• 9.378.495 stemmen

Met onder meer: Philip Seymour Hoffman, Lara Flynn Boyle en Dylan Baker

Gesproken taal: Engels en Russisch

Releasedatum: 19 augustus 1999

Plot Happiness

"Finding happiness can be a tragic comedy."

Todd Solondz toont droog-komisch de al te menselijke interacties van drie generaties van een familie. Centraal staan de drie zussen die inmiddels het huis uit zijn. De oudste is gelukkig getrouwd met een pedofiele psychiater die een oogje heeft op het vriendje van zijn 11-jarige zoon. De middelste is een geslaagd schrijfster die zichzelf als "nep" omschrijft omdat ze nooit echt verkracht is. De jongste van het stel krijgt te horen dat ze volgens moeder en oudere zussen altijd al gedoemd was te mislukken.

Joy Jordan

Billy Maplewood

avatar van sydney

sydney

Jordy schreef:

Yup, had precies hetzelfde. Ik kan in deze film écht de humor niet ontdekken.

Mee eens. Het begin van de film was veelbelovend. Het einde deed de film de das om... 3,0*

Yak

Wrang, grimmig, zeer ongemakkelijk en tegelijk zeer ontroerend. Een grandioze film. 4,5*

flipsen

Wat een stomme film zeg! Geweldig, heb de hele tijd in een deuk gelegen (was dat de bedoeling?)!

4 sterren.

avatar van U-96

U-96

• 2081 stemmen

Ik had niet verwacht dat ik deze film zo interessant zou vinden.
139 minuten vermakelijk van begin tot eind.
Eerlijk gezegd vind ik dat deze film niet onder 't genre komedie hoort (zoals 't op MM staat). Ik vind 't puur drama.
Ik kan (net als o.a. FisherKing, Jordy en Sydney) geen humor ontdekken in deze film. Hoeft van mij ook helemaal niet.

Je ziet 't niet vaak in films dat er zo 'open' wordt gedaan over de onderwerpen pedofilie en masturbatie, waarvan je ook zeldzame scenes ziet.

Het klinkt misschien ranzig van mij, maar ik vond de
verhaallijn van Bill Maplewood het interessantst. Zeer goed akteerwerk van Dylan Baker.
Wat ik echt een geweldige scene vond (aan het einde van de film); waarin het zoontje van Bill hem gaat ondervragen over de waarheid; wat hij bij Johnny Grasso en Ronald heeft gedaan.
Nadat het zoontje naar de waarheid ging vragen, was het afwachten of Bill nou wel of niet zou toegeven wat hij gedaan heeft bij de twee jongens. Uiteindelijk geeft hij dus toe. De manier waarop hij dat vertelt, en hoe zijn zoontje reageert
, vond ik erg mooi gedaan. Mooie scene.
Bill's gezin laat hem uiteindelijk in de steek. Ik ben toch wel benieuwd hoe het met Bill afgelopen zou zijn. Arrestatie lijkt me logisch. Zelfmoord zou denk ik in zijn positie ook logisch zijn.
(Ik denk dat ik het misschien wel gedaan zou hebben.)

De verhaallijn van de seksueel gefrustreerde man, de vrouw die hij steeds belt, en die dikke vrouw, vond ik ook wel
redelijk interessant. Nee, ik had niet verwacht dat zij die portier had vermoord
. Die scene waarin je dat zag, was ook
wel interessant. Goed akteerwerk van Philip Seymour Hoffman. Die dikke vrouw vond ik iets minder.

Daarna de verhaallijn van de docente Joy Jordan. Deze vond ik helaas veel minder als de twee verhaallijnen hierboven.
Trouwens, ik vond haar redelijk veel lijken op Femke Halsema. Wat jullie ?

De allerminste verhaallijn vond ik die van het echtpaar die eventueel zouden scheiden. Ik kan er niet veel van zeggen helaas.

