Genre: Actie / Komedie
Releasedatum: 3 februari 2005
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Vet Hard
Als Bennie (Jack Wouterse) uit de gevangenis komt, hoort hij dat zijn zieke pleegvader nog een laatste wens heeft: hij wil zijn biologische zoon Koen ontmoeten. Nadat Bennie Koen heeft opgespoord, besluiten ze samen het leven van hun vader te redden door een geldtransport te overvallen om zo een nieuwe lever voor hun (pleeg)vader te bekostigen. Helaas gaat dit niet helemaal zoals gepland...
Bennie
Milo
Dr. Van Isacker
Lars Meuleman
Nightstalker
Meschien wel de beste nederlandse film, samen met Van God Los. Toppie !!!
davidov
leuk weetje: ze willen de film laten zien op het Filmfestival van Cannes.
Daarvoor hebben ze de titel vervangen met "Too Fat Too Furious"
kvind het een geniale titel eigenlijk
Volgens mij wordt de film aangeboden op de filmmarkt in Cannes en niet als onderdeel van het festivalprogramma. Het is ook absoluut geen Cannes film natuurlijk.
Snuck
Hoe denk je dat de mensen hier cijfers geven aan films die nog niet in de Nederlandse bioscoop zijn?
heel veel films kun je downloaden in de nieuwsgroepen.
Ja ook films die hier nog niet uit zijn.
ik vond het overigens een zeer leuke film.
ik heb veel moeten lachen
davidov
ik vond het ook al ietswat vreemd maar dit is wat ik las
kan natuurlijk ook een slechte 1 april grap zijn
De filmmarkt dus. Daar worden films aangeboden aan buitenlandse distibuteurs.
davidov
Jah dat snap ik.... maar er zit maar een fijne lijn tussen "het draaien op filmfestival in cannes" en "draaien op het filmfestival in cannes voor distributeurs"
Waku
Vermakelijke film.
Niets meer, niets minder...
Hele verrassende en originele stunts.
Jammer alleen dat de meeste fragmenten tot in den treure van te voren al te zien zijn geweest in vele programma's. Ook de trailer bevat practisch
alle spectaculaire stunts..
Bracha van Doesburgh en Jack Wouterse zetten overigens briljant hun pesonages neer.
Bracha is een toptalent.
Botte humor, vrouwonvriendelijk en lekker luchtig.
vamozz
Trieste reactie, net alsof jij nooit een gebrande dvd kijkt..hypocriet!
Quentin
Trieste reactie, net alsof jij nooit een gebrande dvd kijkt..hypocriet!
BlueJudaskiss (moderator films)
- 11924 berichten
Beetje triest, gebrande DVD's. Echte filmfans kopen ze gewoon orgineel. Aardige film trouwens, jammer dat de drama-scenes het tempo uit de film haalden. Leuke Jack Wouterse!
maurice74
Vet Hard, wat is dat eigenlijk? Het zegt helemaal niks die titel, behalve dat de regisseur zijn wanproduct duidelijk een jong publiek probeert aan te smeren. Echt zo´n Veronica-term. Retecool! Bah....
Webby
Moet dat dan? Deze actie comedy pretendeert ook helemaal niets, geen diepgaande boodschap ofzo
ChielB
Ik was eerst nogal sceptisch over een NL-productie maar ik vond het uiteindelijk een geweldige film.
Goede actie, sterke humor......gewoon Vet!
De dvd-release is ongeveer eind Juli, nog even geduld dus.
Quentin
Viel tegen, onlogisch, geen een keer krom gelegen misschien een enkele glimlach, actiescènes zien er lelijk uit (versnellingen etc.), sfx zijn ook niet best ... ronduit matig ... 2*
elvira
Jullie hebben het over de filmmarkt in Cannes waar Vet hard wordt getoond?
Ik was onlangs op de markt in Cannes en daar verkochten ze gewoon deze film. Bar slecht trouwens...niet het weer, wel de film
Marleymania
Voor iedereen die Vet Hard nog niet gezien heeft en dat toch nog wil gaan doen raad ik absoluut aan om in plaats daarvan ff naar de videotheek te rennen en daar het origineel te huren "Gamle mænd i nye biler (2002)" oftewel "Old Men in New Cars"
Heb deze (Vet Hard) in mijn ogen zeer slechte remake eergisteren in de BIOS gezien en moet zeggen dat ik het zonde vond van mijn tijd en geld.
