• 9.378.126 stemmen

Releasedatum: 15 februari 1996

• Netflix Bekijk via Netflix
  • Videoland Bekijk via Videoland

Plot Heat

"A Los Angeles crime saga."

Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.

avatar van DaHool

DaHool

Waarom vind ik dit de beste film ooit gemaakt in dit genre,

je raakt betrokken met de hoofdrolspelers, door de diepgang en het privé leven. Wat wel eens wordt vergeten is de muziek, de muziek neemt je mee in de spanning, let er maar eens op.

Het verhaal is realistisch en de schietscene komt zo uit de militaire-opleidingen. De acteurs maken het verhaal af, ook Tom Sizemore, Val Kilmer en Jon Voight (vader Angelie Jolie) niet te vergeten.

avatar van Eraser2

Eraser2

Wat een epische film is dit, één van de beste actiefilms ooit gemaakt naar mijn mening.

Sterk verhaal en dito acteurs. Vooral De Niro steelt de show als ijskoude meesterdief.

Komt ook nog eens bij de fantastische wapengeluiden, hoe hebben ze dat voor elkaar gekregen?

5 sterren en een plek in mijn top 10

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Staan hele mooie filmpjes op youtube hoe de 4 zich hebben voorbereid en hoe die schiet-scene zo mooi hol klonk etc. deze bijvoorbeeld

avatar van armand 1

armand 1

Zeer goede film maar iets te langdradig.

avatar van Eraser2

Eraser2

Bedankt voor de link moviemafketel;)

De professionaliteit waarmee de acteurs zijn getraind voor de actiescenes maakt deze film des te mooier voor mij.

avatar van hjcool

hjcool

Eigenlijk duurde hij mij wat te lang, Maar de acteurs waren geweldig, Genre spreekt me aan, Het is realistisch en spannende muziek.

Top film! Staat terecht in top 250!

avatar van mock turtle

mock turtle

Goede thriller over de tweestrijd tussen de goeden en de kwaden, die laat zien dat beiden ook privélevens hebben. Acties en schietgevechten zijn erg goed en lijken erg realistisch en er is overdadig aandacht voor karakters en persoonlijkheden. Soms wat te veel. Om één of andere reden vind ik het net niet spectaculair genoeg voor 4 sterren.

avatar van MoFeDu

MoFeDu

Zet het geluid eens wat harder tijdens de bankroofscéne dan is het wel behoorlijk spectaculair. Verder ligt het toch wel wat genuanceerder dan een strijd tussen de goede en de slechte.

avatar van fappie

fappie

• 2005 stemmen

moviemafketel schreef:

Thanks mate! Dit is echt gruwelijk interessant.

avatar van Matthiasc88

Matthiasc88

Die shooting scène is inderdaad een van de beste qua sound en blijft je na een tijd nog steeds bij....

dit is wat ik "echt vollen bak de gas opendraaien" noem, de knallen blijven gewoon door de speakers komen en slaan in als bommen

Van elke seconde genoten!

avatar van ghostman

ghostman

Heat is een schoolvoorbeeld van een bigbudget auteursfilm uit Hollywood . Voor zijn verhaal heeft hij ( MaNN ) zelf een filmstudio ( financiers / distributeurs ) uitgekozen .

Often a studio will acquire a script and cast around for a star or a director but with Heat it was the director who packaged the project. "My model is usually to make my own development. When I did Heat I wrote the screenplay and I bought Art Linson, my producing partner, into it. Then I got Al [Pacino], I got Bob [De Niro]. At that moment, with a project that was ready, I decided that Warner Brothers was the place to go." The studio had a long tradition of gangster films. "I was able to go in and say, 'We would love to have you do this.'"

