• 9.472.697 stemmen

Met onder meer: Sam Neill, Laurence Fishburne en Joely Richardson

Gesproken taal: Engels en Latijn

Releasedatum: 12 februari 1998

Plot Event Horizon

"Infinite Space - Infinite Terror"

2047: Een groep astronauten wordt naar het verloren ruimteschip "Event Horizon" gestuurd. Het schip is zeven jaar eerder mysterieus verdwenen, en kwam minstens zo mysterieus ineens weer te voorschijn. Langzaam leert de crew van de "Lewis and Clark" de waarheid achter de gebeurtenissen rond het schip.

avatar van Jimmy1986

Jimmy1986

Event Horizon is een gemiste kans want dit had echt een ultra klassieker kunnen wezen als ze al die verrekte jumpscares er maar uit hadden gelaten; eentje is leuk, maar het zijn er echt teveel, lui en gemakkelijk... de "hel" scenes en de gore is wel heel goed en een zeer interessant concept wat echt voor een film van het kaliber "the shining" had kunnen zorgen... Helaas is de uitvoering hiervan alleen een beetje jammer... Vermakelijke film, maar blijft steken op een middelmatig niveau.... Toch 3 en een halve ster gegeven omdat ik mij er een regenachtig middagje mee vermaakt heb....

avatar van Vidi well

Vidi well

Een film die spannend begint maar daarna enigszins ontspoort. De setting is lekker creepy en de film bevat redelijk wat gore. De hallucinaties zijn griezelig, maar soms ook erg willekeurig. De film bevat vooral in het begin vrij veel uitleg, wat niet altijd nodig is. Uiteindelijk eindigt het met een boel geknal en dat haalt de spanning eruit. Maar al met al een sfeervolle film die helaas de verwachting niet helemaal waarmaakt, maar genoeg gegriezel biedt voor 90 minuten vermaak.

avatar van UmbraVitae

UmbraVitae

Heerlijke film met een zalige Sam Neill.

avatar van Alathir

Alathir

Event Horizon heb ik even opgezet en voor het eerst gezien om eigenlijk Sam Neill te eren. Dat doe ik wel vaker als er een acteur of actrice sterft, iets kijken wat ik niet eerder zag. Het heeft een beetje een Alien film vibe ook al is het niet met een alien. Sam Neill geraakt een beetje in een gelijkaardige rol. Op zich gaat het allemaal vlotjes maar de film mist toch vooral geloofwaardigheid.