Genre: Fantasy / Familie
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Charlie and the Chocolate Factory
"Prepare for a taste of adventure."
Chocoladefabrikant Willy Wonka schrijft een prijsvraag uit waarmee vijf gelukkigen een rondleiding door zijn fabriek kunnen krijgen. Charlie is één van de winnaars. Tijdens de rondleiding krijgen de andere kinderen één voor één met pech te maken.
- Trailer (YouTube)
- Charlie and the Chocolate Factory (BoekMeter)
- Charlie and the Chocolate Factory (MusicMeter)
- Game (GamesMeter)
Oompa Loompa
Dr. Wonka
Mr. Teavee
angus
waardeloze prutfilm. al helemaal voor kinderen.
alleen omdat hij van burton is word er hoog gestemd.
SnakeDoc
Redelijk leuke film.
Valt me alleen wel op dat alle acteurs ook in Sweeney Todd spelen.
Valii
Leuk, maar hier had veel meer ingezeten. Jeugdige acteurs vond ik stuk voor stuk heel slecht.
De wondere fabriek in combinatie met de muziek van Elfman maakt het allemaal wel weer heel prettig om rustig op je gemakje naar te kijken.
Nipte voldoende dan maar.
Bottleneck
Mooi vormgegeven fantasiefabriek. En een makkie voor Johnny Depp die het gewoon op routine doet, een dikke laag schmink erop en je bent er. Het voorstellen van de kinderen vind ik eigenlijk nog het leukst, althans de twee meisjes en het tv-jongetje. Toepasselijke camerastandpunten vanuit de kids en de eekhoorntjes zijn natuurlijk erg liefff. Ook grappig om Nanny van The Royle Family langs te zien komen/liggen.
Aan de liedjes is alleen weinig memorabels. Dan honderd keer liever het fabelachtige Oompa-loompa-doe-ba-di-di uit de eerste versie, heb het volgens mij niet gehoord.
Die song = Oompa Loompa...
Maar goed, de kleurrijke beelden maken een hoop goed. En het verhaal buiten de fabriek om is prima (behalve het gedoe met Willys vader).
Fran
- 1953 berichten
Jaaaa, wat een leuke fantasy film is dit zeg. Wat ik ook zo leuk vind is dat de sfeer uit het boek helemaal overkomt in de film. Toegegeven, ik heb het boek gelezen toen ik een kind was maar het kwam op mij over zoals ik het me herinner.
Je ziet in deze film mooie beelden en heel mooi kleurgebruik waardoor de film aantrekkelijk is om naar te kijken. De warmte van Charlie's familie komt ook heel goed over. Leuk om Helena Bonham Carter eens in een lieve rol te zien in plaats van een gemene heks of iets dergelijks.
Je kan je fantasie lekker op de loop laten bij deze film. Leuk, leuk, leuk.
Jesu
Film die het goed doet voor de kerstdagen. Depp doet het wel weer leuk.
ehs21
Leuke fantasyfilm en goede vertaling van het boek. Ik vind hem denk ik ook beter dan de 1e film al is het een tijd geleden dat ik die gezien heb. Alleen de liedjes waren toen wel vele malen beter idd. Het subplot met zn vader hadden ze ook beter weg kunnen laten. . Voor de rest ziet het er mooi uit en Depp tilt de film naar een hoger nivo, zodat de minder gespeelde bijrollen niet zo opvallen. 4*
Parisa
Mmmmm. Ik kreeg honger van het kijken van deze film. Ik ben opgegroeid met het boek van Dahl en dus heeft hij een speciaal plekje in mijn hart. Ik vind dat ze hem goed hebben neergezet met veel karakteristieke koppen dankzij de top typecasting van Burton.
De 'karakterontwikkeling' van Willy vond ik juist wel leuk. Anders was het gewoon de zoveelste freak geweest die Depp speelde. Bij de meeste freaks die Depp in Burton's wereld speelt is er trouwens wel wat sprake van 'karakterontwikkeling'. Burton's versie van de buitenboordbeugel vond ik ook wel grappig. Depp deed het hier erg leuk. De meest geslaagde grap was nog dat hij Veruca's vader uitmaakte voor freak. Moet hij nodig zeggen, met al zijn fobieen.
