• 9.375.183 stemmen

Met onder meer: Robert De Niro, Jean Reno en Natascha McElhone

Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch

Releasedatum: 14 januari 1999

Plot Ronin

"Your ally could become your enemy."

In een wereld waarin niemand meer loyaal is en trouw kan worden gekocht, stelt IRA-agente Deirdre een team van huurlingen samen voor een geheime missie. Sam, Gregor, Vincent, Spence en Larry. De missie: het stelen van een geheimzinnige koffer, van wie en voor wie is onbekend, maar dat alle partijen bereid zijn om te moorden voor de inhoud is duidelijk.

avatar van @quikfit

@quikfit

Spannende thriller met goede acteurs.

avatar van noknoke

noknoke

Spannende film met een zeer goede filmcast.

avatar van FunkyMonk

FunkyMonk

Deniro zn kop alleen al tijdens die achtervolging (aandie tunnel) is briljant.

avatar van navles

navles

vette film.. vette audi s8 die tyd

avatar van Weertenaar

Weertenaar

Hmmm, voor mijn gevoel brengt men zich er te gemakkelijk vanaf: 3.00 (3.20)

Na een mystieke, sfeervolle openingsscene zien we een sterk eerste uur, maar vanaf dat moment lijkt de prent al zijn troeven te hebben verspeeld, want het niveau zakt langzaam weg naarmate het einde dichterbij komt. Een plottwistje teveel en een te ver doorgevoerde achtervolgingsscene zijn daar met name debet aan. En dat is jammer, want met de cast beschikt men over een sterke troef (behoudens de wat flegmatieke McElhone) en wordt het script overzichtelijk geleid door Frankenheimer, ondanks dat het plot zijn kracht zoals gezegd langzaam verliest. Cinematografisch oogt het geheel verzorgd en overtuigen de actie- en achtervolgingsscenes over het algemeen voldoende. Verder ondersteunen de decors en opnamelocaties het geheel goed en is de montage redelijk geslaagd te noemen, doch soms wat afgeraffeld. Het tanende niveau kost Ronin een halve ster.

avatar van Minotaures

Minotaures

Een misdaadfilm die je een keertje moet zien hebben.

Redelijk acteerwerk, dorpen in Frankrijk waren mooi te zien, actiescènes waren uitstekend in beeld gebracht en natuurlijk een goed verhaal.

Het begon allemaal al interessant; een aantal onbekenden komen bij elkaar om een missie te volbrengen (een beetje hetzelfde als Reservoir Dogs), langzaam wordt 't groepje hecht en begint de spanning op te bouwen naarmate de missie dichterbij komt en dan gaat het (natuurlijk) mis, om dan vervolgens een kat-en-muis-spel te krijgen die een spoor van bloed, lijken en vernietiging achterlaat. Het einde (de schaatsarena) vond ik persoonlijk een beetje teleurstellend en zwak.

Maar de actiescènes, de Audi-achtervolgingen en de professionele uitvoering van hun missie zijn al genoeg om het een keertje op te wagen.

avatar van niethie

niethie

Fijne sfeer, mooie locaties, actiescenes (die achtervolgingen!) maar echt bijzonder vond ik hem verder niet. DeNiro speelt een beetje op de automatische piloot en Reno vond ik maar matig. Verder rammelt het script nogal, is de film net een klein kwartiertje te lang en deed die lichte samurai symboliek, die af en toe een beetje doorscheen, nogal forced aan. Een gevoel wat ik altijd wel heb als het in (moderne) Amerikaanse producties gebruikt wordt, vooral als het toch echt niet meer is dan een doorsnee misdaad verhaaltje. Maar goed als je daar een beetje doorheen kijkt is het nog best vermakkelijk allemaal hoor, je kan ook teveel zeiken natuurlijk.

avatar van the new guy

the new guy

Toch maar een kleine opwaardering naar 3.5. Het plot zit toch sterk in elkaar met geweldige achtervolgingen. Het einde is erg cliche, dat is jammer, verder een echte jaren 90 klassieker.

avatar van ehs21

ehs21

Aardige film die zeker de moeite waard is om eens te bekijken. Het verhaal is op zich niet heel speciaal maar wel redelijk goed uitgevoerd. Op het laatst wordt het wel iets te rommelig met teveel plottwists en komt het koffertje te vaak en te snel in andere handen. De achtervolgingsscene duurde wat mij betreft ook iets te lang. Een kwartier lang al slalommend tegen het verkeer in rijdend, waar de 2 auto's overal goed doorheen komen terwijl de gewone weggebruikers volop over de kop slaan en botsen gaat me iets te ver. Verder zorgen de goede cast en leuke franse locaties ervoor dat de film net boven de middelmaat uitkomt. 3*

avatar van donkied

donkied

Gewoon een heerlijke actiefilm zonder erg complex verhaal. Zeer goed acteerprestaties van DeNiro maar ook van McElhone. Meestal ben ik niet zo weg van haar maar in deze film is ze bijzonder goed op haar plaats.

avatar van Ceeda7

Ceeda7

Te lange achtervolgingscènes, belabberde Ierse accenten, maar verder nix op aan te merken. Toch heb ik het gevoel dat deze film helemaal niet hoefde te bestaan. Of misschien wel, om Jason Bourne op te wekken.

