Sin City (2005)
Genre: Actie / Misdaad
Speelduur: 124 minuten / 147 minuten ('recut and extended version')
Alternatieve titel: Frank Miller's Sin City
Geregisseerd door: Robert Rodriguez, Frank Miller en Quentin Tarantino
Met onder meer: Mickey Rourke, Clive Owen en Bruce Willis
Releasedatum: 2 juni 2005
Plot Sin City
"Walk down the right back alley in Sin City and you can find anything..."
Basin City, ook wel bekend als 'Sin City' is de stad waar moord en misdaad aan de orde van de dag is. Het eerste verhaal, ''The Hard Goodbye'', volgt de keiharde straatvechter Marv die op een zoektocht naar wraak is nadat hij er ingeluisd is voor moord op prostituee Goldie, de enige vrouw die ooit om hem gaf. Het tweede verhaal, ''The Big Fat Kill'', draait om Dwight en de stoere meiden van Old Town. Hij probeert de meiden te beschermen tegen de corrupte agent Jack Rafferty. Het derde en laatste verhaal van de film, ''That Yellow Bastard'', volgt ex-agent John Hartigan. Hij heeft een belofte afgelegd om Nancy Callahan te beschermen tegen een misvormde pedofiel, Junior.
Det. John Hartigan
Bob
Senator Roark
Roark Jr./The Yellow Bastard
DeCe
De film is te macho, iets wat me vaak behoorlijk irriteerde. Alle vrouwen zijn hoeren en dienen gered te worden door stoere kerels. Te veel de natte droom van elke 16-jarige puistenkop. De duistere sfeer die wordt neergezet heeft een zeer gedigitaliseerde uitstraling. Dit zorgt voor een nepsfeer die behoorlijk gaat vervelen. De cast is zeer goed, haar acteerprestaties ondermaats. Het is Rodriguez gelukt de film er te laten uitzien als een strip, maar dit is geen compliment aangezien je dus net zo goed de gelijknamige strip kan lezen. Special guest director Quentin Tarantino, zal ongetwijfeld enkel op de hoes staan zodat zijn naam eindelijk weer eens op een fatsoenlijke? film staat. Sin City wordt door alles en iedereen de hemel in geprezen, een eer die deze film zeker niet verdiend.
Pastichio Rocker
Hij heeft wel 2 minuten zelf geregisseerd hoor!!!!
desteven007
Hij heeft wel 2 minuten zelf geregisseerd hoor!!!!
Wat 2 minuten maar ? Dan koop ik hem zeker niet
Cashmyra
heel gaaf, die film-strip combinatie is echt goed uitgewerkt. maar sowieso de hele film, zwartwit, met zo af en toe een klein beetje kleur maakte het allemaal nog vetter. gewoon een zeer goede film
wallie550
Dit is gewoon een van de beste films ooit gemaakt.
vooral hebben ze hem heel mooi in een darkachtige stijl gemaakt wat vooral komt doordat alles zwart wit is en het bloed fel wit.
en later het gele mannetje is ook geweldig gemaakt zeker een aanrader gewoon kijken en let op de perfectie van de 3 top reggiseurs
Top!!
Pastichio Rocker
Knap dat jij kunt zien wie wat heeft geregisseerd.
Kricky
strakke film met alleen maar goeie acteurs. Geinig dat onze Rutger Hauer ook mee doet. Dit is zeker een topper qua stripverfilmingen. Michael Madsen is ook eindelijk weer eens in een goeie rol te zien. Ik miste hem daarvoor al jaren in een goeie film
7,7
dennis1979
Strakke film die een cultstatus verdient maar deze nooit zal krijgen vanwege de te sterke kast.
Meer valt er over SC niet te vertellen gewoon en kijken. Je geniet er van of je haat het, er is geen middenweg!
Tuurlijk is die middenweg er wel. Daar hoor jij notabene zelf bij, want anders had je de film wel hoger gewaardeerd.
speedfreak
super film! die sfeer met dat digitaal uitziende zwart wit is geniaal. Echt alles is goed aan die film: super verhaal, zalige auto's, zware kerels, snelle vrouwen, acteertalent, hoe het gebracht wordt... gewoon super!
Eikenhout?
maerk
Eikenhout?