De wereld zag er weer eens Burtonlicious uit. Het scheve huisje was ook schattig. Dit keer droegen de personages maar weinig make up. Maar ze zagen er nog steeds bijzonder uit.
Het verhaal was uitgewerkt zoals ik me herinnerde uit het boek. Vooral het bijeenzoeken van de kinderen met de gouden wikkels sprak me aan.
In de bios en nu op tv gezien. Nog geen afbreuk. Dus 4*.
Horrorfreak12
Een film waar je echt wel je verstand op nul moet zetten !! ongelooflijke en ondenkbare beelden, situaties en voorwerpen komen er voorbij in deze film.
Alles wordt ook zeer mooi weergegeven en de acteerprestaties zijn schitterend !
Hoe komen ze erop ! --> geweldig
insanoz
gisteren op tv gezien, wat begon als een matige film eindigde in een fantasie-kinder film met een hoop bullshit erin.
Voor het eerste deel: 3/5
voor het tweede deel: 1/5
Dus 2 sterren
HeatWave
Leuke film.
Hier bewijst Johnny Depp maar weer eens een enorm veelzijdig filmacteur te zijn.
Nomak
Als zovelen heb ik ook als kind het boek gelezen. Ik ben er ondertussen veel van vergeten, maar tijdens het kijken van de film kwamen weer heel wat herinneringen terug.
Ik ben geen groot liefhebber van dit soort fantasiefilmpjes, maar deze is wel erg mooi gemaakt. Vooral het begin is heel erg sterk als we kennismaken met Charlie en zijn familie die in een gezellig maar nogal vervallen en armzalig huisje wonen. Het is dan ook prachtig om te zien hoe Charlie een gouden ticket weet te vinden.
Als ze in de fabriek zijn blijft de film wel leuk, maar helaas wordt het dan toch wat minder. En dat heeft veel te maken met de vreselijke liedjes die we te vaak te horen krijgen. Als er één ding is wat ik haat in een film dan is het wel dat musicalachtige gedoe dat personages ineens allemaal beginnen te zingen en dansen. Dat haalt de film dan ook erg naar beneden. Maar gelukkig is deze film goed genoeg om ondanks dat toch wel een mooie voldoende te scoren. Ook het mooie einde verdient hier een positieve vermelding.
Vooral de personages zijn stuk voor stuk erg leuk. Uitgezonderd Charlie zijn de kinderen stuk voor stuk op hun eigen manier irritant, maar dat past hier wel goed in het verhaal. Johnny Depp doet zijn best, maar ik vind het toch wel jammer dat er niet een oudere acteur werd gecast voor de rol van Willy Wonka.
Charlie and the Chocolate Factory is dus zeker een geslaagde verfilming en is dan ook wel een aanrader voor jong en oud.
J. Clouseau
Gisteren nog eens herbekeken en verhoogd naar vier sterren.
Destijds heb ik deze in de cinema gezien en ik was meteen betoverd door de magische wereld die Burton neerzet. Dat stadje met die gigantische fabriek, die kleuren, die fantasie, ... Prachtig! Alles wordt natuurlijk opgesmukt door een overvloed aan digitale effecten, maar toch behoudt de film zijn charme.
De kleine Charlie speelt uitstekend en Johnny Depp is schitterend als Wonka, die hij neerzet als een soort van prettig gestoorde Michael Jackson-lookalike. Eigenlijk was er geen enkele acteur bij die ik minder goed vond. De beelden zijn schitterend, de muziek is schitterend, de Oompa-Loompa's zijn eveneens schitterend (die ene scène waarin ze o.a. de Beatles en Black Sabbath nadoen
), ... En bovenal blijft de film getrouw aan het fenomenale boek van de geniale Roald Dahl (buiten het einde dan, in het boek verwees het einde door naar het vreselijke vervolg 'De Grote Glazen Lift', terwijl deze film een afgerond geheel is).
