MENU

Ronin (1998)

mijn stem
3,47
1981 stemmen

Verenigd Koninkrijk / Verenigde Staten
Actie / Misdaad
121 minuten

geregisseerd door John Frankenheimer
met Robert De Niro, Jean Reno en Natascha McElhone

In een wereld waarin niemand meer loyaal is en trouw kan worden gekocht, stelt IRA-agente Deirdre een team van huurlingen samen voor een geheime missie. Sam, Gregor, Vincent, Spence en Larry. De missie: het stelen van een geheimzinnige koffer, van wie en voor wie is onbekend, maar dat alle partijen bereid zijn om te moorden voor de inhoud is duidelijk.

TRAILER

288 BERICHTEN23 MENINGEN
zoeken in:
 
avatar van ArnoldusK
1,5
geplaatst op 30 maart 2013, 22:49 uur, permalink
Typische, dus voorspelbare, actiefilm. Echt standaardwerkje.
Was me aangeraden na mijn hoge beoordeling van Heat, maar zie nergens vergelijkingen.
Actiescènes die constant door bombastische muziek worden begeleidt en waar in het eerste half uur al veel ongeloofwaardige zaken gebeuren haalde me al uit de film. de Niro acteert prima, maar de rest glanst nergens. Die langdradige achtervolgingen... boh boh. Niet mijn ding, verder geen woorden aan vuil maken. 1,5*

4,0
geplaatst op 7 april 2013, 15:14 uur, permalink
"All good things come to those who wait." ... " !!!
Fantastische Actiefilm (Heropfrissing) !!! Heerlijke Actiefilm die echt geweldige
Actie scènes kent ... ! Vele auto achtervolgingen ... eentje zelfs in de tegengestelde richting
!
Geweldige vette achtervolgingen en vuurgevechten ! De cast is heerlijk met grote namen zoals o.a
Robert De Niro en Jean Reno ! Fijne Heropfrissing van wie pakt er eerst dat koffertje
!

avatar van kuiponok
3,5
geplaatst op 7 juni 2013, 20:58 uur, permalink
Puik filmpje met een topcast; niks mis met deze dus.

avatar van Aazhyd
3,0
geplaatst op 8 juni 2013, 8:30 uur, permalink
Best een aardige actiefilm voor de vrijdagavond, maar niet heel bizonder. De Niro heeft dit soort dingen al heel vaak gedaan.

Hoewel de film realistisch probeert over te komen, zijn de actiescenes volledig over de top. Ik heb niet kunnen tellen hoeveel auto's er worden vernield en hoeveel mensen zomaar kogels in hun lijf krijgen. Dat haalt het nivo van de film flink omlaag.

Het slot is ook nogal niksig en ik blijf met een ietwat katerig gevoel achter. Een krappe 3 sterren.

Ik lees nu in andere reacties dat sommige mensen deze film goed vinden vanwege de achtervolgingsscenes. Wtf? Die waren nu juist stomvervelend en erg irritant. Boemknal hengst, weer een auto de lucht in. En waarom ze er een sport van maken om tegen de rijrichting in te rijden is me ook een raadsel. Als je wilt ontkomen is dat toch echt het laatste wat je moet doen.

avatar van Karl van H.
2,0
geplaatst op 8 juni 2013, 19:02 uur, permalink
Heb het begin echt een stuk of tien keer gezien toen ik een klein jongetje was. Gisteravond dan eindelijk de rest gezien. Oordeel: tja. Hier en daar is de film wel cool, maar al met al worden het plot en de personages te weinig uitgewerkt om echt te kunnen boeien. De actiescènes boeien maar matig, idem voor de dialoogscènes. Met name het eind is erg slap. Tja, toen ik een klein jongetje was, had ik me toch een wat toffere film voorgesteld.

avatar van black swallow
3,0
geplaatst op 11 juni 2013, 1:33 uur, permalink
geen supertopper, geen slappe hap - een redelijke tussenin + voldoende -

2,5
geplaatst op 14 september 2013, 16:38 uur, permalink
ondanks de sterke kast een tegenvaller.

avatar van limafoxtrot91
4,5
geplaatst op 19 november 2013, 18:49 uur, permalink
Ronin is een klassieker die eind jaren 90 uitkwam maar nog weinig aan kwaliteit heeft ingeboet. Mooi samenspel tussen Reno en De Niro en legendarische achtervolgingscenes.

avatar van de grunt
3,0
geplaatst op 29 december 2013, 18:19 uur, permalink
Matig filmpje. het bewijs dat een topcast geen garantie is voor een goede film

De meeting in het cafe was aanvankelijk nog wel aardig, maar daarna ging het bergafwaards

Frankenheimer had veel meer in zijn mars getuige een aantal klasse-films uit zijn glorietijd:

Seconds
Seven Days in May
The Manchurian Candidate

avatar van Mars4i
3,5
geplaatst op 8 juni 2014, 11:00 uur, permalink
Een film die de punten van mij vooral krijgt voor de achtervolging scenes. Ik heb echt weer met plezier zitten kijken naar de achtervolging door de smalle straatjes met driftende auto's en handbrake turns. Het stukje tegen het verkeer in gaat iets over de top en doet wat nep aan (kan ook niet anders
)

Het verhaal zelf is redelijk interessant met een paar leuke plotwendingen. De film zelf geef in 2.5 sterren, maar de achtervolgingscenes geven hem een punt extra.

avatar van Gerlof1378
 
geplaatst op 30 juli 2014, 13:21 uur, permalink
Puike actie film, goed verhaal, coole acteurs, mooie achtervolgingsscènes die je 2 uur lang prima vermaakt. Als je hem nog niet hebt hij is te koop op dvd en of blu-ray voor onder de 10 euro.

