Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch
Releasedatum: 14 januari 1999
Bekijk via Prime Video
Plot Ronin
"Your ally could become your enemy."
In een wereld waarin niemand meer loyaal is en trouw kan worden gekocht, stelt IRA-agente Deirdre een team van huurlingen samen voor een geheime missie. Sam, Gregor, Vincent, Spence en Larry. De missie: het stelen van een geheimzinnige koffer, van wie en voor wie is onbekend, maar dat alle partijen bereid zijn om te moorden voor de inhoud is duidelijk.
Sam
Jean-Pierre
Mikhi
Natacha Kirilova
dwid
Vanavond te zien op Veronica (20.30uur)
Aardig redelijke film, kijkt lekker weg.
crack1
zeer goeie film
goed verhaal, zeer goeie acteerprestaties en heel erg vermakelijk
Yep,
FilipSTG
Daarna begon het: de steile afgang van een van mijn helden zijn carriere
Captain Pervert
Ook weer niet ZO briljant bij herziening. Daarvoor is de film veel te oppervlakkig. Half puntje eraf, 4 sterren blijven over.
Maar het blijft een enorm vermakelijke film. Reno/Deniro is een goed team.
TimoGoedhart
Ik vind DeNiro zo gruwelijk goed als ie een bijna overperfectionistische crimineel speelt. Iedere keer weer, Casino, Heat, The Score en ga maar door. Ik weet niet zo goed wat ik van de film vind, wat mede komt dat ik de film 8 jaar geleden heb gezien en hem me niet zo goed kon herinneren. Afgezien van DeNiro en Reno dan. Gisteren weer gezien en weer kan ik me geen uitblinkers herinneren. De achtervolging van de S8 tegen die BMW is heel wreed. Maar verders staat alleen het briljante acteren van DeNiro me bij. Kleine 3.5
crack1
matige film naar mijn mening, met helaas een sterrencast. * 2,5
Ik vraag me af wat aan deze film matig is en helaas een sterrecast heeft?
Een uitleg die op niets slaagt.
Nomak
Ik snap er ook niets van, dit is gewoon een topper.
Deaf
Deze film heb ik nu al enkele malen bekeken en hij blijft gewoon zeer goed. De Niro in topform!
Zeer behoorlijke film die goed vermaakt moet ik zeggen. Grote plussen zijn een uitstekende De Niro (wanneer eigenlijk niet?) en ook de rest van de cast dat goed acteert. Het komt allemaal overtuigend over. Tel daarbij prima actiescene's en vooral enkele zeer spectaculaire achtervolgingen inclusief grote kettingbotsingen, blikschade en explosies en je hebt sowieso een goede actiefilm.
Wel minder vond ik het plot. Of eigenlijk een gebrek daaraan. Het verhaal stelt weinig voor en ik vond de film halverwege best wel inkakken waardoor ik niet even geboeid meer keek. Ik vond de film wat wazig en soms lastig te volgen. Gelukkig werd het op het einde weer een stuk leuker.
De film kijkt prima weg en ik ken eigenlijk geen film die betere autoachtervolgingen laat zien dus ik raad de film zeker wel aan.
dikkop
Vind persoonlijk dit het beste prestatie van deNiro. Zo sterk en cool geacteerd. En die achtervolgings scene is geweldig...
Warren Stantin
De Niro is erg goed op dreef, al haalt deze film in mijn ogen niet het niveau van Heat of Casino. De auto-achtervolging is absoluut geweldig.
LEIDENAAR187
Hele goede film,met goede acteer-prestaties,van vooral uitblinker Skarsgard!
Goed en spannend verhaald,leuke karakters,en spectaculaire aktie(auto)scenes...
maar wat zat er nou in dat verdomde pakketje???haha
Bart Simpson
Zeer vermakelijke actie film. Verveeld geen moment en best goed geacteerd.
Ik twijfel tussen een 4.0 & 4.5.
Ik houd het voor nu op een 4.5*
Kr!kke
Leuke actiescènes, leuke achtervolgingen, goede acteerprestaties, goed verhaal,...
=> bangelijke film
Jeauhan
Prima film, bij tijd en wijle zeer vermakelijk. Het zijn vooral de actie- en achtervolgingsscènes die het werk doen. Hier ligt echter dan direct ook de zwakte van de film; een sterrencast die (door te weinig dialoog) niet de kans krijgt hun kwaliteiten volledig tot uiting te brengen. Daarnaast hadden iets meer komische noten niet misstaan. Desalniettemin heb ik met prima vermaakt.
mikey
Uitstekende actiethriller van de koning van de koude oorlog. Wat ik bijzonder aangenaam vind, is dat er geen truckjes zijn gebruikt zodat de actie/achtervolgingen er waanzinnig 'realistisch' uitzien. Daarnaast is het verhaal erg degelijk en goed verteld en is het acteerwerk is ook uitstekend. Dus geen poespas maar een echte actiethriller (
Madecineman (moderator films)
Exact geen poespas maar gewoon in 2 uur tijd een hele hoop dikke auto's (80! volgens IMDB) compleet in de vernieling rijden zonder dat de film daar dan echt onder te leiden heeft. Heerlijk
LEIDENAAR187
Maar wat zit er nou godverdomme in dat koffertje??????
Madecineman (moderator films)
Dat is toch hetzelfde koffertje als uit Pulp Fiction?
flrn
Zag deze film als kleint ventje en was echt verliefd op de grijze waas die over deze film hing. ik vind dit een goede film die lekker wegkijkt met genoeg actie.
domkey
Zeer vermakelijke actie film. Verveeld geen moment en best goed geacteerd.
Ik twijfel tussen een 4.0 & 4.5.
Ik houd het voor nu op een 4.5*
En Bart zijn points staan op 3.5!

