Genre: Actie / Komedie
Releasedatum: 3 februari 2005
Bekijk via Videoland
Bekijk via Prime Video
Plot Vet Hard
Als Bennie (Jack Wouterse) uit de gevangenis komt, hoort hij dat zijn zieke pleegvader nog een laatste wens heeft: hij wil zijn biologische zoon Koen ontmoeten. Nadat Bennie Koen heeft opgespoord, besluiten ze samen het leven van hun vader te redden door een geldtransport te overvallen om zo een nieuwe lever voor hun (pleeg)vader te bekostigen. Helaas gaat dit niet helemaal zoals gepland...
Bennie
Milo
Dr. Van Isacker
Lars Meuleman
blitzz
Wat een draak van een film. Flauwe lompe grappen en een overdaad aan geweld.
MrHorror
Volgens Tim Oliehoek is film vooral een product wat je tot je moet nemen na een lange dag werken; film op, popcorn erbij, verstand op nul. En ja, deze film is daar ook echt voor bedoeld. Het enige nadeel is echter dat Oliehoek in zijn poging tot het tonen van zoveel mogelijk actie, ineens bedacht dat hij ook een script moet hebben. Het resultaat is een verhaal dat zo krampachtig door de strot wordt geduwd en zo slecht is uitgewerkt, dat het mij niks meer kon schelen.
Er zitten zeker sterke momenten in de film. Ik hou wel van botte, zwarte humor, dus dat was niet het probleem. Waar ik me wel aan stoorde was dat enkele dingen echt amateuristisch overkwamen, zoals de uitbraak uit de gevangenis, en dat er een uiterst geforceerde poging tot drama werd gedaan. Wanneer Bennie in de garage staat en die flashback heeft, vond ik dat zo vreselijk lachwekkend.... Tegen het einde leken de makers de film zo snel mogelijk af te willen maken, waardoor het steeds krampachtiger en geforceerder overkomt. En dat is erg jammer.
Het enige personage in de hele film die ik geniaal vond, was Jack Wouterse als Bennie, wat mij betreft perfect gecast! Ook Johnny de Mol, Cas Jansen en Kürt Rogiers waren een schot in de roos
Maar verder...
Nouja, één ding weet ik nu wel, 'Spion van Oranje' hoef ik niet meer te zien, en ik betwijfel of ik 'Pizzamaffia' een kans geef.
Robi
Om de een of andere manier dacht ik dat dit een keiharde politiefilm was, maar het bleek een erg grappige, ook weliswaar erg melige, komedie te zijn. Best een grote verrassing eigenlijk.
Ook een verrassing trouwens dat ik hem al eerder gewaardeerd had. Hij kwam me toch helemaal niet bekend voor. Grappen doen wel aan de Zucker-films denken. Die zijn ook zo melig. En dikke Jack is ook altijd weer en genot om naar te kijken. Zeker weer in deze film.
gorelover
Een flm die ik bij elke kijkbeurt eens per jaar beter ga waarderen.
En wat is die Bracha lekker
lars-pixar
Vet Hard
‘Ze hadden niet moeten schieten’
De regiescheur Tim Oliehoek heeft op 25 jarige leeftijd echt een geniale film gemaakt en dan kan je niet zeggen dat dit na te maken is, het verhaal en het complot is geniaal er komt vol op actie in voor en een goed stuk humor en drama.
De casting is heerlijk en acteert enorm goed de acteurs zitten enorm goed in hun rol. Wat mijn opviel was de special effect die vond ik zeer overtuigend en vermakelijk. Hier en daar wel erg waanzinnig en overdreven maar je moet er rekening mee houden dat de film gemaakt is door iemand van 25 jaar.
Maar ze hadden nooit Johan Mast moeten dood schieten ook al wou hij zelf moord plegen, maar gelukkig wist Tim Oliehoek er een goeie draai aan te maken. 4,0*
daxclusive
Slechte Nederlandse film.
Totaal geen humor, geen verhaal en zeer slecht geacteerd.
juultjuhhh
een film die nergens over gaat, maar heerlijk om te kijken. Veel bekende acteurs en lekkere slechte humor
NLFilmfreak
Heerlijke film vol heerlijke foute grappen die alleen in NL kunnen.
gauke
Naar ik begrepen heb, een naadloze kopie van de Deense film 'Old men in new cars'. 'Vet Hard' vond ik, ondanks de harde actie en baldadigheid, een ode aan de onbekwaamheid: lomp, schreeuwerig, bot, chaotisch, vol domme stunts. De misdaadkomedie, met de nodige verkrachtingen, moorden in alle vormen en maten en beschietingen, is teveel een herhaling van zetten, waardoor je je na verloop van tijd, of je wilt of niet, gaat irriteren. Bovendien is de cast uitermate ongeschikt. Kortom de film mist balans.
T-man
Heerlijke film vol heerlijke foute grappen die alleen in NL kunnen.
Helemaal mee eens. Ik vind het een geweldige Nederlandse film en vind Jack Wouterse erg grappig.
funnyhow
het oogt allemaal vrij rommelig.. maar kom al bij al degelijke film met zijn momenten..
al vond ik kurt rogiers miscast ... wat moest die gast voorstellen? ... precies puber die niet wist wat hij moest doen .
