• 9.374.245 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Jean Reno en Natascha McElhone

Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch

Releasedatum: 14 januari 1999

Plot Ronin

"Your ally could become your enemy."

In een wereld waarin niemand meer loyaal is en trouw kan worden gekocht, stelt IRA-agente Deirdre een team van huurlingen samen voor een geheime missie. Sam, Gregor, Vincent, Spence en Larry. De missie: het stelen van een geheimzinnige koffer, van wie en voor wie is onbekend, maar dat alle partijen bereid zijn om te moorden voor de inhoud is duidelijk.

avatar van MoKi*

MoKi*

mmm .... lekkere actie/thriller ik heb eigenlijk geen echte saaie stukken gezien.

De achervolgingen zijn spectaculair en af en toe beetje onrealistisch maar dat wel heel leuk om te zien.

Verder vind ik het plot ook best goed en spannend dus al met al 4 sterren

avatar van remco_1984

remco_1984

Tsja heeft robert de niro wel is in een slechte film gespeeld dan? Kan ik me niet voorstellen!

avatar van xangadix

xangadix

Lots and lots of them..!

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

Spannende film met een hoop lekkere actie en spectaculaire achtervolgingen. Alleen dat einde is een afknapper. Jammer.....

HiLL

Geweldige film met een pracht cast! Een van de weinige films waarin ik de achtervolgingsscenes echt goed vind. Niet dat standaard slingerwerk. Verder een goeie, spannende film met arghh nee oja!! momenten

xangadix schreef:

Lots and lots of them..!

Zoals..

MoKi* schreef:

Verder vind ik het plot ook best goed en spannend dus al met al 4 sterren

Die ik dan juist in deze film wel realistisch vind

avatar van xangadix

xangadix

HiLL schreef:

Zoals..

Sam's Song, Born to Win, We're No Angels, Flawless, City by the Sea, Showtime...

avatar van m44r73n

m44r73n

Redelijke film. Niet top.

Zoals eerder gezegd, auto achtervolgingen : mooi weergegeven.

avatar van Fredo Corleone

Fredo Corleone

Redelijke film.

Leuke Cast, Leuke achtervolgingen, en een redelijk leuk verhaal. Ik laat het op 3 sterren.

avatar van aldert007

aldert007

Echt een mooie film, vooral de achtervolgingen zijn heel cool. En een goede cast, ik vind het 4 sterren waard.

avatar van Dead01

Dead01

• 1977 stemmen

Film viel goed mee,goeie acteurs en degelijk verhaal.Achtervolgingen zijn goed maar je weet uit eindelijk toch het einde.

3sterren.

avatar van Jorick

Jorick

Een sterke misdaadfilm, met zoals al eerder vermeld, goede achtervolgingsscenes. Op bepaalde momenten best spannend en De Niro en Reno speelden hun rol goed. Een film die in zijn genre boven het gemiddelde uitkomt. 3.5*

avatar van moon44

moon44

een sublieme aktiefilm. leuke straatjes in parijs.

alleen er blijft een vraag wat was de inhoud van het koffertje?

avatar van sju

sju

Actievolle, maar wel wat rommelige film. goede rollen, maar de rol van Sean Bean mocht wel wat groter. verhaal werd niet lekker uitgelegd. Het zag er wel stoer uit... ***

avatar van SuperSideSwipe

SuperSideSwipe

Jean Reno en Rober de Niro zijn echt een uitstekend duo in deze film. Allebij heel cool en in controle de hele tijd. Een zeer goede en mooie film waar ik erg van heb genoten!

