Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 15 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Heat
"A Los Angeles crime saga."
Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.
Lt. Vincent Hanna
Charlene Shiherlis
Drucker
Casals
jacolijn123
De ontsnapping in het begin was grappig! En hoe ze werden verraden was ook maar slecht, de ontspanningsruimte waar ik in zat liep leeg en iedereen ging kruiswoordpuzzels maken op de patio.
hjcool
[quote]RuudC schreef:
Een lange, maar wel een interessante zit. Laat ik met de positieve punten beginnen. Al Pacino en Robert De Niro zijn topacteurs. Dat laten ze hier ook gewoon zien. De rest van de cast is ook zeker niet verkeerd. Val Kilmer, Tom Sizemore, Jon Voight, Danny Trejo zijn mensen om wie je probleemloos een film kunt laten draaien. Het werkt erg goed in deze film. Het kat-en-muisspelletje tussen de karakters van Pacino en De Niro is erg interessant. De planning en uitvoering van de activiteiten van beide kampen zijn goed gedaan. Ook het feit dat hier meerdere verhaallijnen lopen, beschouw ik als positief. Toch ben ik minder te spreken over de totale duur van bijna drie uur. Dit had wat mij betreft best met een half uur ingekort kunnen worden (en dan niet van de actiescenes), daarnaast mis ik de verrassingen. Een plotwending, een onverwachte bijkomstigheid of iets dergelijks had de film wat mij betreft spannender kunnen maken. Heat loopt toch aardig volgens de verwachtingen naar het einde.
Leuke film, maar wat mij betreft niet top 250 waardig.[/quote
Ongelijk zeker weten top 250 waardig!!! ik heb hem in mijn top 10 staan!
bozzy
Ongelijk zeker weten top 250 waardig!!! ik heb hem in mijn top 10 staan!
uhm tja en wat voegt dat toe, er zijn er zo veel die deze film in de top 10 hebben.
Strike0ut
hij staat in de top 250, omdat de meerderheid deze film zeer goed gerate heeft.
ik vind het terecht.
topfilm.
Gollem
Vandaag Heat maar weer eens herbekeken, laatste keer was toch alweer 'n paar jaar geleden. Dit blijft 'n sterke film, misschien wel de beste van Michael Mann. DeNiro en Pacino spelen fantastisch, hoewel Pacino soms lichtelijk irritant is als hij in zijn karakter weer eens begint te schreeuwen naar andere personages. Ook de bijrollen zijn geweldig. Leuk ook om 'n hele jonge Nathalie Portman te zien. Ik ben 't eens met 't feit dat er niet echt 'n onverwachte plotwending in deze film zit, maar echt heel erg is dit nu ook weer niet, aangezien Heat van zichzelf al krachtig genoeg is. Zeker Top 250-waardig.
dvdfreak123
Lange zit maar verveelde totaal niet film boeit van begin tot einde.
Robert de niro en al pacino stelen zoiezo de show kilmer en de rest doet dit ook niet slecht.
de scene in het cafe waar Robert en Al recht over elkaar zitten is top.
zeker een klein meesterwerkje voor mij. 4.5
paul83
Leuke film, maar wat mij betreft niet top 250 waardig.
Ben het niet eens dat je films kunt laten draaien om Val Kilmer, Danny Trejo en Tom Sizemore en niet top 250 waardig. Ze hebben namelijk bewezen dat ze het niet kunnen. Dit zijn acteurs die het beste tot hun recht komen in een ondersteunende rol. Val Kilmer misschien ook wel in een hoofdrol (nu niet meer). Sizemore (Saving Private Ryan, Black Hawk Down, True Romance, Lock Up) en Trejo (Desperado, Spy Kids, Con Air) zijn schoolvoorbeelden.
Om mensen voor te zijn: Machete draaide niet om Trejo maar om de rollen van Deniro, Seagal, Alba, Fahey en Johnson. Trejo kan gewoon niet acteren.
StevenMighty
