Genre: Misdaad / Thriller
Releasedatum: 15 februari 1996
Bekijk via Netflix
Bekijk via Videoland
Plot Heat
"A Los Angeles crime saga."
Detective Vincent Hanna (Al Pacino) is geobsedeerd door de dief Neil McCauley (Robert De Niro), en probeert hem desnoods ten koste van z'n privéleven te pakken. Als McCauley zich voorbereidt op de overval van hun leven, en Hanna's team hem probeert te pakken, zien beiden in dat ze allebei te maken hebben met de allerbeste in hun vak.
Lt. Vincent Hanna
Charlene Shiherlis
Drucker
Casals
robertcox
Nu komt de welbekende café scene.
Is inderdaad een geweldige film ook voor mij 5 sterren die bovengenoemde scène is echt brilliant
PS zijn er nog meer films waarin zij samen acteren?
Saldek
Een topfilm die het niet kon veroorloven van minderer kwaliteit te zijn.
Ik bedoel: kom op, Al en Robert samen in één film, dan mág je gewoon geen planken misslaan! Maar Michael heeft de gelegenheid dan ook met beide handen aangegrepen.
Wat het verhaal betreft kan ik ook niets dan lof kwijt. Geen standaardthriller omtrent een overval, omtrent moord, omtrent relatieproblemen, omtrent wraak, omtrent liefde, omtrent loyaliteit, omtrent psychopaten, omtrent maffioso, omtrent geweld......nee, deze heeft het allemaal! Mede daarom heb ik ondanks de lange zit geen seconde op de klok hoeven kijken, het was onophoudend boeiend.
Leuk overigens. Soms kan een foutje in een film bloedirritant zijn, maar als de film verder van kwaliteit is vind ik een foutje meestal juist erg leuk om te ontdekken. Zo was er in deze film een scene waarin Robert in zijn auto aan kwam rijden. Een scene vanaf de straat opgenomen zie je de auto naderen waarbij de figuranten, het volk op straat, alle stilstaan, of ze op iets wachten. En pas wanneer de auto goed in beeld komt beginnen de figuranten alle opeens te lopen, alsof er pas 'actie' werd uitgeroepen op het moment dat de scene lang en breed in gang was. Vond ik wel lache.
En natuurlijk de slotscene met de symbolische handdruk, de handdruk van twee grootheden van Hollywood.......mooier had de film niet kunnen eindigen.
Iemand vermeldde dat er muziek van Moby in de film behoorde te zijn, die niet werd gespeeld omdat Veronica zo haastig zijn programma voortzetten wilde.
Even offtopic, maar ik vind het ook dikwijls bloed-bloedirritant dat er geen tijd wordt gegeven om de film even te laten bezinken. Altijd maar in de trein naar een volgend programma........... Kotsverwekkend als je 't mij vraagt. Soms is de omroep er zélfs toe in staat om scenes in te korten of zelfs te schrappen om aan (de zelf opgestelde?) tijdquotum te voldoen......maar dit terzijd.
Wat muziek betreft was ik in deze film ook verrast U2 te horen, in de vorm van Passengers. Het nummer 'Allways Forever Now'....., vond ik wel grappig.
Back on topic:
De film is niet het straatje waarvan ik snel onder de indruk ben. Een goede misdaadthriller ben ik altijd wel voor te porren, maar qua waardering zal ik zoiets niet snel tot topfilm torpederen.
Daarom vijf ster in objectieve benadering voor de film in zijn geheel en vier ster voor de persoonlijke beleving naar eigen voorkeur. Kom ik uit op 4,5*
Pitakaas
Mooie review, alleen raar dat je de film 5 sterren vind, maar omdat het een misdaadthriller is (waar je niet gek op bent) verlaag je het naar 4.5.
Is het gek dat ik dat niet snap?
DureGast
Dit was tot gisteravond een van de films die heel hoog op mijn nog-zien-lijstje stond. Wel was het jammer dat ik deze film op de televisie heb gekeken (wat zijn reclames toch vervelend, totaal wel drie kwartier).
