Genre: Oorlog / Historisch
Gesproken taal: Engels, Frans en Latijn
Releasedatum: 7 september 1995
Bekijk via Disney+
Plot Braveheart
"Every man dies. Not every man truly lives."
Het einde van de 13e eeuw: William Wallace is een Schotse rebel die een verzet leidt tegen de wrede Engelse heerser Edward the Longshanks. Als klein jongetje zag William zijn vader en broer vermoord worden in een poging om Schotland te bevrijden. Als William weer een dierbare verliest begint hij aan z'n strijd om Schotland voor eens en altijd te bevrijden.
William Wallace
Campbell
MacClannough
Mother MacClannough
Remi
dat heb ik ook gedaan, maar heeft Wouter ook nog een argument?
Marki_san
hey, ik heb het einde wél gezien, ik durf het alleen de tweede keer niet te kijken
dat heb ik ook gedaan, maar heeft Wouter ook nog een argument?
Kom zeg.
Marki_san
Ik vond het einde te zielig en gruwelijk, daarom durf ik het niet nog 1 keer te kijken
Benninf
Dan kan er vast nóg wel een ster bij,of niet Timboy!
Ja meesterlijk asocieer ik toch wel met 5. Geef hem minstens een 4.5, Timboy!
Kom zeg.
Word het moeilijk?
Je kan iedereen belachelijk maken en steeds weer die opmerkingen plaatsen...
Maar het blijkt dat argumenten geven moeilijk worden...
rebelman
Top Mel Gibson op zijn best !
Heerlijk die massale scenes en dat mooie historische decor.
xangadix
Het einde is prima. Het belooft dat we nooit geteisterd zullen worden met een vervolg.
lol
ThaMovieVoter
jawel, want de koningin draagt zijn zoon.
King Wallace I
Laat ik maar niet teveel typen, straks maken ze die nog..
Clueless Dork
Zou wel leuk zijn zoon een Shaman kamaraad heeft die zijn pa tot leven wekt. Dat pa en zoon samen tegen de schotten gaan knokken.
Remi
jawel, want de koningin draagt zijn zoon.
King Wallace I
Laat ik maar niet teveel typen, straks maken ze die nog..
Ze zijn er gek genoeg voor, inderdaad
Remi
ligt eraan, als het te veel op 'braveheart' gaat lijken hoeft et van mij niet... Dan kun je weer zo'n hele serie gaan sparen tot Wallace VII
Dead01
- 1977 stemmen
Vond deze film wel goed maar niet voor te zeggen een topper.Einde is toch nie zo erg as sommige hier zeggen.Wel mooi verhaal maar boeid me niet zo zeer veel,maar toch 3.5 sterren
movjos
Van zo'n films met Mel Gibson hou ik ! een heel andere stijl dan Signs maar zeker een film om te onthouden. Wat veel oorlog, jammer voor degene die niet graag bloed zien, maar deze film geef ik toch 4,5 !
Poisonthewell
Puike epische vechtfilm. Een van de beteren in zijn soort. 4*
prachtige film echt een juweeltje 1 van de beste historische films ooit gemaakt, verveeld geen enkel moment. Het enige minpunt vind ik de geest van zijn vrouw die je telkens ziet, het past er gewoon niet in, maar dat is dan ook wel alles. Goed geregisseerd en geacteerd door mel gibson, alles werd mooi in beeld gebracht vooral de versheidene veldslagen. hij geeft er een lap op. En wat een einde, prachtig gewoon. Ook zie je het geloof van de regisseur er duidelijk in zitten, er zitten verscheidene verwijzingen in naar god of de bijbel. 4 sterren
Waakvlam
Gistermiddag heb ik deze film nog gezien. Ondanks dat hij bijna 3 uur duurt, verveelt hij geen moment. Verhaallijn is duidelijk, acties en slagvelden zijn zeer goed nagemaakt en acteerwerk prima. Klinkt saai, maar ik geef ook 4*
opa_paul
Wat een zeikfilm. Ik vond er niets aan. Duurde ook veel te lang.
Ik snap niet dat iemand die zoveel verstand 'schijnt' te hebben van films deze film een 0.5 gaf. Echt niet. Je hebt 1258 stemmen gegeven en geeft Braveheart een 0.5.
Najah mijn smaak zal wel heel anders zijn dan... haha voor mij blijft dit echt de beste film ooit gemaakt. Ik vind Mel Gibson zoals gewoonlijk weer geweldig acteren en het verhaal blijft mij elk moment boeien. Het is de eerste film die ik op dvd kocht en ik kijk 'm ook elk jaar.
Het enige minpuntje vond ik dat ze net iets teveel gesleuteld hebben aan het verhaal. Het is dan wel gebaseerd op historische feiten, maar veel hebben ze verzonnen en veranderd... jammer!
HeatWave
Hier acteert Mel Gibson op z'n best.
Het Schotse accent, en de hele sfeer die de Schotse hooglanden weergeeft tijdens de oorlog maken deze film uniek.
Vanaf het begin tot het eind blijft het boeien.
Deze film is voor mij 5 sterren waard.
Remi
Hier acteert Mel Gibson op z'n best.
Vanaf het begin tot het eind blijft het boeien.
Deze film is voor mij 5 sterren waard.

XfofaXX
Chapeau voor Mel Gibson: een Australiër die een Schots accent kan bovenhalen!
Volgens vele mensen heeft deze een onterecht oscar gekregen. Nu ja, daar hoor ik niet bij.
E V
Mooie film. Goede regie en goed spel van Mel Gibson.
Zeker een van zn beste films op beide gebieden.

Welke biopics mag je behalve 'Oppenheimer' nog meer niet laten liggen?

Legendarische film 'Braveheart' van en met Mel Gibson vrijdagavond (16 augustus) op televisie

Filmjaar 1995: Deze films vieren dit jaar hun 25e verjaardag

Vijf topfilms waarin de regisseur ook de hoofdrolspeler is

The Shawshank Redemption

Gladiator
Historisch / Drama, 2000

The Pianist
Drama / Oorlog, 2002
individualschotlandin love with enemyrevolutiekilt legendeindependencevrijheidepischidealismfamily clangebaseerd op een waargebeurd verhaalzwaardgevechthistorical fictionstrijdunited kingdommiddeleeuwsrevolttyrannyfalse historyhighlands13th centuryscottish highlandswarfield勇敢的心braveheart