Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch
Releasedatum: 14 januari 1999
Bekijk via Prime Video
Plot Ronin
"Your ally could become your enemy."
In een wereld waarin niemand meer loyaal is en trouw kan worden gekocht, stelt IRA-agente Deirdre een team van huurlingen samen voor een geheime missie. Sam, Gregor, Vincent, Spence en Larry. De missie: het stelen van een geheimzinnige koffer, van wie en voor wie is onbekend, maar dat alle partijen bereid zijn om te moorden voor de inhoud is duidelijk.
Sam
Jean-Pierre
Mikhi
Natacha Kirilova
fieko
de acteurs en de prestatie die zij neerzetten maken het niet al te sterke verhaal redelijk goed 3.5 sterren
Usual Suspect
Leuke actie film met een vrij eenvoudig verhaal, dat uitstekend word uitgewerkt.
De geweldige acteurs; De Niro, Reno en Bean doen het uitstekend, en het regiewerk is van een hoog niveau.
De auto achtervolgingen zijn geweldig in beeld gebracht net als de vakkundige actie scene's.
3,5.
DragQueen
Knappe film, met een goed uitgedacht verhaal, en spannende wendingen. een film met flink wat actie, en vooral de auto achtervolgingen zijn sterk gebracht. goede rollen van een altijd goed acterende de niro, en natuurlijk jean reno in een vermakelijke rol, is een meerwaarde. 4 sterren.
jumbo4u2
Goede aktie thriller, goed uitgewerkt verhaal, beregoede cast
al met al 4,5****
Dutchero
Deze komt vanavond niet op SBS zoals hier gemeld staat, maar 'The Last Castle'.
Riel
Oooh, deze film is special voor mij.
Als Renault-fan in hart en nieren, een film waar de koning der Franse wegen een grote rol speelt: De Renault Safrane Baccara BiTurbo.
Rijd zelf een safrane, helaas niet deze uitvoering, maar het geeft de film voor ons franse-bakken liefhebbers wel wat extra gewicht
JTV-kijker
- 2017 stemmen
vond de film in het begin vreemd, saai en verwarrend maar naarmate het vorderde werd het stukken beter en spannender
ik geef hem toch nog een 3
Pure
Heerlijk gestileerd actiethrillertje dat richting de resolutie wat steekjes laat vallen (plot wordt snel, op 'mechanische' wijze, dichtgemetseld). Frankrijk als locatie doet het echter altijd goed (met name voor de achtervolgingsscènes), en De Niro Frans horen praten is ook weer eens wat anders.
Ook leuk: (De Niro na het verwijderen van een kogel uit zijn eigen buik) "If you don't mind, I'm gonna ... pass out." (valt flauw).
dumble
ik geef hem 4 sterren omdat ik vroeger (toen ik 12 was) dit de beste film ooit vond
Thomas83
Zeer vermakelijke actiefilm, een van de betere films in het genre toch. De film opent al op een manier dat je er al snel helemaal in zit en hij blijft lange tijd spannend en boeiend. Al kakt de boel op een gegeven moment wat in, waardoor mijn aandacht wat weg sijpelde. De film duurt gewoon wat te lang. Dat komt vooral doordat het plot eigenlijk helemaal niks voorstelt. Heel knap dat ze er dan nog zo lang zoiets boeiends van kunnen maken, maar je moet het niet overdrijven. Dat werd niet alleen qua lengte van de film gedaan trouwens, er zaten me ook net iets teveel plotwendingen (in relatief korte tijd) in.
Maar dat neemt niet weg dat het gewoon een leuke en goede actiefilm is. De soundtrack is af en toe heel aardig. Wel een enkele keer iets minder en vaak wat teveel aanwezig.
De cast is indrukwekkend en speelt ook sterk. De Niro is zoals altijd goed, maar dit is wel een van zijn mindere rollen vind ik persoonlijk.
De dialogen in de film zijn van een hoog niveau. Ook het camerawerk en de montage waren aardig en de actie is top. Al is het wel veel van die versimpelde piep-paf-poef-actie, maar dat is in bijna elke actiefilm zo en het heeft wel zijn charme. De achtervolgingsscènes in de auto waren erg sterk, heel mooi in beeld gebracht ook. Wel af en toe een wat al te snelle montage naar mijn smaak, zodat de adrenaline niet optimaal op gang kwam.
De blikschade in de film is enorm trouwens. De ene na de andere autobotsing, en ook de nodige ontploffingen en zo. Zag er spectaculair uit.
Een paar scènes vond ik vrij sterk. Zoals de verkenning van het hotel, de operatie en het eerste gedeelte van de scène in de ijshal.
Al met al een goede actiefilm die voor mij een nipte 3.5* haalt. Jammer dat de film wat te lang duurt, aan het einde wat inkakt en er overdreven veel plotwendingen in zitten. Ook had de actie af en toe wat inventiever gekund. Maar ik heb me er prima mee vermaakt. In het genre is het gewoon een topper, en een relatief ondergewaardeerde film eigenlijk. Zo'n duizend stemmen en een gemiddelde rond de 3.5 is bepaald niet verkeerd, maar Ronin is geen super bekende film. Had er volgens mij tot vorig jaar zelfs nog nooit van gehoord. Ronin verdient wel wat meer aandacht wat mij betreft.
Yoost
Da's makkelijk, ik sluit me helemaal aan bij de woorden van Thomas83