4,0

Staat verdacht laag trouwens. Eén van de betere actiefilms vond ik zelf altijd. Misschien maar weer eens een keer zien.

avatar van jeroen3621

jeroen3621

Ik vond het een super film, goed verhaal, verhaallijn met veel afwisseling en goede acteurs.

avatar van djelle

djelle

Geen slechte actiethriller, hoewel het echter wel een sterk deja-vu gehalte heeft. Zeker met die verraders en vertrouwenspersonen en zo... Die veelgebruikte plotwendingen kunnen soms erg de keel uithangen en de pret wat storen. Bij deze was dit dan ook deels het geval. Gelukkig werd dit voor een groot stuk dan weer goed gemaakt door vrij goeie actiescenes met een groot gevoel voor spectakel. Ook de stijlvolle manier van filmen en enkele sfeervolle scenes konden de droge dialogen wat aangenamer maken.

Dus al bij al iets beter dan de middenmoot, maar nergens echt bijzonder. Leuke actiefilm, maar ik heb ze nog beter gezien... 3*

avatar van RDS

RDS

predator schreef:

Alleen dat einde is een afknapper. Jammer.....

het alternatieve einde was nog veel slechter....

avatar van Gehenna

Gehenna

Kort maar krachtig..Geweldige actiefilm..maar wat zit er nou in die koffer? 4.5*

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Zeer vermakelijke film. Het verhaal was misschien wat simpel, maar dat stoort totaal niet. De achtervolgingsscenes zijn prachtig en erg spectaculair! Echt zo'n film om je geluid lekker hard te zetten. Ook De Niro was zeker een meerwaarde voor de film.

Eigenlijk zat hier alles in wat je van een actie-film kan verwachten, maar dan wel allemaal een klasse beter.

Een echte aanrader voor de actie-liefhebbers dus. 4.0*

avatar van wesbrina

wesbrina

Een sterke Robert de Niro!

Een goeie actiefilm met geweldige achtervolgingsscenes zoals je die later ook ongeveer in `The Bourne Identity`zag. 4 punten.

avatar van Leno

Leno

Het blijft een zeer onderhoudende film. Er hangt een wat mysterieus sfeertje, wie is te vertrouwen? En wat is er toch precies met dat koffertje?

De vertolkingen zijn uitstekend, vooral DeNiro en Skarsgård spelen goed. Het verhaal stelt verder weinig voor, maar de regie van Frankenheimer, de montage en de autoachtervolgingen maken het een prima film.

avatar van AHWA

AHWA

Ongeveer driekwart gezien, helaas in slaap gevallen. Aardig filmpje tot dus ver met degelijke rollen van De Niro en Skarsgard.

Ik hou het voorlopig even op 3*

avatar van predator

predator

• 1948 stemmen

goede achtervolgingsscenes, spectaculair verfilmd, maar het scenario is toch wel een enorme afknapper. Daardoor redelijk, maar ook niet meer dan dat.

avatar van Materny

Materny

Vond de acteerprestaties zeker niet slecht alleen het verhaal is slecht uitgewerkt..

Af en toe sukkel je echt weg, maakt niet uit hoe goed de mensen ook acteren.

Maar laten we nu niet haastig zijn en zeggen dat dit een waardeloos prul is.

Vond het een aardige film met goede acteerprestaties die het toch redelijk doet zonder het gebruik van Se.

avatar van CAPIpsv

CAPIpsv

spectaculaire achtervolgingsscenes, met al die peugeot'jes.

Goede acteerprestaties, en een hoop actie.

Absoluut een aanrader.

4****

avatar van Fangs

Fangs (crew films)

Alleen om de drie fantastische auto-achtervolgingen al de moeite waard. Verder erg goed acteerwerk, maar het verhaal had sterker gekund. Desondanks een lekker rauwe, ruwe en actievolle misdaadfilm! 4*

avatar van Dylan Blanker

Dylan Blanker

Een sterke actiethriller, die van het begin tot het einde erg spannend, boeiend en vermakelijk blijft. Bovendien met topacteurs, en topacteerwerk. Verder bevat de film mooie en goede actieopnames, bijvoorbeeld de actie met die Audi (spookrijden), wat echt fantastisch is gefilmd. En de film heeft een spannend einde! **** (4 sterren).

Echt de moeite waard!