Genre: Actie / Misdaad
Gesproken taal: Engels, Frans en Russisch
Releasedatum: 14 januari 1999
Bekijk via Prime Video
Plot Ronin
"Your ally could become your enemy."
In een wereld waarin niemand meer loyaal is en trouw kan worden gekocht, stelt IRA-agente Deirdre een team van huurlingen samen voor een geheime missie. Sam, Gregor, Vincent, Spence en Larry. De missie: het stelen van een geheimzinnige koffer, van wie en voor wie is onbekend, maar dat alle partijen bereid zijn om te moorden voor de inhoud is duidelijk.
Sam
Jean-Pierre
Mikhi
Natacha Kirilova
disappear
Aardige actie. Zonder die twee hoofdroltoppers zou het m.i. wel pure middelmaat geweest zijn. Nu 4*
Freak
Ik heb hem vannacht weer zitten kijken op de BBC.
Hoewel het geen meesterwerk is (als je hem vaker ziet gaan er sommige dingetjes opvallen die niet onder 'Goofs' of 'Plotholes' vallen, maar wel op zijn minst merkwaardig zijn), blijft het wat mij betreft een uitstekende film, die (en dat vind ik belangrijk) een hoge 'herkijkbaarheid' heeft.
Net als Leon kan ik deze twee keer per jaar zien zonder me te vervelen....
tevelenco
Goede aktiefilm.
Met een goed verhaal met vele plotwendingen waardoor hij voor mij soms wat lastig te volgen was.
Maar zoals al vele malen geschreven moet deze film het vooral hebben van de spectaculair in beeld gebrachte achtervolgingen.
Had wel iets weg van de achtervolgingen in "the bourne identety".
En ook de akteerprestaties van Robert De Niro en Sean Bean maken deze film het bekijken meer dan waard.
De GeuS
Heb hem toch wel iets te kort gedaan. Het blijft een onderhoudende misdaadfilm met een aantal indrukwekkende achtervolgingen/aktiescene's; verhoogd naar dikke 3,5*
janssen16
het was een goede film met mooie achtervolgingen... ik vond wel dat het bloed erg nep was...
* 3.5
sjoerd148
het was een goede film met mooie achtervolgingen...
de eerste keer dat ik een vrouw zo goed heb zien sturen
goede film, alhoewel een van de mindere van Robert de Niro
sn@ke
- 2077 berichten
Europese "kwaliteits" cast , De Niro , Franse setting , spectaculaire achtervolgingen ... het lijkt allemaal mooi op papier maar at the end is Ronin een erg saai en duf actiefilmpje. Het gedoe rond het koffertje werd eindeloos aangesleept tot het irritante toe. Enkel de achtervolging tussen Deniro en McElhone was een uitzonderlijke scene.
enzyme
Zeer goede film.
Hij was soms niet makkelijk te volgen maar dat maakte het wel leuk.
Ook de achtervolgingsscènes waren fantastisch.
Ik vond ook dat De Niro en Reno goed in de film zaten.
Wat mij betreft een dikke 4 sterren.
Scratt
Tegenvaller. Sam was in mijn ogen een afkooksel van andere gangsterpersonage's van De Niro en het verhaal was ook niet al te boeiend genoeg. Hoewel er hier en daar leuke vondsten in zaten. Reno pootte wel een sterk personage neer en de actiescènes waren spectaculair genoeg.
Werwolf
Jah en wat zit er nou in dat koffertje