avatar van maarten1991

maarten1991

Die achtervolgingsscenes vind ik juist een sterk punt. Maar dat is dan ook wel het enige.

avatar van rakker126

rakker126

Ronin is een prima actie film.

avatar van simonvinkie

simonvinkie

Ook tijdens de derde kijkbeurt gisteravond is gebleken dat Ronin best een onderhoudende actie thriller is. Het is allemaal best vermakelijk en vooral het eerste uur gaat lekker vlot. De Niro acteert ook weer erg sterk. Wat een classebak van een acteur het toch. Ook waren er leuke rollen voor Sean Bean, Stellan Skarsgård, Jean Reno en Natascha McElhone. Zoals ik al eerder zij ging het eerste uur erg vlot. Vervolgens werd het wel wat saaier. Ook vond ik de super aangeprezen auto achtervolgingen niet heel veel voorstellen. Maar goed, ik heb me niet verveelt met Ronin, al had ik wel het idee dat ik het allemaal een keer eerder had gezien.

2,5*, wel een halfje eraf.

avatar van Poppe

Poppe

Fuck it, stem verhoogd naar 5* Blijft elke keer weer een joyride!

avatar van witboek

witboek

Vette actie.

avatar van DjFrankie

DjFrankie

Prima actiefilm met veel goede achtervolgingen.

Niks mis mee !!

avatar van jipt

jipt

Zeer matige film. Heel veel heisa om een heist van niks. Wordt nooit maar dan ook nooit spannend! Acteerwerk van DeNiro is vrijwel nietszeggend en de rest van de cast kon me eigenlijk niets bekoren. Allemaal saaie personages die saai doen om een koffertje. Actie was wel lekker maar kom op twee kleine shootouts en twee achtervolgingen van zeer laag niveau kon me niet boeien. Geef mij maar een echte actie film of een goede misdaad film.

avatar van markie1978

markie1978

Ik vind Robert de Niro in de film Meet de Fockers toch beter. Films als Ronin passen niet zo bij hem, komt een beetje te gemaakt over.

avatar van JTV-kijker

JTV-kijker

• 2017 stemmen

markie1978 schreef:

Ik vind het juist vreemd dat De Niro in die komedies meedoet. Ik ken Robert De Niro bijna niet anders dan een crimineel

avatar van Thorak

Thorak

markie1978 schreef:
Eerder andersom lijkt me, Wat doet een acteur van het kaliber DeNiro in suffe, flauwe, leukbedoelde en puberale komedies???

Vanavond deze film maar weer eens kijken.
De grote vraag blijft natuurlijk wat zit er nou in dat koffertje???

avatar van Joe-K

Joe-K

Wat?

Kom op, we hebben het hier over De Niro. Godfather Part II, GoodFellas, die ja. Meet the Fockers was eerder een grote grap voor De Niro (verder wel vermakelijke film hoor) maar dat is niet hoe De Niro is. Ik heb deze film helaas nog niet gezien, vanavond 20:30 Ben benieuwd!

avatar van Mike the Mann

Boeiende info, Mike...

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Les 1: Als je twijfelt, twijfel dan niet. Wie heeft je dat geleerd? Ik weet het niet meer dat is les 2

Blijft een hele gave film. De Audi's, BMW's en Mercedessen vliegen je om de oren.

Altijd mooi als het zich afspeelt in Europa en Parijs is dan helemaal een perfecte locatie.

Het team bestaat uit topacteurs. Ook totaal verschillende types, maat toch gaat het prima samen. Genoeg actie, spanning en explosies. Die achtervolging op het laatst mag van mij wel de boeken in als 1 van de beste ooit. Enige minpuntjes is dat de film iets te lang duurt en verder dat ik het een beetje vreemd vind dat Ieren en Russen samen om een koffertje vechten. Zouden nou niet echt de 1e 2 landen zijn die bij me opkomen als het om gezamenlijke belangen gaat. Aan de andere kant geeft het wel wat leuke contrasten. Sowieso heeft dat Ierse accent wel wat. Ik heb in ieder geval weer kunnen genieten. Ook De Niro zet weer een top-prestatie neer. Wat speelt die kerel toch bijna altijd de sterren van de hemel.

avatar van hattori hanzo

hattori hanzo

goede grauwe actiefilm ,die soms misschien wat te langdraderig is .maar heb me zeker wel vermaakt met deze film .vooral door de achtervolgingsscenes natuurlijk

avatar van mikey

mikey

Hmm langdradig?

Wat was overbodig dan? Of is dat niet het juiste synoniem?

avatar van hattori hanzo

hattori hanzo

misschien zeg ik het verkeerd ,maar dit is niet echt een film waar je echt ingezogen wordt ,behalve de achtervolgingen is deze film verder niet echt spannend

avatar van mikey

mikey

Ik moet toegeven dat qua dramatiek de kijker niet betrokken wordt. Dat vind ik dan juist weer erg goed aan de film. Een spannend verhaal, geweldig gefilmd en ja bizarre achtervolgingen.

avatar van Jesse93

Jesse93

Waarschijnlijk de langste achtervolging die ik heb gezien