Het gesprek op het einde tussen al die vrouwen, en 't zoontje van Bill ("I have come") had van mij niet gehoeven.

Al met al een goede film. Ik heb lang getwijfeld tussen 3.5* en 4.0*.

Uiteindelijk 3.5*

U-96 schreef:

Trouwens, ik vond haar redelijk veel lijken op Femke Halsema. Wat jullie ?

Jane Adams. By far de mooiste vrouw uit de film. En nu je het zegt lijkt ze inderdaad wel een beetje op Femke Halsema ja.

avatar van danuz

danuz

Ik weet echt niet wat ik van deze film moet vinden. Op de een of andere manier kon ik om veel dingen wel lachen, terwijl ik het tegelijker tijd echt een heel erg deprimerende sfeer vond.

Aan de ene kant vond ik de verhalen heel interressant, maar eigenlijk ook een beetje nutteloos ofzo. Je ziet alleen maar zielige mensen waarvan je niks anders zou verwachten dan dat ze zelfmoord zouden plegen... Het verhaal van Bill Maplewood vond ik nog wel het boeiends. Vooral hoe open der over pedofilie word gepraat.

Jammer dat ik niet echt geboeit kon worden door alle verhalen.. In ieder geval zat er genoeg sfeer in deze film om bijna zo depressief te worden als de hoofd figuren

Zo'n film vind ik wel interressant, maar ik mis het 'fijn kijken' aan deze film, wat toch vaak een vereisde is..

Al met al 3,5*

U-96 schreef:
Ik heb me juist rot gelachen, alles wat gebeurt is wel heel dramatisch, maar het is zo dramatisch, dat het juist lachen gieren brullen wordt. Bijvoorbeeld die intro scene, dat die kerel dat cadeau voor haar weer afgrijpt en die speech daarna. Onverwacht, heel zielig voor het vrouwtje, maar ik vond het wel heel komisch.

Trouwens, ik vond haar redelijk veel lijken op Femke Halsema. Wat jullie ?
Ik vond deze verhaallijn juist erg leuk, deed naar mijn mening niet veel onder voor de andere. Ik had wel te doen met die zielige Joy hoor. Lijkt inderdaad wel wat op Femke Halsema ja.

Dat met dat zoontje, tsja, had niet gehoeven nee, het aan tafel zitten van de hele familie vond heel erg passend en een mooie afsluiting van een hele interessante aparte film. Zo eens in de zoveel tijd kom je een film tegen die weer eens wat anders is en die je ontzettend aanspreekt, dit is daar 1 van.

avatar van Anatolia

Anatolia

Wat een natuurtalent is die Jon Lovitz toch eigenlijk.

Ik heb eens op IMDb naar zijn filmografie gekeken: de meeste titels zeggen me niets. Maar toch is hij me heel vaak opgevallen in veel films (en series).

image

Met dit gezicht moet je wel acteur worden.

avatar van chiquita

chiquita

Een intrigerende maatschappelijke openbaring bestormd met kritiek. Ook ik begrijp niet waarom deze film o.a. in de categorie komedie valt. Ik kon in dit geval niet lachen om de leed van een ander.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik snap jullie niet, ik heb bij deze film echt dubbel gelegen. Nou ja, dat ik misschien ook wat overdreven maar iig goed gelachen.

Mister_Pink

Deze film moet ik hebben. Ik hou van zwarte humor en drama/komedie films. Alleen de omschrijving is al te grappig.

avatar van rzasa

rzasa

Mister_Pink schreef:

€ 9,99 bij FRS.

Mister_Pink

Ik ga er deze week gelijk heen.

BoordAppel schreef:

Hoewel ik natuurlijk ook wel af en toe met een grijns zat te kijken vond ik deze film niet bepaald 'ha-ha funny'.

avatar van BoordAppel

BoordAppel

Ik heb eigenlijk continu met een grijns gekeken. De dialoog tussen die vader en zijn zoon bijvoorbeeld. Ik heb daar om moeten lachen terwijl het eigenlijk heel erg is wat er allemaal gezegd wordt. Maar op een wrange manier vond ik het erg grappig. Tsja, misschien ligt het wel aan mij .

