• 9.377.510 stemmen

Met onder meer: Theo Maassen, Lisa Smit en Flip Filz

Gesproken taal: Frans en Nederlands

Releasedatum: 31 januari 2008

Plot TBS

Johan vd S. (Theo Maassen) is uitbehandeld en zal de rest van zijn leven door moeten brengen op de long stay-afdeling van een TBS-kliniek. Johan houdt echter vol onschuldig te zijn aan de lustmoord op zijn zusje waarvoor hij is veroordeeld. Omdat niemand hem wil geloven, ontsnapt hij om zijn onschuld te bewijzen. Hij gaat op zoek naar zijn moeder die steeds heeft geweigerd te getuigen en die alle contact verbroken heeft. Johan is ervan overtuigd dat zij hem vrij kan pleiten. Al snel zit de politie hem op de hielen. Om justitie uit handen te blijven, gijzelt Johan een toevallige passant: de 13-jarige Tessa (Lisa Smit).

Niet helemaal waar. Van God Los was voor een debuut een groot succes. Paar honderdduizend bezoekers.

Quido

191.000 dacht ik (zeg ik uit mijn hoofd). In verhouding met de kwaliteit van de film veel te weinig (weet niet waar men destijds op gehoopt had / hoe groot de film is uitgebracht).

avatar van Pure

Pure

kos schreef:

Volgens mij is het nu niet zo moeilijk meer het verhaalverloop te voorspellen...

Dat idee krijg ik ook inderdaad.

avatar van maerk

maerk

Lijkt me een hele mooie film. Ben benieuwd! Kuijpers heeft met Van God Los al laten zien dat hij wel degelijk goeie films kan maken. Theo Maassen in de hoofdrol belooft ook veel.

Nieuwe fragmenten:

Met een hamer

Medicatie

Jos van Veen

avatar van raymon

raymon

die met de hamer is geweldig!

avatar van lykathea

lykathea

Wauw, dat ziet er echt goed uit.

avatar van N811

Ziet er goed uit.

avatar van Quentin

Quentin

TBS in première op Filmfestival Rotterdam

De film TBS van regisseur Pieter Kuijpers gaat in première op het International Film Festival Rotterdam (IFFR). De speciale voorvertoning is op 25 januari volgend jaar, aldus distributeur Independent Films maandag.

De datum waarop de film in de bioscoop gaat draaien, is hierdoor een week naar achter verschoven. De nieuwe releasedatum is 31 januari volgend jaar.

(ANP)

avatar van Respekked

Respekked

Hm die vorige poster vond ik beter.

avatar van markie1978

markie1978

Theo Maassen heeft een wat andere rol als in de film Minoes, dus ik hoop dat hij dit ook aan kan. Ik ben een groot fan van Theo, hij kan nog heel ver komen, en misschien wordt dit wel zijn doorbraak.

avatar van Macmanus

Macmanus

Jeetje wat laat die trailer weer veel zien. Zag gister ook een vet lange trailer van de film Alibi, had al het gevoel dat ik mocht stemmen zo lang duurde die.

avatar van Thomas83

Thomas83

In de Vara-gids staat een interview met Theo Maassen en Lisa Smit, dus trok deze film mijn aandacht. En als ik de trailer zo zie dan wordt ik wel erg nieuwsgierig. Het plot is vrij cliché, maar de trailer ziet er verdomd goed uit.

Theo Maassen vind ik ook een vrij goede acteur en heel geschikt voor deze rol, en Lisa Smit heeft zeker talent.

avatar van Macmanus

Macmanus

Wel vreemd dat er in dat stukje van de VARA gids de hele tijd de oude titel "niets te verliezen" vernoemt staat. Is toch al sinds oktober bekend dat het TBS zou worden.

avatar van gotti

Is dat interview ergens online te lezen?

avatar van Thomas83

Thomas83

Ja, die titel viel me ook al op.

En dat interview is nergens online te lezen voor zover ik weet. Heb ook geen scanner dus kan de boel niet inscannen. Misschien iemand anders wel?

avatar van gotti

Enorm indringende film, mede door het intense sounddesign, het (opnieuw) sterke camerawerk van Bert Pot en de goeie score van Het Paleid van Boem. Maassen is bij grotendeels erg sterk, vooral in de 1 op 1 scenes met Smit. Helaas weet hij nog niet voor de volle 100% te overtuigen.

Uitgebreidere recensie volgt...

avatar van Nick Theunis

Nick Theunis

een film waar ik naar uitkijk om te zien, laat maar komen hoor:D

avatar van soom

soom

gotti schreef:

Enorm indringende film

Waar heb je deze film gezien?

Persvoorstelling.

avatar van Ridderkerker

Ridderkerker

Ben benieuwd

Quido

Motivatie voor die andere twee stemmen (buiten die van gotti)?

Quido

Na het teleurstellende De Griezelbus en onevenwichtige Dennis P. laat Kuijpers met TBS weer zien waarom hij tot een van de beste regisseurs van ons land behoort. Hoewel de film ietwat moeizaam op gang komt en in eerste instante wellicht rechtlijning en eenduidig overkomt, gooit het slot van de film het geheel in een totaal ander daglicht. Kleine, subtiele handelingen die in eerste instante als betekenisloos of overbodig aanvoelden - en vaak niet eens direct in het oog springen - krijgen plots een sterke en indringende functie binnen de plot. Een film dus die alleen maar sterker kan worden bij een volgende kijkbeurt.

Technisch is de prent weer van ongekend hoog niveau, met een prachtige fotografie van Bert Pot, een intens sounddesign en een fraaie score van het Paleis van Boem. Enkel de montage zorgt in het begin van de film d.m.v. plotselinge cuts voor wat disruptie in de continuïteit en het vloeiende karakter van het beeld. Deze cuts lijken louter te zijn toegepast om (het acteerwerk van) Theo Maassen in bepaalde shots te redden, en dus niet als expliciet stijlmiddel. Ondanks dit wat haperende begin komen zowel Maassen als de film daarna goed op stoom. Vooral de chemie tussen Lisa Smit en Maassen imponeert. Daarnaast blijft de film altijd fijn subtiel en wordt er meer verteld en getoond door middel van gezichtsexpressie dan woorden. TBS brengt Kuijpers (nagenoeg) weer terug naar het niveau dat hij haalde met Off Screen en Van God Los.

avatar van Charmbracelet

Charmbracelet

Net in de sneak gezien.

Interessante film met goed acteerwerk van Theo Maassen en Lisa Smit.

Boeide -geheel tegen verwachting in- van begin tot eind.

avatar van Quentin

Quentin

Eens met Quido; knap wat Kuijpers, naast het sterke scenario en spel, stylistisch heeft klaar gespeeld met 22 draaidagen en een budget van een miljoen. Pot's fotografie is schitterend, net zoals het doordringende sounddesign. Vond de jumpcuts in het begin overigens totaal niet storend, Maassen speelt prima muv. van zijn laatste monoloog. 3,75*

avatar van fornax

fornax

Even een vraag voor de mensen welke de film al gezien hebben:

Zit de scene met de rode auto (CRX) bij het belgisch tankstation in de film?