Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 15 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Heat
"A Los Angeles crime saga."
Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.
Lt. Vincent Hanna
Charlene Shiherlis
Drucker
Casals
DaHool
je hebt geen hoog iq nodig om deze film te snappen hoor hahahaha.
Als je mijn verhaaltje nog eens leest, kun je hem misschien in de juiste context plaatsen!
Maar als je dat niet snapt, snap ik jouw reactie wel! Hahahahahaha........
jazzwhat
Ik heb deze film meedere keren gezien, en het blijft voor mij 1 van de beste actiefilms aller tijden. De jacht van Pacino op deNiro wordt prachtig weergegeven. Ik hoop elke keer weer dat DeNiro wegkomt met zijn misdaad zodat hij met zijn vrouw nog lang en gelukkig kan gaan leven
Misdadigers wiorden ook niet zwart/wit neergezet, maar gewoon als mensen met een gevoelsleven. Dit is voor mij één van de weinige films waar ik sympathie heb voor de criminelen.
what is truth
Deze film is te langdradig. zeker 45 min te lang. Soms wat slaapverwekkend zelfs. in 3 etappes uitgekeken, dat zegt mij meestal genoeg over een film.
Toch wel een 7 vd 10 door vooral het acteerwerk.
Xander
Ik vind Mann meestal nogal zwak in personage -en plotontwikkeling. Mijn favoriete film van hem is Manhunter, omdat hij daar haast uitsluitend d.m.v. (prachtige) beelden vertelt. Al denk ik dat Miami Vice me bij herziening me ook meer zal bevallen. Voor Heat vrees ik eerder het omgekeerde.
Ik vind net dat Mann erin slaagt om met enkele goeie shots een personage wel degelijk uit te diepen, deels door wat vrije ruimte te laten voor de kijker.
yeyo
De interactie is me te gemaakt. Mann is duidelijk zwaar beïnvloed door jaren '30-'40 gangster flicks en probeert romances teveel een 'film noir' of noodlottige touch te geven, met allerlei idyllische slagzinnen.
Eens met yeyo, al die zijplotjes en relationele probleempjes voelen zo ongelooflijk nep en oninteressant aan. Het komt niet natuurlijk over.
Tarkus
De eerste film waarin Al Pacino en Robert De Niro samen in één scène spelen. En wat had je gedacht ?? Prachtig die 2 samen te zien.. waarom ze het niet eerder hebben gedaan is me een raadsel.
Het verhaal is fantastisch en alle acteurs zijn prima in hun rol.
Deze keiharde film van bijna 3 uur verveelt geen moment en dat is vooral aan beide hoofdrolspelers te danken.
Wie van goede dialogen en sterke actie- (zeg maar schiet-) scènes houd dan is dit een film die ik ten zeerste kan aanraden.
Pure spanning van begin tot eind.
Heb de film nog maar eens bekeken, en hoe meer je er naar kijkt hoe beter ie wordt.
Top film !!
sportfan27
Vanavond maar weer eens kijken voor de 20-ste keer oid... weet nog als de dag van gisteren dat ik onwetend de bioscoopzaal in stapte om er 3 uur later compleet verbijstert uit te komen.... wat een film...alleen die shoot out voor de bank al....beste van film Mann.
FunkStarr
- 1922 berichten
Deze film wordt echt alleen maar beter inderdaad. Ik heb hem ook al zeker 15 keer gezien en iedere keer is het opnieuw genieten van begin tot eind. Staat ook onbetwist nr. 1 in m'n top10.
Had deze destijds ook wel in de bios willen zien
richiedoom
Alles is helemaal top aan deze film, behalve het einde. Ik vind het einde een beetje te cliche, de confrontatie tussen good guy en bad guy, waar uiteraard good guy wint. Vond ik erg jammer, want deze film verdiende wat mij betreft een origineler einde.
ErikP
Alleen al die nimmer vervelende schietpartij , één van de beste ooit, naar mijn bescheiden mening dan. Zo hoort voor mij een actiefilm te zijn.
Filmpje1
niet zo bescheiden, dat is het zeker. dolby aan subwoofer op MAX volume flink omhoog en genieten maar.
- 19752 berichten
Misschien iets langer dan een kwartier kijken ipv te trollen?
Sid-the-gekste
Zeker wel een goede film heb al best vaak gezien zeker wel een 4,5 waard
Zandadder
saaie film
Je geeft alleen 0,5 en 5,0. Niet serieus te nemen.
- 19752 berichten
Ik dacht dat ik hem vanavond eens zou overslaan, maar eenmaal een minuutje langszappend toch niet voor elkaar gekregen om weg te zappen. Wat een schitterende film blijft dit toch. Die gelaatsuitdrukkingen van de Niro en Pacino zijn echt spot-on. En het gebruik van licht en sound zijn duidelijk een handtekening van Mann. Script, acteurs, bijrollen, snelheid, spanning. Alles klopt gewoon tot in de puntjes.

sportfan27
Haha, helemaal mee eens !
Justinw
Hetzelfde gebeurde bij mij. Ik kwam er toevallig langs en hij begon net. Ik kan hem daarna niet meer afzetten.
jacobine_rodijk
wat een hoop eindbazen bij elkaar
De 'bazen-' term en zijn varianten is misschien wel het meest ergelijke wat de internettaal is overkomen sinds 'LOL.'
Justinw
Mensen die op zulk soort taal ingaan vind ik vaak nog erger.
Voor de liefhebbers:
YouTube - Heat OST #21 - God Moving Over The Face Of The Waters
Laatste nummer.
Blijft echt geweldig, jammer dat Veronica het voortijdig afkapt.
- 19752 berichten
Ja ik zag dat Veronica-logootje al verdwijnen en dacht daar gaan we weer. De Engelsen, Duitsers en Belgen laten bijna altijd de aftiteling zien, maar in Nederland moet het allemaal weer vroegtijdig afgekapt worden. 1 van de beste soundtracks ooit gemaakt en past precies bij deze film. Origineel van Moby he?
Justinw
Ja, ik kan me herinneren dat de vorige keer dat ik de film keek ze het in ieder geval lieten doorlopen totdat je: Directed by Michael Mann' zag staan. Maar nu was het meteen pats boem.
Strike0ut
saaie film
ik wou hier negatief op reageren, maar laat ik me maar inhouden
jakobjan1908
Fantastische film. Het verhaal wordt langzaamaan opgebouwd en halverwege de film begint de echte actie. Genieten geblazen. Al Pacino en Robert de Niro spelen beide ook zeer sterk. Al met al een aanrader.

Schot in de zaak: 'Heat 2' mogelijk overgenomen door Amazon MGM wegens onenigheid over budget

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Netflix pakt op 1 juli opnieuw uit met 'Heat' van Michael Mann

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

The Shawshank Redemption
Drama, 1994