Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 15 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Heat
"A Los Angeles crime saga."
Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.
Lt. Vincent Hanna
Charlene Shiherlis
Drucker
Casals
dutchtuga
Door deze recensie krijg ik zin de film in mijn top 10 te stoppen. Ook recentelijk verhoogd van 4,5 naar 5.
V
Door deze recensie krijg ik zin de film in mijn top 10 te stoppen.
Wat let je? Laat Kikujiro gaan, toch een boutfilm!
Pacino88
Zeker waar, die restaurant scene is zowieso zwaar overgewaardeerd, clichematige dialoog.
Cinematografie kan ik beamen, met hoogtepunten, de villa's en de uitzichten vanop een heuvel.
Ook hulde voor die relatie met Edy, introductie met het personage is angstig realistisch. DeNiro die eerst nogal argwanend over haar denkt.
Die muziek tijdens de bankoverval wordt ook in de film Exit Wounds gebruikt, 6 jaar later.
Zeer zwak.
Momenteel kan ik op 1 twijfelscene komen en dat is wanneer DeNiro wegrent van Edy, Pacino is nog ver weg, hij had zo weg kunnen scheuren.
Al zeer vaak gezien, maar een aantal scenes halen toch de snelheid uit de film, de surveillance scene is een voorbeeld.
Verder kan ik op weinig nadelen komen.
Ohja, Robert deNiro loopt er hier geweldig bij met dit luxe pak, qua uiterlijk te vergelijken met Tom Cruise in Collateral.
maxcomthrilla
Mooie actiefilm die zeker op het begin erg de moeite waard is. De actiescènes zien er sterk uit en visueel zijn er ook prachtige scènes te bespeuren. Mocht een kijker dan toch een beetje in slaap dommelen dan zorgt de tunnelscène met al zijn licht er wel voor dat je er weer bij bent.
Over het acteerwerk van Robert De Niro en Al Pacino heb ik ook niks aan te merken, net zo min als op de soms aardige dialogen, vooral die scène tussen De Niro en Pacino in koffieshop was groots.
Toch vind ik dit verre van een meesterwerk, dat komt doordat de film, zoals Mug eerder al aangaf veel te veel onnodige irritante zijweggetjes aanboort. Het leek wel alsof Mann in zijn hoofd had zitten dat hij de 170 minuten persè moest vullen. Bv. De scène waar de dochter van Pacino zelfmoord pleegde vond ik dan ook nergens op slaan. Ik had hetzelfde als wat ik met Hart van Nederland altijd heb. De brand, het auto ongeluk, de kat in de boom...Het komt allemaal routineus voorbij. Prima dat je wat verhaal wil aanbrengen in een actiefilm. Maar hele wel en wee van de familie van Pacino hoef ik niet te weten. Zeker omdat er toch geen diepgang in zat en dus nauwelijks toegevoegde waarde had voor mij.
Helaas een gemiste kans, want de actiescènes die er in zaten mochten er wezen. Ik had alleen wel wat meer gewild. Nee, Mann had beter wat meer tijd aan het einde kunnen besteden. Gelukkig heb ik me nergens verveeld en is dit veel beter werk dan zijn misbaksel Collateral. 4*
V
Niet mee eens. Hanna was dan dan wel een eind weg, maar wegscheuren was hem nimmer gelukt. Waarom? Het stond daar vol met mensen, waaronder (niet onbelangrijk), veel politiemannen. Maw, het valt nogal op als je op een dergelijk hachelijk moment met een auto door een mensenmassa wilt scheuren.
,,Don't let yourself get attached to anything you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner.'' Attached was ie, crimineel scherp evenzo.
Salto
Ik vind het gewoon prachtig... .kan niet anders zeggen...
De spanning tussen pacino en de niro die door de hele film voelbaar is en te snijden is.....
De bankroofscene vind ik een van de mooiste actiescenes in de filmgeschiedenis.... kippevel gewoon...
Al Pacino die als politieagent af en toe doordraait alsof je naar een scene van scarface zit te kijken....(GIMME ALL YOU GOT!!!)
Robert de Niro die de rol van sluwe en uiterst intelligente dief fantastisch speelt. Val Kilmer speelt in deze film overigens naar mijn mening zijn beste rol ooit...
