• 9.384.159 stemmen

Sin City (2005)

Actie / Misdaad | 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Genre: Actie / Misdaad

Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')

Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City

Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino

Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis

Releasedatum: 2 juni 2005

Plot Sin City

"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."

Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.

Det. John Hartigan

Voor de liefhebber

avatar van sedje

sedje

nowe schreef:

2u amusement van de bovenste plank!

ik kan niet wachten op de tweede!

ben het helemaal met je eens gozer, Sin City is een geweldige cult film een film voor de echte liefhebbers.

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

Ik kan me voorstellen dat dit niet een film voor iedereen is, maar om

hem zo af te kraken, terwijl er eindelijk 's een originele comic wordt gemaakt, snap ik echt niet. Alleen al om hoé die gefilmt is, verdient hij al een gemiddelde en als je de verhalen ook goed vindt, wat ze duidelijk zijn, vooral die met Mickey Rourke en Elijah Wood en Bruce Willis z'n verhaal, de stripvorm, gewoon meesterlijk gedaan, op 1 of 2 minpuntjes na, zoals Michael Madsen's rol. Alleen degene die de strip goed kennen zullen er wat mindere stukjes in kunnen zien, maar dat heb ik op 1 na nog niets van vernomen, alleen maar positief. Degenen die hem minder dan een 2,5 geven, hebben geen inzicht in wat kwaliteit is, of houden totaal niet van het genre.

avatar van LucretiaBorg

LucretiaBorg

Niks met ouderwets te maken hoor!

Hou daar niet van en trouwens als iedereen hetzelfde mooi vindt krijgen we steeds hetzelfde te zien.

Vindt dit gewoon een bagger verfilming.

Nou sorry, maar dan heb jij totaal geen smaak. Oké, het kan je genre niet zijn, maar alleen visueel gezien is het al een kanjer en echte bagger is er genoeg, kijk maar naar de Steven Seagalfilms, of acteurs als Dolph Lundgren en Jean Claude Van Damme, die films zijn meestal bagger, SC is iig origineel en prachtig verfilmt naar de strip. Kan haast niet wachten op het vervolg.

Wie schreef trouwens dat Planet Terror beter was, die begrijp ik niet, want dat vond ik juist 1 van zijn mindere films, net als Death Proof. Beide wel aardig, maar nergens écht bijzonder, maar altijd nog beter dan die échte B-films, daarbij was het fijn Kurt Russell in een schurkenrol te zien en die mooie meid die hem een lapdance gaf, Vanessa Ferlito, enige gróte minpunt was de 2de helft, waarin de cast slecht was, de teksten waren overdreven slecht (de bestuurster en die stuntvrouw, constant, fuck this, bitch that, wat weer niet paste bij de chauffeuse (uit Cold Case, paste gewoon niet bij haar, ziet er veel te lief uit,plus dat haar rol in Cold Case zo anders is, dat ze gewoon ongeloofwaardig overkomt en dan ook nog 's zo 'over the top'). Maar goed, smaken verschillen,maar niet zó erg, dat de 1 het de beste film ooit vindt en de ander hem nog geen 1 * geeft, wanne make a point??

avatar van morrie

morrie

weet iemand wanneer de recut edition op dvd uitkomt ?

avatar van N811

N811

nr1

avatar van QuidQuoPro

QuidQuoPro

Topper, een van de grootste verrassingen van de laatste jaren.

A 'MUST SEE' !

AC/DC

Hij komt vanavond op tv op RTL 7, ik ga hem zeker kijken!!

avatar van nightbreed

nightbreed

Ik zit nog steeds te wachten totdat de extended version eens een keertje wordt uitgebracht.

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Jammer van die reclames tussendoor, maar wat een brute film is het toch!

avatar van lyn.theresa

lyn.theresa

Toffe film..

Dat meisje van gilmore girls zit erin

avatar van 606

hele apparte film en sterk acteerwerk.

en waarom is het zwart/ wit was die strip ook zo.

verhaal was bijzonder.

avatar van LordUgly

LordUgly

lyn.theresa schreef:

Dat meisje van gilmore girls zit erin

ik vroeg me al af waar ik haar van herkende...

kent iemand nog soortgelijke films, want op dit soort films zit ik wel echt te wachten!

avatar van Lupussy Galore

Lupussy Galore

WOW!