Deze film was voor mij een aangename verrassing, aangezien ik er verder weinig over heb gehoord in het verleden en 'm vanavond uit pure baldadigheid ben gaan kijken.
tukkerstein
Aardige film. Het verhaal is zeer matig en uit het beetje verhaal dat erin zit wordt amper wat gehaald. De actiescènes (achtervolgingen, schietscenes) waren prachtig en zeer vermakelijk. Zoals Thomas83 al zei, er wordt echt een ongelofelijke hoeveelheid aan auto's gesloopt. De Franse setting zorgt voor een originele sfeer. Acteerwerk is dik in orde.
ILDIB
Lekkere wegkijker, het is niet zo goed als heat maar heeft er wel wat van weg, alleen in frankrijk. Vind de diepgang en persoonlijkheden hier en daar wel afwezig..
rtt
Ik heb deze film inmiddels al 3x bekeken en ben iedere keer opnieuw geboeid. Met name het acteerwerk en de muziek makken de film pakkend en spannend van begin tot het eind. Met als toetje een bijzonder goed gefilmde achtervolging. De film heeft zowaar soms wat menselijke trekjes. Ik beloon deze met een dikke 4.5
hoppie
Ik heb me goed vermaakt met deze film.
Alleen ik vond het begin beter dan het eind. Ik vind de film op het eind zn kracht verliezen en dan wordt het allemaal wat langdradig.
Verder wel een leuk mysterieus sfeertje en een goede rol van De Niro
kArIzMa_Movie
Ronin is een verassend goeie film. Veel actie en achtervolgingen, machtsmisbruik en kwesties van vertrouwen. Prima geacteerd, door zowel Robert de Niro, die zijn rol (zoals altijd weer) fantastisch neerlegd, als Jean Reno. Wil je een vrij spannende actiefilm zien? Dan is deze zeker wel aan te raden.
ronnyboy
Schandalig , dat ik de film gister pas gezien heb, maar voor een 10 jaar oude film , vond ik hem beregoed, hoe de acteurs hem wegzette.
Ik heb hem wel op blu-ray met HD beeld en geluid gekeken, dus waren de achtervolgingen nog spectaculairder.
Zeker de moeite om hem nog eens te bekijken.
bozzy
Leuke film met prima verhaal maar het kon beter..
ben het helemaal met je eens maar je geeft toch wel een ruime rating.
maarten_d
zeer goeie film, heb me goed vermaakt en heb me geen enkel moment verveeld. Robert De Niro kan zijn kunsten nogmaals laten gelden als cia-agent... 4.5*
Deftones_JP
Inderdaad een topfilm! Deed me wat denken aan "Heat". Ook een soort van overval verhaal, met een goed uitgewerkt plan en heerlijke schietscenes die lekker uit je boxen knallen.
Daarnaast is Robert De Niro ook weer van de partij en alleen hij krikt het niveau al omhoog, natuurlijk! Maar ook Reno was sterk, met Skarsgard daar kort achter als gehaaide ex- KGB-agent.
Zoals al door velen genoemd zijn de auto achtervolgingen prachtig om te zien!
Heb puur genoten van deze film! Al was ie dan net een tikkeltje minder dan Heat.
4,5 ster
Ik heb Heat ook pas nog een keer gekeken maar ik vond deze film toch een stuk beter. Je kreeg de illusie dat dit plan een stuk beter was uitgewerkt en er zit veel meer actie in. bovendien zitten er nog wel wat verassingen in het verhaal en is de franse setting mooi gedaan vind ik. Raar dat mensen heat helemaal fantastisch vinden en dit een veredelde botsautofilm vinden. Smaak is een mooi ding!
guylopez93
zeer goeie film
goed verhaal, zeer goeie acteerprestaties en heel erg vermakelijk
Matchostomos
Een introspectieve beschouwing van het begrip 'ronin' moet je in deze gelijknamige prent niet verwachten, daarvoor wanen er simpelweg te veel karikaturen rond met een gebrek aan panache en realisme (De Niro incluis). We kunnen 'Ronin' en in het bijzonder Frankenheimer echter wel bewieroken omwille van de stillistische gravitas, sobere melancholie (ten gevolge van de op zijn beurt sobere muzikale score) en vinnige achtervolgingsscènes. 'Ronin' is namelijk zienderogen geïnspireerd op en gestileerd naar het minimalisme van Melville en het stedelijk realisme van prenten uit de jaren '70. Aantrekkelijk zondermeer, maar desondanks kan 'Ronin' geen partij vormen voor zijn superieure voorbeelden.
3* ...enigszins bescheiden...
Aardig vermakelijke filmpje met sterrencast die bij vlagen overschaduwd wordt door de aktie. Redelijk, een De Niro ten spijt.
scherpschutter
3* ...enigszins bescheiden...
Prima verwoord. Ik heb me uitstekend vermaakt bij deze film, maar gaandeweg wreekt het gebrek aan inhoud zich een beetje. Het verhaal stelt weinig voor en de personages zijn karikaturen, daar kunnen de voortreffelijke acteurs weinig aan veranderen. Zeker geen Melville, maar voor een avondje eersteklas entertainment zit je bij deze film goed. Uitstekend gebrek van de Franse locaties.

Misdaadthriller 'Ronin' met Robert De Niro wordt morgenavond uitgezonden op televisie

Heat

Carlito's Way
Drama / Misdaad, 1993

L.A. Confidential
Misdaad / Thriller, 1997
parijs, frankrijkfrankrijkarms dealhuurlingaudi overvalimpostorcase geweldice skatingcomputer expertex kgbpreparationcellular phone tracemerry go round