• 9.378.044 stemmen

Met onder meer: Jack Wouterse, Kürt Rogiers en Bracha van Doesburgh

Gesproken taal: Frans, Nederlands en Arabisch

Releasedatum: 3 februari 2005

Plot Vet Hard

Als Bennie (Jack Wouterse) uit de gevangenis komt, hoort hij dat zijn zieke pleegvader nog een laatste wens heeft: hij wil zijn biologische zoon Koen ontmoeten. Nadat Bennie Koen heeft opgespoord, besluiten ze samen het leven van hun vader te redden door een geldtransport te overvallen om zo een nieuwe lever voor hun (pleeg)vader te bekostigen. Helaas gaat dit niet helemaal zoals gepland...

avatar van gotti

IMDB meld nu dat de film Volle Gas heet, met Vet Hard als werktitel...

avatar van Webby

Webby

Vaag, hier - in nederland - heet ie gewoon Vet Hard hoor.

avatar van Wouter

Dan heeft imdb het weer eens mis.

avatar van twg

twg

ik kijk uit naar deze film . lijkt mij weer eens wat anders dan de alledaagse romantieke nederlandse film.

avatar van mvdw89

mvdw89

Van Gos Los was goed, ik hoop dat deze film( met natuurlijk niet te vergeten George Bakers, una palonka blanca of hoe je het dan ook schrijft als titelsong) aan mijn verwachtingen voldoet.

mvdw89 schreef:

Van Gos Los was goed,

Maar heeft volgens mij niks met deze film te maken.

avatar van Nouseforaname

Nouseforaname

* Van God Los

avatar van davidov

davidov

lijkt me een hele slechte maar ook ontiegelijk leuke film.... groffe droge nederlandse humor (flodder) in een explosief hollywood achtig jasje...

ben benieuwd...

avatar van D0N4LD

D0N4LD

Aan de trailer te zien is deze film een remake van Old Men in New cars, van de Deense regisseur Lasse Spang Olsen. Dat was een erg grappige film, maar wel raar dat we in Nederland een remake ervan doen.

'Vet Hard' zal ongetwijfeld net iets anders zijn en een paar nieuwe grappen bevatten. Maar het is wel incashen op de ideeën van een ander. Gelukkig spelen er wel leuke acteurs in, zoals jack Wouters en Cees Geel. Misschien is het de moeite van het kijken daardoor wel waard.

en ik hoop dat dezze film de nederlandse film branche uit het costa-tijdperk gaat halen.

avatar van gotti

D0N4LD schreef:

Zitten we in een Costa-tijdperk? Valt wel mee toch?

avatar van MWX

MWX

gisteren in de preview gezien in enschede maar hij was gaaf hoor. goeie hummor lekker hard! werd weer eens tijd dat er zo'n film uitkwam agh het verhaal is niet veel bijzonders maar daar draait het bij dit zoort films ook niet om. al met al een zeer geslaagde nederlandse productie die in mijn ogen nog wel eens veel bezoekers gaat trekken.

avatar van IcU

IcU

Lijkt me wel grappig, maar ik verwacht er niet te veel van...

avatar van kittyklitty

kittyklitty

Heerlijk ! Echte vette grove humor. Niks geen vrouwvriendelijkheid in deze film. Ik kan het me dan ook goed voorstellen dat de vrouwen deze film minder zullen vinden dan de mannen want laten we eerlijk zijn... echt vrouwvriendelijk is het niet als je een geweerkolf op je kin gemikt krijgt of een kogel in je arm. Heb lang niet zo gelachen bij een nederlandse film. 4 *

avatar van Wouter

Vond er niet zo veel aan.

avatar van davidov

davidov

tjah de film moet het echt hebben volgens mij van de (nederlandse) actie... van de qualiteit van de film moet je het niet hebben nee..

avatar van stinissen

De eerste drie kwartier waren inderdaad zeer , zeer leuk, laatste half uur werd het allemaal weer standaard.... Film moet het hebben van Jack Wouterse ,Toch een ruime zeven dus 3.5*

avatar van Josie

Josie

Vet Hard is gewoon een vet gave actiefilm van vaderlandse bodem, die natuurlijk drijft op de meesterlijke Jack Wouterse. Compliment voor de goed uitgevoerde stunts en special effects en de slapstick die je maar zelden zo naturel uitgevoerd ziet als in Vet Hard; Johnny de Mol en Cas Jansen kunnen zo de planken op als komisch duo in de quichebranche . Van mij krijgt deze film 4*.

avatar van Wouter

Vond Cas en Johnny er juist ontzettend bijhangen.

avatar van buster

buster

Geen 1 keer gelachen, in de pauze weggegaan. Wat een aanfluiting die film.

avatar van zeus

zeus

Geweldige film die gedragen wordt door Jack Wouterse en dat ook uitstekend doet. Heb zelden zo gelachen bij een Nederlandse film. Dikverdiende 4*.

avatar van fckn_wckd

fckn_wckd

ben benieuwd of ze de Deense versie overtreffen, die had een slap einde

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Ik ben zeer benieuwd naar deze film.

De trailer ziet er veelbelovend uit...

Word vervolgd.

avatar van Jordy

Jordy

Erg vermakelijke flauwekul. Leuke actiescenes en een paar keer erg in een deuk gelegen.

Zat de zaal een beetje vol?

avatar van Jordy

Jordy

man of 20

avatar van Yak

Yak

Deze film scoorde vandaag echt een stuk of tien berichtjes in de Metro. Interview hier, filmrecensie daar, advertenties, nieuwsberichtjes, filmoverzichten. Als ik dat allemaal zo samenraap zou het de Nederlandse filmklapper van de laatste jaren moeten worden.

avatar van Yak

Yak

... wat overigens niet blijkt uit Jordy's laatste post.

avatar van Webby

Webby

Yak schreef:

Metro sponsort de film ook.

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Ik heb laatst de making-of gezien, ziet er wel gelikt uit allemaal, en ook niet heel goedkoop. Ben eigenlijk best wel benieuwd.