tzan
ooit gehoord van surrealisme ?
vast niet met the beach in je top 10
ff zonder gein, het is een behoorlijk aardige film, je mag best eens voorbij het oppervlakkige beeld kijken.
Pastichio Rocker
ooit gehoord van surrealisme ?
vast niet met the beach in je top 10
Je moet eens opzoeken wat surrealisme precies inhoudt.
Pannenkoek
Ben duidelijk geen Tarantino fan.
Ook deze film van hem kan me totaal niet boeien.
Goed, de cast is indrukwekkend, maar de verschillende verhaallijnen konden mijn aandacht niet vasthouden. De tussenpozen van de verhalen duurden te lang, de hints richting andere verhaallijnen waren onduidelijk en de samenkomst en plot was mij betreft veel te wazig en te dun. De scenery was natuurlijk als bedoeld, maar totaal niet prettig om naar te kijken.
Nee, in tegenstelling tot de rest ben ik absoluut geen fan van deze film.
serieus 1 der slechste films ooit verschenen
na 2 minuten moest ik al huilen en kotsen
Het is ook natuurlijk heel erg shockerend en vreselijk, zon film die niet in kleur begint.
Trauma voor het leven jochie...
K@i
Trauma voor het leven jochie...
Ah Gosie
heb ik jou favoriete film beledigt
ventje
Nee hoor, maar je beargumentatie is nogal sneu
Nee hoor, maar je beargumentatie is nogal sneu
niks meer
niks minder dan mijn mening
sneu dat jij niet kan hebben
dat ik dit een ongeloofelijke debielen film vind
Zodra je zinnen met interpunctie en zonder spelfoutjes kan maken spreek ik je wel weer...
Baggerman
Mmmm, een film in stripvorm, kan dat werken?
Wat mij betreft wel, de vormgeving is echt ontzettend gaaf en bijzonder. Ik heb mijn ogen uitgekeken!!! Een diepe
voor dat!
Helaas kon het verhaal me minder boeien, al halverwege de film begon ik me te vervelen. Verder begrijp ik de noodzaak van de topcast niet zo. Ik vind hun acteerprestaties nou niet zó bijzonder? Of komt dat doordat hun personages net zo tweedimensionaal zijn als een stripboek????
Ik blijf dus een beetje schommelen tussen bewondering en teleurstelling, voorlopig 3,5*.....
kArIzMa_Movie
Ik zag deze destijds in de bioscoop en wát een film! Een mooie film met een origineel verhaal. 'n Schitterend stripboek verfilming. De film zelf lijkt een beetje op een strip(boek), want er wordt veel gebruik gemaakt van computeranimatie en storyboards. Soms wordt er wel wat kleur gebruikt om sfeer te creëren en bepaalde dingen te benadrukken, wat goed is gelukt. De film is beslist de moeite waard en verdiend een hoge cijfer als:
sonyjh
ik vind het eigenlijk een beetje fout dat er staat: geregisseer door Rodriguez en tarantino..... Tarantino mag daar wel weggehaald worden, hij heeft ocharme 1 kleine scene uit de hele film geregisseerd....
SanderSander88
Erg toffe film, binnenkort maar weer eens kijken. Deel 2 zal ook wel tof worden. Net als bij 300 heb ik echt van de stijl genoten.
GinolaEHV
't Zal het verkopen (in de meest algemene zin van het woord) van deze film wel helpen denk ik...
medansavamhel
Ahh wat een kunstwerk is deze film. Geweldig hoe de film net een stripverhaal lijkt. Het contrast, typische comic elementen zoals witte brilglazen bij een zwarte achtergrond, politieauto's die een aantal meters doro de lucht vliegen door hard over een heuveltje te rijden, de vertellende vorm van denken va nde hoofdpersonen, de schaarse hoeveelheid keur en nog andere elementen. Werkelijk briljant! Geweldige sfeer ook en natuurlijk is het acteertalent erg goed, al moet ik ook toegeven dat er met minder talent waarschijnlijk ook genoegen kan worden genomen door de bizarre structuur van de film.
medansavamhel
Dit is overigens de eerste Tarantino film die ik erg hoog acht. Wellicht door de samenwerking van drie regisseurs...

Sin City: A Dame to Kill For
2014

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy is 25 november op televisie

Actiefilm 'Sin City' met Bruce Willis en Brittany Murphy morgenavond (24 december) op televisie

Keiharde actiefilm 'Sin City' met sterrencast vanavond (21 juni) op televisie

Eeuwig jong: vijf vroeg overleden acteurs en hun laatste topfilm

The Green Mile

The Silence of the Lambs
Misdaad / Thriller, 1991

American Beauty
Drama, 1999
dystopiegebaseerd op stripheld captivebased on graphic novelmysterious killerdoing the right thingsilhouette neo-noirshort stories