Donnie Brasco (1997)

3918 stemmen | gemiddelde 3,95
Misdaad /
Drama127 minuten / 147 minuten (extended cut)
geregisseerd door
Mike Newellmet
Al Pacino,
Johnny Depp en
Michael MadsenDe op een waargebeurd verhaal gebaseerde film volgt FBI-agent Joe Pistone die de maffia van New York infiltreert. Onder de naam Donnie Brasco maakt hij diverse vrienden, en weet hij zich al gauw op te werken in de maffiafamilie van Sonny Black. Het undercoverwerk wordt Pistone echter langzaam teveel. Zijn huwelijk raakt op de klippen, en de maffia denkt dat er een mol aanwezig is.Deze film staat op nummer 56 in de top 250
» volledige top 250
4,0
[permalink] geplaatst op 2 september 2011, 3:13 uurUitstekende misdaaddrama waarin een agent diep undercover gaat in de maffiawereld eind jaren '70. De film geeft de wiseguys een menselijk gezicht, en je krijgt soms zelfs medelijden met het personage van Al Pacino. Een boeiende blik in de hiërarchie van de maffia, en ook wordt duidelijk dat het undercover werkt zijn tol eist. Maar de spil van de film vormt toch de vriendschap tussen de twee hoofdrolspelers. Verder is de aankleding van de film goed verzorgd en zijn de personages goed geschreven, waarbij drie sterke rollen van Johnny Depp, Al Pacino en ook Michael Madsen.
[permalink] geplaatst op 9 oktober 2011, 12:51 uurVanmorgen weer eens gezien,ik denk na een jaar of 10. Er wordt hier eerder gesproken over een 147 minuten-versie. Heeft die een ander einde dan de 120 min. versie? Ik vond het een beetje een afgeraffeld einde van de verder steengoede film.
4,0
[permalink] geplaatst op 30 oktober 2011, 23:24 uurHoezo afgeraffeld? Als ie klaar is is ie klaar he. Het ging om de spionage binnen de maffia en niet om de maffia zelf.
4,5
[permalink] geplaatst op 5 november 2011, 10:52 uurWat een geweldge film is dit toch. Al Pacino is weergaloos. Johnny Depp geeft 'm goed partij. Goed verhaal ook zeg. Blijft van de eerste tot de laatste minuut boeien.
4,0
[permalink] geplaatst op 19 november 2011, 15:35 uurA wise guy's always right even when he's wrong, he's right.
Een geweldige misdaad/drama film van Mike Newell....
Een zeer goed verhaal wat op een uitstekende manier wordt gebracht, het geeft een mooi en goed beeld over het leven van een infiltrant binnen de mafia....
Het acteerwerk is natuurlijk helemaal super, Al Pacino en Johnny Depp zetten hun rol met veel overtuiging neer en Michael Madsen is ook een prima toevoeging (juiste uitstraling)....dit allemaal met de juiste aankleding, setting en locatie's maakt dit een geweldige film.
Dangerous-AF
5,0
[permalink] geplaatst op 4 december 2011, 23:19 uurPrecies wat mnrk zegt. Het doet mij pijn dat die niet in mijn top 10 zit.

4,0
[permalink] geplaatst op 23 december 2011, 5:46 uurZeer onderhoudende en goed geacteerde film.
5,0
[permalink] geplaatst op 27 december 2011, 20:57 uurwat een prachtige misdaad klassieker is dit toch!
Elke keer als ik deze film weer eens herkijk denk ik toch wat een prachtige rollen van beiden johnny depp en al pacino.
Klassieker!
4,0
[permalink] geplaatst op 27 december 2011, 23:52 uurDonnie Brasco.