Toch heb ik allerminst spijt dat ik me ertoe heb gezet deze film te kijken. Wat een prachtfilm. Deze film is goed vanwege de actiescenes, vanwege de acteerprestaties van De Niro en Pacino, de acteerprestaties van de meeste bijpersonages, vanwege interessante plotwendingen maar vooral vanwege de uitgebreide manier van vertellen en vanwege het oog voor detail.
Sommige mensen zeggen in de comments dat subplots zoals bijvoorbeeld die met Nathalie Portman of met de Chauffeur bij hun bankjob overbodig zijn en slechts extra tijd kosten. Hier ben ik het niet mee eens. Juist die dingen gaven voor mij een extra dimensie aan de film. Ik vond dat het een veel duidelijker beeld gaf van de persoonlijke situatie van bijvoorbeeld inspecteur Hanna en ook van de levens van de criminelen.
Onvergetelijk in deze film zijn ook de actiescenes. De eerste overval, de confrontatie bij de drive-in bioscoop met van zant en natuurlijk als hoogtepunt de bankoverval.
Mijn conclusie is eigenlijk dat gewoon alles aan deze film klopt. De enige reden waarom ik geen 5* geef maar 4,5* is dat ik sommige situatie nogal onrealistisch vond. Dat de criminelen ontsnappen na die shoot-out bijvoorbeeld. Voor zo'n topfilm had ik hier op een iets intelligenter oplossing gehoopt. Bovendien vind ik het jammer (hoewel dit niks aan mijn score veranderd) dat we weinig van het personage Nate te weten kregen. Ik had de indruk dat hij een belangrijkere rol had kunnen krijgen, niet in de laatste plaats omdat ik deze rol goed vertolkt vond door John Voigt.
Conclusie: Absolute topper die zeker het herkijken waard is!
Jesse93
Waarschijnlijk geniet hij er dan net iets minder van dan van een genre waar hij wel dol op is.
rkdev
Gisteren ook maar weer eens gekeken, en ik kan geen enkel argument bedenken waarom ik deze film 4,5* had gegeven.
Dus, bij deze 5* en terug in m'n top 10. Briljante film !
rkdev
PS zijn er nog meer films waarin zij samen acteren?
Saldek
Ja, klopt. Een topfilm geheel in mijn straatje kan verpletterende indruk op mij maken. 'Heat' is overduidelijk een topfilm, maar de beleving blijft in het kaliber steken van een lekkere wegkijker. Er zijn zowiezo weinig thrillers, misschien zelfs geeneen, die ik ooit vijf ster beoordeelde. Ik geloof dat alleen 'Da Vinci Code' de uitzondering vormt
swinkey
[spoi;er]vroeg me eigenlijk af waar nou al t geld gebleven is en hoe het nou met die val kilmer afgelopen was?
TrickySmalls
Dat is niet geheel duidelijk. Kilmer wordt door zijn vriendin gewaarschuwd dat de politie er is en vlucht. Wat er daarna met hem gebeurt is een raadsel.
bollepeer
ja dit is een heerlijke film. hij kijkt lekker weg, de aktie is mooi om naar te kijken ook al is het uit 1995. de niro en pacino zijn ge-wel-dig samen. echt genieten om die 2 samen te zien. het einde is ook niets op aan te merken. alleen jammer van dat gezeik met die vrouwen de hele tijd. ik weet, het hoord erbij, maar bij deze film had het wel achterwege kunnen blijven. dan was de film ook iets minder lang.
Courtes
Geweldige shots ook snachts vanuit de bergen op de skyline.
Normaliter had ik hem een 4.5 gegeven , maar dat einde vond ik toch echt veel te ver gaan, dat ze mekaar de hand gaven.. kwijl liep me werkelijk waar de mond uit.
En hoe wist Pacino dat De Niro naar het vliegveld zou gaan , vanuit die flat waar hij die laatste man doodschoot ?
chevy93
maar dat einde vond ik toch echt veel te ver gaan, .. kwijl liep me werkelijk waar de mond uit.
Jesse93