Ik had een dutje op de bank gedaan en dus begon ik nog wat slaperig te kijken en dacht eerst even dat ik Josh Hartnett in een parfum reclame zag! Ik was al snel klaarwakkerl.....geweldig....de film zag er prachtig uit.....jammer van de commercials.....

avatar van Maximov

Maximov

Mooie film, ik vond het soms ook wel een geestige film omdat zo'n wijf een keer een pijl door iemand heen schoot en die kerel zo: ''Heeeeeeeee'' verder vond ik die lelijkerd ook wel grappig hoe die werd dood gemept!

avatar van Maximov

Maximov

QuidQuoPro schreef:

Topper, een van de grootste verrassingen van de laatste jaren.

A 'MUST SEE' !

Helemaal mee eens

AC/DC

Geweldige film. Prachtig camerawerk en sterkre acteerprestaties. Bruce Willis en Clive Owen deden het goed, maar wat is die Jessica Alba een lekker wijf En natuurlijk Mickey Rourke was ook heel goed aan het spelen. In de eerste paar minuten raakte ik een beetje in de war omdat het haast alleen maar zwart-wit is, op sommige (belangrijke?) dingen na, zoals bloed. Later raak je er wel gewend aan.

Leuk dat Elijah Wood er ook nog een stukje in zat

Superfilm, echt geweldig. Zeker een 'MUST SEE'!

5,0*!

avatar van Madara_

Madara_

Het idee was geweldig..en perfect uitgewerkt, alleen ben ik wat minder te spreken over het verhaal, vond het mooier als ze het gewoon bij 1 persoon hielden.

3.5, klein beetje teleurgesteld

avatar van Arbiter

Arbiter

Zeer aparte film maar wel vette special effects.

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Redelijke film geen topper

Verder zijn de kleuren wel mooi gedaan

De personages zijn erg afwisselend sommige zijn leuk en de andere weer een stuk minder

Het verhaal vind ik niet echt boeiend 2,5

avatar van DONNI

DONNI

Van armoede afgezet, wat een flop! :s

avatar van Edelachtbare

Edelachtbare

Heb deze laatst herzien, wat een verhoging van 0,5* heeft opgeleverd. Visueel toch wel een sterke film. Na de eerste kijkbeurt heb ik me hier nog druk lopen maken over de ranzigheid van het geweld, maar daar moet ik op terug komen... het is grof maar zit stylistisch wel goed in elkaar. Daarbij komt dat het een verfilming van een stripverhaal is dat sowieso als een karikatuur van de werkelijkheid bedoeld is met z'n extreme focus op de macho-cultuur met zijn geweld, eer, wraak, uitvergrootte primaire menselijke emoties en scherpe scheiding tussen goed en kwaad. En deze thematiek is precies de reden waarom deze film bij mij niet hoger komt dat 3*. In z'n genre is het wel een goeie film. Probleem is dat ik niet van dit genre hou. Ik lees ook dit soort strips niet. De verhaaltjes in Sin City vind ik nog steeds flut. Doe mij maar wat subtielere menselijke interactie. Zoals de personages in Sin City worden neergezet laten ze me volledig koud, terwijl er helemaal niet slecht (en door sommige acteurs werkelijk stripverhaal-achtig) geacteerd wordt. De sfeer die gecreëerd wordt doet me eigenlijk ook niks. Ik vind dat een goeie film de kijker in ieder geval op één of andere manier moet raken en daarin is Sin City bij mij nog steeds niet geslaagd. Maar wie weet wat een volgende kijkbeurt ooit nog eens oplevert.

avatar van Gert P

Gert P

Lupussy Galore schreef:

WOW!

Die waren beter dan de film!!

Overdrijven is ook een vak

avatar van Dutchmeister

Dutchmeister

Het meesterlijke gedeelte in de film is gewoon met Marv. Wat een monsterlijke dialogen en uitspraken heeft die gast . Geweldig gewoon.

I love hitmen. No matter what you do to them, you don't feel bad

And when his eyes go dead, the hell I send him to will seem like heaven after what I've done to him.

Pracht film.

avatar van hub_011

hub_011

Die waren beter dan de film!!

hahahaha ben het met je eens ik vond deze film ook niets aan al die verhaaltjes door elkaar.Als de verhalen nou ook nog goed waren dan zou ik nog een cijfer geven .

avatar van Gert P

Gert P

Voor de liefhebbers heb hem voor een paar euro zien liggen in sommige winkels, zelf wil ik hem nog niet voor niets maar dat is mijn smaak.

avatar van Meneer Bungel

Meneer Bungel

''The big fat kill'' hadden ze van mij grotendeels mogen overslaan, maar verder een originele en zeer vermakelijke stripverfilming.

avatar van STEN_91

STEN_91

Gert P schreef:

dacht ik de eerste keer ook, misschien nog eens proberen?

avatar van ruudhesselink

ruudhesselink

Alweer een fantastische film van Tarantino