Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 15 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Heat
"A Los Angeles crime saga."
Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.
Lt. Vincent Hanna
Charlene Shiherlis
Drucker
Casals
Nomak
Heat vond ik heel lang de beste film van Michael Mann. Tot ik voor de derde of vierde keer Miami Vice zag. Het heeft dus best lang geduurd vooraleer ik doorhad hoe geniaal die film was en dat Michael Mann zichzelf had overtroffen.
Het zijn allebei erg sterke misdaadfilms. Heat moet het hebben van een aantal erg sterke scènes maar Miami Vice is als geheel veel sterker en gewaagder. Miami Vice is in tegenstelling tot Heat ook geen film voor de massa, het is een geniaal meesterwerk dat ik graag in mijn top 10 wil zetten.
yeyo
Ik vind Mann meestal nogal zwak in personage -en plotontwikkeling. Mijn favoriete film van hem is Manhunter, omdat hij daar haast uitsluitend d.m.v. (prachtige) beelden vertelt. Al denk ik dat Miami Vice me bij herziening me ook meer zal bevallen. Voor Heat vrees ik eerder het omgekeerde.
ossman1987
je praat hier en daar wel een beetje onzin reppie.
Dat jij pacino een matig acteur vind vanwege zijn altijd schreeuwerige stoerdoenerij ok.
maar in scent of a woman speelt hij inwezen ook een stoere schreeuwlelijkerd dus waarom jij hem daarin vele malen beter vind snap ik niet.
Je zou hooguit kunnen stellen wat ik wel zou begrijpen dat hij in die rol (nog) beter tot zijn recht kwam.
Verder spreek je jezelf ook weer eens tegen. Jij levert bij dit soort films namelijk altijd commentaar op oninterressante nietszeggende zijplotjes en sentimentele relatieproblemen waardoor een film veel te lang duurt. Even later loop je je te ergeren aan de manier waarop kilmer's personage uitgewerkt wordt in de film.
Zou je daar dan wel ineens 20 minuten relatie problemen aan toegevoegd willen zien worden??
Moet je maar even zoeken waar ik mezelf tegenspreek? Dat er veel oninteressante zijplotjes in de film zitten met allemaal geliefdes is wat anders dan een belangrijk personage die ongeveer een half uur voor het einde van de film weg rijdt in een auto en waar je vervolgens niks meer van hoort(dus ik wil geen 20 extra minuutjes met liefdesperikelen, ik wil gewoon weten of hij het wel red, aangezien de rest allemaal wel dood gaat). Dat vind ik gewoon een zwakte in het plot. Vooral met een lengte van bijna 3 uur. Is dat zo'n raar argument
De Pacino in Scent of a Woman heeft overigens nog wel wat sympathieks over zich heen hangen. Vooral in de rechtbank op het einde. Maar het is verder niet mijn favoriete acteur nee, over het algemeen hetzelfde trucje. In deze film vind ik het afwisselend, hij loopt over het algemeen iedereen vanaf het begin af te bekken, krijg je weinig sympathie voor. Toch heeft hij nog wel een paar aardige scenes, zoals de scene in de haven. Vond ik wel een leuk trucje van de Niro.
Al DeNiro
Naast acteerwerk, camerawerk, berovingen, shoot-out en restaurant-scene vind ik de scenes van DeNiro met geliefde ook heel goed.
ossman1987
ik zou niet weten wat ze anders verder nog van kilmer zouden moeten laten zien.
dat die een cocktailtje drinkt op de maladieven misschien?
Grappig hoor
Maar het is wel de enige personage met een "open einde" ver voor het einde van de film, terwijl de rest een kogel krijgt. Als het aan het einde van de film zat was het anders geweest, nu voelt zijn verhaallijn gewoon niet af aan. Net zoals iedereen eigenlijk in dat huis van die vriendin.
yeyo
Met prachtig uitzicht op nachtelijke L.A. en sfeervolle & rustgevende muziek.
Zoiets kan Mann natuurlijk als de beste in beeld brengen. Over de romance ben ik het echter niet met je eens. Die vind ik (zoals bijna altijd bij Mann) veel te gescript overkomen.
Vooral die tussen de Niro zijn personage en die dame. Ze ontmoeten elkaar in een bar en even later zijn het al soulmates for life. Haar beweegredenen om met een moordenaar mee te reizen vind ik eerlijk gezegd ook belachelijk
