• 9.376.805 stemmen

Releasedatum: 15 februari 1996

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Videoland Bekijk via Videoland

Plot Heat

"A Los Angeles crime saga."

Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.

avatar van Knisper

Knisper

Dat was me niet opgevallen. Ik herkende hem nog steeds in ieder geval.

avatar van Hayabusa

Hayabusa

Een fantastische actie-film met twee acteerkannonen die eindelijk in 1 film spelen waar ze daadwerkelijk een scené delen. Ik kan niet wachten op hun nieuwe samenwerking.

avatar van thedudesons

thedudesons

keiharde misdaadfilm.....

4.5

avatar van Stefan_Ying

Stefan_Ying

Goede film. Vanaf begin tot eind weet deze film te boeien. De Niro en Pacino acteuren fantastisch. De film kent mooie scenes en vooral de schietscenes zijn erg goed. Enig minpuntje vond ik het niet zo speciale einde.

Totaal gezien een goede misdaad film.

avatar van wutang36

wutang36

Een super film met twee giganten: De Niro & Al Pacino, mijn voorkeur gaat naar De Niro, hij is so goed een echte professional.

avatar van Tarkus

Tarkus

De eerste film waarin Al Pacino en Robert De Niro samen in één scène spelen. En wat had je gedacht ?? Prachtig die 2 samen te zien.. waarom ze het niet eerder hebben gedaan is me een raadsel.

Het verhaal is fantastisch en alle acteurs zijn prima in hun rol.

Deze keiharde film van bijna 3 uur verveelt geen moment en dat is vooral aan beide hoofdrolspelers te danken.

Wie van goede dialogen en sterke actie- (zeg maar schiet-) scènes houd dan is dit een film die ik ten zeerste kan aanraden.

Pure spanning van begin tot eind.

Doet me goed om te zien dat de stemcurve behoorlijk gestegen is.

avatar van christophel

christophel

Ik vind hem toch iets te lang duren, tegen het langdradige aan,beoordeel de film op de bekende spelers , dan geef ik ***3

avatar van Colombo

Colombo

kos schreef:

Doet me goed om te zien dat de stemcurve behoorlijk gestegen is.

Idd, de niro en pacino zijn gewoon geweldig samen, topfilm!

avatar van bascross

bascross

Prachtige film, die scene als ze uit de bank komen, gruwelijk.

Een van de beste scenes ooit gemaakt.

avatar van russky

russky

al pacino en de niro in een film, zou moeten op nr 1 staan!

bascross schreef:

Prachtige film, die scene als ze uit de bank komen, gruwelijk.

Een van de beste scenes ooit gemaakt.

Heb je gelijk in! Zeker ook een van mijn favoriete scenes!

avatar van ghostman

ghostman

ik vind het werkelijk ongelooflijk hoeveel aandacht besteed is aan deze scène! Analyse van niemand minder dan Michael Mann.

avatar van Koerok

Koerok

Completely and utterly overrated.

avatar van heibert

heibert

Superfilm, het meesterwek van Michael Mann, uiteraard door fotografie, sfeer, geluid, muziek en uitstekende acteurs, tuurlijk DeNiro en Pacino dat is overduidelijk briljant, maar ook alle anderen, Kilmer, Sizemore, Voight (zit er gewoon ook in) en Levine als cop.

Na 12 jaar oud als de dag van gisteren gemaakt, pareltje.

avatar van dave

dave

1 ding : Michael Mann is de beste sfeerschepper die ik ken ( als regisseur)

avatar van DragQueen

DragQueen

Wervelende misdaadfilm, met een sterk script. de cast is formidabel. met absolute grootheden als pacino en de niro. die overigens maar een scene samen te zien zijn. maar de vlammen vliegen er van af, hoe kort het ook duurt. kilmer zet trouwens ook een staaltje acteerwerk neer. klasse bijrollen overigens. verder een zeer onderhoudende film, met sterke actie scenes, met nogal wat vuurwerk. voor mij een topper uit het genre. spannend van begin tot eind. misschien wel de beste prent van mann, die hier een grootse sfeer weet te scheppen. 5 sterren.

avatar van Scratt

Scratt

Kan hiervan blijven genieten net zoals de andere films van Michael Mann: Collateral, Ali, ja zelfs Miami Vice , maar geen enkele kan tippen aan dit machtig misdaadepos.

