Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 15 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Heat
"A Los Angeles crime saga."
Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.
Lt. Vincent Hanna
Casals
hannes64
- 1926 berichten
Krijgt Heat een update ?
Nee, absoluut niet, de film Heat met reynolds bedoelen ze.
Maar dan met Jason Statham in de hoofdrol.
Heat is op zichzelf al een meesterwerk van formaat ( die met Pacino en DeNiro natuurlijk.)
Stino28
Begrijp me niet verkeerd, ik vond Heat best een goede actiefilm maar een 26ste plaats in de top allertijden is lachwekkend. Buiten een aantal zeer goede scenes is deze film vrij standaard.
Illum Sphere
Een hele goede film en dat komt zeker deels door de geweldige cast. Nu behoren de heren Al Pacino en Robert De Niro tot de betere acteurs uit de filmgeschiedenis, maar ook Val Kilmer toont eindelijk zijn talent. Grappig trouwens om Natalie Portman te zien als tiener en als een niemendalletje die weinig screenplay kreeg. Inmiddels is ze uitgegroeid tot de betere actrice. De speelduur is wat aan de lange kant, maar Mann weet zijn talent genoeg te laten spreken waardoor de lengte niet erg op de voorgrond speelt.
Sticky23
Acteerwerk en karakterisering zijn inderdaad niet de belangrijkste dingen in een film van Michael Mann, maar het audiovisuele aspect kan ik juist erg waarderen. Op dat gebied stelt hij mij nooit teleur!
Haha, je beseft toch hopelijk wel dat dat jonge meisje die nader het eind haar polsen doorsnijdt dezelfde actrice is als de hoofdrolspeelster in Black Swan?
Vergeet overigens de spoiler tags niet! Just so you know, realisme is in Heat nou niet de hele tijd te vinden.
- Geweldig goeie film! Je had het meisje moeten zien spelen in ''Leon'' super actrice! Ook ben ik het niet met je eens over de schietscene na de bankoverval, die was echt intens! Super film!
Dh PING
Ontzettend aangrijpende misdaadfilm van Michael Mann.
Mann maakt minimaal gebruik van realisme en uitdieping, maar optimaal gebruik van audiovisie, spektakel en actie. Vooral de schietpartij die na de bankoverval plaats vind is makkelijk een van de meest intense actie-momenten in de moderne geschiedenis van de film. Wat me ook vooral opviel, is dat deze schietpartij lekker lang duurt en overduidelijk, tijdens de film, zijn sporen nalaat. Zelfs een kwartier erna zit je nog steeds bij te pompen van de adrenaline.
Ook de spanning is veel aanwezig; de scène dat de politieagent per ongeluk geluid maakt terwijl ze De Niro en zijn crew observeren of de laatste standoff tussen Pacino en De Niro. Je blijft met je handen voor je mond zitten totdat je pas zeker weet: nu is het afgelopen. Maar ook de audiovisuele kant van de film is schitterend: de mooie skyline-shots wanneer De Niro samen met zijn love-interest buiten zit of gewoon de achtervolging tussen Pacino en De Niro op de snelweg die een geweldig stukje dialoog bevat "you wanna a cup of coffee?". Het valt direct op.
De uitdieping van de karakters is idd minimaal, maar het acteerwerk vermindert hierdoor absoluut niet. Al Pacino en Robert De Niro spelen eigenlijk gelijke tegenstanders die beiden de beste in hun vak zijn, waarschijnlijk ook de reden waarom het einde zo intens is. Val Kilmer is geen goed acteur en dat komt met name door zijn erg saaie uitstraling: een beetje zo'n wannabe-edgy personage en dat komt ook regelmatig terug in zijn films, ook in Heat.
Helaas is de uitdieping van de karakters vrij minimaal (niet te ernstig, maar als hier wat meer gebruik van werd gemaakt had je nog een betere film). Ook de romantiek in de film (die gelukkig niet al te veel terugkomt) voelt direct uit het papieren script en wordt nergens interessant. Maakt dit het een slechte film? Nee, want Heat is een prachtfilm.
