Lock, Stock and Two Smoking Barrels (1998)

4728 stemmen | gemiddelde 4,01

Verenigd Koninkrijk
Misdaad /
Komedie107 minuten / 120 minuten (director's cut)
geregisseerd door
Guy Ritchiemet
Jason Flemyng,
Dexter Fletcher en
Nick MoranDe vrienden Eddy, Soap, Tom en Bacon hebben een plan. Dankzij Eddy's pokertalent zullen ze op één avond een smak geld rijker worden. Wat ze echter niet voorzien hadden, was dat de organisator van het evenement niet van plan was het op een eerlijke wijze te laten verlopen. De vier raken niet alleen hun centen kwijt, maar staan nu ook een half miljoen pond in het krijt bij de gevreesde gangster. Ze krijgen één week om hun schulden af te lossen voor de Vereffenaar op bezoek komt. Eén week om een nieuw plan te verzinnen, met alle gevolgen van dien.Deze film staat op nummer 41 in de top 250
» volledige top 250
4,5
[permalink] geplaatst op 30 november 2011, 1:31 uurHeerlijke film. Deed me erg denken aan Snatch (Ik zag Snatch eerder)
Heerlijke cast. Droog zootje acteurs met een overdreven Brits accent zorgen naast het komische verhaal voor een extra lach op mijn gezicht. Met name Jason stratham vond ik weer geniaal spelen.
De ontknoping verloopt zeer vlotjes en is naar mijn mening perfect gedaan.
Een minpuntje voor mij in de film is de rol van Vinnie Jones als vader. De intentie tot humor met de rol van zijn zoontje is een beetje mislukt naar mijn mening, maar Vinnie Jones is absoluut onmisbaar in deze film
De vele verhaallijnen die door elkaar lopen en uiteindelijk samen komen op deze manier vond ik uitermate slim en vermakelijk. een welverdiende 4.0
[permalink] geplaatst op 1 december 2011, 16:59 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenGeniale film. Als je het mij vraagt is-ie nét iets beter dan Snatch. Er zijn alleen een paar minpuntjes die mij ervan weerhouden mijn cijfer te verhogen naar een 4,5 of een 5,0..
Ik vind het 'auto-ongeluk' dat ervoor zorgt dat Dog (Frank Harper) verongelukt erg zwak bedacht. Big Chris (Vinnie Jones) gaat er gemakshalve vanuit dat zijn zoontje ongedeerd blijft, wij als kijkers moeten daar ook maar vanuit gaan. Er blijkt uiteindelijk niets aan de hand te zijn met het zoontje, maar Dog loopt wél schade op. Ongeloofwaardig. Bovendien komt dit 'ongeluk' vrij prompt. Ik had dit dus liever wat subtieler uitgewerkt gezien.
Daarnaast had ik het beter gevonden als er tegen het einde een dialoog was tussen Tom (Jason Flemyng) en Big Chris, in het kantoor van "Hatchet" (P.H. Moriarty). Nu wordt duidelijk gemaakt wat er gebeurd door de verteller. Dit komt een beetje afgeraffeld op mij over.
Ik had het al met al niet erg gevonden als de film ongeveer 20 minuten langer duurde. Jammer.
3,0
[permalink] geplaatst op 8 december 2011, 23:43 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenmaxroelofs schreef:
Jammer dat ik de eerste moet zijn die deze film forse kritiek geeft.
Ondanks dat het verhaal helemaal niet zo ingewikkeld was begrepen ik en de persoon waarmee ik hem keek er helemaal niks van. Toen het poker-toernooi begon pikte ik de rode draad met behulp van de achterkant weer even op alleen was die al snel weer kwijt.
tja middelbaar, VWO zit daar toch echt iets boven he ;P
sorry hoor, maar het verhaal is niet heel moeilijk gemaakt. het gaat om de geweren, de wiet en je hebt die gast met zen zoontje die alles voor harry opknapt. dat is alles.
ze raken hun geld kwijt bij het pokeren, omdat die andere vals speelt, en lenen zelfs nog wat er bij van harry. binnen een week moeten ze terug betalen. dat is de pokerscene.
geen bijzondere film. wel een keer leuk om te zien. trouwens eerste keer dat ik m gezien heb. lijkt heel veel op de film snatch, terwijl ik die wel ietsje beter vind.
wel ben ik het met je eens over het feit dat er wel wat vrouwen in voor mochten komen. scene van
die kooi vond ik ook wel mee vallen. mjah, ieder zen eigen mening.
zal hem niet snel voor een tweede keer kijken en ook niet aanraden aan iemand.
5,0
[permalink] geplaatst op 25 december 2011, 21:49 uurNa een herkijkbeurt toch besloten om er een *5 van te maken

