• 9.381.546 stemmen

Gesproken taal: Engels en Japans

Releasedatum: 6 januari 2005

• CANAL+ Bekijk via CANAL+

Plot The Grudge

"It never forgives. It never forgets."

De Amerikaanse medische studente Karen loopt stage in Japan. Wanneer een verpleegster niet komt opdagen voor haar werk, gaat Karen in haar plaats naar een vervallen huis waar ze Emma aantreft, een oude Amerikaanse vrouw die stokstijf voor zich uit staart in een lege kamer. Terwijl ze de aangeslagen vrouw verzorgt, hoort Karen boven vreemde geluiden. Het huis blijkt behekst te zijn door een bovennatuurlijke kracht, The Grudge.

Doug McCarthy

Alex Jones

Det. Hideto Nakagawa

avatar van onyxke

onyxke

Leuke film en de actrice is geweldig!!

duffman

Spannende film, er zijn enkele goede schrikmomenten.

3,5

avatar van jonathan1993

jonathan1993

zeer mooi film, de beste horror film dat ik ooit heb gezien, af en toe wel eens goed schrikken, daar hou ik wel van. Kent er iemand een betere, engere horrorfilm

avatar van HeatWave

HeatWave

jonathan1993 schreef:

Ja hoor, ´The Thing´ bijvoorbeeld of ´The Evil Dead´.

jonathan1993 schreef:

Ik ken er zeer veel die veel enger zijn als deze: texas chainsaw massacre ( wel die van in 74 ), nightmare on elm street, children of the corn... allemaal 10 keer beter dan deze vind ik.

avatar van jonathan1993

jonathan1993

ok, bedankt

avatar van ML Webdesign

ML Webdesign

Miss M schreef:

Goede fil mhoor, best wel eng soms.

Er is zelfs iemand doodgegaan toen die gene deze film aan het kijken was!!!!!!!!!!! Die persoon vond hem zo eng.

Lijkt me sterk dat iemand dood gaat van een enge film kijken, dan was er vast iets anders met diegene aan de hand.

Overigens heb ik m net gekeken en geeft m 3*.

Beslist geen slechte film, maar vond m niet echt eng waar vele wel over spraken, terwijl ik toch vaak best een bang typje ben.

avatar van thedudesons

thedudesons

een spannende horrorfilm die echt de moeite waard is en je op het puntje van je stoel houd....

avatar van pmpkn

pmpkn

vond deze film best tegenvallen,

vooral na al die positieve reacties op deze film,

en er werd gezegd dat deze film enger moest zijn dan the ring...

vind the ring toch mooier...

avatar van Hankster

Hankster

Dit moet toch een spannende horror film zijn? De film werd nergens spannend en was zeker niet eng. Zeer matig, zeker na het toch erg geslaagde The Ring.

sinterklaas

Toch de remake maar geprobeert en ik dacht het al: Hij is minder dan de orginele.

Er zitten dan nog wel stukjes in waarvan je de rillingen op je rug krijgt maar het viel me op dat alles gewoon te snel gebeurt. Neem nou sommige scene's uit het orgineel: In het orgineel gebeurt het allemaal iets rustiger en zie je Kayako ook niet meteen. Nu zie je Kayako al bij de eerste seconde en dan is alles al niet zo meer als "wat gebeurt er nu" Over Kayako gesproken: Het lijkt soms alsof ze een pop hebben gebruikt die erop lijkt.

Ook gebruikte Ju On: The Grudge meer dingen om het enger te maken lees: bewaker word in de toiletruimte gezogen, tv doet raar, In het begin van een nieuw verhaal begint het nog allemaal geheimzinnig noem maar op.

Wel schrok ik me rot met die scene in de bus of dat die yoko een onderkaak verliest.

Ook die trapscene vond ik afgeraffelt en te snel. In het orgineel deed Kayako er veel langzamer over om van de trap af te kruipen zodat het ook als spannender en enger werd, maar hierin is ze in twee seconde beneden en dat gekraak lijkt dit keer meer op een geschater van een eend. Wat dan ook zo is: typisch Amerikaans Kayako kruipt op Karren af en dan komt de heldengedoe. Karren gooit een blik benzine om en steekt de boel in de hens, en ze komt er toch nog even later levend van af.

Volgens mij ging Shimizu gewoon naar Amerika om nog wat extra geld te verdienen met de remake.

Afin. De film weet je nog wel een paar rillingen te bezorgen maar beter dan Ju On The Grudge is ie echt niet.

avatar van Smantt_x

Smantt_x

er zit geen verhaal in deze film. in 1 woord bagger!

geen aanrader dus 1,5*

avatar van Leila85

Leila85

Deze film voor zover ik hem nog herriner is echt super SLECHT!!!

Het begin is veel belovend maar naarmate de film eindigt werdt het echt saai in trailers laten ze enkel de goede deeltjes zien echt jammer wel !

avatar van Usual Suspect

Usual Suspect

Ik vond dit gewoon een bagger film, die me totaal niet heeft weten te boeien.

Het verhaal is weer onorgineel, wat mij betreft weinig enge momenten en het acteerwerk was van een dramatisch niveau.

2**

avatar van DragQueen

DragQueen

Er zaten vrij spannende scenes in. en best goede schrikmomenten. de film heeft een eng sfeertje. en het acteerwerk van gellar is weliswaar redelijk, maar het verhaal is overgoten met hollywood saus. wat de nodige cliche's teweeg brengt. 2,5 sterren. redelijke horror.

avatar van bimbel

bimbel

Leuke horror.