Jawaddedadde
Toffe film.
Wereldrol van Jack Wouterse die als een olifant in een porseleinenwinkel door het verhaal dendert. Voeg daarbij de aardige Belgische inbreng van Rogiers en Van Assche en de mooie Bracha van Doesburgh als eyecandy en je kan spreken van een leuke rolbezetting.
Verder vallen een aantal vette actiescènes op die niet moeten onderdoen voor de gemiddelde Hollywoodproductie en een aantal actiescènes die duidelijk buiten het budget vielen. Maar kom, het zij de makers vergeven.
xxERWINxx
Vandaag voor het eerst gezien, ik verwachtte zo'n film net als new kids turbo, beetje humor met harde dingen erin, maar dit was toch weer net iets anders.
Leuke vermakelijke film, soms wat flauw, maar niet echt slecht, maar ook niet echt goed, dus daarom 2.5 sterren.
riefenstahl
Te gekke actiekomedie; genoten van de eerste tot en met de laatste minuut.
Wouterse is fantastisch op dreef.
Geweldige sfeer en humor, bovendien zijn de actie en stunts misschien wel de beste die ik in een NL film gezien heb. Toppertje.
Alles van Tim was tot nu toe te waardeloos om naar te kijken, heb van deze toch wel kunnen genieten. Had het totaal niet verwacht en Wouterse is echt mega in zijn rol.
FILM!BOY!
Leuke Nederlandse actiekomedy die zeer vermakelijk is. Een echte aanrader. Er zitten een paar cenes bij die te nep zijn voor woorden, zoals bij de ontsnapping in luik: beetje erg opvallend gebruik gemaakt van een greenscreen. Maar dit maakt de film er niet minder op. De 4,0 die in het tvkrantje stond vind ik te veel, een 3,0 weer te weinig. Een 3,5 dus
Crazy_horse
Leuk om bekende acteurs te zien, en bij de aftiteling blijkt zelfs Kim Holland als Stripmeisje een klein rolletje te hebben.
Vermakelijke film voor zondag in bed met een kan thee.
Ging verder niet echt ergens over. Jack Wouterse is held.. Dus ja die maakt de film.
Askikker
Heerlijk over the top plat nonsense vermaak. Jack Wouterse kan natuurlijk geen kwaad doen, Ton Kas ook niet. Maar wat deed die Johnny de Mol nou weer in deze film?
Lomper dan lomp, niks of niemand mag heel blijven, heerlijke pulp!
isostar
Geweldige film!! Ik heb het normaliter helemaal niet op nederlandse films, maar deze is toppie.
Achtervolgingsscènes, kwas er meer dan 20 jaar gelee al zat van dus als ik weer eens de zoveelste trailer voorbij zie komen met meestal meerdere overdone jaren 70 stijl achtervolgingen laat ik 'm links liggen...
Maarr, deze was geweldig, sja met een paar IN-haaltjes IN-haaltjesertussendoor, lachen geblazen, de gehele film.
Coenass
Instant Kult-Klassieker! Heerlijke humor! Deze film doet zijn naam eer aan. Vooral de steeds terugkerende frustraties van Jack Wouterse zijn hilarisch. Zeker in contrast met de softies Johnny en Cas. Ik kan deze film 100 keer kijken.
tattoobob
Ik heb deze destijds in de bios gezien(later nog een keer op tv)en ik kan mij herinneren dat ik dit best een leuke en vermakelijke film vond/vind.
Hilarische scenes volgen de een na de andere op.Het acteerwerk is niet bij iedereen op top niveau maar dat mag de pret niet drukken.
Leuke film.
john mcclane 2
Lekker eigenwijze,wat absurde,maar vooral grappige film.
Kun je wel een paar keer zien.
Niet iedereen zijn " cup of Thea "
Maar ik vond het een lekker kopje.
Richard_Voorhees
Na een herziening doe ik hier toch nog een halve ster bij. Het vele gebruik van geweld word al snel best grappig. Mede hierdoor en door de flauwe grappen kan je deze film verre van subtiel noemen, maar dat is stiekem wel een beetje de charme van deze prent.
missl
Waarom zou je, wanneer je een film maakt, exact een kopie maken van een film die al bestaat? Ik bedoel, eigen inbreng zou wel gewenst zijn, anders kun je net zo goed het origineel kijken. Deze film is namelijk exact een kopie van een Deense film, die ik niet lang geleden gezien heb en die ik ook al niet zo leuk vond. Deze vond ik ook niet zo leuk, overdreven, irritant geacteerd, zelfs dat hebben ze nagedaan van het origineel. Wouterse is wel prima.
RolandH
Vermakelijke film die men niet serieus moeten nemen, gewoon een film om lekker ontspannen naar te kijken, niets mis mee voor een melig zaterdagavondje, soms iets chaotisch maar na het zien van de rental snel op dvd gekocht, leuk voor later

'Outlander'-spin off 'Blood of my Blood' doet het ontzettend goed op HBO Max

'Perfectly Imperfect' met Yolanthe Cabau nu te streamen op Prime Video