4.0 sterren
Frank Slade
Fantastische aktiefilm, zeer goede rollen van Pacino, de Niro en Val Kilmer. Spanning tot het einde, schietscene na bankoverval is bizar, zeker vol over dolby surround.
Left4Dead
Heat
Een naam die twee lagen dekt.
Als ik een top tien zou kunnen maken dan stond deze film daar zeker in. Een geweldig acterende cast en Michael Mann. Deze laatste heeft ook een aantal producties gedaan voor de serie Miami Vice en dat is terug te zien in deze film.
Desolate locaties, (neon)verlichting en vierkante (sober ingerichte) penthouses brengen de sfeer conform het begin tot mid jaren 80, een kenmerk.
Het vaak kil/droog brengen van de dialogen (altijd een feest bij deze regiseur) maakt dat er grote spanningen tussen de twee partijen ontstaan. Deze spanningen blijken niet alleen professioneel geaard te zijn maar monden uit in een persoonlijke jacht. Onlosmakelijk is dat dit nooit zo perfect gespeeld kan worden zonder de eerder genoemde ingredienten.
Het sterkste punt van deze film is dat geen van beide partijen een manier hebben ontwikkeld tot het echt tonen van gevoelens of dit juist vermijden vanwege hun job. Dit zal leiden tot hun ondergang, in ieder geval het geloven daarin. Daarmee ontstaat niet alleen een worsteling tussen de twee partijen maar ook in hun privé-sfeer. Het wel bekende "this is what i do, this is what i am". Echter brengt dit natuurlijk geen soelaas voor de problemen die al aanwezig zijn of komen op dit vlak.
Naast deze kilte is er ruimte gemaakt voor actie........en hoe. Een bankoverval op de gevoelige plaat gezet die zijn weerga niet kent. Saillant detail: de film is, na de meest brute bankoverval ooit in de USA, gevonden in de videorecorder van beruchte en tijdens de daad neergeschoten bankovervallers. Voor de liefhebber is er een film over gemaakt: [url=http://www.moviemeter.nl/film/17040].
Zoals eerder genoemd is de cast er eentje om je vinger bij af te likken. De cast brengt de film tot grote hoogte, Michael Mann filmt de cast weergaloos en alle scenes krijgen de benodigde ruimte om volledig gespeeld te kunnen worden. Hoogtij dagen voor De Niro en Pacino maar vergeet Kilmer en Brenneman zeker niet. Emoties lopen op tot een point of no return.
De twee partijen zijn goed in en daarmee verslaafd aan hun werk en dat is daarmee nog hun enigste houvast in hun leven. Daarom gooien ze alle ogen op de Biggest Break in hun leven, vergetende wat daarnaast belangrijk is.
Alles is perfect aan de film ware het niet dat alles in het honderd loopt voor de personages binnen deze kiek. Men probeert het hoofd boven water te houden maar na het pompen blijkt verzuipen toch hun lot te bezegelen.
Als kijker krijg je met alle personages een binding zodat het zeer lastig tot onmogelijk is om een zijde te kiezen.
Tot slot wil ik graag nog één moment uitlichten: het moment dat Pacino De Niro aan de kant zet en daarna samen een rustig gesprek voeren tijdens het genot van een kop koffie. Meesterlijk!!!!
Jediron
Met recht zit deze film bij de top 100, een waar pareltje onder de misdaad films
Deze film overtuigt juist wel! Dankzei het betere politiewerk, ipv. de domme "shooters" met domme cops etc. Het komt hier toch zeker veel overtuigender uit de verf. De acteerprestaties zijn van hoog niveau, niets op af te dingen. Juist het uitlichten van de personages maakt de film sterk en geeft meer diepgang.