Voor mij de beste film aller tijden !!

avatar van dijkieR

dijkieR

een aktie klassieker met 2 van de beste acteurs van deze tijd(nog steeds)

die scene vanaf die bankoverval is zo strak in beeld gebracht

1 van de beste scenes aller tijden

avatar van tukkerstein

tukkerstein

Tegenvaller, maar zeker geen slechte film. Twee prachtige actiescènes, gemengd met geweldig acteerwerk. Al Pacino en DeNiro zijn twee geweldige acteurs, misschien vind ik Al Pacino zelfs nog wat beter. Verhaal is ook prima, maar het einde is niet heel verrassend. Ook gaat de film af en toe te lang door en wordt er soms gefocust op personages die eigenlijk maar van amper belang zijn in het hoofdplot.

Cinematografie is prachtig, in sommige scènes komt dat blauw echt naar voren, veel scènes stralen rust uit met die zachte muziek.

avatar van Iron Maiden

Iron Maiden

geweldige film..

die bankoverval is één van de beste actie scenes aller tijden!

soms een beetje langdradig, maar verhaal en personages zijn heel goed. iedereen levert hier goed werk af, maar voor mij blijft

val kilmer de held.

deze moet je trouwens wel gezien hebben en is vele malen beter dan bijv. miami vice en ali.

dit blijft gewoon een goede film..

en mijn score is zeker niet te hoog, want de film zit tegen de perfectie aan.

5 *

Iron Maiden schreef:

De film moet je zeker gezien hebben, maar ik durf hem niet eens te vergelijken met Miami Vice of Ali

avatar van Shinobi

Shinobi

Echt een meesterlijke film om te zien met niet te missen acteurs als de Niro en Pacino. Deze film is gewoon top, lekker veel actie, het acteerwerk is goed en een goede verhaallijn.

Ik geef 'm 4, 5 sterren.

avatar van Couch Potato

Couch Potato

Shinobi schreef:

Ik geef 'm 4, 5 sterren.

Ik kan dat alleen maar beamen : prima actiefilm MET inhoud en met zeer goede vertolkingen. Ook die gangster, die hele grote smeerlap, ik weet niet hoe die heet, maar die acteert uiteraard ook de pannen van het dak!

Een must is dit!

* * * *

avatar van tn2543

tn2543

Geweldige film.. Deze film staat op nr. 2 van mijn top 10 lijst.

Die scene waar Al Pacino en Robert de Niro in het restaurant zitten geeft mij telkens weer kippenvel, ik weet niet of anderen dat ook hebben. Maar het zijn gewoon twee van de allerbeste acteurs die daar tegenover elkaar zitten en de ook nog elkaars vijanden zijn. Geweldig.... De één wil de ander zowat vermoorden, maar ze drinken gewoon gezellig een kopje koffie.

avatar van filmanalist

filmanalist

prachtig Al picino en Robert de niro tegenover elkaar, supergoed verhaal goede bijrollen en echt spannend ik heb echt genoten van deze film

Al Pacino

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Couch Potato schreef:

Een must is dit!

* * * *

Jon Voight zal je wel bedoelen. Zie ook Midnight Cowboy.

Enige jammere aan de film is dat het zo Amerikaans moet eindigen.

avatar van dutchtuga

dutchtuga

Prachtig einde juist. Wat daar zo amerikaans aan is snap ik niet helemaal.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

Dat 'the good guy' moet winnen. Zoals iemand al zei was de film nog beter als 'ie gewoon eindigde bij het moment dat De Niro z'n vriendin verlaat en dan gewoon 'verdwijnt'.

Maar desondanks een geweldige film natuurlijk. 4,5*