Event Horizon (1997)
Met onder meer: Sam Neill, Laurence Fishburne en Joely Richardson
Gesproken taal: Engels en Latijn
Releasedatum: 12 februari 1998
Plot Event Horizon
"Infinite Space - Infinite Terror"
2047: Een groep astronauten wordt naar het verloren ruimteschip "Event Horizon" gestuurd. Het schip is zeven jaar eerder mysterieus verdwenen, en kwam minstens zo mysterieus ineens weer te voorschijn. Langzaam leert de crew van de "Lewis and Clark" de waarheid achter de gebeurtenissen rond het schip.
Miller
Smith
Kilpack
Claire
HammerHead
Het was wel een vermakelijk filmpje. Het is me ook gelijk duidelijk waar Doom3 (ten dele) z'n verhaaltje gejat heeft.
Minpunt: het vrij slechte acteerwerk. Ok, da's normaal in dit soort films, maar vooral Sam Neil was walgelijk slecht.
Christian, over het eind:De grap lijkt mij nu juist dat de film eindigd waar ie begon. Aan het begin valt Sam Neil uit de stasis capsule met een hallicunatie en aan het eind gebeurt precies hetzelfde met die vrouw. Oftewel, die "demon" zit nu dus in haar.
BoordAppel
Niet echt. Doom III is een remake van Doom dat lang voor deze film uitkwam.
maurice74
Dit vind ik echt een van de meest vreselijkste films. Het lijkt wel alsof ze door al die special effects het verhaal zijn vergeten.
Goodfella_90
En dan vond ik die special effects ook nog eens vreselijk slecht
HammerHead
Niet echt. Doom III is een remake van Doom dat lang voor deze film uitkwam.
Het verhaaltje, geflipte door de duivel bezeten wetenschapper ben ik in Doom anders nooit tegen gekomen.
darkcity
De film is een bij elkaar gejat zooitje, zo merkte ik idd de Doom-spellen, Sphere (niet gejat aangezie de film later uitkwam maar lijkt er wel ontzettend op) Cube, en exact gekopieerde scene uit Alien de scene waarbij ze naar het signaal dat het schip uitzendt luisteren .
Pluspunt is wel dat de film lekker luguber is en keihard, verder vond ik de sfeer niet echt bijzonder en het einde dom.
Heb tijdens de film niet op de klok gekeken en me wel vermaakt dus 3 sterren.
BoordAppel
Daar heb je gelijk in, wist ook niet meer dat dat in deze film zat.
mister blonde
De film is een bij elkaar gejat zooitje,
Spartaan1986
De film begint nog wel aardig, maar vooral het laatste half uur is echt dramatisch slecht. Het verhaaltje was al niet al te best maar in het laatste uur half uur wordt dat nog eens dubbel bevestigd. Je kan het eigenlijk gerust een flop noemen. De film is voor veel geld gemaakt, maar uiteindelijk gaat de film ten onder aan het matige verhaal en de te snel afgeronde special effects. 2,5 ster
Querelle
Er is inderdaad nog nooit zo letterlijk gestolen als in deze film
2001: a space odissey, solaris (de russische versie natuurlijk, want de herverfilming is ook van later), hellraiser, alien en don`t look now (dat kind dat zn moeder de dood in jaagt) heb ik eruit gehaald.
Groundhog
Paul W.S. Anderson heeft een paar aardige draken gemaakt, maar dit is een zeer ondergewaardeerde film. Heeft een goede sfeer en is, in tegenstelling tot vele andere horrorfilms, echt griezelig. Aanradertje!
Roodkapje
OK: NOGMAALS een film op hetzelfde thema. Het verhaal vond ik dus maar magertjes. Pluspunten zijn wel dat de film echt creepy is... Brr, ik zat op sommige momenten onder mijn laken van de schrik. Dit soort films heeft een heel appart sfeertje, mede doordat het zich in een onaardse omgeving afspeelt. Goede sfeer dus, mooie visuals maar het verhaal doet deze prent de das om.
animalkrullie
Een zeer goede science fiction horror.
Beetje ondergewaardeerd, voor diegene die even wil griezelen; KIJKEN!
code9
Ondanks de aanwezigheid van behoorlijk goede special effects, decors en dito acteurs is Event Horizon jammer genoeg geen geslaagde SF film geworden. De vele overeenkomsten met diverse eerdere genregenoten hadden op zich geen enkel bezwaar hoeven zijn - als er maar een goed script ten grondslag aan had gelegen. Nu wordt je als kijker opgezadeld met een behoorlijke dosis ongeloofwaardigheden en voor een film die fantasie als feit wil brengen is dat natuurlijk de doodsteek.