3,5
geplaatst op 1 augustus 2014, 11:07 uur, permalink
goede actie film

avatar van baspls
4,5
geplaatst op 8 november 2014, 14:02 uur, permalink
"No questions. No answers. That's the business we're in. You just accept it and move on. Maybe that's lesson number three."

Een Ronin is een Japanse Samoerai wiens meester is vermoord. Deze Ronin gaat echter niet over Samoerai maar over de huurling Sam die samen met wat anderen word ingehuurd door IRA-agente Deirde om een mysterieuze koffer uit de handen van de Russische maffia te houden.

Een sterke rol van Robert DeNiro. Jean Reno en Natascha McElhone waren ook erg goed. Het acteerwerk in Ronin is helemaal in orde. Daarin onderscheid het zich van de standaard actiefilmpjes waar toch altijd wel een paar zeer slechte rollen in kunnen zitten.

Het verhaal van Ronin is erg sterk. Schrijver J.D. Zeik (grappige naam) heeft verder geen bekende titels op zijn naam staan, scriptschrijver David Mamet wel namelijk die andere geweldige actiefilm: The Untouchables (1987). Het word nergens erg vergezocht of over-the-top en blijft realistisch. DeNiro lijkt geboren voor de rol van personage Sam.

Aangezien het een film van eind jaren '90 was was ik er op voorbereid actiescènes te zien met een hoop CGI-spektakel. Gelukkig werd ik zeer positief verrast, er zit namelijk helemaal geen CGI in. De hele film is op locatie opgenomen op twee scènes na, de scene dat Sam en Vincent van Jean-Pierre weg rijden en de openingsscène. De achtervolgingsscènes zijn spectaculair en heel erg goed gefilmt. Er zit niet veel overdreven actie in deze film een paar gave shoot-outs en achtervolgingen waarvan de stunts allemaal erg goed zijn. 80 auto's zijn verloren gegaan tijdens de opnames en wel 300 stuntchauffeurs zijn gebruikt, waaronder F1 coureur Jean-Pierre Jarier. Acteur Skipp Sudduth heeft al zijn stunts zelf gedaan.

Verder is de cinematografie van de film erg sterk. De hele film is erg mooi opgenomen. Ook de Japanse letters tijdens de opening vind ik wel wat hebben. De muziek klinkt ook een beetje Japans op sommige momenten. Tijdens het ballet is o.a. Rhapsody on a Theme of Paganini uit Somewhere in TIme (1980) gebruikt.

Al met al weer een zeer sterke film. Heb me prima vermaakt.
Aanrader

avatar van royals
4,0
geplaatst op 6 december 2014, 17:55 uur, permalink
Spetterende achtervolgingen door de stad, avontuurlijk, spannend. Goed gefilmd, goede acteur chemistry. Een soort Borne Identity maar met meer autogescheur.

avatar van Eraser2
 
geplaatst op 21 januari 2015, 11:11 uur, permalink
Het is of de auto achtervolging van deze film of die van the bourne identity die op SBS te zien elke maand zo'n beetje. Vanavond is deze aan de beurt, toch maar eens gaan kijken.

avatar van HALVE TAMME.
4,0
geplaatst op 21 januari 2015, 17:32 uur, permalink
''Vele bekende gezichten passeren de revue''.

Ronin (1998) is een zeer goede nighties actie / misdaad film die geen seconde verveeld.
Het gebrachte verhaal blijft voor mij aantrekkelijk om naar te kijken en wordt naar mijn
mening dan ook super strak uitgevoerd.

Het acteerwerk is solide & tevens beschikt deze film over een geweldige spannende
sfeer gekoppeld aan achtervolgingsscènes die je hart sneller doen kloppen.

4 solide sterren van mijn kant voor Ronin (1998).

avatar van Al DeNiro
 
geplaatst op 21 januari 2015, 22:57 uur, permalink
Altijd gehouden van films waarin een groep criminelen allerlei klusjes doen. Zo had je in 90s ook de films van Tarantino, Heat, The Usual Suspects. Ronin is niet van zelfde niveau, maar zeker wel goed. Sterk verhaal, prima geacteerd en ook veel spannende actie/achtervolgingen. Wat ik wel minder vond zijn de vuurgevechten. Te snel in beeld gebracht en te weinig geluid. Tweede helft van de film was ook niet zo boeiend als de eerste.

avatar van blurp194
4,0
geplaatst op 11 februari 2015, 23:36 uur, permalink
Herzien, en dat is een fijn feest van herkenning. Enorm sterke sfeer, mooie rollen - van De Niro verwacht je dat wel, en van Reno is het altijd een prettige verrassing. Maar de andere acteurs - die toch een wat mindere naam hebben, en ook nogal wat films op hun lijstje hebben staan waarin ze bepaald minder presteren - zijn hier ook enorm op dreef.

Wel valt in de tweede helft de sfeer wat teveel weg, valt de spanning net een beetje weg. De mooie achtervolgingen - fijn met alleen autogeluiden, en niet een of ander ontoepasselijk muziekje eronder - compenseren dat wel voor een deel, toch is dat de grote makke die de film van een meesterwerk afhoudt.

De vraag waar de titel op slaat blijft gelukkig genoeg open. Net als wat er in die - ohja. Les nummer twee.