Event Horizon (1997)
Met onder meer: Sam Neill, Laurence Fishburne en Joely Richardson
Gesproken taal: Engels en Latijn
Releasedatum: 12 februari 1998
Plot Event Horizon
"Infinite Space - Infinite Terror"
2047: Een groep astronauten wordt naar het verloren ruimteschip "Event Horizon" gestuurd. Het schip is zeven jaar eerder mysterieus verdwenen, en kwam minstens zo mysterieus ineens weer te voorschijn. Langzaam leert de crew van de "Lewis and Clark" de waarheid achter de gebeurtenissen rond het schip.
Miller
Smith
Kilpack
Claire
BoordAppel
Voor deze film geld bij mij: beter goed gejat dan slecht bedacht. Het is al lang geleden dat ik m zag maar de special effects waren volgens mij wel goed en de sfeer van de film was beklemmend. Het idee dat het schip langs het heelal in de hel is gekomen vond ik ook wel goed bedacht. Maar och, smaken verschillen. Het einde vond ik trouwens ook minder.
PartyMarty
Ik kan me hier heel erg bij aansluiten. Ik vond de film erg spannend en erg beklemmend, maar het is lang geleden. Wel het voordeel vd twijfel.
Esteban
'Event Horizon', een film die qua claustrofobische sfeer heel soms de vergelijking met pakweg Alien mag aangaan, ontplooit zich in de eerste helft - op ware "Solarissche" wijze - als een intrigerende psychologische thriller. Bedroevend te zien hoe pure horror de boel meer en meer dreigt over te nemen, zowel voor het verhaal als de visuele kanten. Enkele prachtige shots in en buiten het ruimteschip staan wel érg in contrast met bv. de brandende man. Paul Anderson (Resident Evil) krijgt van mij een pluim voor het eerste uur, maar een stamp onder z'n achterwerk voor het verdere verloop. Dit omdat er zoveel meer inzat dan het afgeleverde resultaat. Al bij al is de film natuurlijk niet slecht, daar is z'n positieve keerzijde te sterk voor. Het feit dat ik een klein meesterwerk, genaamd 'Solaris' zag die heel wat anders met dit onderwerp deed, speelt ongetwijfeld parten bij het toedienen van de onderstaande score.
Event Horizon **1/2
Agony
- 1985 berichten
Goede film... zeer amusant en met een aantal aardige scary momenten! 3,5 sterren.
John Doe
Er had meer ingezeten bij de basis van deze film, ik vind het bijvoorbeeld jammer dat we niet met iemand meegaan naar de andere dimensie. Zwart einde had de film ook mooi gestaan, zoals even werd gesuggereerd aan het einde. Trouwens als Sam Neil doet, waarom is 'ie dan inene evil, daarvoor was 'ie het in ieder geval niet. Had de film misschien meer duidelijkheid over kunnen brengen. Minder goed dan de films waarvan elementen gebruikt zijn, maar nog steeds inspirerend: 3,5.
Rujar
Tja deze film balaceert op het randje van slecht en goed.
P.S.: Ik heb zo'n hekel aan Sam Neill.
Chainsaw
P.S.: Ik heb zo'n hekel aan Sam Neill.
Leg dit inderdaad 's uit, want ik zou zo geen reden kunnen bedenken ?
mister blonde
´hekel aan´ is idd. overdreven, hoewel ik het wel een behoorlijk vlakke acteur vind....
Hobbes
Het is ook niet mijn favoriete acteur. Vond hem hier ook niet echt bijster interessant spelen.
Het is niet zo dat ik een film met hem zal vermijden, maar er op af springen ook niet.
Rujar
Tja komt vrij cru over…. Hekel is misschien iet wat overdreven, maar zodra hij op de beeldbuis verschijnt begin ik een wat weemoedig te worden. Geen spontaniteit te vinden bij de beste man.
neo
Geweldige nieuwe poster, doet mij denken aan horror in de Efteling
Willem-Jan
Vond Neill briljant in "In the Mouth of Madness"...
Vond in the mouth of madness een dikke zaagselfilm
Vond in the mouth of madness een dikke zaagselfilm
Ik neem aan dat je heel veel van zaagsel houdt?:)
Izan
