Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch
Releasedatum: 14 januari 1999
Bekijk via Prime Video
Plot Ronin
"Your ally could become your enemy."
In een wereld waarin niemand meer loyaal is en trouw kan worden gekocht, stelt IRA-agente Deirdre een team van huurlingen samen voor een geheime missie. Sam, Gregor, Vincent, Spence en Larry. De missie: het stelen van een geheimzinnige koffer, van wie en voor wie is onbekend, maar dat alle partijen bereid zijn om te moorden voor de inhoud is duidelijk.
Sam
Jean-Pierre
Mikhi
Natacha Kirilova
MoKi*
mmm .... lekkere actie/thriller ik heb eigenlijk geen echte saaie stukken gezien.
De achervolgingen zijn spectaculair en af en toe beetje onrealistisch maar dat wel heel leuk om te zien.
Verder vind ik het plot ook best goed en spannend dus al met al 4 sterren
remco_1984
Tsja heeft robert de niro wel is in een slechte film gespeeld dan? Kan ik me niet voorstellen!
predator
- 1948 stemmen
Spannende film met een hoop lekkere actie en spectaculaire achtervolgingen. Alleen dat einde is een afknapper. Jammer.....
HiLL
Geweldige film met een pracht cast! Een van de weinige films waarin ik de achtervolgingsscenes echt goed vind. Niet dat standaard slingerwerk. Verder een goeie, spannende film met arghh nee oja!! momenten
HiLL
Verder vind ik het plot ook best goed en spannend dus al met al 4 sterren
Die ik dan juist in deze film wel realistisch vind
xangadix
Zoals..
Sam's Song, Born to Win, We're No Angels, Flawless, City by the Sea, Showtime...
m44r73n
Redelijke film. Niet top.
Zoals eerder gezegd, auto achtervolgingen : mooi weergegeven.
Fredo Corleone
Redelijke film.
Leuke Cast, Leuke achtervolgingen, en een redelijk leuk verhaal. Ik laat het op 3 sterren.
aldert007
Echt een mooie film, vooral de achtervolgingen zijn heel cool. En een goede cast, ik vind het 4 sterren waard.
Dead01
- 1977 stemmen
Film viel goed mee,goeie acteurs en degelijk verhaal.Achtervolgingen zijn goed maar je weet uit eindelijk toch het einde.
3sterren.
Jorick
Een sterke misdaadfilm, met zoals al eerder vermeld, goede achtervolgingsscenes. Op bepaalde momenten best spannend en De Niro en Reno speelden hun rol goed. Een film die in zijn genre boven het gemiddelde uitkomt. 3.5*
moon44
een sublieme aktiefilm. leuke straatjes in parijs.
alleen er blijft een vraag wat was de inhoud van het koffertje?
sju
Actievolle, maar wel wat rommelige film. goede rollen, maar de rol van Sean Bean mocht wel wat groter. verhaal werd niet lekker uitgelegd. Het zag er wel stoer uit... ***
SuperSideSwipe
Jean Reno en Rober de Niro zijn echt een uitstekend duo in deze film. Allebij heel cool en in controle de hele tijd. Een zeer goede en mooie film waar ik erg van heb genoten!
4,0
Staat verdacht laag trouwens. Eén van de betere actiefilms vond ik zelf altijd. Misschien maar weer eens een keer zien.
jeroen3621
Ik vond het een super film, goed verhaal, verhaallijn met veel afwisseling en goede acteurs.
djelle
Geen slechte actiethriller, hoewel het echter wel een sterk deja-vu gehalte heeft. Zeker met die verraders en vertrouwenspersonen en zo... Die veelgebruikte plotwendingen kunnen soms erg de keel uithangen en de pret wat storen. Bij deze was dit dan ook deels het geval. Gelukkig werd dit voor een groot stuk dan weer goed gemaakt door vrij goeie actiescenes met een groot gevoel voor spectakel. Ook de stijlvolle manier van filmen en enkele sfeervolle scenes konden de droge dialogen wat aangenamer maken.
Dus al bij al iets beter dan de middenmoot, maar nergens echt bijzonder. Leuke actiefilm, maar ik heb ze nog beter gezien... 3*
Gehenna
Kort maar krachtig..Geweldige actiefilm..maar wat zit er nou in die koffer?
Goodfella_90
Zeer vermakelijke film. Het verhaal was misschien wat simpel, maar dat stoort totaal niet. De achtervolgingsscenes zijn prachtig en erg spectaculair! Echt zo'n film om je geluid lekker hard te zetten.
Ook De Niro was zeker een meerwaarde voor de film.
Eigenlijk zat hier alles in wat je van een actie-film kan verwachten, maar dan wel allemaal een klasse beter.
Een echte aanrader voor de actie-liefhebbers dus. 4.0*
wesbrina
Een sterke Robert de Niro!
Een goeie actiefilm met geweldige achtervolgingsscenes zoals je die later ook ongeveer in `The Bourne Identity`zag. 4 punten.
Leno
Het blijft een zeer onderhoudende film. Er hangt een wat mysterieus sfeertje, wie is te vertrouwen? En wat is er toch precies met dat koffertje?
De vertolkingen zijn uitstekend, vooral DeNiro en Skarsgård spelen goed. Het verhaal stelt verder weinig voor, maar de regie van Frankenheimer, de montage en de autoachtervolgingen maken het een prima film.
AHWA
Ongeveer driekwart gezien, helaas in slaap gevallen. Aardig filmpje tot dus ver met degelijke rollen van De Niro en Skarsgard.
Ik hou het voorlopig even op 3*
predator
- 1948 stemmen
goede achtervolgingsscenes, spectaculair verfilmd, maar het scenario is toch wel een enorme afknapper. Daardoor redelijk, maar ook niet meer dan dat.
Materny
Vond de acteerprestaties zeker niet slecht alleen het verhaal is slecht uitgewerkt..
Af en toe sukkel je echt weg, maakt niet uit hoe goed de mensen ook acteren.
Maar laten we nu niet haastig zijn en zeggen dat dit een waardeloos prul is.
Vond het een aardige film met goede acteerprestaties die het toch redelijk doet zonder het gebruik van Se.
CAPIpsv
spectaculaire achtervolgingsscenes, met al die peugeot'jes.
Goede acteerprestaties, en een hoop actie.
Absoluut een aanrader.
4****
Fangs (crew films)
Alleen om de drie fantastische auto-achtervolgingen al de moeite waard. Verder erg goed acteerwerk, maar het verhaal had sterker gekund. Desondanks een lekker rauwe, ruwe en actievolle misdaadfilm! 4*
Dylan Blanker
Een sterke actiethriller, die van het begin tot het einde erg spannend, boeiend en vermakelijk blijft. Bovendien met topacteurs, en topacteerwerk. Verder bevat de film mooie en goede actieopnames, bijvoorbeeld de actie met die Audi (spookrijden), wat echt fantastisch is gefilmd. En de film heeft een spannend einde! **** (4 sterren).
Echt de moeite waard!

Misdaadthriller 'Ronin' met Robert De Niro wordt morgenavond uitgezonden op televisie

Heat

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

L.A. Confidential
Misdaad / Thriller, 1997
parijs, frankrijkfrankrijkarms dealhuurlingaudi overvalimpostorcase geweldice skatingcomputer expertex kgbpreparationcellular phone tracemerry go round