Neem nu bijvoorbeeld de tape met de laatste transmissie van de Event Horizon. Uit de chaotische geluiden heeft de USAC op Aarde een stem weten te filteren, maar was er daar nu niemand op het idee gekomen om uit te zoeken in welke taal er werd gesproken en wat er werd gezegd? Dit 'raadsel' wordt pas (eerst gedeeltelijk) opgelost door één van de bemanningsleden van het reddingsschip. Ook de samenstelling van de bemanning vind ik erg onwaarschijnlijk: slechts één echte wetenschapper, de ontwerper van de Event Horizon, die aan de verder militaire bemanning de relativiteitstheorie moet zien uit te leggen. Een in dat opzicht nogal incompetente bemanning als het gaat om een reddingsexpeditie naar zo'n technologisch gecompliceerd ruimteschip. En zo zijn er nog wel meer voorbeelden te noemen die de geloofwaardigheid behoorlijk ondermijnen, met als resultaat dat Event Horizon nooit écht zenuwslopend spannend wordt. En dat is gezien de gepresenteerde 'gruwelijke' beelden en de een beetje belachelijk aandoende verwijzing naar 'de hel' duidelijk wel de bedoeling geweest.
Kortom, Event Horizon is visueel best te genieten maar is verder ronduit slordig gemaakt. Jammer, er had met deze acteurs toch meer in gezeten.
Karel Martel
Redelijke film, met een rare Neill en enkele ultra zieke scenes.
kiriyama
Niet goed, niet eng. Gewoon een slechte film.
Gothepica
Slecht en niks aan, sphere is 10 keer zo goed
orbit
- 12092 berichten
Lach-wek-kend slecht! Mensen die dit voor goede sf verslijten mogen van mij een bril komen uitzoeken bij pearl
robotech01
heb de film 3x gezien, en heb inderdaad een aantal scenes gezien die zo uit andere films zijn geplukt maaaarrrr.......
welke film heeft dat niet???
vond het zelf wel een vermaakelijke film aantal keren goed rot geschrokken (hehehehe thx ultra set van marantz)
Sublieme sci-fi horrorfilm tot een kwartier voor het einde; dan wordt het een soort tweederangs Hellraiser, waar ik zeker niet op zat te wachten. Jammer, want tot dan is de film zeer goed gemaakt, spannend en erg eng.
buffeltje1
Redelijk onderhoudende film met veel gejatte scenes. Zullen doen wie de meeste kan noemen?: Alien (te veel om op te noemen, Hellraiser (beelden van de hel), The Shining (waterval bloed)
kiriyama
Beelden van de hel is in meer films, kan je niet echt gejat noemen.
ToNe
Oneens.
De voorstelling van de hel zou een uniek beeld moeten opleveren, aangezien het pure interpretatie is.
Kwelling hier, vlammetje daar, maar geheel open qua invulling én aankleding.
Als je helscene dan overeenkomt met dat van een andere scene dan kun je dat ongeïnspireerd of zelfs jatwerk noemen.
kiriyama
Of toeval. Zie wel in meer films scenes die wat op elkaar lijken maar geloof nooit dat die allemaal gejat zijn. Opzich ben ik het trouwens wel met je eens dat event horizon een inspiratieloze kul film is.
Solaris anyone.
prospero
Ik vind het echt een goeie spannende Scifi Film. Ik heb hem jaren geleden al eens gezien en was er destijds wel van onder de indruk. Ik ga hem vandaag weer eens opnieuw kijken, ff zien of ik 'm nog steeds zo goed vind.
Tot dan een 3,5*
basvdmey
Film is goed koud en griezelig overgebracht, met name door Sam neill en grillige schip.
Het idee van een dimensie met totale chaos deed zelfs mijn eigen fantasie de vrije loop geven.
Goede sf (horror) 3,5
Leviathan
welke film heeft dat niet???
Verder was de film wel goed te kijken maar niet echt bijzonder ofzo..
centurion81
- 2067 berichten
- 1989 stemmen
Vond het een mooie bier en chipsfilm...Wel vrij goor en had idd ook Hellraiser-associaties! Hij stand niet echt mega out in de crowd,
3* which equals een 6/10

AppleTV komt deze zomer met een nieuw seizoen van 'Ted Lasso'

Leo Woodall en Rachel Weisz in nieuwe Netflix Original: alles over 'Vladimir'

'Bridgerton' is terug op Netflix: eerste deel van vierde seizoen nu te zien

The Thing

A Simple Plan
Misdaad / Thriller, 1998

Gattaca
Sciencefiction / Thriller, 1997
space marinenachtmerriehallucinatiecryogenicsruimtereisblack holekrankzinnigheiddelusioncrewalternate dimensionflashbackevil spirithellgate bloedvergietenreligieexplosiegeweldburning man rescue teamsuperkrachttrapped in spacedistress signal 2040sspaceshipbrutal violenceyear 2047