Ben het met Boordappel eens, alleen was het meer dan enkel een grijs bij mij. Vind het echt vreemd hoe mensen dit als een serieus drama kunnen zien.

avatar van 11501150

Inderdaad, als je de humor niet van het cynisme inziet, is het denk ik een erg vervelende film. Tijdens DE dialoog kon ik niet anders dan met een grijns zitten te kijken. Erg fijne humor, een keer iets anders dan bijvoorbeeld het "gekke bekken getrek" van jim carrey. 4*

flipsen

Volgens mij staat deze film gewoon als een zwart komedie in de boeken jongens, de mensen die dit als een echte aangrijpende drama opvatten zijn de uitzonderingen denk ik. Ik heb me ook rot gelachen.

Bijvoorbeeld: als die geile vetzak bij die knappe schrijfster op de bank beland, dan is het echt 2 minuten stil, zitten ze wat uit hun neus te boren, dan "Dit wordt niks he?", "Nee, dit wordt niks." En dan gaat ie weg. Hilarische scene naar mijn mening.

Ramon K

Mwa... Ik denk dat Happiness drama en zwarte komedie juist perfect verenigt. De ene kijkbeurt lach ik hard om een bepaalde scene, een andere kijkbeurt bezorgt dezelfde scene me een onaangenaam gevoel.

avatar van gotti

Heb (ook) herhaaldelijk moeten lachen hoor. Wellicht een wrang gevoel voor humor dan.

rzasa schreef:

€ 9,99 bij FRS.

Ik moet deze ook hebben, maar bij ons hadden ze hem niet meer (zaterdag voor hij op TV kwam was het laatste exemplaar verkocht, best raar eigenlijk) en op de site van FRS stond dat ie niet meer leverbaar is. Ik heb mijn toevlucht maar weer gezocht bij het duurdere, maar met mijn zonder-problemen-ervaring, bol.com.

Mister_Pink

Wat een tegenvaller. De film sleept zichzelf vooruit met niet-grappige scenes. Er word helemaal nergens erg goed geacteerd, wat ik wel eis in een film waar het om de personages draait. Over het algemeen boeien de personages me totaal niet.

1,5 ster

Ramon K

Poeh, ik val in slaap van je blije geneuzel.

Niet haten?

Ramon K

Meningen worden ondersteund door argumenten. Zonder argumenten is het slechts onnodig geblaat.

avatar van timbo_

timbo_

ik heb deze film na de vele positieve reacties toch maar gekeken. maar ben eigenlijk zwaar teleurgesteld achter gebleven. Heb me 2 uur lang echt verveeld. Heb verschillende keren op het punt gestaan hem niet af te kijken en heb het dan toch uiteindelijk weliswaar in etappes kunnen volhouden. ten eerste vond ik het allemaal allemaal zo dramatisch dat ik me geweldig stoorde aan de ontspannen manier waarmee ze over deze onderwerpen praten. Ondanks deze ontspannen sfeer vond ik het echter ook nergens leuk worden. Ik vond de film dus als komedie en als drama tekortschieten. Ten slotte vond ik het acteurwerk ook totaal niet overtuigend maar dat zal waarschijnlijk te maken hebben met de bovenstaande reden.

ik kan er helaas niet meer van maken dan 1,5*.

ja, helaas

ik kan er helaas niet meer van maken dan 5 *

avatar van Phoenix

Phoenix

Heb de film net op de helft stop gezet. Had er even geen zin meer in en ben ook doodmoe. Vind hem voorlopig best aardig. Bij 1 scène lag ik wel dubbel:

[sentimentele muziek]

Daddy to Billy: Don't worry, you'll come someday.

Morgen het 2e deel maar kijken en een definitief oordeel geven.

Safri

en, wat is je definitieve oordeel?