Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch
Releasedatum: 14 januari 1999
Bekijk via Prime Video
Plot Ronin
"Your ally could become your enemy."
In een wereld waarin niemand meer loyaal is en trouw kan worden gekocht, stelt IRA-agente Deirdre een team van huurlingen samen voor een geheime missie. Sam, Gregor, Vincent, Spence en Larry. De missie: het stelen van een geheimzinnige koffer, van wie en voor wie is onbekend, maar dat alle partijen bereid zijn om te moorden voor de inhoud is duidelijk.
Sam
Mikhi
Natacha Kirilova
AjaxRulezzz
- 2085 berichten
Niet echt een superspeciale film, gewoon een leuke actiefilm.
mnrk
Dit was een prima actiefilm met een zeer prima groep acteurs erin.
Robert De Niro, Jean Reno , Natascha McElhone , Sean Bean, Stellan Skarsgard en Jonathan Pryce zijn prima op dreef in deze film.... de actie was goed verzorgd en de achtervolgingen zagen er ook goed uit.
diankojo
Goede combi van misdaad en actie!
De lange achtervolging met twee auto's die ongeschonden met grote snelheid tegen het verkeer in rijden, vond ik wat te lang duren en wat te onwaarschijnlijk....
Maar film die moeite waard is om te zien!
gvlaere
Een goede actie film met een goed en spannend verhaal. Voor mij een film die ik zeker nog eens voor een 2e keer zal willen zien!
Forrest001
Dat ik deze film goed vind komt voor een groot deel voor rekening van de hoofdrolspelers. Zij maken het voor mij de moeite waard om de film te kijken. De beelden zijn prima, goede aktiescenes etc. etc.
Toch had ik soms moeite geconcentreerd te blijven, omdat het verhaal nogal dunnetjes was. Het belang van de koffer was onduidelijk, en aan het eind weet ik nog niet wat er in die k*tkoffer zit, maar moest wel belangrijk zijn omdat er zoveel mensen voor sterfen. Motieven spelen echter in dit soort verhalen wel een belangrijke rol, zowel die van de deelnemers als die van het doel van alle aktie.
Het thema van de film, de ronin, vind ik ook vergezocht. Ronin passen perfect in de Japanse traditie, maar in de film gaat het hooguit om huurlingen, niet om mannen die hun meester verloren hebben.
Het acteerwerk van zowel De Niro als Reno is een genoegen om naar te kijken, dus vandaar toch een ruime voldoende.
jipt
Vond het acteerwerk nogal standaard. Vooral van De Niro, Reno ben ik niet zo'n fan van, de man heeft nog nooit een bijzondere performance neergezet. Ze hadden zo twee andere acteurs neer kunnen zetten en die boefje kunnen laten spelen. Is volgens mij eerder de naam en de verschijning van zo'n acteur dat het bij veel mensen goed doet.
Castaway
@ jipt.
Dat reno nog nooit een bijzondere performance heeft neergezet kun je toch niet daadwerkelijk menen? Om er maar een te noemen Leon the professional is toch wel een klassieker. Maar smaken verschillen.
jipt
Oja, Lèon is een goede rol, niet geniaal, maar wel meer dan goed. Voor de rest speelt hij altijd dezelfde soort personages.
Vinokourov
Robert de Niro en Jean Reno doen het wel oke in deze actiethriller. Maar heel erg te spreken ben ik niet over Ronin. Het heeft te veel twists en last van plotholes. En dat allemaal om een geheimzinnige koffer die koste wat kost in het bezit van iedereen moet komen! Op een gegeven moment maakt het allemaal niets uit. Anyway, de achtervolgingsscenes waren duidelijk het hoogtepunt, Parijs blijft een tof decor om doorheen te crossen.
mod122
Een heerlijke actiefilm die altijd spannend is en waar ik altijd bij aan het gissen was wat er ging gebeuren. Helaas blijf je achter met weinig antwoorden, zoals eerder gezegd wat zit er in de koffer, wie was de scherpschutter, waar kende Sean Bean Robert de Niro van? etc etc
Vooral de Niro en Reno zijn fenomenaal.
notoirefilmhater
Vroeger top, maar komt tegenwoordig wat oubollig over. De twists en plotholes zijn inderdaad ook niet erg geloofwaardig.
De film begint zeer sterk met grootse actie, goede acteerprestaties en een spannend verloop. De auto achtervolging wordt weinig geëvenaard in de filmwereld en zorgt absoluut voor een meerwaarde. En ook qua spanning lijken alle truuks te werken. Als kijker moet je zelf aan de informatie komen. Telefoongesprekken die je enkel ziet, zonder ze mee te kunnen beluisteren bijvoorbeeld. Of de inhoud van de koffer. Gewoonlijk wordt er één of andere cliché wapen of technologische uitvinding in het verhaal geschreven.
