Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 15 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Heat
"A Los Angeles crime saga."
Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.
Lt. Vincent Hanna
Eady
Charlene Shiherlis
Drucker
Casals
Dat 'the good guy' moet winnen. Zoals iemand al zei was de film nog beter als 'ie gewoon eindigde bij het moment dat De Niro z'n vriendin verlaat en dan gewoon 'verdwijnt'.
Maar desondanks een geweldige film natuurlijk. 4,5*
dan was het meer een open einde geweest.
PaulieWalnuts
dan was het meer een open einde geweest.
Is dat niet wat De Niro meerdere malen zegt in de film. Dat je gewoon weg moet kunnen lopen? Was wel een mooi einde geweest denk ik.
gideonvdb
Jon Voight zal je wel bedoelen. Zie ook Midnight Cowboy.
Enige jammere aan de film is dat het zo Amerikaans moet eindigen.
ja zou kunnen weet ik zo even niet.
Maar desondanks een geweldige film natuurlijk. 4,5*
Dat was idd zeker een mooi einde geweest maar gelukkig weet Mann de sentimenten in toom te houden bij het einde en er een mooi stijlvolle scene van te maken.
wat bedoel je dat je het niet mooi vind of maar voor 1 keer,
1 keer tijdens een bakje koffie.
Hmmm, volgens mij komt dit toch veel duidelijker naar voren in de film, een soort leidraar binnen De Niro's "carriere". Ben het eens dat het einde veel sterker had kunnen zijn. Scene op het vliegveld had integraal geschrapt kunnen worden.
gideonvdb
volgens mij zegt ie het maar 1 keer, alleen op zo een krachtige manier dat het je bij blijft , moeten kos maar even raadplegen ik vond het best wel een mooi einde trouwens zo hand in hand.
dutchtuga
De film werkt toe naar een confrontatie. Zo gek is dat einde dus niet. Elke andere regisseur had er een standaard einde van gemaakt maar zoals eerder gezegd maakt Mann er een stijlvolle scene van waardoor het nergens stoort.
vond het ook zeer mooi einde en spannend.
De film werkt toe naar een confrontatie. Zo gek is dat einde dus niet.
Daar ben ik het niet mee eens, al hangt dat misschien ook een beetje af van de kijker en welk personage hij aanhangt.
Persoonlijk vond ik De Niro het boeiendst in deze film, Pacino kon op weinig medeleven rekenen. De Niro straalt de hele film superioriteit uit en het had dan ook erg leuk geweest als zijn personage in ere was gelaten. Nu loopt hij als een loser in z'n eigen val en betekent dat z'n ondergang. Vind ik maar erg flauw. Maakt dat beide personages eigenlijk maar weinig respect meer genieten op het einde.
Zelfs een einde waar De Niro z'n fout nog had rechtgezet had er bij mij nog ingekund, al is ook dat redelijk pover. Maar ook dat was al te wild blijkbaar.
Tja, het is maar hoe je het bekijkt. Het heeft denk ik niet zozeer met braaf te maken als wel met realisme.
Vind dit nu geen film die het moet hebben van realisme eerlijk gezegd
thanx dacht al zoiets.
dutchtuga
De Niro straalt de hele film superioriteit uit en het had dan ook erg leuk geweest als zijn personage in ere was gelaten. Nu loopt hij als een loser in z'n eigen val en betekent dat z'n ondergang. Vind ik maar erg flauw..
Grappig, een serieuze discussie over DeNiro met jou
.Anyway, loser vind ik een groot woord. Het is zijn wraak instinct die hem tot zo'n actie drijft. DeNiro personage is wel duidelijk neergezet als iemand die niet met zich wou laten sollen en zo handelt hij dus ook op het eind. Dat hij Pacino zou tegenkomen op weg weer naar de auto had hij niet gepland.
Vandernagel
Een uitstekende onderhoudende film met goede rollen van een topcast. Op het einde na dan.
4,5 sterren
Salto
“Don’t let yourself get attached to anything that you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner."
GEWELDIG GEWOON.
De Niro speelt in deze film misschien wel de coolste gangster ooit. Zie dat loopje van hem!
%%%%%%
GEWELDIG GEWOON.
Leland Palmer
Haha, prachtig! De beste man imiteerd Pacino en De Niro subliem! Erg goed gedaan......
Leland Palmer
Al Pacino acteerd geweldig in deze film, maar voor mij maakt deze film erg duidelijk dat De Niro gewoon de beste acteur van de wereld is! Hij overklast Pacino op alle fronten en dat terwijl Pacino een wereldklasse prestatie neer zet! Het is mooi om deze grooteheden tegenoverelkaar te zien, daarom kan ik de film ook tig keer kijken. En elke keer wordt ie beter!
tommycatkins
Ik had het een goed einde gevonden als Hanna op het laatst voor z'n vrouw had gekozen in plaats van achter McCauley aan te gaan. Op die manier had hij zijn zowel zijn eigen probleem opgelost (het niet kunnen volhouden van een relatie), als het probleem van McCauley (het leven leiden van een overvaller). McCauley wilde immers na de liquidatie van Waingro stoppen met z'n carriere als overvaller en wat anders gaan doen.
Creasy_Bear
Meesterlijke film.. met een van de 2 beste acteurs op dit moment.
ik had wel liever gezien dat de bad guy het eens gaat winnen (De Niro) van Pacino
Slap verhaal...heel sterk in beeld gebracht dit bewijst Mann, met al zijn films zoals Transformers.
Barrie vd Laan
Meesterlijke film.. met een van de 2 beste acteurs op dit moment.
Transformers, Ik dacht het niet hoor. Die is van Michael Bay.
Goodfella_90
Meesterlijke film.. met een van de 2 beste acteurs op dit moment.
Welke van welke twee acteurs?
rokkenjager
Hij bedoelt zeker met twee van de beste acteurs op dit moment.

Schot in de zaak: 'Heat 2' mogelijk overgenomen door Amazon MGM wegens onenigheid over budget

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Netflix pakt op 1 juli opnieuw uit met 'Heat' van Michael Mann

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

The Shawshank Redemption
Drama, 1994