• 9.230.208 stemmen

Releasedatum: 31 januari 2008

• NPO Start Bekijk via NPO Start Plus
  • NLZIET Bekijk via NLZIET

Plot TBS

Johan vd S. (Theo Maassen) is uitbehandeld en zal de rest van zijn leven door moeten brengen op de long stay-afdeling van een TBS-kliniek. Johan houdt echter vol onschuldig te zijn aan de lustmoord op zijn zusje waarvoor hij is veroordeeld. Omdat niemand hem wil geloven, ontsnapt hij om zijn onschuld te bewijzen. Hij gaat op zoek naar zijn moeder die steeds heeft geweigerd te getuigen en die alle contact verbroken heeft. Johan is ervan overtuigd dat zij hem vrij kan pleiten. Al snel zit de politie hem op de hielen. Om justitie uit handen te blijven, gijzelt Johan een toevallige passant: de 13-jarige Tessa (Lisa Smit).

avatar van AniSter

AniSter

Redelijke film waarvan het einde in feite al door de titel wordt aangegeven. Theo en Lisa zetten prima rollen neer en er zat zelfs af en toe wat spanning in. De scene in de tunnel was een beetje 'over the top' maar voor de rest was het best realistisch uitgebeeld. Ik had deze nog nooit gezien maar een tweede keer zal er niet in zitten.

avatar van stratmans

stratmans

Hele goeie nederlandse film, sterk geacteerd

avatar van het lallende kadaver

het lallende kadaver

begon gelukkig al met de nodige actie...

deze week zijn er in het echt toevallig ook 2 tbsers ontsnap uit det Pompekliniek in Nijmegen voor dezekerheid hou ik nu alles op slot hier..5 sterren.. wel een rot einde

avatar van Fernando1993

Fernando1993

Ben afgehaakt met deze film na een brute verkrachtingsscene. Had verwacht dat meer mensen in de recensies erover zouden struikelen, maar kennelijk valt het mee