Ik snap niet dat mensen deze film saai vinden, maar dat is dan weer mijn mening.

avatar van iscool

iscool

all de gasten die zeggen dat deze film GEEN spanning heeft , volgens my schrokken julli zo erg dat je een deel van de hersens uit pisten. kom maar hier gaan we deze film samen kyken s'nacht in een kamer vol kasten , ik weet zeker dat julli echt wel vaak opspringe van schrik , wat julli hier typen is alleen maar " De stoertje uithange"

avatar van sambal

sambal

zeer spannende film alleen vond ik de japanse net ietsje enger en beter dan de amerikaanse

maar tog vind ik het voor een remake een geslaagde film

(met name omdat deze regisseur ook de japanse heeft gemaakt)

3,5 *

iscool schreef:

Volgens jou ja. Maare... hoe kan je je hersens nou uit pissen, hahahahaha

wat julli hier typen is alleen maar " De stoertje uithange"

Hoe weet je dat?

iscool schreef:

En wat heeft dat met de film te make?

sinterklaas

Toch raad ik de mensen aan eerst Ju on: The Grudge 1 en 2 bekijken voordat ze met de Amerikaanse remakes beginnen. Dan zul je zien dat The Grudge 2 beter is dan deze.

avatar van moviefanatic

moviefanatic

Deze film moet het totaal hebben van de schrikmomenten, dus surround systeem keihard aan, popcorn erbij en genieten maar!

avatar van M.ike

M.ike

wie weet waar deze te koop is in Utrecht. Bij FRC en van leest verkopen ze hem niet,en bij mediamarkt licht hij niet ...

avatar van K-Bouter

K-Bouter

Leuke film, zeker aan te raden. Persoonlijk vind ik Sarah Michelle Gellar niet echt geschikt voor de rol, maar smaken verschillen denk ik. Er zitten een aantal leuke schrikmomenten in, hoewel ze wel wat voorspelbaar zijn.

avatar van Schiedammer

Schiedammer

De meningen over The Grudge waren na het uitkomen van de film al snel verdeeld. Sommigen vonden het een spannende en enge film, maar er waren ook mensen die er maar niks aan vonden. De film is een remake van de Japanse horrorfilm Ju-on uit 2000 en bij dit soort films ga je dan al snel vergelijkingen trekken tussen de twee. Voor mensen die het origineel al hebben gezien, zal de remake waarschijnlijk alleen maar tegenvallen. Dit uiteraard omdat vrijwel hetzelfde verhaal verteld wordt en daarom veel dingen al bekend zijn. Ook de schrikmomenten zullen een stuk minder heftig zijn als je het origineel al gezien hebt. De mensen die echter het origineel nog niet gezien hebben en fan van het genre zijn, zullen zich niet vervelen met de film en waarschijnlijk enkele malen opveren uit hun stoel van schrik. De makers van de film hadden twee versies gemaakt die ze lieten zien aan een testpubliek, een zogenaamde R-rated versie en een PG-13 versie. Het testpubliek vond de PG-13 versie beter en dat is ook de versie die in de bioscopen te zien was en dus op deze DVD te vinden is. De R-rated versie zou een stuk bloediger en heftiger geweest zijn en waarschijnlijk hadden wij in het nuchtere Nederland liever deze versie gehad. Misschien komt er ooit nog een Director's Cut uit van de film met daarop deze versie van de film. De producenten van deze remake hebben er in ieder geval goed aan gedaan de regisseur van het origineel ook voor deze film te strikken. Regisseur Takashi Shimizu is uiteraard bekend met het materiaal en aangezien het verhaal van de film een toch wel erg Japanse achtergrond heeft, hebben ze hier zeker geen slechte keuze mee gemaakt. In de hoofdrol zien we Sarah Michelle Gellar die na het stoppen van de serie Buffy the Vampire Slayer, nu haar pijlen volledig op Hollywood richt. Ze zet een goede rol neer, hoewel je in dit soort films nou niet een Oscarwinnende prestatie hoeft neer te zetten, maar ze weet de angsten van haar personage goed neer te zetten. Ook de overige rollen komen overtuigend over en opvallend is de kleine rol van Bill Pullman, die ondanks zijn korte speeltijd toch een stempel op de film drukt.

Samenvattend kunnen we zeggen dat The Grudge een aanrader is voor fans van spannende horrorfilms. Heb je het origineel al gezien, dan zal je voor weinig verrassingen komen te staan met deze remake, de mensen die het origineel nog niet gezien hebben, kunnen rustig een punt optellen bij de score voor inhoud.

Korttom voor mij een dikke 4*.

avatar van nataz

nataz

hele spannende film.. goede schrikmomenten waarbij je echt stijf op je stoel zit.. xD

sinterklaas

Toch maar een verhoging naar 3,5* Ondanks het een kopie was was ie best nog eng.

avatar van hellblazer93

hellblazer93

Ik vind het relatief lage gemiddelde bij deze film nog steeds een raadsel. Komt het omdat een groot deel van de mensen hier ook het origineel hebben gezien, of door iets anders? Ik heb ooit eens de Japanse versie gezien, maar dat is al vrij lang geleden... Voor zo ver ik me kan herrinneren is deze beter...

avatar van darkjaap

darkjaap

op het algemeen kijk ik liever naar de japanse versie .,

dit vond ik geen goede remake het was erg nep en dat viel ook wel te zien..

alleen dat kreetje vond ik erg tof en gellar speelde ook erg goed ( vond dit film waar ze het best in acteerde vind ik zelf ) 3 *

avatar van Infected_

Infected_

Ik vond deze film echt niets..

Heb meer dan de helft van de film zitten doorspoelen.

Misschien moet ik hem maar is opnieuw bekijken , maar ik betwijfell of ik hem deze keer wel boeiend ga vinden..