Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 15 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Heat
"A Los Angeles crime saga."
Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.
Lt. Vincent Hanna
Charlene Shiherlis
Drucker
Casals
milus
Deze film is prima herkijkbaar. Het verhaal is aangenaam in elkaar gevlochten en het acteerwerk laat je wel kijken. Bij het einde komt het me voor alsof naar 'Bullitt' is gekeken.
Je zou het bijna een waardevolle karaktertrek vinden dat de scene na de overval zonder filmmuziek en met handheld meteen meer reportageachtig overkomt. Normaal moet dat met dat modieuze cameragewiebel, hier is het veel eleganter opgelost.
Al Pacino vliegt hier en daar een beetje uit de bocht, zoals bij ( Phoenix/Give me all you've got! maar andere kant geeft het wel een bepaalde swing aan de film 'Cause she's got a great ass and you got your head all the way up it! . Ach ja, hij mag dat.
Mooi inelkaar geschoven, in elkaar smeltende verhaallijnen (altijd fijn), hier en daar een film-noir sweempje, lekkerrr acteerwerk met karakters.
congo
Viel me heel erg tegen! heb het idee dat in films met al pacino en de niro altijd goed worden gewaardeerd omdat het topacteurs zijn. Maar toch een dunne verhaallijn. het eindigde met de slechtste achtervolgingsscene die ik sinds tom & jerry heb gezien en er kwam simpelweg niet 1 verrassing in voor. De achtergrond heb ik me ook vreselijk aangestoord. Vooral de achtervolgingsscene op het vliegveld was irritant. Ook het jonge meisje wat der polsen opensneed was een zeer slechte actrice!
Tot slot was na de bankoverval de schietscene buiten erg slecht! en vooral het script van Al pacino was zeer makkelijk in elkaar geflanst. De Niro daarin tegen was fantastisch!
Acteerwerk en karakterisering zijn inderdaad niet de belangrijkste dingen in een film van Michael Mann, maar het audiovisuele aspect kan ik juist erg waarderen. Op dat gebied stelt hij mij nooit teleur!
Haha, je beseft toch hopelijk wel dat dat jonge meisje die nader het eind haar polsen doorsnijdt dezelfde actrice is als de hoofdrolspeelster in Black Swan?
Vergeet overigens de spoiler tags niet! Just so you know, realisme is in Heat nou niet de hele tijd te vinden.
Dk2008
Vergeet overigens de spoiler tags niet!
Corrigeren van je bericht kan alleen maar de eerste 12 uur, dat kan hij nu dus helemaal niet meer. Je kan dan bij dat bericht op het uitroepteken klikken, om één van de moderators op de hoogte te stellen.
congo
Ik heb het al bij de moderators gemeld, Dick2008. Die fixen het wel even.
calimeroz
Omdat ze 15 jaar later wel een goede rol had in Black Swan, wil het toch niet zeggen dat ze het hier goed deed?
congo
Dat was maar een geintje, calimeroz.
Nee, zo geweldig is ze nog niet maar ik moet wel zeggen dat ze haar ambities heeft opgebouwd.
henkies
Ik moet naar 5 sterren gaan na de zoveelste kijkbeurt, prachtige cinema. ik houd teveel van noir en uitstekende ending credits ... wat een film
Meneer Bungel
ik houd teveel van noir en uitstekende ending credits
SENGOK
Een van de beste actiefilms met de allerbeste acteurs ooit.
fooraap
Naar aanleiding van de aflevering "Dead freight" van Breaking Bad heb ik Heat nog eens gezien (had blijkbaar nog geen score gegeven). Manns film blijft een stilistische en rauwe thriller die goed in elkaar steekt. Geen overdadige soundtrack en het actiegeweld is mooi gedoseerd. Knappe vertolkingen van Val Kimler en Robert De Niro. Al Pacino speelde natuurlijk ook de pannen van het dak, al vond ik hem soms iets te overdreven acteren. De eindescene van Heat was even slikken... twee tegenpolen die elkaar waarderen in een wereld die voor hen beide te klein is.
Quote van de film: "Who? Who? What are you, a fucking owl?"
kidDYNAMITE
Als ik een cast zie met Val Kilmer erin denk ik gelijk aan een B film en ik ben daar geen fan van.
Maar bij deze film hoef ik niet veel te zeggen, kijken maar!
P.C.96