Dat vroeg ik me ook af bij Pulp Fiction:)
code9
ronin is een hele vermakelijke film maar er ontbreekt iets, er mist iets in de film waardoor hij niet echt memorabel is.....
Helaas blijft het bij een geinige actie film waarbij je een maandje later misschien maar een paar dingen kan onthouden
......als de film je wat meer liet denken over plot twists of de kijker er wat meer emotioneel erbij kon betrekken (wat beide het geval is bij heat)
Exact zoals ik Ronin zelf ook ervaar.
Ik heb de film nu een paar keer gezien maar vergeet erg snel waar het nu eigenlijk allemaal om gaat. Ik denk dat het onder andere komt omdat de jacht op 'de' koffer, de transacties, de overvallen, erg snel en nauwelijks met enige uitleg over de achtergrond, het hoe en waarom etc., worden voorgeschoteld. Waar je vervolgens naar kijkt is best spannend, met lange en behoorlijk goed gefilmde auto-achtervolgingen (al zitten er hier en daar wel de nodige foutjes in), en ook het acteerwerk is dik in orde - maar er is geen inhoud. De koffer waarvan we de inhoud nooit te weten komen staat in dat opzicht symbool voor de hele film. Deze koffer schijnt belangrijk genoeg te zijn voor verraad en moord, maar als kijker krijg je zélf nergens ook maar enigszins die betrokkenheid. Samen met de vrijwel onuitgewerkte karakters blijft de er verder goed uitziende film om deze reden te afstandelijk.
Komt daarbij de naar mijn smaak irritante soundtrack waardoor Ronin zich definitief niet onder de memorabele (actie-)thrillers schaart.
Goodfella_90
Ik weet ook al amper meer waar deze film overging. Maar dat is dan ook niet echt waar hij voor mij om draait. Dat waren de geweldige achtervolginsscènes. Als actie-liefhebber is dat geweldig met alle speakers op vol geluid.
De heerlijke actie was destijds voor mij genoeg voor 4 sterren.
sinterklaas
Deze film is en was echt prachtig.
Ik had hem voor het eerst gehuurd in laten we zeggen:februarie/maart 2001 toen was ik 10 en vond hem geweldig zodat ik hem later nog een keer huurde en uiteindelijk kocht. Nou ik heb hem nog steeds op video en reeds al 30 keer gezien, Binnenkort maar op dvd kopen om die ook gewoon in mijn dvd-collectie te hebben.
een aanrader
5,0
iingeborg
Weet je wat nou echt heel jammer is.. Ik ben al 4 keer begonnen met het kijken naar deze film en ik val steeds weer in slaap. Ik weet niet of het komt omdat ik gewoon te moe ben om te kijken, ik in mijn bedje lig of omdat het begin van de film gewoon een beetje langdradig is.. Echt ik zou het niet weten. Toch wil ik hem wel graag helemaal kijken. Misschien ga ik dat vanavond eens doen, zonder in slaap te pleuren ..
thunderball
Tja,misschien een combinatie van beiden?
Het klopt wel dat de film wat moeilijk opgang komt en dat je in het begin denkt: schiet eens wat op met het verhaal... dus ...!?
Maar er zitten twee of drie werkelijk fantastische autoachtervolgingen in, zonder computertruuks, zoals tegenwoordig vaak gedaan wordt, maar nog echt ambachtelijk met veel blikschade!
Aardig verhaaltje en een lekker jaren '70 retrosfeertje, maar het is toch vooral de actie die het 'm doet!
En voor de Bondfans, let op:
maar liefst 3 exBondschurken in deze prent!
Nog speciaal voor Code 9:
ik vind de soundtrack juist heel mooi, heb 'm zelfs gekocht!
4 sterren!
orbit
- 12092 berichten
Prima misdaadfilm, in de stijl van de betere films uit de jaren 70. Ook mooi dat het allemaal in europa is geschoten, dat geeft het een extra realistische impuls.
thunderball
Micheal Lonsdale (Drax uit Moonraker), Sean Bean (009 uit GoldenEye) en Jonathan Price (Carver uit TND).
Poison
Leuke film
Vooral de lokaties & de autoachtervolgingen waren geslaagd.
Maar ik vond het vervelend op het einde dat je niet weet wat er met het koffertje gebeurd is...
je hebt gelijk prima film en jean reno is naast de niro top.
deperry
Atijd goed met Robert de Niro, en niet te vergeten Jean Reno.
De film kijkt lekker weg. Goede actie film. Toppie
film88888
een goede triller robert de niro en jean reno hebben weer super werk neergelegd en het verhaal was wel niet echt origineel maar ja voor de rest de film is wel goed een 3/5,
Aloys/Bono/Axl
Sen Bean was 006.. Alec
Sagittarius
Een hele goede film. Goede achtervolgingen die je toch wel het puntje van je stoel weten te brengen, en ook goed acteerwerk. Kijkt zalig deze film. een 4,5
sinterklaas
Jonathan Price (Carver uit TND).
God, heeft die Price wel een transplantatie gehad
sinterklaas
Nee. Saai was ie absoluut niet
Maar leg eens een foto van Elloit Carver en Seamus naast mekaar en zoek de 100 verschillen.

Misdaadthriller 'Ronin' met Robert De Niro wordt morgenavond uitgezonden op televisie

Heat

Carlito's Way
Misdaad / Drama, 1993

L.A. Confidential
Misdaad / Thriller, 1997
parijs, frankrijkfrankrijkarms dealhuurlingaudi overvalimpostorcase geweldice skatingcomputer expertex kgbpreparationcellular phone tracemerry go round