Salto
TIP: Als je wilt lachen dan moet je naar de scene kijken waarin Pacvino de minnaar van de vrouw van Val Kilmer pakt om em te gebruiken. Wanneer die man dan zegt: 'Waarom heb ik mezelf met deze vrouw ingelaten'... Dat pacino dan zegt: 'Cause she's got a GREAT ASS!!!'
Check die ogen van Pacino... hahah
Scratt
Check die ogen van Pacino... hahah
Inderdaad hilarisch... Of als Pacino tegen Ralph begint over zijn TV
Salto
haha.... geweldig die Frank Calliendo.... Duidelijk dat hij Pacino in Heat imiteert
hannes64
- 1926 berichten
Dat een film beter en beter kan worden, bewijst Heat. Keer op keer. Deze maal geholpen door een groot scherm en oorschelpstrelend geluid. Kortom, de bioscoop.
Het filmmuseum staat in het teken van Robert de Niro, de acteergod bij uitstek. Eén van zijn werken die ik perse in de bios wilde zien is Heat. Waarom? Het indrukwekkende geluid, prachtige verhaal en de werkelijk fenomenabele cinematografie.
Maar zou de film me nog wel kunnen beroeren? Per slot van rekening had ik Heat reeds een stuk of vijf keer gezien. Scène voor scène kan ik dromen. De conversatie tussen de gedecideerde lieutenant en de door de wol geverfde crimineel is een klassieker. Nu al.
Maar laat ik eerlijk zijn. Deze meer dan briljante scène vormt niet de ruggegraat van dit meesterwerk en is zeker niet de beste scène. Een kleine drie uur lang wordt inzicht gegeven in de levens van 'goed' en 'kwaad'. De aanhalingstekens zeggen genoeg. Wat is nu echt goed en wat kwaad? Uiteraard is er het overduidelijke verschil. Maar Michael Mann brengt fantastisch in beeld dat niet enkel de 'good guy' een mens van vlees en bloed is. De romance tussen McCauley en Eady is mooi en echt. De ontmoeting, de kennismaking en het afscheid... Magistraal. Vooral dat laatste. Je voelt het al de gehele film aankomen en het gebeurt. De impact is er echter niet minder om. Wat een prachtscène! Hoe twee blikken tranen in je ogen kunnen brengen, fantastisch.
Het verhaal van Heat. Een strijd der giganten. Gelijkwaardige personages en op acteervlak (bijna
) gelijk. Hanna en McCauley zijn extreem goed in hun professie. Voor beiden is het hun lot. Eigenlijk willen zij niets anders. Maar stiekem wel... Hoe beide hoofdpersonen worden neergezet is uitmuntend. Niets stereotypering, niets cliché. De tegenpolen zijn eigenlijk Yin en Yang. Het vloeit over. Een ander leven, maar toch hetzelfde. Hoe Mann empathie weet op te wekken voor zowel de agenten als de criminelen, is bijzonder knap. Nooit eerder gezien. Ik heb het dan niet alleen over de hoofdpersonages. De relatieproblemen tussen Chris en Charlene bijvoorbeeld en de climax (de waarschuwende hand) zijn intens. Ik kon de pijn voelen. Hartverscheurend.
Cinematografisch klopt alles. Had de winnaar van de knock-out moeten zijn! Oogstrelende plaatjes volgen elkaar in rap tempo op. McCauley's huis aan zee, container, snelweg, overval op geldtransport, vrijscene van Pacino, bankoverval, ga zo maar door. Puur genieten.
Het geluid was perfect. De thuisbioscoop was indrukwekkend, maar dit sloeg alles. Steil achterover vallend krabbelde ik steeds weer op, mijn comfortabele stoel in. Hoogtepunt uiteraard de climax van de bankoverval. Je bevindt je in een oorlogsgebied. Machtig!