Ze kent hem niet eens.
- 19752 berichten
Neil is geen moordenaar. Waingro schiet die beveiligers dood. Neil doet het puur voor het geld om weg te kunnen met zijn vrouwtje. De lange schietscène tegen de politie is natuurlijk zelfbescherming. Bij een moordenaar denk je aan voorbedachte rade, dat is bij Neil niet het geval.
Misschien zelfbescherming, maar iemand die net een bank heef overvallen en allemaal agenten doodschiet en daarbij ook unschuldige burgers kan raken vind ik nou niet bepaald een rolmodel voor de jeugd
- 19752 berichten
Hij zei Vincent al dat hij nooit meer terug de gevangenis in zou gaan, dus dan maar strijdend ten onder. Heb zeer veel sympathie voor Neil in ieder geval en respect voor Vincent. Nee, deze film zal altijd in mijn top 10 blijven staan.
Vind het verder wel een leuk figuur hoor, maar ik vraag me gewoon af wat zo'n vrouw beweegt om met hem mee te gaan nadat ze al die info had vergaard
- 19752 berichten
Tsja, vrouwen he? Net het echte leven. Mooie vrouwen met foute mannen.
Beste tegenargument eigenlijk die ik tot nu toe ben tegen gekomen!!
Buiten dat ze goed zijn, zijn ze natuurlijk allesbehalve onnodig. Sterker nog: die scenes zijn essentieel voor het verhaal en het 'weglopen bij Heat around the Corner' thema.
Tuurlijk zijn ze essentieel, dan verwacht je het natuurlijk ook wel iets beter uitgewerkt en niet een simpele pick up in een bar, wat uitmondt op seks en vervolgens gaan ze door het vuur voor elkaar. Zo'n vrouw wil ik ook nog wel leren kennen hehe!
Gonster
Micheal Mann, toch wel een van mijn favoriete filmmakers. Heat is voor mij een van de beste films die ik heb gezien en staat in mijn top drie. Goede spannende film met uiteraard een giga cast. Hoogte punt van de film is de schietscene na de bankoverval, echt een Mann momentje helemaal top 5 sterren!
mnrk
Een geweldige film van Michael Mann....
De hele film heeft een heerlijke sfeer zoals we van Mann verwachten ( vond ik ook bij Miami Vice ), het camerawerk was ook dik in orde.
Het acteerwerk van de gehele cast is iets wat we niet veel zien in een film, allemaal super in hun rol .
Het verhaal wordt ook op een mooie manier gebracht, en natuurlijk de geweldige bankoverval scene
...wat een geluid tijdens deze scene !!
Lewis-06
jaren terug gezien, ik vond het een slappe film...
Lewis-06
ik vond het te voorspelbaar en te cliche. Dat mag niet gebeuren met zo'n cast.
Sergio Leone
ik vond het te voorspelbaar en te cliche. Dat mag niet gebeuren met zo'n cast.
Kan de cast toch weinig aan veranderen?
Tuurlijk niet, op zich hoeft een standaard verhaal heus geen slechte film op te leveren hoor. Het is juist de cast die dat soort films naar een hoger niveau tillen.
Het is natuurlijk niet een garantie. Ik vergat trouwens ook een woordje in mijn laatste zijn: Het is juist de acteurs die dat soort films naar een hoger niveau KUNNEN tillen.
Maar gezien jou top 10 zou je het met me eens kunnen zijn dat een standaard/voorspelbaar verhaaltje best leuk en goed uitgewerkt kan worden.
cordiacovens
super goede en ook hele mooie misdaadfilm, de beste misdaadfilm die k gezien heb.
Het acteerwerk en het verhaal zijn beide steengoed te noemen en de combinatie van Pacino en De Niro. echt een geweldige film, zo'n film die je zeker vaker wilt zien.
Mooie beelden van de scenes met de niro met z'n vriendin en ook die scene met de niro en pacino in dat restaurant vind ik steengoed. zeker een 4,5* en na herziening misschien wel 5
anne65998
hehemaal mee eens!!!

Schot in de zaak: 'Heat 2' mogelijk overgenomen door Amazon MGM wegens onenigheid over budget

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Netflix pakt op 1 juli opnieuw uit met 'Heat' van Michael Mann

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

The Shawshank Redemption
Drama, 1994