Heerlijke misdaad film met een topcast om je vingers bij af te likken en dit alles nog eens in een regie van Mann die ons o.a. de serie Miami Vice schonk. Ik herkende trouwens best veel uit MV en Manhunter in deze film, wat alleen maar goed is natuurlijk.
Hij hoort ook meteen thuis in mijn persoonlijke top 10: sterk verhaal, camerashots, filmduur en natuurlijk het acteerwerk. Vooral van Pacino heb ik genoten.
Een aanrader om zeker gezien te hebben!
4,5 sterren
l'handicapé
Goede actiescenes en een paar boeiende personages inderdaad, maar de kleffe en pathetische man/vrouw relaties vond ik echt vervelend. Ook Al Pacino's stoere praat en het flauwe, allesbehalve verrassende cliché-einde irriteerden me. Deze film is zo populair omdat de mensen die een hoge score geven heimwee hebben naar de rollen van De Niro en Al Pacino uit de jaren zeventig en tachtig. Dat is niet geheel onterecht natuurlijk, maar deze typisch Amerikaanse blockbuster is niet meer dan lui entertainment.
jumpstylemovie
Een prachtige misdaad film om vele redenen. Zo heb je natuurlijk Al Pacino en Robert de Niro, twee meesterlijke acteurs die ongelovelijk goed spelen in Heat. Val Kilmer en Sizemore deden het ook super. Het plot is goed en boeiend. Ik zie nu dat de flm maar liefst 170 minuten duurt maar daar merk je niets van. Ik wou alleen maar weten hoe het af zou lopen en het werd soms best spannend. Andere dingen die mij opvielen waren de muziek die goed was, maar ook vooral de locaties en de achtergronden. Ontzettend sfeervol, net zoals op sommige momenten bij Scarface. Ook een grappige rol van Voight.
Een film die ik absoluut ooit op DVD/BluRay moet gaan aanschaffen.
Dutchmeister
Goede film. Zeer sterke rol van Pacino en de Niro. Serieus echt heel sterk. Alleen de laatste 15-20 minuten zijn in mijn ogen wat minder sterk. Vooral de keuzes die de Niro op dat moment maakt..
filmliefhebber92
Dat stuk is juist belangrijk. Dat laat zien hoe het personage van De Niro veranderd is.
jarno1975 (moderator series)
One of my best rubbery movie ever. Een betere is er toch niet?!
Wat dacht je van deze Rubber (2010)
The best rubbery movie ever!
calimeroz
Viel me heel erg tegen! heb het idee dat in films met al pacino en de niro altijd goed worden gewaardeerd omdat het topacteurs zijn. Maar toch een dunne verhaallijn. het eindigde met de slechtste achtervolgingsscene die ik sinds tom & jerry heb gezien en er kwam simpelweg niet 1 verrassing in voor. De achtergrond heb ik me ook vreselijk aangestoord. Vooral de achtervolgingsscene op het vliegveld was irritant. Ook het jonge meisje wat der polsen opensneed was een zeer slechte actrice!
Tot slot was na de bankoverval de schietscene buiten erg slecht! en vooral het script van Al pacino was zeer makkelijk in elkaar geflanst. De Niro daarin tegen was fantastisch!
GuyB
Tot slot was na de bankoverval de schietscene buiten erg slecht!
Echt?
stfuympos
Neuh. Righteous Kill (2008)
El Merano
A*V
Topacteurs maar ja de film kon mij gewoon niet boeien
ik deel die mening helemaal
donnie B.
Topacteurs maar ja de film kon mij gewoon niet boeien
Aangezien jij deze film pas onlangs hebt gekeken gezien jouw opmerking. kan ik niet anders concluderen dat je deze klassieker gewoon niet hebt meegekregen destijds.
Voor jouw tijd knul!
zicht
Ik heb hem destijds ook niet meegekregen en nog maar pas voor het eerst gezien. Deze film druipt de klasse gewoon vanaf, en er is niets langdraderigs aan, gewoon puntje op je stoel werk deze.
En voor je tijd heeft er naar mijn idee totaal niets mee te maken.
Gewoon een kwestie van smaak, meer niet.
En dat is gewoon voor alle leeftijden.