Het origineel is nl veel beter uitgewerkt dan de Nederlandse remake. Er komen in het origineel veel meer details ter sprake die de film een stuk leuker maken om te kijken. Miste bijvoorbeeld heel erg de hotelscene waarbij ze uitgebreid een ontsnappingsplan bespreken op een hillarische manier, de uitwerking van de koks en hun suikerbrood (in de remake kish), en het ergste vond ik nog wel de eindscene waarbij mille een mislukte zelfmoordpoging doet, deze is in de originele variant nl. veel beter uitgewerkt en veel hillarischer gebracht. Er wordt gewoon meer tijd genomen om situaties in beeld te brengen wat de kwaliteit zeker ten goede komt
Het origineel is in mijn ogen ook vele malen beter geacteerd, de koks waren geweldig, Vuk was heerlijk dwaas en ludvig had ook echt een crimineel kopje en speelde zijn rol super, maar het allerergste vind ik wel dat het personage van Harald in de Nederlandse remake zo'n doetje is. In de Deense film speeld hij echt een keiharde crimineel die nergens voor terugschrikt en geen greintje emotie toont in geen enkele situatie behalve natuurlijk als hij op het einde heel trots in de mercedes van zijn overleden pleegvader stapt (wat ik heel leuk vond afsteken bij zijn rol als bikkelharde emotieloze crimineel). In de Nederlandse variant is er weinig over van dat personage dat voor bikkelharde crimineel moet doorgaan...... (heel erg jammer!)
Betrapte me er ook nog op dat ik nadat ik het origineel eerst gezien had de Nederlandse variant nogal ongeloofwaardig over vond komen. En natuurlijk weet ik dat dit absoluut niet een geloofwaardige film moet zijn (ook niet in het origineel) en het puur alleen maar als lachwekkend en hillarisch gezien moet worden irriteerd het mij helaas toch dat situaties zo ongeloofwaardig geacteerd en neergezet zijn. regisseur heeft zich er te makkelijk vanaf gemaakt.
mis gewoon te veel in deze Nederlandse remake,
en ik denk dat de meeste mensen het met me eens zullen zijn dat de originele stukken beter is in vele opzichten dus....... ik hoop dat diegene die Vet Hard wilde gaan kijken toch besluiten om het origineel te huren ik denk dat je er geen spijt van krijgt. Ik heb me bij het origineel in ieder geval vaak bescheurd van het lachen terwijl ik in de BIOS me voornamelijk heb liggen ergeren aan de vele tekortkomingen
Wil wel als pluspunt aangeven dat de Nederlandse remake iets meer actie bevat, een leuke beginscene (die ontbrak in de Deense film) en de eindscene (waarbij pleegvader van Harold met busje politie tegemoet rijdt) is ook best leuk uitgewerkt maar dat alles bij elkaar maakt het helaas nog steeds niet goed en het blijft een bagger remake!!
bas coppelmans
eindelijk een grote nederlandse actie film. ik hoop dat we meer van dit soort films in nederland krijgen
Zeross
Waarom Duur Doen Als Het Goedkoop Kan!!!
*Chrissie*
Ik heb egt lol gehad om deze film, ik vind hem orgineel en lekker onzinnig. Die is egt zo'n film voor als je in een domme bui bent, ik wil hem nog wel een keer zien.
Ik vind het zeker geen mislukkig, maar heel erg geweldig en goed is hij natuurlijk ook weer niet. Daar is hij net iets te luchtig en onzinnig voor.
frosty
wel aardig, als verklapt de trailer idd al veel te veel
Waarom is het dat nederlanders ook altijd van die slechte trailers maken??
cornelis
Deze trailer werd gemaakt door een Amerikaan die voor Universal werkt, dus beetje vreemd voorbeeld.
Persoonlijk vind ik 1/3e van de NL trailers redelijk tot goed. Belgische en Franse trailers vind ik over het algemeen veel beroerder.
En er is natuurlijk wel enig verschil in hoe ze hier of in de VS gemaakt worden.
neo
Het lijkt mij dat het hier wel wat minder vertellend wordt gebracht in trailers, of heb ik wat gemist?
cornelis
Er zijn meer en minder plotgerichte trailers, overal ter wereld. Men zoekt een vorm/stijl waarvan men denkt dat die het beste bij de de marketing van de film past. En er zal ook best een verschil zijn in wat werkt in een bepaalde cultuur.
Op dit moment moet ik zeggen dat ik veel Amerikaanse trailers erg voorspelbaar van vorm vind. Standaardtrucs, die hun impact dreigen te verliezen als ze te gratuit gebruikt worden. Aan de andere kant hou ik erg van de helderheid van de Amerikaanse trailers (duidelijke genrekeuzes enzo). En aangezien 90% van de trailers in de bios van Amerikaanse/Engelse makelij is, ben ik er van overtuigd dat je ook voor NL trailers dergelijk idioom zult moeten hanteren om met het publiek te kunnen communiceren.
Maar het is - lullig gezegd - heel eenvoudig: een goede trailer is er een waardoor mensen een kaartje voor die film kopen. Wat wiedanook er verder esthetisch of inhoudelijk van vindt.
Een beetje. Maar dat komt misschien omdat wij vaak minder 'plotty' films maken.
Vind trouwens de meeste trailers ook stom. NL én US.
En Cor heeft gelijk. Een trailer is een commericial.

Netflix komt met 'Caught Stealing', maar Prime Video overtroeft met 'Roofman'

Videoland voegt de geprezen Zweedse film 'Så som i Himmelen' toe aan het aanbod