Later zakt de film wat in elkaar. Niet dat het ineens slecht wordt, maar het verloop van een film moet toch minstens het niveau houden of nog beter in stijgende lijn gaan richting geweldige finale. Maar de pluspunten maken gelukkig veel goed.
jaank
Goede film. Niet altijd even realistisch, maar mooie rollen en een erg sterke cast!
Het is wel zaak om mee te denken tijdens de film omdat niet alle informatie direct aan de kijker word toegespeeld, maar dit kan prima zelf worden ingevuld en dat zorgt er ook weer voor dat de film blijft boeien!
Ik heb er van genoten!
Driello
Boeiende actiefilm die regelmatige rustpunten kent waarin langzaamaan een deel van de 'achtergrond' wordt duidelijk gemaakt.
De actiescenes zijn prima en robuust, de vrouwelijke lead is errug lekker en het acteerwerk is goed. Orginele shots her en der.
Wat onnodig is die hint naar de vroegere romance tussen Sam en Deirdre.
Op een gegeven moment verzandt de film een beetje in 'koffertje wisselen', wat jammer is. En die hele gebeurtenis met de russen en de ijsshow detoneerde een beetje met de rest van de film.
Dat de inhoud van de koffer illuster is en bleef in de film is sterk, maar langzaamaan raakte het belang van die koffer een beetje naar de achtergrond door de vele kleine mini-plotjes.Dat nam ook de urgentie van het bemachtigen van die koffer wat weg.
Las een post dat de link met de japanse Ronin ontbrak. Ik zie dat als volgt: Het hele team handelt voor een meester die ze niet kennen. Ze zijn dus in feite zonder meester, net als de Ronin.Maar goed, ik geef er ook maar een slinger aan.
Humphrey
Wat een briljant acteur is die Jean Reno toch
. Samen met Robert De Niro krijg je dan natuurlijk een uitstekende mix. Heerlijke actiescènes en een prima verhaal. Schitterende film. 4,5*.
chevy93
Komt heel traag op gang en het wordt pas interessant na een uur. Het laatste uur is heel goed en leek er zelfs even een voldoende uit te halen, maar het einde kwam kracht te kort. Matig acteerwerk van de cast. De Niro is niet geschikt voor dit soort rollen, Jean Reno speelt te veel op de automatische piloot en Natascha McElhone overtuigd niet. Een vrij doorsnee actie/misdaad-film waarbij er buiten de actie weinig te genieten valt. Nu is er in het tweede uur genoeg actie om niet saai te worden, maar om nou te spreken van een film waar ik echt met plezier naar gekeken heb? Dat dan weer net niet.
Rarara
ik kan maar niet van de indruk ontdoen dat deze film hoofdzakelijk gefinancierd is door de franse toeristenbureau. wat een ansichtkaarten- film. samen met t nogal vlakke geacteer van zo beetje de hele cast kan ik er moeilijk inkomen. helaasss
Fast Eddy
Leuke actiefilm.
Vooral de achtervolgingsscenes met de auto's vond ik goed.
Een iets wat tragere start, maar 1x daarna geen moment verveeld.
Angelo2
Goede film met goed acteerwerk en een paar goede actiescenes (achtervolging enzo). Film werd nergens saai. Toch apart dat veel mensen bij actiefilms altijd mopperen dat sommige dingen/scenes ongeloofwaardig zijn. Waarom is dat een minpunt...bij dit soort films is het juist leuk om soms een beetje over de top te gaan. Ieder zijn mening natuurlijk.
Rogyros
Zo erg gaat deze toch helemaal niet over de top? Het is toch geen Mission Impossible 2. En ik vind hem eigenlijk ook niet zo ongeloofwaardig. Het is niet zo als bijvoorbeeld het einde van Die Hard.
Toch?
Angelo2
Toch?
hjcool
Tegengevallen! Het is net een voldoende door De Niro en Reno. Maar andere acteurs vielen erg tegen! Actie scenes werden te vaak onwaarschijnlijk. En het verhaal was gewoon niet goed uitgewerkt! Moeilijk te volgen. Had er meer van verwacht als ik kijk naar het gemiddelde cijfer hier en op IMDB.
martijn011
- 2034 berichten
Een matige actiefilm die alleen weet uit te blinken in uitstekend camerawerk tijdens de auto-achtervolgingen en het goede acteerwerk van Robert de Niro en Jean Reno. Verder is het matigheid troef en al die zogenaamde twists boeiden me voor geen meter. Het verhaal is ook maar matig en wordt nergens echt interessant. Het kon me ook niet veel interesseren wat er nou precies in de koffer zat, ook al werd er zeer mysterieus over gedaan.
