• 9.378.082 stemmen

Met onder meer: Jack Wouterse, Kürt Rogiers en Bracha van Doesburgh

Gesproken taal: Frans, Nederlands en Arabisch

Releasedatum: 3 februari 2005

Plot Vet Hard

Als Bennie (Jack Wouterse) uit de gevangenis komt, hoort hij dat zijn zieke pleegvader nog een laatste wens heeft: hij wil zijn biologische zoon Koen ontmoeten. Nadat Bennie Koen heeft opgespoord, besluiten ze samen het leven van hun vader te redden door een geldtransport te overvallen om zo een nieuwe lever voor hun (pleeg)vader te bekostigen. Helaas gaat dit niet helemaal zoals gepland...

avatar van Yak

Yak

Webby schreef:

Metro sponsort de film ook.

Zoiets vermoedde ik al. Volgens mij kreeg de film vijf uit vijf sterren.

"Alternatieve titel: Volle Gas". Heh?

avatar van Jordy

Jordy

Yak schreef:

Deze film scoorde vandaag echt een stuk of tien berichtjes in de Metro. Interview hier, filmrecensie daar, advertenties, nieuwsberichtjes, filmoverzichten.

Lekker doorzichtig... de film barst van de Metro-kranten, stickers en billboards

avatar van Captain Pervert

Captain Pervert

Nou ja, beter dat dan dat ze het geld uit het cultuurfonds moesten halen, want dan was het geen leuke film geworden.

avatar van broes

broes

toen ik de trailer gezien had, wou ik hem graag zien. wat een tegenvaller. misschien lag het aan mij maar als de zaal dubbel lag, was ik stil, en als ik moest lachen (dat was toch zeker wel 3 keer!!!) hoorde ik niemand. had zeker wel flauwe humor verwacht, maar dit sloeg echt nergens op.

p.s,

braga van doesburg moet zich alleen maar bezig houden met mooi blijven, en niet meer acteren a.u.b.

davidov

Waardeloze film... maar dat is het idee van de film ook.... pure pulp, veel explosies en achtervolgingen, en behoorlijk wat klappen uitdelen. En daar slaagt de film dan weer wel erg mooi in. Voor de persoon die een paar uur onzin en meligheid wel kan waarderen is dit wel een leuke film, voor de mensen die kwaliteit willen is het misschien beter om deze te ontwijken.

Captain Pervert schreef:

Eh, ze hebben net zoveel poen van het filmfonds gekregen als andere Nederlandse publiekfilms, hoor.

Dik 3 miljoen meen ik.

avatar van Wouter

Nee joh. Zoveel geeft het fonds niet.

avatar van KW2

KW2

Zeer leuke hersenloze film van Nederlandse bodem. Dat George Baker liedje werd alleen wat irritant soms.

avatar van MWX

MWX

davidov schreef:

is het ook niet de insteek van deze film om er domme onzin van te maaken inplaats van kwaliteit. en als het dan zo'n waardeloze film is waarom dan toch 3*?

avatar van pietje punk

pietje punk

ik heb helemaal in een scheur gelegen bij deze film! iedereen die er over zeikt is nog zon mafkees die nederlands films stom vind omdat dat zo hoort ofzo! 4.5*

MWX schreef:

Deze film draait ook niet om kwaliteit nee, maar dan mag het nog wel even vermeld worden dat die er dan ook daadwerkelijk bijna niet is.

En een waardeloze film kan op zijn tijd ook best leuk zijn, een film hoeft niet altijd van hoogwaardige kwaliteit te zijn. Film draait voor mij ook om het "emotionele gehalte" en daarmee bedoel ik of een film mij kan raken/pakken of niet...

Heb me wel vermaakt met de film ook al was de "kwaliteit" dus niet bijzonder, dus kan een waardeloze film best nog 3* binnenhalen... hoger dan een 3.5* voor rommel zal je mij ook niet zien geven....

avatar van broes

broes

pietje punk schreef:

dus je mening geven over een film is zeiken??

en nee ik ben niet iemand de nederlandse films slecht vind. simon, van god los, lek, ik ook van jou, all stars vind ik allemaal topfilms. maarja niet elke nederlandse film is goed. is bij amerikaanse films toch ook niet??

davidov

ik denk dat hij mikte op het idee van "een film die niet goed is, is ook niet leuk, en daarom krijgt hij nooit een voldoende"

avatar van neo

neo

Wouter schreef:

Nee joh. Zoveel geeft het fonds niet.

Ik meen herinneren dat vele bedrijven als Tiscali meerdere malen in de vorm van reclame zijn terug te vinden in de film.

avatar van Soeperman87

Soeperman87

Klopt.

Benieuwd hoe die loopt.

avatar van gotti

Had verkeerd gelezen. Ik meen gehoord te hebben dat het totale budget van de film op iets van 3.7 miljoen stond.

avatar van Hannibal

Hannibal

gotti schreef:

Dat klopt ook

Wouter schreef:

Benieuwd hoe die loopt.

"De actiekomedie Vet Hard van Tim Oliehoek ging op 3 februari in roulatie met ruim 70 kopieën en haalde het eerste weekend al een box office van 254.556 euro."

bron: http://www.filmfund.nl/nieuwsb...

avatar van Quentin

Quentin

Hoeveel bezoekers zijn dat ?

avatar van gotti

Dat mogen ze idd wel eens bij die box office zetten ja. De ene bioscoop heeft z'n kaartjes namelijk (veel) duurder dan de ander.

avatar van Quentin

Quentin

+/- 40.000 bezoekers dit weekend

avatar van aSMoDeuS

aSMoDeuS

Bijna een 1 op 1 kopie van het origineel.

Wel leuk.

Veel bekende gezichten en sneakie reclame van de METRO...

avatar van cyprian

cyprian

Jammer dat het verhaal gejat is van een zweedse film.

avatar van titia

titia

Ik was gister van plan braaf naar de sportschool te gaan, maar iemand vroeg me mee naar deze film. Tja. Ik ga niet zeggen dat ik de film briljant vond of zo, want het gaat natuurlijk helemaal nergens over. Maar! Ik heb in tijden niet zo gelachen in de bios! Sporten hoeft deze week niet meer, hier heb ik gewoon spierpijn van het lachen van gekregen. Tis triest,geef toe, maar goed.

Nog effe wat anders, ik heb me rot geergerd aan mensen die in de bios zaten te bellen en naar een walkman/ipod/mp3speler whatever aan het luisteren waren. Tijdens de film!!

avatar van Safri

Safri

Dat vind ik ook zo erg aan een bioscoop. Gebeurt maar al te vaak. In een filmhuis heb ik dat nog nooit gezien, maar daar draaien ze deze film dan weer niet.

avatar van johanm3

johanm3

Vond het een leuke film.

Zat vaak te lachen. Sinds Flodder vond ik dit de beste nederlandse aktie film.

Idd veel reclame van Metro en Tiscali trouwens.

avatar van leverafronny

leverafronny

johanm3 schreef:

Idd veel reclame van Metro en Tiscali trouwens.

Niet echt verwonderlijk tegenwoordig als Jan Verheyen er aan meewerkt. Zou hij dat dan in het scenario zetten:'nu inzoomen op logo van Tiscali'...

cyprian schreef:

Jammer dat het verhaal gejat is van een zweedse film.

Niet gejat, hoor. Er is voor de rechten van het Deense origineel betaald, hoor.