Deze film bevat gewoon één prachtig stuk, dat is wanneer de prof aan boord een geweldige space time theorie uitlegt, het idee is gewoon waanzinnig. Voor de rest is het de zoveelste science fiction film.
Filmtombe
Dat ben ik helemaal met je eens! Anderson zei in diverse interviews dat er een heleboel van die bloederige 'hel-scenes' geknipt moesten worden voor een fatsoenlijke keuring van de MPAA, maar dat hij het liever tot een gore-festijn had gemaakt. Ikzelf vind de overgebleven gorigheid al teveel van het goede, vind het prikkelender voor de fantasie om "die plek" abstract te laten. Nou zijn ze op een plek geweest met doorn-kransen, lichtflitsen en kruisiging of zoiets. Kan ik me weinig bij voorstellen. Helemaal geen vormgeving van de zogenaamde hel was veel enger geweest mijns inziens.
Haarborstel
Phoe veel lieden kraken deze film toch behoorlijk af. Hmm.. ik vond hem geweldig! Die drukkende, beklemmende sfeer, aardig wat schrikeffecten en zelfs het verhaal vond ik goed. Het idee dat een schip je ergste angsten kent en daarmee speelt... vond ik super. Alleen dat idee, zorgde erbij mij voor dat mijn nekharen aardig gespannen stonden. Nou ja, ik loof hem vijf sterren uit en een plaatsje in de top tien.
Lukic
Ondergewaardeerde film die echt behoorlijk spannend is en goed in elkaar zit. 3,5 ster.
bad motherfucker
Ik vind die theorie van Joely Richardson(Starks)echt verbluffend. Zeker de tweede keer als je hem ziet.
Are you telling me this ship is alive?
djelle
Hier sluit ik me volledig bij aan. Heel juist gezegd! Voor de rest heeft hij nog coole gore als extra, maar jammer genoeg kon het nog wat meer een gore-fest zijn, zoals ik lees een paar posts geleden. Het blijft een frisse, originele en mooi uitgewerkte mix van horror, fantasy en sf. Enkele minpuntjes, maar toch een 3,5.
JackTorrance
Ik ben 1 van die persone ndie ook niet snapt waarom sommigen deze film zo slecht vinden.
Mensen, hij was GEWELDIG!!
Ik heb hem in de bios gezien en ik moest steeds maar wee rterug denken aan die grote roterende bol, super cool.
ok, naar het einde toe treedt er wat goedkoper effect-gebruik op maar een kniesoor die daar op let.
Het idee van een schip dat in de hel is geweest spreekt mij erg aan.
Zeer veel coole zinnen ook in de film, zoals:
"Hell's just a word, reality is much much worse...."
Mushroom
Ik vind dit ook een fantastische film, grappig dat je zo extreem van mening kan verschillen, aangezien hij hier toch redelijk wordt afgezeken!!
Zeer onderhoud, goed geacteerd en een beklemmend angstig sfeertje, ZWAAR onderschat deze film 4 sterren!!
frans bouwhuis
redelijke film met veel effecten gecopierd uit andere films.
voor dit soort films geld als je er een gezien hebt dan heb
je ze allemaal gezien.
geen echte verrijking voor mijn verzameling
2 3/4 ster
frosty
Heb hem maar weer eens via Emmys gehuurd dus ga hem vanavond bekijken.
Ik heb de film tijden geleden gezien en hij was best aardig. Ik ben benieuwd of ik vanavond dezelfde mening heb..
christian
kregen jullie ook niet op het eind de indruk dat wanneer die vrouw uit die kabine kwam (ik weet even haar naam niet), dat in principe zo goed als het hele verhaal in haar hoofd heeft gespeeld. Dat dus de hele film een droom is geweest van die vrouw. ik wil graag weten of ik het goed heb.
moviefreak#1
Nee dat heb je niet goed want als het zo is wat jij zegt komt de vraag : En waar is de rest dan ?

The Thing

A Simple Plan
Misdaad / Thriller, 1998

Gattaca
Sciencefiction / Thriller, 1997
space marinenachtmerriehallucinatiecryogenicsruimtereisblack holekrankzinnigheiddelusioncrewalternate dimensionflashbackevil spirithellgate bloedvergietenreligieexplosiegeweldburning man rescue teamsuperkrachttrapped in spacedistress signal 2040sspaceshipbrutal violenceyear 2047