De soundtrack was ook totaal ongepast, hoort eerder bij een zwoele romantische film in plaats van een actiefilm.
Kan niet anders dan een onvoldoende geven, had hier veel meer van verwacht!
Leuke film met degelijk acteerwerk en een aantal prima achtervolgingen.
Vooral dat laatste maakt dit nog aangenaam kijkvermaak. De spectaculaire achtervolgingen zien er erg goed uit en zijn alleen al de moeite waard om deze film eens een keer op te zetten. Voor de rest is het allemaal erg degelijk. De Niro en Reno spelen hun rol naar behoren, maar hebben het beiden ook wel eens beter gedaan.
Het script is redelijk, niet echt bijzonder, maar heeft op een gegeven moment net een paar plot-twists teveel, wat ten koste gaat van de geloofwaardigheid en de spanning. Een twistje minder, waardoor de tijdsduur iets korter zou zijn, was waarschijnlijk een betere keuze geweest. Maar goed, het vermaakt dus allemaal wel, is redelijk vakkundig gemaakt en de actiescènes zijn gewoon erg goed.
Roger Thornhill
De film als geheel is qua plot niet erg dwingend, maar de individuele scènes zijn ijzersterk en spannend: de scène onder de brug, de achtervolging door Nice, het amfitheater in Arles, de operatie van De Niro en het spookrijden dwars door Parijs. Daardoor blijft de film toch boeiend, hoewel helaas juist de laatste "set piece" (de ijsbaan) dan weer niet zo geweldig is. En de scène in het café met De Niro en Reno nadat Skarsgard ze heeft bedrogen komt op mij altijd enigszins ridicuul over: effe filosoferen, dít kan het niet zijn, dát kan het niet zijn... dus moet de vork zó en zó in de steel zitten... en we zijn eruit! De scenarioschrijver wist het kennelijk ook even niet meer. Maar goed, al met al dus toch een leuke en spannende film vanwege de details. "Now if you don't mind, I'm gonna pass out."
Sergio Leone
Erg matig.
Het vage begin doet nog hopen op enkele verrassende plotwendingen, maar dat blijkt al snel vergeefse hoop. In twee uur gebeurt er teleurstellend weinig en blijkt Ronin niet meer dan wat aaneenschakelingen van (te lange) achtervolgingen, afgewisseld met filosofische gesprekken tussen "vrienden" Sam en Vincent - de geloofwaardigheid van die vriendschap is overigens ver te zoeken.
Het enige wat nog een beetje leuk is is het feit dat je in het ongewisse wordt gelaten inzake de inhoud van de koffer.
De sterrencast stelt overigens teleur. Robert De Niro is miscast - volgens mij hadden de makers een tweede Heat in gedachten -, Jean Reno is erg duf, Natascha McElhone komt geen moment geloofwaardig over met dat vreselijke accent en ook Jonathan Pryce is vrij irritant. De enigen die nog iets van hun rolletje kunnen maken zijn Sean Bean en (vooral) Stellan Skarsgård, maar zij krijgen dan weer amper ruimte om te acteren.
Aan actie ontbreekt het Ronin niet. Er komen vooral veel achtervolgingen voorbij. Die zijn niet eens zo slecht in beeld gebracht, maar duren dan weer zo lang dat saaiheid op de loer ligt.
Voorts is het allemaal soberheid troef. Zo'n scène als die aan de schaatspiste had veel en veel spannender kunnen zijn.
Matthiasc88
Degelijke film, met een goed spelende De Niro.
Het verhaal zelf blijft eerder vlak, de "car-chases" daarentegen zijn wel uitstekend!
De muziek past niet echt bij de film.
hutsekluts
uitstekende cast die een goed script vertaalt in een onderhoudend verhaal. De auto-achtervolgingsscene deed heerlijk jaren70-80 aan. Prima.

Misdaadthriller 'Ronin' met Robert De Niro wordt morgenavond uitgezonden op televisie

Heat

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

L.A. Confidential
Misdaad / Thriller, 1997
parijs, frankrijkfrankrijkarms dealhuurlingaudi overvalimpostorcase geweldice skatingcomputer expertex kgbpreparationcellular phone tracemerry go round