Eerst en vooral een compliment voor de titel. Erg maffia, erg catchy en dus goed gekozen. Ik kocht via Tectum Publishers een boek over de maffia en ik was weggeblazen voor de eerste keer in m'n leven door een boek, misschien ook omdat het het eerste boek is die ik echt met fascinatie heb uitgelezen. In dit boek waren veel verwijzingen naar Donnie Brasco, quotes enzo. Had Donnie Brasco nog niet gezien maar was al lichtjes onder de indruk door quotes als "A wise guy's always right even when he's wrong, he's right." dus wist ik dat het wel wat kon worden. De film wekte meteen mijn interesse door de érg sfeervolle plaatjes waarmee het begint.
Johnny Depp is toch wel één van de beste acteurs die op deze planeet rondloopt, iets wat hij voor mij in Donnie Brasco bewijst. Al Pacino deed dat al veel eerder maar ik blijf toch verbluft achter door Pacino's acteren en zijn chemie met Depp en eigenlijk ook met Madsen.
Nog iets opmerkelijks is de visuele stijl van de film. Film maakt nergens gebruik van speciaal kleurgebruik of speciale camerahoeken maar laat gewoon de acteurs het verhaal vertellen en komt uiteindelijk toch nog origineel uit de hoek. Zeer onderhoudend allemaal.
Mag terecht een klassieker genoemd worden.
4,5
[permalink] geplaatst op 1 januari 2012, 1:11 uurSterke misdaad/maffia film met geweldig acteerwerk. Een van de betere maffiafilms in mijn ogen. Beide acteurs een genot om naar te kijken. Geen idee of ik nou wel is de extended cut heb gekeken of de normale versie.
[permalink] geplaatst op 1 januari 2012, 15:44 uurLoki87 schreef:
Laat dat "hé" maar weg hoor,ben geen kleuter. Ik doelde puur op die langere versie,wat daar dan anders aan is...
[permalink] geplaatst op 23 januari 2012, 22:07 uur
bevat spoilers, selecteer de tekst om deze te lezenBijzonder goed!
Maffiafilms, een genre waar ik bar weinig mee heb. Meestal loop ik stuk op het verschrikkelijk langdradig gemeumel en het verschrikkelijke macho gedrag van de maffia. Hier werden beiden eigenlijk vrijwel perfect gecombineerd.
Het op waarheid gebaseerde verhaal werd eigenlijk briljant vormgegeven. Er zat genoeg spanning in en alles werd juist gedoseerd.
De sfeer wordt geweldig opgebouwd. De spanningen lopen steeds verder op en je bent toeschouwer van Depp die steeds verder in het wereldje verzeild raakt. Je wil hem op een gegeven moment eruit sleuren omdat hij veel te ver gaat en hij alle mogelijke uitwegen langzamerhand uitsluit.
De film is briljant alleen toch zijn er een paar dingetjes waar ik me aan begon te storen. Nadat de uitleg kwam over wat 'forget about it'' eigenlijk wel betekende werd de uitspraak gewoon irritant veel gebruikt. Het is in de hele film nog zeker 25 keer langsgekomen. Een stuk of drie keer is niet erg alleen dit was gewoon té.
Het ontbreekt de film op audiovisueel vlak ook aan een hoop. De muziek is nagenoeg afwezig en dient slechts als achtergrondmuziekje. Camerastijl heeft verder ook niks om het lijf.
Ik begon me ook te storen aan het ontbreken van emotie bij Depp. Het was mooi geweest als er naar een tijdje een bepaald breekpunt bij hem op kwam zetten. Nu werd hij alleen boos, dit is ook een manier van emotie uiten alleen als ze hem in het gesprek met zijn vrouw toen zij de tas te voorschijn haalde ook maar even een beetje emotie hadden getoond, dan weet ik zeker dat het veel meer impact had gehad.
Verder een groot compliment voor het acteerwerk, Depp beschouwde ik tot nu toe als de meest overschatte acteur ooit alleen hier maakt hij toch even duidelijk dat hij wat in huis heeft, en dat bij een rol die hem nou niet echt op het lijf geschreven lijkt. Pacino speelt erg goed.
Genoeg om op aan te merken bij deze film alleen als ik de plussen en minnen tegen elkaar ga wegstrepen kom ik toch dik in de plus uit.