De hand was gewoon een teken van wederzijds grote respect voor elkaar. Voor hoe goed ze beide zijn in wat ze doen.
Pacino zag De Niro wegrennen toen hij bij het hotel was. Hij volgde hem en ze kwamen zo op het vliegveld uit. En ja als je ergens ver weg van wilt vluchten is een vliegtuig natuurlijk het handigst.
stfuympos
Maar mischien bevalt je deze dan nog beter!
Courtes
Haha , normaal gesproken wel , maar ik bedoelde hiermee aan te geven , dat ik het net iets te klef vond
83Utreg!
die is acteur gebleven, en speelt tot op heden in diverse films
paul83
die is acteur gebleven, en speelt tot op heden in diverse films
+1 voor jou
elandenburg
Ik vind het een (lang)dradige film, sommige scenes overbodig uit elkaar getrokken. Al en Robert zijn persoonlijk ook mijn type spelers niet. Vooral Al, altijd en eeuwig zo quasi stoer en alwetend. Robert vind ik dan nog wat meer te pruimen. Aardig om 1 keer te zien deze film, niet meer dan dat.
Er zit trouwens nog een geweldige fout in de film, vlak voor de scene dat Al de hoek om komt rijden en hij zijn tv de auto uittrapt.
Moet je maar eens opletten dat alle figranten stil staan en pas in beweging komen als Al er aan komt, wat een fout zeg.
iezie
dus piet precies wat vind jij goede acteurs
Minotaures
sommige scenes overbodig uit elkaar getrokken.
Mee eens
achja, elke film is gemaakt met fouten.. met figuranten heb je dat ook heel vaak, naar de camera kijken, vreemd gedrag wanneer in beeld, etc.
b_cru
Gisteren avond nog eens opnieuw gekeken. Waarschijnlijk al voor de tigste keer, maar nu op Blueray.... Wat een briljante film blijft dit toch. Het grappige is dat altijd de actie en de bekende scene blijft hangen, maar er zitten nog veel meer scenes in met mooie dialogen. Wat mij betreft zeker een film die in de top 30 van beste films ooit hoort te staan. En ook in mijn top 10.
Goede actie, goede acteurs, goed verhaal, VERSCHRIKKELIJK GOED UITGEWERKT. 4,5 ster!!
Justinw
Is hij btw in de top 250 gezakt? Ik dacht dat hij altijd wat hoger stond.
moviemafketel
- 19752 berichten
Volgens mij juist iets gewonnen op Saving Private Ryan.
Staan nu gelijk, alleen deze heeft minder stemmen. De laatste stemmen hier hebben de film ook niet echt omlaag gebracht gelukkig. Mensen blijven hem goed vinden.
timmienoelie
prachtige misdaadfilm met de uitstekend acterende Robert DeNiro en Al Pacino! Vind dit hun beste film, voor beiden.
Wel spijtig dat uiteindelijk Al Pacino wint, ik hoopte stiekem namelijk dat DeNiro zou winnen, maar ja, dat mag de film niet slechter maken he...
Val Kilmer kan me wel niet boeien... tja
5! en nr. 2 in mijn top 10!
TinkerTex
De actiethriller van Michael Mann met dé twee grote sterren uit het genre in één film: Al Pacino en Robert De Niro. Een fantastische film waarin actie en drama uitstekend worden afgewisseld. De scène met Pacino en De Niro samen is enorm zinderend, terwijl het eigenlijk een gesprek betreft. Geweldig om de twee iconen in één film te zien. De eindscène was ook legendarisch. De film doet nauwelijks gedateerd aan en weet de volledige bijna drie uur durende speelduur te boeien.
TrickySmalls
Idd, dat had ik ook graag gezien. Alhoewel dit ook gewoon goed is hoor.

Schot in de zaak: 'Heat 2' mogelijk overgenomen door Amazon MGM wegens onenigheid over budget

In de ban van 'Task' op HBO Max? Deze titels passen in jouw straatje

Netflix pakt op 1 juli opnieuw uit met 'Heat' van Michael Mann

Geen enkele nominatie: vijf klassiekers die ooit volledig werden genegeerd bij de Oscars

The Shawshank Redemption
Drama, 1994