FT.com

assface

2 woorden... absolutely amazing

avatar van Warren Stantin

Warren Stantin

Vanavond nog eens bekeken op dvd. Geen reclames dus, en wat is dat een verademing ! Los daarvan: ik vond Heat al een ontzettend sterke film maar mijn waardering van 4 sterren voer ik op tot 4,5 sterren. Wanneer Pacino, toch 1 van mijn favoriete acteurs, zich in sommige scenes niet had schuldig gemaakt aan "over-acting" had deze film de optimale waardering van me gekregen. Het verhaal is ijzersterk, de muziek idem en iedereen, vooral De Niro, speelt geweldig. De dialoog tussen Pacino en De Niro is inmiddels legendarisch, evenals de schietpartij in het hartje van L.A.

avatar van roppet

roppet

Nr 1 in mijn top 10

Ok, na pulp fiction dan : )

avatar van MGoody

MGoody

Mijn nummer 1. Ijzersterke film met naar mijn mening de beste acteurs: Pacino en de Niro met daarbij geweldige muziek. Val Kilmer natuurlijk ook niet vergeten, top acteur!

avatar van The Truth

The Truth

Beste film OOIT. Punt.

avatar van rhiemstra112

rhiemstra112

Vandaag deze film weer eens herkeken.
Een tijd terug heb ik deze film ook al eens gezien alleen toen viel die mij ietwat tegen. en kreeg die 4 sterren.
De 2e keer beviel de film heel goed.
Al Pacino en Robert De Niro spelen ijzersterk.
Het was echt genieten geblazen en het bleef tot het einde spannend.
vooral het einde was mooi dat hannah zijn hand pakt
al met al een mooie film en hij verdiend na vandaag 5 sterren inplaats van 4

avatar van The Truth

The Truth

rhiemstra112 schreef:
Vandaag deze film weer eens herkeken.
De 2e keer beviel de film heel goed.
Al Pacino en Robert De Niro spelen ijzersterk.
Het was echt genieten geblazen en het bleef tot het einde spannend.
vooral het einde was mooi dat hannah zijn hand pakt
al met al een mooie film en hij verdiend na vandaag 5 sterren inplaats van 4

Eindelijk ben je een man.

avatar van Pete_033

Pete_033

Deze film is zo zo goed. Iedere keer als ik hem weer zie krijg ik kippevel.

Meesterlijk

avatar van rhiemstra112

rhiemstra112

De muziek is ook geweldig in de film.

Vooral het eind nummer van moby

titel god moving over the face of the waters

avatar van revengeyo

revengeyo

de rollen zijn beide heren op het lijf geschreven.

Het is moeilijk te zeggen wie de betere acteur is in deze film, maar ik ga dan toch voor Pacino.

de Niro heeft soms last van overacting.

avatar van Pete_033

Pete_033

revengeyo schreef:

de rollen zijn beide heren op het lijf geschreven.

de Niro heeft soms last van overacting.

overacting in deze film

avatar van 009

fantastisch!!

één van de beste films die ik ooit gezien heb!!!

had toch stiekem gehoopt dat Hannah neergeschoten werd door Neil,
of dat Hannah Neil ging laten lopen...
wel zéér stiekem gehoopt

avatar van Film Fan

Film Fan

Een boven gemiddelde thriller. Hoewel ik minder gecharmeerd ben van Pacino waren het vooral hij en De Nero die de film droegen. Neemt niet weg dat de rest van de casting ook dik in orde was. Hoewel de film al 15 jaar oud is komt hij niet gedateerd over. Toch waren er een paar puntjes in de film die mij tegenvielen. De shoot out na de bankoverval was een beetje onwaarschijnlijk. De plot twist richting hotel was ook onwaarschijnlijk daar McCauley een perfectionist is en niets impulsiefs doet. Wat ook een beetje vreemd was is dat men zo de landingsbanen van LAX op kan lopen. Maar als je hier overheen kan stappen blijft er een prima film over die tot het laatst toe spannend blijft.

avatar van FunkStarr

FunkStarr

• 1922 berichten

Hoe vaker ik hem zie, hoe beter die wordt. Nr. 1 in mijn top 10, 1 van de beste films ooit gemaakt.

Deze staat vanavond op de planning!

avatar van moviemafketel

moviemafketel

• 19752 berichten

Dan heb je een mooie avond voor de boeg

avatar van tieskut

tieskut

Wow, wat een ontzettend goede film. Boeiend van begin tot eind. Goed acteerwerk, bevat enkele zeer mooie scènes en mooi hoe de privé-levens erin voorkomen, zonder dat deze vervelend worden. Enige minpunt vond ik het einde, maar dat mag de pret niet drukken.

avatar van supadragon8

supadragon8

heel leuke film, en de bank overval is denk ik wel de beste actie scene die ik ooit heb gezien.

ik geef het een 4,5 ik vond het verhaal aan het begin iets te langdradig maar voor de rest super film met leuke acteurs!