• 9.377.044 stemmen

Releasedatum: 15 februari 1996

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Videoland Bekijk via Videoland

Plot Heat

"A Los Angeles crime saga."

Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.

PaulieWalnuts schreef:
Dat 'the good guy' moet winnen. Zoals iemand al zei was de film nog beter als 'ie gewoon eindigde bij het moment dat De Niro z'n vriendin verlaat en dan gewoon 'verdwijnt'.

Maar desondanks een geweldige film natuurlijk. 4,5*

dan was het meer een open einde geweest.

avatar van PaulieWalnuts

PaulieWalnuts

606 schreef:

dan was het meer een open einde geweest.

Is dat niet wat De Niro meerdere malen zegt in de film. Dat je gewoon weg moet kunnen lopen? Was wel een mooi einde geweest denk ik.

PaulieWalnuts schreef:

Jon Voight zal je wel bedoelen. Zie ook Midnight Cowboy.

Enige jammere aan de film is dat het zo Amerikaans moet eindigen.

jon voight.

PaulieWalnuts schreef:

ja zou kunnen weet ik zo even niet.

Maar desondanks een geweldige film natuurlijk. 4,5*

Dat was idd zeker een mooi einde geweest maar gelukkig weet Mann de sentimenten in toom te houden bij het einde en er een mooi stijlvolle scene van te maken.

wat bedoel je dat je het niet mooi vind of maar voor 1 keer,

1 keer tijdens een bakje koffie.

Hmmm, volgens mij komt dit toch veel duidelijker naar voren in de film, een soort leidraar binnen De Niro's "carriere". Ben het eens dat het einde veel sterker had kunnen zijn. Scene op het vliegveld had integraal geschrapt kunnen worden.

gideonvdb

volgens mij zegt ie het maar 1 keer, alleen op zo een krachtige manier dat het je bij blijft , moeten kos maar even raadplegen ik vond het best wel een mooi einde trouwens zo hand in hand.

dutchtuga

De film werkt toe naar een confrontatie. Zo gek is dat einde dus niet. Elke andere regisseur had er een standaard einde van gemaakt maar zoals eerder gezegd maakt Mann er een stijlvolle scene van waardoor het nergens stoort.

dutchtuga schreef:

vond het ook zeer mooi einde en spannend.

gideonvdb schreef:

Hij zegt het nog nadrukkelijker als Chris bij hem thuis in de woonkamer zit.

dutchtuga schreef:
De film werkt toe naar een confrontatie. Zo gek is dat einde dus niet.

Daar ben ik het niet mee eens, al hangt dat misschien ook een beetje af van de kijker en welk personage hij aanhangt.

Persoonlijk vond ik De Niro het boeiendst in deze film, Pacino kon op weinig medeleven rekenen. De Niro straalt de hele film superioriteit uit en het had dan ook erg leuk geweest als zijn personage in ere was gelaten. Nu loopt hij als een loser in z'n eigen val en betekent dat z'n ondergang. Vind ik maar erg flauw. Maakt dat beide personages eigenlijk maar weinig respect meer genieten op het einde.

Zelfs een einde waar De Niro z'n fout nog had rechtgezet had er bij mij nog ingekund, al is ook dat redelijk pover. Maar ook dat was al te wild blijkbaar.

Tja, het is maar hoe je het bekijkt. Het heeft denk ik niet zozeer met braaf te maken als wel met realisme.

Vind dit nu geen film die het moet hebben van realisme eerlijk gezegd

In het misdaadgenre toch zeker wel.

kos schreef:

Hij zegt het nog nadrukkelijker als Chris bij hem thuis in de woonkamer zit.
had ie meubels dan thanx dacht al zoiets.

Onderhond schreef:

De Niro straalt de hele film superioriteit uit en het had dan ook erg leuk geweest als zijn personage in ere was gelaten. Nu loopt hij als een loser in z'n eigen val en betekent dat z'n ondergang. Vind ik maar erg flauw..

Grappig, een serieuze discussie over DeNiro met jou .
Anyway, loser vind ik een groot woord. Het is zijn wraak instinct die hem tot zo'n actie drijft. DeNiro personage is wel duidelijk neergezet als iemand die niet met zich wou laten sollen en zo handelt hij dus ook op het eind. Dat hij Pacino zou tegenkomen op weg weer naar de auto had hij niet gepland.

avatar van Vandernagel

Vandernagel

Een uitstekende onderhoudende film met goede rollen van een topcast. Op het einde na dan.

4,5 sterren

avatar van Salto

Salto

“Don’t let yourself get attached to anything that you are not willing to walk out on in 30 seconds flat if you feel the heat around the corner."

GEWELDIG GEWOON.

De Niro speelt in deze film misschien wel de coolste gangster ooit. Zie dat loopje van hem!

avatar van Salto

Salto

mooie satire op een scene uit Heat:

avatar van %%%%%%

%%%%%%

Salto schreef:

GEWELDIG GEWOON.

Jaaa daar ben ik het met je eens mischien wel beter als Tony Montana De niro heeft in deze rol veel meer charma dat miste ik bij Tony Montana hij had te veel fucking woortjes

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Salto schreef:

mooie satire op een scene uit Heat:

Haha, prachtig! De beste man imiteerd Pacino en De Niro subliem! Erg goed gedaan......

avatar van Leland Palmer

Leland Palmer

Al Pacino acteerd geweldig in deze film, maar voor mij maakt deze film erg duidelijk dat De Niro gewoon de beste acteur van de wereld is! Hij overklast Pacino op alle fronten en dat terwijl Pacino een wereldklasse prestatie neer zet! Het is mooi om deze grooteheden tegenoverelkaar te zien, daarom kan ik de film ook tig keer kijken. En elke keer wordt ie beter!

avatar van Joeri_000

Joeri_000

Alleen het kapsel van Van Kilmer is al geweldig !!

avatar van tommycatkins

tommycatkins

Ik had het een goed einde gevonden als Hanna op het laatst voor z'n vrouw had gekozen in plaats van achter McCauley aan te gaan. Op die manier had hij zijn zowel zijn eigen probleem opgelost (het niet kunnen volhouden van een relatie), als het probleem van McCauley (het leven leiden van een overvaller). McCauley wilde immers na de liquidatie van Waingro stoppen met z'n carriere als overvaller en wat anders gaan doen.

avatar van Creasy_Bear

Creasy_Bear

Meesterlijke film.. met een van de 2 beste acteurs op dit moment.
ik had wel liever gezien dat de bad guy het eens gaat winnen (De Niro) van Pacino

Slap verhaal...heel sterk in beeld gebracht dit bewijst Mann, met al zijn films zoals Transformers.

avatar van Barrie vd Laan

Barrie vd Laan

Creasy_Bear schreef:
Meesterlijke film.. met een van de 2 beste acteurs op dit moment.

Transformers, Ik dacht het niet hoor. Die is van Michael Bay.

avatar van Goodfella_90

Goodfella_90

Creasy_Bear schreef:

Meesterlijke film.. met een van de 2 beste acteurs op dit moment.

Welke van welke twee acteurs?

avatar van rokkenjager

rokkenjager

Hij bedoelt zeker met twee van de beste acteurs op dit moment.