El Merano
Voor jouw tijd knul!
'koeklarie'
hoe verklaar je dan dat ik true romance wel een zotzalige film vond terwijl ik deze ook niet heb 'meegekregen'?
Een film die ik toch dringend moest herzien, want ik vond de score die ik eerder gaf toch wat hoog dan wat ik in gedachten had. Bij herziening heb ik wel genoten moet ik zeggen. Dit is en blijft één van de betere actiefilms. Qua opzet is het een standaardverhaal dat ondertussen wat gedateerd is. In zijn tijd was Heat een vernieuwing. Michael Mann creëert anders wel een leuk 90's sfeertje met een kruising tussen Hillstreet Blues en Miami Vice. Maar dat zijn ook niet meteen de beste series in mijn ogen, dus desondanks spreekt het me qua vormgeving niet aan.
Een andere grote troef is de cast natuurlijk met hoogtepunten Al Pacino en Robert De Niro. Hier nog in groten doen, al heb ik Pacino toch al beter weten spelen. In regel is hij mijn favoriet van de twee, maar in deze film is het De Niro die het best uit de verf komt. Wel vuurwerk zijn de scènes waarin ze tegen elkaar komen. Prachtig om zien. Verder nogal wisselende rollen, al valt het nog wel mee. De vele rollen hebben te weinig kans om echt te groeien en zo krijg je vele minirolletjes. De vrouwen vielen dik tegen, enkel de piepjonge Natalie Portman deed het nog wel goed. Bij de mannen goed geacteerd, maar het blijven standaard figuren van ofwel politieagenten ofwel maffia criminelen. Niets opvallend.
Tot slot mag je ook enkele scènes niet vergeten. Alhoewel dergelijke bankovervallen en schietpartijen ondertussen al meer in de filmwereld vertoond zijn, maken deze hier toch wel indruk. Ik denk aan de geldwagen, de bankoverval en de bijhorende ontsnappingspoging. De criminele figuren (om het zo te noemen) komen zeer professioneel over. In dit soort films hebben normaal gezien de politieagenten (of de good guys) over het algemeen de overhand, wat hier beter verdeeld is.
Heat is met andere woorden een heel goeie actiefilm die zonder echt speciaal uit te pakken met baanbrekende cinema, toch een vuurwerkmix aflevert met sterke troeven op vlak van acteerwerk, actie en dialogen.
moviemafketel
- 19752 berichten
Heat around the corner. Als het te heet onder je voeten wordt zeg maar. Dus altijd moeten uitkijken voor het gevaar dat je gepakt kan worden door de politie.
guylopez93
maxroelofs
Erg goed!
Heat is een film waar ik al een tijd naar uit kijk. Robert De Niro mag dan al een van mijn favoriete acteurs zijn, Al Pacino is vaak ook zeer sterk. Ik was benieuwd of de combinatie zou werken in een kleine drie uur lange film.
Een erg sterke openingsscène is het begin van de jacht op meestercrimineel De Niro. Het duurt lang voordat de film echt begint te leven. In het begin is het allemaal nog niet erg interessant. Er gebeurd weinig en boeiend is het zeker niet. De bankoverval is het keerpunt van de film. ''De beste actiescène die we de laatste jaren hebben gezien. '' luidt het commentaar van USA Today achter op de Dvd. Iets wat erg goed te begrijpen valt. De film bloeit helemaal op, langzaam aan wordt het steeds boeiender. Iets wat erg belangrijk is voor een film met deze speelduur. De eindscène weet niet echt te verbazen maar het stelt ook weer niet teleur.
Acteerwerk is erg goed. De Niro speelde wel heel veel sterker dan Pacino. Dat je in een situatie als deze automatisch voor de bad-guy kiest getuigd alleen maar van formidabel acteerwerk. Ook een leuk bijrolletje van Portman wie ook erg goed blijft acteren.
Visueel stelt het allemaal weinig voor. Camerawerk was boven gemiddeld. Bij films is het soms storend dat het net vanuit de verkeerde hoek werd gefilmd. Hier werd het allemaal erg vakkundig gedaan, nergens storend.
Storend was wel het ontzettend langdradige, de bankoverval scène en het acteerwerk waren geweldig.
milus
Deze film is prima herkijkbaar. Het verhaal aangenaam in elkaar gevlochten en het acteerwerk laat je wel kijken. Bij het einde komt het me voor alsof naar 'Bullitt' is gekeken.
Je zou het bijna een waardevolle karaktertrek vinden dat de scene na de overval zonder filmmuziek en met handheld meteen meer reportageachtig overkomt. Normaal moet dat met dat modieuze cameragewiebel, hier is het veel eleganter opgelost.
Al Pacino vliegt hier en daar een beetje uit de bocht, zoals bij ( Phoenix/Give me all you've got! maar andere kant geeft het wel een bepaalde swing aan de film 'Cause she's got a great ass and you got your head all the way up it! . Ach ja, hij mag dat.
Mooi inelkaar geschoven, in elkaar smeltende verhaallijnen (altijd fijn), hier en daar een film-noir sweempje, lekkerrr acteerwerk met karakters.

Schot in de zaak: 'Heat 2' mogelijk overgenomen door Amazon MGM wegens onenigheid over budget

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Netflix pakt op 1 juli opnieuw uit met 'Heat' van Michael Mann

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

The Shawshank Redemption
Drama, 1994