locatie: Films » Carlito's Way (1993) » Info

Misdaad / Drama
145 minuten

geregisseerd door Brian De Palma
met Al Pacino, Sean Penn en Penelope Ann Miller

Dankzij het grote vakmanschap van zijn advocaat Kleinfeld, komt de harde crimineel Carlito Brigante na een aantal jaren in de gevangenis te hebben gezeten vrij. Deze keer is Carlito vastbesloten op het rechte pad te blijven. Hij wil zich terugtrekken op de Bahama's met zijn grote liefde Gail en de kost verdienen met het verhuren van auto's. De corrupte Kleinfeld wil hem wel helpen. Hij heeft een klusje waarmee Carlito een leuk startkapitaal kan verdienen. Hij noemt het slechts een kleine gunst, uit loyaliteit voor bewezen diensten. Maar als Carlito iets geleerd heeft uit het verleden, dan is het wel dat loyaliteit dodelijker is dan een kogel.

gebruiker
bericht

2,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2010, 2:22 uur
ja ja ;)

3,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 29 augustus 2010, 23:49 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Toch nog even een reactie, al zou ik het er verder bij laten.

yeyo schreef:
Ik had graag meer Carlito zelf als verantwoordelijke voor zijn ondergang gezien. Het is inderdaad niet evident voor zo iemand om uit het milieu te stappen, maar in deze film wordt het zo voorgesteld alsof hij eerder het slachtoffer is van zijn omgeving dan van zijn eigen karakter.

Volgens mij geeft Carlito al snel in de film aan dat hij zelf te soft is geworden en zijn jonge opponent eigenlijk om zeep had moeten (laten) helpen. Volgens mij weet Carlito dat donders goed, alleen denkt hij er mee weg te komen deze keer zonder te hoeven moorden.

5,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 30 augustus 2010, 1:11 uur
here come's the pain

4,0nieuw bericht [permalink] geplaatst op 31 augustus 2010, 23:36 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Net gezien. Prachtige film natuurlijk met puike rollen van Pacino(kan ook niet anders!) en Sean Penn. Het viel me trouwens wel weer op dat het einde een beetje een vreemde(misschien zelfs onnatuurlijke) situatie is.

4,5nieuw bericht [permalink] geplaatst op 1 september 2010, 14:36 uur
 bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezen
Tien jaar na ‘Scarface’, vormden regisseur Brian De Palma en Al Pacino opnieuw een team voor ‘Carlito’s Way’, en dat decennium tussentijd heeft zich duidelijk laten voelen. Waar ‘Scarface’ een bij vlagen briljante misdaadfilm was, is ‘Carlito’s Way’ een veel rijpere film – woede en een misantrope blik op de mensheid hebben plaats moeten maken voor medeleven en een oprechte emotionaliteit.

Wanneer Tony Montana aan het einde van ‘Scarface’ stierf, was dat z’n verdiende loon en daarmee uit. Van Carlito Brigante zit het verzamelde publiek tegen beter weten in te hopen dat hij zal overleven – het eindresultaat is een film waarmee we veel makkelijker een emotionele link kunnen leggen en die dan ook veel langer nazindert.

Al Pacino speelt de rol vrijwel uitsluitend met een droevige blik op z’n gezicht achter z’n ogen schuilen vele jaren miserie. Een man die teveel heeft meegemaakt, teveel heeft gezien. Hij weet echter nog steeds hoe de straat werkt, het duurt niet lang voor hij het ritme heeft teruggevonden.

Het is echter Sean Penn die met de geweldigste acteerprestatie uit de verf komt, een opgefokt mannetje die constant aan de coke is, en waarvan je nooit weet wat hij zal doen (je moét al wel aan de drugs hebben gezeten om dat kapsel te bedenken).

Kortgezegd een "MEESTERLIJKE "film.

niet ingelogd

116.054 gebruikers | 69.616 films | 25.730 regisseurs | 2.774.726 berichten | 3.862.115 stemmen