Marc PB
dat ie langdradig is was voor mij een minpunt maar wel een hele goede cast met o.a robert de niro en al pacino, geweldige acteer werk het verhaal kon ik niet echt volgen want omdat er veel in werd gepraat verveelde ik me al snel en ging met de kat spelen, weinig effecten wat een pluspunt is, ik geef deze film dan ook een 2,5
ArnoldusK
- 2060 stemmen
Een geloofwaardige misdaadfilm die met plots over liefde en vriendschap doordrenkt is.
En ondanks deze verschillende side plots is het geheel makkelijk te volgen en leidt Mann je van de achtergrond van de Pacino en de Niro weer terug naar het speelveld en weer terug ...
Ben geen misdaad/actie-liefhebber, maar deze ontstijgt het gemiddelde niveau wel degelijk. Zoals gezegd geloofwaardige scènes, niet té semi-filosofische dialogen en de plotwendingen die er zijn, zijn reëel. Wellicht ligt dit voor een groot deel aan de ongelooflijk dikke cast, maar ook de heerlijke beelden en bijpassende muziek zorgen voor een ongekende sfeer in een misdaadfilm. De film ademt echt een nineties-crimi-sfeer uit, met de synths en de verdere aankleding uiteraard. Bij beluistering van de soundtrack kun je je zo weer in LA wanen...
De, dik anderhalf uur durende, aanloop naar de battle toe is noodzakelijk en duurt noch te kort, noch te lang. Je leert precies genoeg kennen van de bad (en the good) guys en de achterliggende emotionele rode draad wordt nergens vervelend aangedikt en die balans gaat geheel door tot aan het einde waar Moby ons nog een cadeau'tje meegeeft. Perfect afgewogen cinema. Nooit gedacht dat een misdaadfilm me zo kon bekoren. 4,5*
Left4Dead
Bedankt Arnoldusk,
Ongetwijfeld ben je een liefhebber van drama en daarom ben ik blij dat je deze film goedgekeurd hebt met 4.5 *-en.
Ook drama wordt heerlijk gedragen in deze film en Moby weet daar goed aan mee te werken. Daarom is deze film ook steengoed, legoblokjes op zijn plaats en altijd passend. Nog even een lekkere voor jou,
Ronin. Less is more
ArnoldusK
- 2060 stemmen
Thanks, altijd leuk, nieuwe aanbevelingen! Ga hem zeker kijken.
allie97
Al Pacino vs Robert De Niro
Nadat ik al veel goeds over deze topper heb gehoord heb ik besloten om deze maar eens aan te schaffen. Ik heb hem gelijk opgezet en ik moet zeggen dat ik overrompeld ben door deze meesterlijke film
. Met Al Pacino en Robert De Niro in één film kon het al niet misgaan.
Maar de hele cast is om van te smullen.
De film begint al erg goed als je Robert De Niro in beeld te zien krijgt. Daarna leer je het personage van Al Pacino kennen. Niet lang daarna volgt er een spectaculaire scene waarin de criminelen een overval plegen. Door deze scenes werd ik gelijk het verhaal in gezogen.
De film bevat nog meer geweldige scenes bijv. wanneer Al Pacino en Robert De Niro even een bakje koffie gaan drinken en wat kletsen. Geweldige scene met heerlijke dialogen en erg goed spel. Maar mijn favoriete scene is toch wel de shoot-out na die bankoverval. Wat een heerlijke actiescene is dat zeg! Heerlijk geluid ook!. Ook de eindscene op het vliegveld is erg mooi.
De soundtrack aan het eind van de film is erg mooi.
Deze film heeft van het begin tot het eind vastgehouden. Ik vond de de film erg mooi en ook zeker spannend. Dit is een film met geweldige scenes en geweldige dialogen. De cast is ook erg goed en ze zetten allemaal een goeie rol neer. Na het zien van deze film is dit toch wel één van mijn favoriete geworden.
Meesterlijke film.
Maar wat was nou hetgeen JOU het meest greep, Tattoobob
? Ik snap je reactie wel, hoor; ook ik vind het moeilijk om herhaling te voorkomen van de woorden van anderen maar nou ben ik toch benieuwd!
stfuympos
Geld voor de meeste waarschijnlijk.
