locatie: Films » Heat (1995) » Info

Misdaad / Thriller
171 minuten

geregisseerd door Michael Mann
met Al Pacino, Robert De Niro en Val Kilmer

Detective Vincent Hanna is geobsedeerd door de dief Neil McCauley, en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.

gebruiker
bericht

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 13:02 uur
Heat

Ik weet niet wat me bezielde toe ik de film voor het eerst zag. Drie en een halve ster dat gaf ik de film toen. Ik moet zeggen dat de herziening gisteravond wonderen heeft gedaan. Want wat een ongelofelijke sterken film is dit zeg!!.

Het begin van Heat is al meteen fantastisch. De overval op de transportwagen is misschien wel een van de betere scenes ooit gemaakt. Vervolgens maak je kennis met de personages, die allemaal geweldig worden neergezet maar dat moet natuurlijk ook wel met zo een cast. Heel veel bekende acteurs komen voorbij. Robert de Niro, al Pacino, Val Kilmer, Tom Sizemore, Danny Trejo, Jon Voight. En zelfs de nog jonge Natalie Portman komt nog even voorbij als de stiefdochter van al Pacino.

Heat blikt uit in de mooie scenes. De scene in het cafe bijvoorbeeld is prachtig als de twee grootste acteurs ter wereld tegen over elkaar zitten. Misschien wel wat onrealistisch maar het talent spatte van het scherm. De bankoverval en het schietgevecht daarna zijn ook geweldige scenes De film duurt bijna drie uur maar verveelt geen moment. De muziek is trouwens ook heel mooi.

Dikke 5* en een plek in mijn top tien *:)*

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 13 maart 2010, 16:21 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Heat, door velen genoemd als (één van de) beste thrillers. Heb heb meerdere malen geprobeerd te pindakazen, maar de ondertiteling deed het nooit. Toen ik hem ergens voor 2 euro op de kop kon tikken, was de keuze niet moeilijk.
Feit blijft dat de speelduur ietwat lang is en daarom is hij toch nog een tijdje in mijn kast blijven liggen.

Gisterenavond had ik de tijd en zin en heb hem dus gekeken. Of ik het wel of niet, er waren natuurlijk hoge verwachtingen. Met zo'n cast en zoveel lof voor deze film is het bijna zeker genieten geblazen.

De film begint voor mij pas echt na een uur en dat vond ik redelijk zonde. Er gebeurde vrij weinig en wat er gebeurde was niet echt boeiend. Altijd die relatieproblemen... Die ken ik inmiddels van binnen en van buiten. Zeker gezien de speelduur was het wat onnodig.

Wat volgt is een uitstekende thriller die nooit verveeld. De Niro vs Pacino. Een uitstekende keuze, die ook nog eens goed bevallen is. Alhoewel ik de tweestrijd tussen hun een beetje miste. Ze hadden er een spannendere film van moeten maken, met wat over-en-weer touwgetrek tussen beiden. Dat je op een gegeven moment echt zoiets hebt van: "Ik weet niet wie er gaat winnen, dus ik geef het raden op."
De bankoverval vond ik ook te makkelijk en te simpel. Ik had bv. meer voorbereiding willen zien. Ook, na de bankoverval was het gewoon wat over en weer schieten en je wist eigenlijk al dat hij toch weg zou komen. Vooral raar vond ik het dat Hanna schoot, terwijl hij een kind vasthoudt. Dat mag toch helemaal niet?

Enige wat ik nog naar voren willen halen is de scène tussen Hanna en McCauley, de scène waarbij ze gaan koffiedrinken. Dat vond ik echt een geniale zet van Mann. Orgineel en geniaal. Wie had dat gedacht? Dat ze gewoon even koffie gaan drinken! _O_

4,0* voor een uitstekende thriller met een prachtige finale. Ietwat simpel, maar simpel hoeft niet per se slecht te zijn.

P.S. 4000e stem bij Heat :P

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 14:28 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Gisteren eindelijk deze film gezien. En ik ben er echt van onder de indruk.

Heat is een dijk van een film: een eersteklas thriller, die ondanks de zeer lange speelduur geen moment verveelt. De film zit dan ook volgestouwd met enorm goede vondsten. Om te beginnen al Pacino en De Niro. Vroeger kon in Pacino echt niet zien, zo'n irritante hond vond ik 'm, maar na deze film zal ik m'n mening toch maar eens moeten herzien. De beide klasbakken spelen énorm goed. Maar niet alleen zij, ook Val Kilmer, Tom Sizemore, Jon Voight (en eigenlijk alle andere castleden) gaan schitterend op in hun rol.
Ook de beelden zijn schitterend. Los Angeles wordt fenomenaal in beeld gebracht vanuit de helikopter. Maar ook de actiescènes zijn uitmuntend, vooral de legendarische shoot-out bij de bank.
Het geluid is ook indrukwekkend goed, en de muziek is overal uitstekend.
Voorts zijn er dan nog de psychologische uitdieping van de personages, met al hun relatieproblemen en dergelijken, die voor één keer eens niet storend zijn, de legendarische koffiescène (toch wel enorm goed gevonden, daar hou ik wel van: flik en gangster gaan doodleuk een tasje koffie drinken...) en de meesterlijke spanning. En het einde maakt de film helemaal af: geen cliché Hollywoodslot, maar gewoon een down to earth einde. Heat is gewoon een fenomenale film, die schitterend geregisseerd is door Michael Mann.

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 14 maart 2010, 18:46 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Donderdag voor de tweede keer gezien.

Goede film met een paar visuele uitschieters en prima geluid (wat klinkt die schietscène toch heerlijk). Ook de muziek is prima. De al zo vaak geroemde koffie en schietscène zijn meesterlijk, maar dat geldt net zo goed voor de scène in de haven en mislukte platinaroof. Het einde valt dan wel wat tegen en hoewel de film nergens echt verveelt, had ie best een beetje ingekort kunnen worden.

4* blijven staan.

niet ingelogd

108.946 gebruikers | 64.601 films | 23.970 regisseurs | 2.512.318 berichten | 3.544.463 stemmen