Deze film klopt echt helemaal en de tweede keer heb ik alleen maar meer genoten van deze film. Hij doet absoluut niet onder aan Snatch en op dit moment kan ik echt geen favoriet kiezen uit de 2

Ze doen het allebei helemaal voor mij. Ik ben vol lof over deze film.
Stem verhoogd naar een *5
5,0
[permalink] geplaatst op 28 december 2011, 15:19 uurgeniaal, zowel het script, als de personages, als het acteren als de filmstijl
verder geen woorden aan verspillen maar zet hem gewoon op, heerlijke film die een eigen sfeer heeft.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 december 2011, 19:22 uurEen beetje een vreemde titel voor een film, maar de film zelf vond 'k nog de moeite om te bekijken. Het verhaal is nog origineel en het einde is ook nog goed gevonden. De Engelse accenten moet je er wel bijnemen

Ook nog een opvallende soundtrack met o.a. de Griekse Sirtaki en sommige opvallende quotes

'k Vond dat hij in het rijtje van Reservoir Dogs paste.
[permalink] geplaatst op 6 januari 2012, 2:13 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBenusboy schreef:
juist dat het auto-ongeluk zo plotseling is ut mooi, het zijn juist dit soort onverwachte momentjes die deze film mooi maken. ik ben het er wel mee eens dat het wat ongeloofwaardig is dat bij het ongeluk alleen Dog wat overkomt, maar dit is een humorfilm dus dat maakt in dit geval mij niet heel veel uit.
[permalink] geplaatst op 21 januari 2012, 14:20 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenWaarom is dat auto ongeluk volgens de meeste hier zo ongeloofwaardig?
Als je goed opgelet hebt weet je dat Big Chris zijn zoontje altijd z'n gordel om leert te doen. Aangezien z'n zoontje dat ook heeft, en Dog voorover hangt in zijn stoel, kan Chris er van uitgaan dat hij bij een botsing alleen Dog verwondt. Wat dus eigenlijk ook logisch is. Dus

[permalink] geplaatst op 22 januari 2012, 15:16 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenmorris_rednalooz schreef:Waarom is dat auto ongeluk volgens de meeste hier zo ongeloofwaardig?
Klopt

. Ik had mijn stem al aangepast. Het was achteraf gezien sowieso een beetje overbodig om daar over te miepen.
4,5
[permalink] geplaatst op 3 februari 2012, 12:03 uurIk zie deze film nu voor de zoveelste keer en elke keer weer geniet ik met volle teugen! Volledig terecht dat deze geweldige misdaadkomedie zo'n hoge notering beslaat in de top 250.
Guy Ritchie's Snatch haalt ook minstens het niveau van deze en ik vind het elke keer weer lastig om nou te beoordelen welke leuker/beter/grappiger is. Ben van plan Snatch binnenkort weer te gaan zien en dan een oordeel te vellen.
Ik kijk deze film gemiddeld een keer per jaar en vond het gisteren wel weer eens tijd worden. Vanaf de eerste keer dat ik Lock Stock keek was ik al verkocht. Het was ook m'n eerste ervaring met Ritchie en vanaf dat moment kan ik weinig slechts over hem horen.
Alle verhaallijnen die door elkaar heen lopen en steeds bij elkaar komen zijn fenomenaal. Maar ook mogen de credits zeker naar alle acteurs gaan die in de film een rol spelen. Niemand valt door de mand en allemaal passen ze precies in het plaatje.
De Engelse taal is altijd al m'n favoriet geweest en ook nu weer blijkt de taal op zich al erg grappig te zijn. Ook de muziek die Ritchie in de film verwerkt heeft, w.o. Morricone, klopt gewoon.
Ik heb weinig kritiek op de film en ook na de zoveelste kijkbeurt blijven de vierenhalve ster ook gewoon staan.
Ik weet zeker dat er ooit een verhoging inzit naar de volle vijf sterren en dat deze ooit in m'n top tien terechtkomt. Wie weet heel snel, eerst Snatch herzien..