REKETEKETEKETEKETEKETEKETEKETEKETEKE
Eliandjiee
Een onwijs sterke misdaadfilm.
Een sterke opbouw met goede uitdieping. Pacino en De Niro spelen allebei briljant. Beiden worden goed uitgediept en de opbouw in de film voelt natuurlijk aan. Het is zeker een lange film, maar echt saai of langdradig wordt het nergens. Boeiende dialogen afgewisseld met spannende scenes. Een zinderend slot met een bevredigend einde.
Deze film doet voor mijn gevoel echter weinig nieuws of verbluffends. Een van de betere misdaad films dat zeker, maar toch niet de perfecte score aangezien het bij mij geen diepe indruk maakt.
Maar vermaken en de aandacht vasthouden gedurende de lange speelduur, dat doet deze film heel goed.
Een zeer sterke misdaadfilm die vrijwel geen moment verveeld!
henkies
Prachtig, wat mij betreft wordt het niet veel beter dan dit. Ik kan het niet aan deze film op tv met reclame te kijken, zo'n mood killer, waarschijnlijk cutten ze de ending credits er ook nog af, en dat is bijna moord bij deze film. Dus mijn eigen exemplaar gekeken, en ben nu net klaar.
Heb een super mooie custom trailer gevonden die ik even wilde delen:
kuiponok
Gewoon een geniale film, dus eigenlijk niks toe te voegen aan al het eerder genoemde positieve commentaar...
vinnna
Wat een film is dit zeg... één van me favorieten!
Dolby surround aan en knallen maar!
missl
Een topcrimineel een een toppolitieman zitten achter elkaar aan. Zijn aan elkaar gewaagd qua intelligentie en dit maakt het een interessante film
filmkul
De beste film allertijden. De sfeer, de beelden, de acteurs, de actie en het plot. Echt een meesterwerk. De Niro speelt zijn beste rol. Pacino is evengoed in vorm. En dan de beste actie scene allertijden: die lach van Kilmer als ze de bank uitlopen, die blik als hij Pacino ziet, de achtergrondmuziek verdwijnt en vervolgens barst het los, de kogelregen, de echo's van de schoten, weergeloos. Het verhaal zit ook prima in elkaar. Een briljante misdadiger en een even tactisch en slimme cop. Mann, maak er aub meer zo, een dikke 10.
edwinoudenes
Gewoon de beste film in zijn genre. Al Pacino speelt de rol van zijn leven. Geweldig!!
Tonypulp
Oh wat is De Niro hier goed zeg.. Michael Mann weet er slechts op spaarzame momenten visuele invulling aan te geven. Vind het wat veilig en weinig 'eigen', al zie je wel continue de out of focus lichtbronnen terugkeren wat redelijk sfeervol werkt, zeker in 'the city of lights'! Kudo's voor het sterke gebruik van stilte bij de actie waardoor de klanken echt aankomen en dan is de film perfect afgesloten met Moby. Pacino vond ik wat inconsequent wat betreft karakteristieke details, maar verder natuurlijk ook een sterkhouder. Niet briljant, maar in clichés gesproken is dit écht heel ''onderhoudend''.
loneranger
Topfilm! Alles klopt. Het verhaal, de acteurs, de regie. Absoluut een aanrader als je van het misdaadgenre houdt. 5 sterren!
Flipman
'k Heb deze eergisteren met mijn vriendin gezien, voor haar de eerste keer voor mij de derde of vierde. En ik kan het niet met je oneens zijn. Wat een sfeer! Wat een cast! Wat een simpel plot, op prachtige wijze uitgewerkt! De volle 170 minuten meer dan waard, je vraagt je achteraf waar deze gebleven zijn! En dan die soundtrack... Die soundtrack...

Schot in de zaak: 'Heat 2' mogelijk overgenomen door Amazon MGM wegens onenigheid over budget

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Netflix pakt op 1 juli opnieuw uit met 'Heat' van Michael Mann

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

The Shawshank Redemption
Drama, 1994