Een film van drie uur die kan voelen alsof er net een klein uur voorbij is....imposant. Weinigen die dat kunnen presteren. Mann doet het. Hij presenteert een grauw, kil, actievol doch dramatisch epos, over twee tegenpolen die elkaars beste vrienden hadden kunnen zijn. In een een ander leven. Maar er is zoveel meer. Alles past in het perfecte plaatje van Heat. De score, bijrollen, cinematografie, geluid, script, et cetera. Minpunten kan ik niet noemen, alles is goed aan deze film. En hij wordt beter en beter...
Perfecte bijdrage aan een perfecte film.
Ik kon `t niet beter vertellen maar, ik denk hier precies zo over.
Respect voor dit commentaar......ben `t er in zijn geheel helemaal mee eens.
jayytjee
Perfecte film ! in deze film klopt werkelijk alles... Het script, de muziek, prachtige beelden en een lekker sfeertje ( alhoewel ik meer van het sfeertje hou zoals in goodfellas ).
De scene in de koffieshop was werkelijk prachtig..de spanning was voelbaar in die scene. Het einde vond ik ook ijzersterk.. met uiteindelijk Hanna als winaar van de strijd tussen de uiterst slimme dief Mc Cauly en de gedreven agent Hanna. Ik kan niet anders dan deze film 5 * geven
Vince-O
Ik heb de film net gezien. Mooie apart verhaal, over 2 superieuren in hun vak, die elkaars tegenpoolen zijn. Alleen had ik me het einde anders voorgesteld, maar dit einde vind ik ook heel erg goed. 4*
Lola3
Kelles
Al Pacino en Robert de Niro zijn fantastisch, dus deze film kon voor mij alleen al daarom niet meer stuk. Het verhaal bleek ook nog eens ontzettend goed uitgewerkt te zijn. Een dikke 5 sterren
Berty
ik ben fan van de Niro en Pacino egt topacteurs ze hebben vooral de look en uitstraling voor misdaad.
milus
Milus zegt:
Kopen, kijken, kijken, kijken.
Goede verhaallijn -al is het niet te ingewikkeld-, goed acteerwerk, goed beeld, prima geluid, buitengewoon herkijkbaar.
Zeg ... wat doe je hier nog; kopen die film.
4.5 punten.
Movie_fan#
Wat een RUK-FILM !!
dit is echt niet mijn type film sorry ...
de tekenfilm over roodkapje dat ik laatst
met mijn nichtje keek boeide me meer....
0.5**
Ik weet niet waarom je zo raar doet over zo'n uitstekende film maar een 0,5* en zo'n commentaar is toch een beetje overdreven mischien? Beetje simpel om te vergelijken met roodkapje? Damn ik haat dit soort mensen die zo'n prachtfilm afknappen op zo'n rare wijzen. Je kan toch minstens een 2,0* geven dan vind ik het nog normaal maar dit kan gewoon niet vooral het commentaar.
jayytjee
Wat een RUK-FILM !!
dit is echt niet mijn type film sorry ...
de tekenfilm over roodkapje dat ik laatst
met mijn nichtje keek boeide me meer....
0.5**
ik weet niet hoe oud jij bent
maar kun je a.u.b een film objectief beoordelen ?? ik vind siencefictionfilms ook niet bepaald leuk maar ik kan zeggen dat de matrix enigzins een goede film is of starwars. maar 0,5 vind ik een erg lage score voor zo'n prachtfilm
prodeje
..vond die "grijze" kerel uit het team eigenlijk nog het leukste personage. Jammer dat hij niet wat meer centraal stond.
Mee eens, dat was Tom Sizemore.
orbit
- 12092 berichten
maar 0,5 vind ik een erg lage score voor zo'n prachtfilm
Dat is het hem nu juist, hij vindt het dus géén prachtfilm
Salto
Ik vond Tom Sizemore ook een hele goede rol spelen...
Maar Val Kilmer was ook prachtig en eigenlijk allemaal...
Pacino en De Niro standaard meesterlijk....
orlando
kei coole film!!!!!!!!!!!!
En die Robert de Niro kan goed acteren jong!!!
En voor de rest gewoon een aanrader!!

Schot in de zaak: 'Heat 2' mogelijk overgenomen door Amazon MGM wegens onenigheid over budget

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Netflix pakt op 1 juli opnieuw uit met 'Heat' van Michael Mann

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

The Shawshank Redemption
Drama, 1994