missl
films over hoe een crimineel alles aanpakt kunnen mij altijd interesseren en met De Niro erbij is het natuurlijk een topper.
Milan07
Als je de film helemaal wilt zien, zou ik om 20:00uur aanschuiven.
Bart Simpson
Ik heb de film op dvd, maar heb deze al een paar weken geleden gezien dus deze gaat hem niet worden vanavond. Vanavond eerst mijn nieuw game uitproberen, dan To Kill a Mockingbird kijken. Schijnt ook een goede film te zijn..
Tokkelboer
Als je de film helemaal wilt zien, zou ik om 20:00uur aanschuiven.
Als jij iets beter had gelezen zag je gelijk dat die in 2008 om 20:30 begon
;)
wibro
Uitstekende thriller met een prima cast. Het duo Robert de Niro en Jean Reno, toch een waar genot op naar te kijken. Deze film moet het ook vooral hebben van de spectaculaire achtervolgingen en uiteraard van de jacht op het koffertje wat tot geweldige shoot-outs leidden die enigszins te vergelijken waren met die van Heat. Dat wij op het einde niet te weten kwamen wat de inhoud van het koffertje was - of ik heb niet goed opgelet - vond ik heel sterk. Dat houdt je als kijker tenminste nog even bezig, anders was je de film misschien weer zo vergeten.
nachtschade
Leuke vermakelijke film, met briljante DeNiro. Verhaal vind ik echter wazig en helaas wordt het einde wat al te snel afgeraffeld. Achtervolgingen zijn wel lichtelijk over the top, maar dat mag de pret niet drukken.

Misdaadthriller 'Ronin' met Robert De Niro wordt morgenavond uitgezonden op televisie

Heat

Carlito's Way
Drama / Misdaad, 1993

L.A. Confidential
Misdaad / Thriller, 1997
parijs, frankrijkfrankrijkarms dealhuurlingaudi overvalimpostorcase geweldice skatingcomputer expertex kgbpreparationcellular phone tracemerry go round