Uitstekende misdaadfilm van Michael Mann waarop hij zich met name focust op het audiovisueel aspect van de film. Al Pacino speelt wederom een leuke rol in deze film, maar nochtans niet echt een nieuw karakter. Robert De Niro steelt echt de show als bankovervaller en weet zijn rol op een sterke wijze te vervullen. Val Kilmer vind ik dan weer tien niks: ik heb echt nooit gesnapt waarom deze bekende acteur nou echt populair is geworden. Qua karakteristiek is het een van de saaiste acteurs ooit. Overigens is de bank-overval/achtervolging scène echt een van de gaafste actiemomenten van de jaren 90' en mag naar mijn mening wel de geschiedenisboeken in gaan: ja en dat voor jaren die als een van mindere worden gezien in de wereld van de cinema. Ik vind Heat een heel erg gave film en een klein beetje wel een moderne klassieker.
stfuympos
Pacino88
Volgende week woensdag in de Cinematek in Brussel, hoop vooral dat het geluid in orde is!
P.C.96
Ik vind het persoonlijk ook geen slechte jaren, maar heel veel mensen zien de jaren 90' als matige jaren voor de cinema. Maar er zijn genoeg meesterwerken toen uitgekomen: Heat, Leon, Se7en, Fight Club enz.
Volgens mij was het actie-genre niet meer echt in bloei na de gouden jaren 80' als je begrijpt wat ik bedoel.
DaHool
Kerel, misschien kun je je beter bezig houden met drama......zoals te zien is in je top 10.
ik deel die mening helemaal
YouDrunkGoHome
Geen idee waarom, maar vond deze een beetje tegenvallen. Kon m'n concentratie er niet bijjhouden. Misschien op een ander moment nog is op nieuw kijken, maar voorlopog slechts een 3.0
RagnöroK
Gewoon een meesterwerk. Alles klopt. Goed verhaal, goeie karakters, goeie sfeer. En hoewel dit een erg lange film is verveelt deze geen moment. De casting is daarnaast ook erg goed. Pacino en DeNiro zijn erg goed aan elkaar gewaagd maar ook Val Kilmer en (de vaak ondergewaardeerde) Tom Sizemore zijn top!
Driello
Zeker geen slechte misdaad film. Maar 26 in de top 250?
Heat kenmerkt zich door een wat traag tempo en rustige dialogen waarin dan de sporadische gewelds-scenes er uit springen. Dat levert een behoorlijk boeiende film op, waarin dan voor mij wel te veel aandacht wordt gegeven aan het prive leven van de drie hoofdpersonen. Het plaatst de karakters wel in een bepaalde setting, maar het had wat mij betreft wel minder gekund.
Wat me erg stoorde is de manier waarop Pacino zijn intonatie legde in zijn zinnen. Een willekeurig word wordt er in een rustig uitgesproken zin ineens uitgeroepen. Dat is een keer goed, twee keer wellicht, maar op een gegeven moment werd het me teveel en ging da irriteren. Het was wellicht bedoeld om hem onvoorspelbaar te maken, maar als dat truukje dan steeds weer wordt gebruit ga je erop zitten wachten.
Val Kilmer speelt redelijk, meer kun je van hem niet verwachten. De Niro steelt voor mij de show. Zowel in de actie als in de romantische scenes zet hij een zeer sterk personage neer wat blijft boeien.
Het verhaal zit goed in elkaar en loopt prima. Weinig kunstgrepen worden toegpast, zodat het een 'pure', ongekunstelde film blijft. Toch is dit niet de topfilm die ik had verwacht.
Franky_JaeGeR
weer eens een prachtige acteer werk van Robert De Niro en Al Pacino
dinhus
Hulde aan de fantastische actie-scène in - als ik mij niet vergis - LA. Heerlijke actie sinds tijden. Film verliest zo nu en dan op drastische wijze tempo, wat 't op erg willekeurige momenten hele taaie hap maakt. Niettemin rijkelijk vermaakt!
Richard_Voorhees
Val Kilmer heeft zo zijn goede en zijn slechte momenten gehad als acteur en dit is zeker één van zijn goede momenten. Hij weet zeker zijn mannetje te staan in deze film naast de titanen Pacine en De Niro. Een erg aangename actiefilm.
jupke81
Genieten hoor!! Wat een film. Zowel pacino als deniro super. En onderschat val kilmer ook niet natuurlijk. Heerlijk geacteerd. De scène na de overval op de bank valt bijna niet te omschrijven! Die moet je gezien hebben. Het einde had van mij iets anders uitgewerkt mogen worden.
Eminem8Milefreak
Aardige actiefilm maar ik heb al betere actiefilms gezien dan deze.
Klauw
Ik keek waarschijnlijk met te hoge verwachtingen, want het viel me allemaal toch wat tegen. Zitten leuke scenes tussen, de Niro speelt uitstekend, Pacino speelt zeker niet slecht, maar toch weet het als geheel mij niet volledig te overtuigen. Bijna 3 uur redelijk vermaak, maar meer dan een 3,5* kan ik er niet van maken.

Schot in de zaak: 'Heat 2' mogelijk overgenomen door Amazon MGM wegens onenigheid over budget

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Netflix pakt op 1 juli opnieuw uit met 'Heat' van Michael Mann

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

The Shawshank Redemption
Drama, 1994