Wat een zieke gast was dat, maar wat goed geacteerd door Elijah Wood. Echt heerlijk. En heel erg creepy Ik was alleen in shock bij het einde. Ik dacht dat de film nog veel langer door ging en opeens BOEM was daar het einde En de eindscene vond ik ook een beetje vreemd... Ik vond het sowieso een beetje vaag hoe al die verhalen aan elkaar hingen, heel erg logisch zat het gehele verhaal niet in elkaar. Dat vind ik jammer, maar de film was zo vet dat het me niet uitmaakt. Ik ben benieuwd naar Sin City 2.
En ik vind het prachtig hoe de kleuren zijn met soms de kleuren ingekleurd in het zwart wit.

*5/5

avatar van Thrillerr

Thrillerr

Ik heb vaker gehoord over deze film voordat ik hem keek, maar dan alleen over de naam en niks over de film inhoudelijk. Alleen het verhaal over 'that yellow bastard vind ik slecht eindigen, daarom krijgt het 4,5 sterren ipv 5, want voor de rest is het geweldig.

avatar van STEN_91

STEN_91

begrijpte... haha

Xx_se7en_xX

is er eigenlijk al een trailer van het 2de deel, ik heb namelijk gelezen dat er een 2de deel aan komt. Zo ja, kan iemand misschien die trailer erop zetten?

avatar van Kevin13

Kevin13

Xx_se7en_xX schreef:

kijk eens bij The Spirit.

Kevin13 schreef:

kijk eens bij The Spirit.

Ik zie daar geen Sin City 2 trailer...?

Xx_se7en_xX

Als je bij youtube 'the spirit trailer' intoets dan zie je het wel.

Ik vond zelf van de trailer dat het einde wel wat weg had van sin city 2 maar is dit wel het vervolg op sin city?

avatar van Laidbackluuk

Laidbackluuk

Ik vond dit "een aardige" film.

De stijl vond ik ten eerste echt fantastisch, het einde van The Yellow Basterd & The Big Fat Kill vond ik ook leuk.

Minpuntje vond ik dat het leek alsof The Yellow Basterd & The Hard Goodbye in elkaar zouden lopen, maar dit gebeurde niet echt. Nu vond ik de verhaallijnen "wel aardig".

Al met al een goede film met ontzettend veel sfeer.

Xx_se7en_xX schreef:

Als je bij youtube 'the spirit trailer' intoets dan zie je het wel.

The Spirit heeft niets te maken met Sin City.

avatar van maerk

maerk

The Spirit is de nieuwe film van Frank Miller en ook een comicbook-verfilming. Maar heeft inderdaad niets te maken met Sin City.

avatar van joaquim05

joaquim05

naar mij mening een van de mooiste films ooit gemaakt superrr.

Ja, dat dacht ik al.

avatar van Bitking

Bitking

Schandalige hoge scores! Ik wist niet dat smaken zo kunnen verschillen. De film leek wel uit 1935. Ik heb hem wel over de helft gekeken, maar ik kreeg al spijt dat ik het niet van in het begin heb uitgezet. Zo'n stomme film joh! Dat constant zwart is gewoon weg be-lach-ge-lijk.

avatar van 88Fabian

88Fabian

Verschikkelijke film.heeft het zo'n score voor het z/w effect waarin je soms nog kleine stukjes kleur ziet?.dat effect is toch niet zo bijzonder?.en die overschatte regiseurs hebben het weer gemaakt he,het verhaal was slecht.

avatar van Denden 100 Piek

Denden 100 Piek

Bitking schreef:

Dat het je smaak niet is, dat kan best. Maar je hoeft niet zo neer te kijken op films uit de jaren dertig, er zijn een hoop goede films gemaakt in die periode.

avatar van Don Dijk

Don Dijk

Bitking schreef:

Dat constant zwart is gewoon weg be-lach-ge-lijk.

Weer een nieuw Belgisch woord geleerd.

Fantastische film trouwens, vooral die zwart-wit-effecten.

avatar van Tonypulp

Tonypulp

88Fabian schreef:

Verschikkelijke film.dat de film in de top250 staat moet ook verboden worden.heeft het zo'n score voor het z/w effect waarin je soms nog kleine stukjes kleur ziet?.dat effect is toch niet zo bijzonder?.en die overschatte regiseurs hebben het weer gemaakt he,het verhaal was slecht.

Niet zo bijzonder? Ooit eerder gezien in een film?

Ooit zo prachtig toegepast? Ooit een film gezien die uberhaupt en stripverhaal zo goed weet te vertalen in een film?

Nee dat dacht ik niet, daarom is het ontzettend verdient (De hoge score)

avatar van Nasir

Nasir

En bovendien is deze film een mijlpaal in de filmgeschiedenis. Ik zet deze film elke maand wel een keertje op met een joint erbij en hij verveelt nooit. Schitterend en wacht nog steeds vol verwachting op een vervolg.

avatar van Madecineman

Madecineman (moderator films)

Off-topic berichten over persoonlijke top10 en top 250 positie verwijderd.

avatar van schram101

schram101

Het camera- en acteerwerk houden deze film nog aardig hoog. En hoewel de actiescenes wel geinig zijn vind ik het toch geen goede film. Het ontbreekt simpelweg gewoon aan een goed verhaal. En al die vage verhalen door elkaar... Die drie acteurs hadden de boel beter kunnen verdelen en elke 1 van de delen uit te werken.. Dit geeft namelijk een negatief effect op het filmverloop naar mijn idee..

avatar van plorp

Gert P

plorp schreef:

Prachtige film en erg mooi gefilmt

5,0

Snap niet dat men dit mooi kan vinden.

Waarom niet?

avatar van edris.

edris.

Omdat hij het zelf niet mooi vindt en empathisch beperkt is.

avatar van plorp

plorp

Gert P schreef:

Snap niet dat men dit mooi kan vinden.

omdat iedereen een eigen smaak heeft misschien?

avatar van Gert P

Gert P

plorp schreef:

omdat iedereen een eigen smaak heeft misschien?

Nou in andere polls komt hij er buiten gewoon slecht af, denk eerder dat het kuddedieren zijn die meehobbelen achter een paar gerenomeerde leden.

Maar goed van mij mag je hem mooi vinden maar in de 250 hoort hij niet.