Ook een enorm pluspunt is dat deze film samen met Back to the Future één van de weinige kinderfilms is waar je op latere leeftijd nog dubbele bodems in ontdekt. De vele duistere randjes, dat grapje over kannibalisme, die verwijzingen naar 2001: A Space Odyssey of zelfs naar de Zeven Hoofdzonden, iemand?
Echt een geweldige film, een aanrader voor zowel jong als oud. Deze zal ik binnen vele jaren nog roemen als jeugdsentiment.
PS: Deze film bevat wel één van de grootste schandalen uit de geschiedenis: op een bepaald moment zegt de jonge Wonka: 'Dan verhuis ik wel naar Zwitserland of Beieren, de wereldhoofdsteden van de chocola!' Beste meneer Burton, in Zwitserland en Beieren maken ze helemaal geen chocola, daar kappen ze cacaopoeder bij melk en verkopen dat als chocola. De chocola heeft maar één wereldhoofdstad en dat is België.
Jawaddedadde
Wat een leuke film zeg! Heb er met kinderlijk genoegen naar gekeken.
Hele mooie setting, de mega-grote chocoladefabriek, het scheve huisje van Charlie, de oempa-loempa's, Johnny Depp die een geweldig typetje opvoert als Willie Wonka...allemaal erg leuk om naar te kijken. De moraal ligt er natuurlijk wel dik bovenop, maar ach, dat neem ik voor lief.
Bijzonder leuk tussendoortje.
Rmie
Zwaar tegenvallen deze film. Het verhaal kende ik daar ik het in mijn jeugd had gelezen.
Tot het bezoek aan fabriek van ik het wel aardig. De fabriek zelf en zeker die kleine mannetjes, de oempa loempia's vond ik vlak weegegeven en kwam bij mij niet tot leven. Ik zat niet in het verhaal zoals bij het lezen in dit toch heel leuke boek.
Kan wel zeggen dat die oempa's de meest irritante ventjes zijn van de filmgeschiedenis.
Tevens is dit de minste film van Burton.
Johnny Depp kan niet met zijn rol deze film redden; jammer.
Vinokourov
Tim Burton + Roald Dahl =
. Geweldige sfeer en leuke karakterisering van al die kinderen. Kleine smet is wat moraal die er op het laatst nog ingeramd wordt, maar goed.
gukker
Redelijk leuke film.
Valt me alleen wel op dat alle acteurs ook in Sweeney Todd spelen.
Burton gebruikt vaak dezelfde mensen voor zijn films. Helena Bonham Carter, Christopher Lee, Alan Rickman en Johnny Depp gaan nu ook in Alice in Wonderland spelen. Hij gebruikt ook vaak dezelfde componist.
Juneau
Leuke film. Prachtig decor en vermakelijk geacteerd.
movie acteurs
Typische Burton film.
De setting is natuurlijk erg sfeervol. En Depp zit er ok in net zoals bijna alle films van Burton. Geinige film maar meer ook niet en daarnaast is de originele leuker. Krijgt 2,0.
Betamax
Prachtig decor. Echt Tim Burton.
Leuk en apart verhaal.
Op blu-ray een plaatje.
WessRocks
Prachtige setting, zeer fantasievol en lekker!
Zelfs het duistere kantje vind ik zeer vermakelijk in de film.. Zijn we natuurlijk gewoon van Tim..
Johnny was zeer goed in deze film, als men zo goed een "rare" rol kan neerzetten, tot je denkt: "die man bestaat echt" heb je een zeer goede job gedaan..
De film is tot in de puntjes goed uitgewerkt, het begin is vooral zeer aangrijpend, de rest is puur vermaak..
Verhaal is leuk, niets speciaals maar wel de moeite..
tpfilm
Voor 14-jarige kinderen deze film laten zien op school. Nee, dat kan echt niet.
Zoals ik al eerder las, tot aan de fabriek was het redelijk. Daarna werd het onrealistisch. Muziek was niet geweldig. Ik zou deze film ook niet aanraden.

'Charlie and the Chocolate Factory' staat kort na Netflix-release al in de Top 10

Timothée Chalamet speelt Willy Wonka in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Willy Wonka mogelijk een vrouw in prequel 'Charlie and the Chocolate Factory'

Intouchables